Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Avenger80
До чого тут знайомі? Я взяв і придбав R500. Я отримую швидкість ±450Мбіт/сек. Це звичайно меньше того що показував пан Mad Dog
вище на скрінах, але скільки пристроїв одночасно витримає китаєць? У мене постійно ±10 девайсів підключено. Мені докупить ще одну точку і створив повноцінний mesh. Під стелю причепив точку і заживив POE, that's all.
WalkMan
Member

Повідомлення

artko: 07.08.2023 14:25ога, 30мбіт роутінга на дрібних пакетах та з правилами у фаері я ж і кажу - з того рукуса роутер буде дуже поганий. це точка доступа.
в тебе точно є розуміння чому саме такі цифри?
artko
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 07.08.2023 14:32 Avenger80
До чого тут знайомі? Я взяв і придбав R500. Я отримую швидкість ±450Мбіт/сек. Це звичайно меньше того що показував пан Mad Dog
вище на скрінах, але скільки пристроїв одночасно витримає китаєць? У мене постійно ±10 девайсів підключено. Мені докупить ще одну точку і створив повноцінний mesh. Під стелю причепив точку і заживив POE, that's all.
витримає і китаєць, не проблема. 10+ пристроїв тримав навіть доісторічний tp-link wr841
Востаннє редагувалось 07.08.2023 14:41 користувачем artko, всього редагувалось 1 раз.
WalkMan
Member

Повідомлення

Mad Dog: 07.08.2023 14:24Якщо що на моїх очах при першому ж включенні згоріла залізяка вартістю біля млн грн ще при курсі 8 від топового виробника мережевих пристроїв
вірю
Mad Dog
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 07.08.2023 14:32 Avenger80
Страшилка про 5-10 клієнтів якраз родом із траблів старих роутерів...
Ну от хто стикався з такими проблема на ВіФі6 роутеарах особливо з підтримкою MIMO 4x4? І це ми про 6 ГГц ще не говоримо...

Таке враження, що всі ті хто топлять за старий хлам в очі не бачили віфі 6 девайсів, або максимум бачили щось дуже початкового рівню, типу ах1800.
artko
Member

Повідомлення

WalkMan: 07.08.2023 14:40
artko: 07.08.2023 14:25ога, 30мбіт роутінга на дрібних пакетах та з правилами у фаері я ж і кажу - з того рукуса роутер буде дуже поганий. це точка доступа.
в тебе точно є розуміння чому саме такі цифри?
в мене є девайси на майже такому залізі. і воно як роутер сучасний - так собі(це практично, а не по цифрах). а так - що заважає порівнювати цифри тестування виробника між моделями? та бачити, що навіть бюджетні сучасні набагато швидше.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

artko
Точка це не роутер! Так в ніє є NAT але немає firewall. Роздать інтернет зможе, але це не робить з AP, роутер.
Mad Dog
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 07.08.2023 15:47 artko
Точка це не роутер! Так в ніє є NAT але немає firewall. Роздать інтернет зможе, але це не робить з AP, роутер.
Якщо провайдер подає інет у тунелі, типу PPTP, то той проц вмре і без шиврування, фаерволу і т.д. на швидкостях менших ніж може видати вафля.
Хоча тут ще питання, чи буде PPTP підтримувати ця прошивка...
Avenger80
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst
Ну вы же купили не от хорошей жизни R500? Почему просто не пользовались своим микротиком по прямому назначению как одним устройством (раздача wifi по всей квартире)? У меня тоже в сети около 10 устройств может быть одновременно. Это не особенность в современном мире с большой семьёй. Обычному пользователю и в голову не прийдёт мысль к своей Tenda докупить R500. :)
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Avenger80
У мене на Proxmox у віртуалці pfsense.
slmr
Junior

Повідомлення

Добрій день, что купить из Wi-Fi 6 роутеров, с самба сервером, поддержкой usb модемов и самое главное мощностью Wi-Fi способной покрыть 100 кв. м. Сейчас пользуюсь Keenetic Giga 1010, всем устраивает, кроме того что не покрывает дальние комнаты квартиры.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Це вам треба дивитись в сторону mesh-систем. Одним пристроєм ви таку площу (100м2) не закриєте.
artko
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 07.08.2023 15:47 artko
так а ми про що? якраз обговорюється, що з рукуса можна зробити роутер, але він буде так собі. умовний.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

artko
Нащо з точки безуспішно намагатись зробити роутер?
artko
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 07.08.2023 16:35 artko
Нащо з точки безуспішно намагатись зробити роутер?
це питання до kolesnukm.
Mad Dog
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 07.08.2023 16:33 Це вам треба дивитись в сторону mesh-систем. Одним пристроєм ви таку площу (100м2) не закриєте.
Оце так поворот від любителя ентерпрайза. :gigi:
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Mad Dog
До чого тут enterprise? Типу SOHO рішення виконає це завдання? :laugh: До речі "безшовний роумінг" "прийшов" в SOHO вгадаєте звідки? Отожбо й воно!
Васильович
Member

Повідомлення

Mad Dog: 07.08.2023 16:48Оце так поворот від любителя ентерпрайза.
Це називається "здоровий глузд" - вибирати оптимальне рішення, виходячи з вимог/потреб та фінансових можливостей :rolleyes:
Mad Dog
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 07.08.2023 17:04 Mad Dog
До чого тут enterprise? Типу SOHO рішення виконає це завдання?
Залежить від багатьох факторів. Звісно можуть бути умови коли рішення буде неможливе (ну типу якийсь підвал з шириною 3 метра і довжиною 30 з купою залізних дверей у ньому )
Але покрити класичну 100 метрову 3к квартиру одним роутером взагалі не є проблемою. Приклад планування:
Зображення
Ekz0rcyst: 07.08.2023 17:04 До речі "безшовний роумінг" "прийшов" в SOHO вгадаєте звідки? Отожбо й воно!
Від маркетологів. :gigi:
Немає єдиного стандарту що це таке чи якихсь рамок коли роумінг безшовний, а коли ні. Кожний виробник трактує цей термін як хоче.
slmr
Junior

Повідомлення

Але покрити класичну 100 метрову 3к квартиру одним роутером взагалі не є проблемою. Приклад планування:
Ну от якщо взяти ваше планування, то роутер стоїть в кімнаті 3 біля крісла. Яким би роутером ви покрили таке планування?
Відповісти