Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
bes
Member

Повідомлення

кстати тут гора мышь родила

Очікувана дата надходження 18.01
Screenshot 2023-01-08 at 19-55-46 Mikrotik hAP ax³ – флагман серед домашніх роутерів! Click.png
Mad Dog
Member

Повідомлення

Scoffer: 08.01.2023 19:48
fludimir: 08.01.2023 18:51Непопорозуміння, я думав що 10G свіч може працювати і як 2.5G
2.5G сильно свіжіший стандарт за 10G. Вартість 2.5G PoE свічів для точок може дуже здивувати. Наприклад:
https://www.netguardstore.com/MS510TXUP.asp
І якийсь мертвонароджений, насправді, бо окрім цього нетжира ще один подібний пристрій є у зухеля, не пам'ятаю модель, і все :laugh:
Кудись тебе не туди понесло. Для дому вистачить і тупого тп-лінка за 3к грн.
https://enko.com.ua/shop/setevoe-oborud ... -sg105-m2/

На алі такі ноунейм мильниці на якусь чорну п'ятницю були по 50 баксів.
Scoffer
Member

Повідомлення

Mad Dog
Тупий тплінк трішки не PoE. Розводити розетки 230В на стелі звісно ідея теж дуже цікава, але ні.
Mad Dog
Member

Повідомлення

Scoffer: 08.01.2023 20:15 Mad Dog
Тупий тплінк трішки не PoE. Розводити розетки 230В на стелі звісно ідея теж дуже цікава, але ні.
Воно нікому крім тебе не треба, от і дорого.
якщо комутатор задорого можеш інжекторів накупити:
https://www.amazon.com/TRENDnet-TPE-215 ... 5C3HY?th=1
Scoffer
Member

Повідомлення

Краще зацініть вундервафлю RadiX BE22000 Turbo :horror:
Bender911
Member

Повідомлення

fludimir: 08.01.2023 01:10 Очень нравится альтернативная прошивка Padavan для этого роутера, в идеале хотелось бы в новом устройстве что-то похожее, а не тот ахтунг которым была стоковая прошивка асуса.
Цікаво чим саме стандартна прошивка такий ахтунг? Багато років юзав падавана, зараз перейшов на ASUS з Wi-Fi6 - взагалі ніяких питань до адмінки.
afhpwnd
Member

Повідомлення

Bender911: 08.01.2023 21:04
fludimir: 08.01.2023 01:10 Очень нравится альтернативная прошивка Padavan для этого роутера, в идеале хотелось бы в новом устройстве что-то похожее, а не тот ахтунг которым была стоковая прошивка асуса.
Цікаво чим саме стандартна прошивка такий ахтунг? Багато років юзав падавана, зараз перейшов на ASUS з Wi-Fi6 - взагалі ніяких питань до адмінки.
нині народу потрібен впн на роутері.
Bender911
Member

Повідомлення

afhpwnd: 08.01.2023 21:10

У Асуса він є. Хіба що треба Wireguard чи щось ще більш специфічне.
P.S. зайшов на сайта Асус - Wireguard теж наче почали додавати - https://www.asus.com/support/FAQ/1048280/
Hotspur
Member

Повідомлення

Scoffer: 08.01.2023 20:39 Краще зацініть вундервафлю RadiX BE22000 Turbo :horror:
це для рольових ігр з дівчатами таке придумали ? типа повстанці проти імперії ? :lol:
fludimir
Member

Повідомлення

Avenger80: 08.01.2023 19:19 fludimir
Тому бери знову Asus. AX5400 - https://elmir.ua/routers/router_asus_tu ... 5IQAvD_BwE
...
Я до нього як раз і придивляюся, здаеться весь потрібний мені функціонал є, але невже якийсь "геймніг" роутер дійсно краще за всі "не-геймінг" роутери? Не те щоб мене дуже чіпало таке позиціонування роутера, але зазвичай проходжу повз такі девайси.
А ви саме ним користуетеся, як у нього зі стабільністю? Та чи може працювати від повербанка?
Зараз вже не дуже пам'ятаю все чим мені не подобалася рідна прошивка N56, але інтерфейс там був дивовижний у найгіршому сенсі, на відміну від лаконічного падаван у якому все є у найкращому вигляді.
От зараз дивлюся рев'ю AX5400 - яскравий "геймерський" інтерфейс вже не подобаеться, але це можна пережити якщо не буде потреби часто заходити у нього. Зовсім не потрібні мені дивні налаштування захисту, блокування сайтів і все таке інше, аналіз трафіку.
Дуже не подобається наявність функціі AiCloud - доступ до моїх файлів у LAN через інтернет. Звісно я можу це вимкнути, але чи є гаратнія того що в прошивці немає вразливостей чи бекдорів щоб це обійти?
Взагалі у прошивці AX5400 з'явилося багато чого що було у падаван і це звісно гарно, тому може це й варіант. Але краще було б мати прошивку чисту від усіляких "корисних функцій"
мені не потрібно, та й здаеться цей асус може нормально з впн працювати? Швидкість більш-менш ок
sanya555
Member

Повідомлення

Hotspur: 08.01.2023 23:58типа повстанці проти імперії ?
спойлер
Зображення
Відправлено через 2 хвилини 55 секунд:
fludimir: 09.01.2023 03:16Та чи може працювати від повербанка?
У роутера там DC Output: 12 В/2,5 A, можно напрямую запитывать от батарей ИБП или от автоакума, либо шнурок с повышайкой от павербанка,

Відправлено через 7 хвилин 36 секунд:
fludimir: 09.01.2023 03:16Дуже не подобається наявність функціі AiCloud - доступ до моїх файлів у LAN через інтернет. Звісно я можу це вимкнути, але чи є гаратнія того що в прошивці немає вразливостей чи бекдорів щоб це обійти?
Вас не поймешь)) наоборот классно все эти фишки есть в прошивке, не нужны, отключили и забыли. Если вам надо просто, то выше сосетовали брать Сяоми, там в прошивке нет нифига, правда вебморда будет на китайском, переводится либо расширением для браузера, либо есть приложение для смартфонов с русским
tablestikus
Member

Повідомлення

bes: 08.01.2023 19:56 кстати тут гора мышь родила

Очікувана дата надходження 18.01

Screenshot 2023-01-08 at 19-55-46 Mikrotik hAP ax³ – флагман серед домашніх роутерів! Click.png
я кидав пару днів назад лінк на хотлайн - вже є в продажі
Avenger80
Member

Повідомлення

fludimir
Нет, у меня роутер другой фирмы (Кинетик) но с подобным функционалом. Фирма имеет потенциальное отношение к россии, хотя и открестилась от неё ещё в марте прошлого года и все сервера перевела в Европу. Но всё же... Asus наиболее близок к Кинетику по функциям, вот и присматриваюсь. На счёт всяких облачных функций - это удобная вещь - ты можешь по адресу в инете, через пользователя и пароль войти на свой жёсткий диск роутера, у Кинетика - это keenDNS (ещё можешь создавать пользователя с различными правами доступа к разным папкам на диске роутера - это удобно, когда кому-то хочешь выставить архив или файл большого размера - сообщаешь ему адрес, имя и пароль и всё). Но... как правильно отметили - это всё ещё надо включить и настроить, а не по умолчанию оно прям будет. Вот поэтому и сам я посоветовал присмотреться к Asus, он наиболее близок к тому, чем пользуюсь я, но другой фирмы. Хотя как он по надёжности и вообще - не знаю. Роутера Asus не было в пользовании.

И действительно - вас не поймёшь - сначала расписываете, что нужно и то и другое и третье, а потом - ни фига себе как много - это плохо. :) Множество функций роутера выключены по умолчанию и чтоб их включить - надо их специально включить и настроить. :)
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

Scoffer: 08.01.2023 20:39 Краще зацініть вундервафлю RadiX BE22000 Turbo :horror:
Цікаво, а лопасті в скількох напрямках рухаються ? Швидкість обертів яка ? Взлетить чи нє ?
tablestikus
Member

Повідомлення

Pathfinder: 09.01.2023 09:59
Цікаво, а лопасті в скількох напрямках рухаються ? Швидкість обертів яка ? Взлетить чи нє ?
Можна використовуваті як двигун для гумового човна :)
Безвесть
Member

Повідомлення

Стоїть вдома маршрутизатор tp link tl wr74 далі назви не бачу бо стерто. Здається його давали ще коли київстар підключали, такий з однією антеною.
В кімнаті з ним файфай нормальний а ось в іншій кімнаті через 2-3 стіни вже мертвий сигнал..
Який маршрутизатор порадите для сильнішого сигналу ? Не треба наворочений, просто щоб був кращій сигнал
tablestikus
Member

Повідомлення

Безвесть
поствити ще одну точку доступу
big_bang
Member

Повідомлення

Archer AX10
простий як двері
надійний як кувалда
я особисто задоволений як слон)))

пс віфі 6 :banan:
fludimir
Member

Повідомлення

sanya555
Avenger80
На счёт всяких облачных функций - это удобная вещь - ты можешь по адресу в инете, через пользователя и пароль войти на свой жёсткий диск роутера,
Это перестаёт быть классным в тот момент когда таким образом в твою, казалось бы закрытую от внешнего мира локальную сеть сможет зайти кто-то другой используя всего лишь логин и пароль.
Можно ли на асусах полностью отключить небезопасную WPS?

Как у AX5400 с температурой и стабильностью работы? В обзорах максимум пишут что температуры ок но без конкретных измерений, а в целом слышал много нареканий что современные асусы горячие. Не хотелось бы чтобы из-за такого режима работы через несколько лет роутер сдох или появились проблемы
Noveon
Member

Повідомлення

fludimir: 09.01.2023 03:16Але краще було б мати прошивку чисту від усіляких "корисних функцій"
fludimir: 09.01.2023 15:03Это перестаёт быть классным в тот момент когда таким образом в твою, казалось бы закрытую от внешнего мира локальную сеть сможет зайти кто-то другой используя всего лишь логин и пароль.
твой выбор = OpenWrt
Відповісти