...Рецензія на декільканедільний вибір роутера )) Питався, читав , дивився, збирав системи для
Pfsiens та
Zentyal , бо гігабітний канал...Придбав у "фоні"
Asus Lyra Mini за невеликі гроші ,але після обнови прошивки , помилка DHCP , а на старому роутері робить нормлально.
2 неділі спілкування ,скріни та переписка з підтримкою Асус , -думав може якусь заплатку випустять , але ні...Хоча і був готовий до таких справ , бо відгуків не веселих с ПО , вистачає .
Відправка в сервіс, списання, за 2 дні повернули гроші. Величезний плюс коли купуєш локально. Почитав далі про Асус , щось знов з меш систем ...Ну тому ще нормлального брендованого, в районі 2 тисяч грн ,на 4-ядерному квалкомі нічого немає путнього , але і з іншими меш системами асус та тплінк, такі ж самі неоднозначні коментарії .
Повернувся знов до програмних роутерів ,які встановив на старі системи, Pfsiens та Zentyal. А з ними вийшла інша проблема на хеоні 5440 в розгоні та 8 гб озу...швидкість вище 500 мегабіт на вхід та вихід не видає, не має значення , встроена гигабітна сетева, чи гігабітна інтеловська 1000 Про, чи гігабітна длинк-530 ...Мучився ,почитуючи про сигментації та про рекомендації до процесорів для програмних роутерів , що потрібно 8-12 ядерні процесора (
Забив на ту справу. 1 Гігабітний канал на старих системах та Pfsiens та Zentyal не підняв , а одноплатник для Pfsiens від 55 долларів+ доставка .
Пішов і купив
Mikrotik HAP AC2 . Все чомусь по налаштуваннях було просто , хоча я за своє життя , налаштовував максимум 3-4 мікротіки . Трошки гріється більше ніж думав, зрівнючи з іншими роутерами які мав в користуванні , але то від навантаження , тому що коли запущений торент по кабелю , та декілька мобільних пристроїв температура зростає. Єдине що профіль безпеки треба було створити новий, та збільшити час аренди IP-адреси, тому що мобільні пристрої відключало , через деякий час якщо вони не активні.... Не зовсім нова платформа 2016 року, на квалком 4018 , але спробуйте сказати мені ,що вона стара ,- так я вам скажу що Ілон Маск її в свою платформу поставив, в комплектний роутер , на супутниковий інтернет
В перекладі.
Это устройство основано на SoC Qualcomm IPQ4018. Это очень популярная и дешевая SoC для Wi-Fi-роутеров с хорошей поддержкой со стороны Linux. Я хорошо знаком с этим чипом. Он имеет 2 радиоканала 5 ГГц и радио 2,4 ГГц (похоже, на этой плате он не используется). Также внутри находится 5-портовый коммутационный процессор.
Вся плата представляет собой практически эталонное решение, возможно, работающее под управлением чистого OpenWRT или слегка модифицированного Qualcomm SDK.
- спойлер