Останні статті і огляди
Новини
Выбор роутера
-
tablestikus
Member
maks2911
3 стіни - купляй два роутера
3 стіни - купляй два роутера
-
Bender911
Member
За такі гроші і щоб 2 стіни пробивало, та ще й дизайн? Основна фішка за ці роки - нормальні роутери кошують не дешево)maks2911: ↑ 31.10.2022 10:33 Доброго дня, підкажіть якийсь непоганий роутер б/в, бюджет ~1500 грн (можливо трошки збільшу якщо воно того варте)
Зараз стоїть звичайний Асус RT-N12+, куплений новим в 2016 за 500 грн. В цілому він мене у всьому влаштовує окрім дальності дії (дві цегляні стіни пробиває погано)
Відповідно вимоги:
1) Стабільна робота, поставив і забув;
2) Радіус дії, потрібен щоб був гарний сигнал навіть через 3 цегляні стіни;
3) Зовнішній вигляд: не сильно громісткий, в ідеалі білий колір
Дивився на моделі Xiaomi в цьому ціновому сегменті, також на Apple AirPort Extreme А1521 (зацікавив зовнішний вигляд, гарно вписується в інтер‘єр)
*Одразу вибачаюсь за свою необізнаність в цій сфері, не було часу і бажання розбиратись у всіх фішках які з‘явились за останні 5 років, та і впринципі мені роутера за 500 грн купленого 6 років тому вистачало (окрім радіусу), не думаю що мені потрібен якийсь особливий з усіма новими технологіями
Завчасно всім дякую за відповідь!)
Apple AirPort - це вже старий роутер, якщо брати то значно дешевше 1,5к і дуже сумнівась, що він потягне 2 стіни.
Через 2 стіни із "дешевих" в мене норм працював китаєць з алі з прошивкою падавана - https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/mosc ... PUeFw.html
-
MSI-PC User
Member
maks2911
Китайский Redmi AX6 на Снапдрагоне. Для избавления от иероглифов в веб морде используй плагин браузера RUMIWIFI.
Китайский Redmi AX6 на Снапдрагоне. Для избавления от иероглифов в веб морде используй плагин браузера RUMIWIFI.
-
Mad Dog
Member
Нахіба? Він же нічим не заважає. При цьому є купа пристроїв (навіть сучасні кондиціонери, пилососи, смарт розетки і т.д.) які працюють тільки по 2,4 і втратять можливість підключення.Bender911: ↑ 31.10.2022 10:25 вимкнув діапазон 2,4 ГГц
-
NFS-Racer
Member
Mad Dog
Може в людини немає таких пристроїв, то нахіба той 2.4 потрібен?
Може в людини немає таких пристроїв, то нахіба той 2.4 потрібен?
-
MSI-PC User
Member
Mad Dog
У меня только принтер работает на 2.4 ГГц, а так тоже отключил бы этот диапазон за ненадобностью.
У меня только принтер работает на 2.4 ГГц, а так тоже отключил бы этот диапазон за ненадобностью.
-
Святой
Member
Мне не главное. Главное что бы работало все в итоге. Первый покупной роутер поэтому не знаю нюансов настройки еще.Главное, чтобы ты верил в этот маркетинговый бред.
Bender911
как приедет то попробую так же.
-
Bender911
Member
Ну я для себе вирішив замінити всі девайси без сучасного Wi-Fi з 5ГГц, а так розумію, що комусь він ще потрібен. Може відключенням комусь допоміг отримати хоть якийся рівень надійності в діапазоні, де шумлять купа сусідських роутерів та мікрохвильовки.Mad Dog: ↑ 31.10.2022 12:46Нахіба? Він же нічим не заважає. При цьому є купа пристроїв (навіть сучасні кондиціонери, пилососи, смарт розетки і т.д.) які працюють тільки по 2,4 і втратять можливість підключення.Bender911: ↑ 31.10.2022 10:25 вимкнув діапазон 2,4 ГГц
-
Robostyle
Member
Это всеобщая проблема, что из огнелисы нельзя работать с юнифаем? - формы не пашут ни в консоли, ни на веб-сайте
-
Learjet
Member
Вот кстати спасибо что такие люди как вы есть. Разгрузили, загаженый до невозможности уже, диапазон, который вам не нужен.Bender911: ↑ 31.10.2022 15:19Ну я для себе вирішив замінити всі девайси без сучасного Wi-Fi з 5ГГц, а так розумію, що комусь він ще потрібен. Може відключенням комусь допоміг отримати хоть якийся рівень надійності в діапазоні, де шумлять купа сусідських роутерів та мікрохвильовки.Mad Dog: ↑ 31.10.2022 12:46
Нахіба? Він же нічим не заважає. При цьому є купа пристроїв (навіть сучасні кондиціонери, пилососи, смарт розетки і т.д.) які працюють тільки по 2,4 і втратять можливість підключення.
-
sanya555
Member
maks2911
Самый крОсивый роутер что я видел в живую но цена вам не понравится
https://hotline.ua/ua/computer-besprovo ... ty-afi-hd/
Самый крОсивый роутер что я видел в живую но цена вам не понравится
https://hotline.ua/ua/computer-besprovo ... ty-afi-hd/
-
MSI-PC User
Member
sanya555
Древняя какашка мамонта с космическим ценником за дизайн и никому не нужный дисплей. "Фу" такое покупать и даже рассматривать...
Древняя какашка мамонта с космическим ценником за дизайн и никому не нужный дисплей. "Фу" такое покупать и даже рассматривать...
-
Gold_Star
Member
sanya555
порівняти би його з Tenda AX12...
порівняти би його з Tenda AX12...
-
BigTypoon
Member
Bender911
Проблема в тому, що 3 девайси вдома працюють тільки на 2.4
Для них і тримаю лишню SSID
Ця ситуація достатньо поширена
-
Bender911
Member
Я розумію, що така ситуація не виключення, тому сам і втік з 2,4 ГГц. Тому що там купа пристоїв сусідів, для старих девайсів норм, але для видеоконтенту, гратися, працювати - будут постійні трабли.BigTypoon: ↑ 01.11.2022 14:01 Bender911
-
Avenger80
Member
Bender911
Да, есть ещё девайсы на 2,4Ггц - это обычно бюджетные смартфоны не последних годов выпуска, бюджетные телевизоры от именитых фирм с одним диапозоном wifi на 2,4Ггц (Самсунг любила этим баловаться). Старые ноутбуки - тоже имеют только один диапазон.
Да, есть ещё девайсы на 2,4Ггц - это обычно бюджетные смартфоны не последних годов выпуска, бюджетные телевизоры от именитых фирм с одним диапозоном wifi на 2,4Ггц (Самсунг любила этим баловаться). Старые ноутбуки - тоже имеют только один диапазон.
-
Bender911
Member
Avenger80
тут більше питання у різних пилососах, сенсорах розумного дому, які рідко оновлюють.
В старий ноут, якщо це не жадібна леново, можна за 450 грн поставити новий адаптер без проблем. Телефон теж навіть пенсіонерам або дітям до війни можна було за 5к грн оновити. Телевізор можна оновити додатковою коробкой. Головне бажання і розуміння що ти отримаєшь від оновлення.
тут більше питання у різних пилососах, сенсорах розумного дому, які рідко оновлюють.
В старий ноут, якщо це не жадібна леново, можна за 450 грн поставити новий адаптер без проблем. Телефон теж навіть пенсіонерам або дітям до війни можна було за 5к грн оновити. Телевізор можна оновити додатковою коробкой. Головне бажання і розуміння що ти отримаєшь від оновлення.
-
BigTypoon
Member
Саме так. Пилососи та розумний дім стопори розвитку.Bender911: ↑ 01.11.2022 18:18 тут більше питання у різних пилососах, сенсорах розумного дому, які рідко оновлюють.
-
sanya555
Member
Gold_Star
Так уже тогда надо сравнивать с Amplifi Alien, но его вроде нет белого
Так уже тогда надо сравнивать с Amplifi Alien, но его вроде нет белого
-
Avenger80
Member
Bender911
Тут больше вопрос желания и возможностей (наличия финансов) для обновления всей техники на 5Ггц и особенно во время войны и всех обстоятельств связанных с войной. Просто почему, к примеру, те же Сяоми (смартфоны) тот же Самсунг (телевизор - модель 2020г., седьмая серия) пихают модуль на 2,4Ггц. Но это не прям такой вопрос жизни и смерти, но всё же... Это как и Lan в телевизорах на 100Мбит...
Тут больше вопрос желания и возможностей (наличия финансов) для обновления всей техники на 5Ггц и особенно во время войны и всех обстоятельств связанных с войной. Просто почему, к примеру, те же Сяоми (смартфоны) тот же Самсунг (телевизор - модель 2020г., седьмая серия) пихают модуль на 2,4Ггц. Но это не прям такой вопрос жизни и смерти, но всё же... Это как и Lan в телевизорах на 100Мбит...