Останні статті і огляди
Новини
Выбор роутера
-
Бесценно
Member
tablestikus
Ахаха)) рашистська кантора злила кудись бази... та не може бути, як жеш так)
Ахаха)) рашистська кантора злила кудись бази... та не може бути, як жеш так)
-
Smok
Member
непогано, всі паролі, логіни, ключі, VPN, налаштування, списки підключених девайсів і тому подіюне втекло в мережу
ну тепер зі 100% відповідальністю можна сказати що кінетік це сніфер та троян в вашій мережі
це гівно як і китайці, збирає та аналізує всі дані, для зручного доступу до вашої мережі і це прямо сказано на сайті кінетік
в privacy policy вони чисті та пушисті, нічого окрім технічних даних не збирають - IP, назва кінетіка, модель, серійник версію ОС, мову
всі ваші айфончики, сяомі, ноути та пк як на долоні в кінетік (або їх партнерів - third parties)
а тут прямо написано, що ваші дані з ЄС можуть втекти та підлягати під закони країни поза ЄС, цікаво що ж це за країна така
і ще ремарка:
Keenetic doesn't collect, store, or analyse data on payment card details or related credentials, transactional data, banking details, or banking passwords. Thus, such data is not affected.
факт: всі дані, які проходять через кінетік аналізуються і відбираються таким чином, щоб як вони пишуть "не відправити в кінетік на аналіз та зберігання" дані про ваші картки та банковські акаунти, тобто вони самі пишуть, що аналізують ваш трафік (сніфінг) і відправляють його на аналіз (троян)
звісно я "вірю", що вони не аналізують мої платіжні дані, так само як "вірю" в чесність privacy policy, в якій ці дані взагалі не згадуються і кінетік не мали права ніяк з ними взаємодіяти, бо користувач на це не погоджувався
Відправлено через 12 хвилин 39 секунд:
і це тільки витекла база мобільної аплікухи
може в немобільній є ще щось цікаве, типу віддаленого запуску кода, підміни пакетів та тому подібне
оце так обсерились, цікаво скільки позовів подадуть на них в ЄС за порушення privacy policy та конфіденційності
ну тепер зі 100% відповідальністю можна сказати що кінетік це сніфер та троян в вашій мережі
це гівно як і китайці, збирає та аналізує всі дані, для зручного доступу до вашої мережі і це прямо сказано на сайті кінетік
в privacy policy вони чисті та пушисті, нічого окрім технічних даних не збирають - IP, назва кінетіка, модель, серійник версію ОС, мову
- privacy policy
- Processing of your Personal Data (categories of Personal Data)
We Process the following of your Personal Data collected and processed in connection with the use of the Devices: IP address of your Keenetic Device, Service Tag (unique identification number of device), the device serial number, model number, current KeeneticOS software version and components list of device, date of your consent with this Device privacy notice and End User License Agreement, user interface language, domain names booked for the Device with KeenDNS service. For more details see Section I of the Full Notice.
- витикло
- A limited number of database fields were accessible: Keycloak IDs, emails (logins) and names of Keenetic accounts, locales; device user account configurations, including MD5 and NT password hashes; custom KeenDNS names; network interface configurations, including Wi-Fi SSIDs and preshared keys; Wi-Fi channel settings, roaming IDs and keys; IP policy and traffic shaping settings; remote peer addresses, logins and passwords of VPN clients, assigned IP addresses; names and MAC addresses of registered hosts; IPsec site-to-site configurations; IPsec Virtual-IP server configurations; DHCP pool settings; NTP settings; IP and MAC access lists.
всі ваші айфончики, сяомі, ноути та пк як на долоні в кінетік (або їх партнерів - third parties)
а тут прямо написано, що ваші дані з ЄС можуть втекти та підлягати під закони країни поза ЄС, цікаво що ж це за країна така
- передача даних русні
- Data transfers and recipients and legal justification for such transfers
We transfer your Personal Data to other Keenetic group companies and third parties (e.g., service providers), certain acquiring or acquired entities, and, in accordance with applicable law, governmental authorities, courts, external advisors, and similar third parties, some of the aforementioned recipients located in jurisdictions outside the EU
і ще ремарка:
Keenetic doesn't collect, store, or analyse data on payment card details or related credentials, transactional data, banking details, or banking passwords. Thus, such data is not affected.
факт: всі дані, які проходять через кінетік аналізуються і відбираються таким чином, щоб як вони пишуть "не відправити в кінетік на аналіз та зберігання" дані про ваші картки та банковські акаунти, тобто вони самі пишуть, що аналізують ваш трафік (сніфінг) і відправляють його на аналіз (троян)
звісно я "вірю", що вони не аналізують мої платіжні дані, так само як "вірю" в чесність privacy policy, в якій ці дані взагалі не згадуються і кінетік не мали права ніяк з ними взаємодіяти, бо користувач на це не погоджувався
Відправлено через 12 хвилин 39 секунд:
і це тільки витекла база мобільної аплікухи

може в немобільній є ще щось цікаве, типу віддаленого запуску кода, підміни пакетів та тому подібне
оце так обсерились, цікаво скільки позовів подадуть на них в ЄС за порушення privacy policy та конфіденційності
-
Avenger80
Member
Smok
Та это всё понятно и плохо, конечно, но если мыслить трезво - то под вот это всё подпадает любое коммерческое устройство (кроме OpenWRT), которое имеет свою экосистему. Это касается любой коммерческой марки роутеров, любого смартфона, та даже Windows, браузера и оператора инета... А вообще, фигово.
Та это всё понятно и плохо, конечно, но если мыслить трезво - то под вот это всё подпадает любое коммерческое устройство (кроме OpenWRT), которое имеет свою экосистему. Это касается любой коммерческой марки роутеров, любого смартфона, та даже Windows, браузера и оператора инета... А вообще, фигово.
-
Holdyfolds
Member
Я розумію всю вашу любов до Keenetic (в мене самого є декілька віддалених девайсів у родичів і нажаль я не можу замінити їх на щось інше, бо немає фізичного доступу), але цього разу і саме зараз обісрався Keenetic.Avenger80: ↑ 23.03.2025 11:59 Smok
-
Smok
Member
ні.Avenger80: ↑ 23.03.2025 11:59 Smok
не треба тут вибілювати це гівно
не треба повторювати русняве "а вон американцы воюют, им можна" на свій лад (чи як там скабєєва розказує)
-
Avenger80
Member
Я абсолютно это не отрицаю и тоже поражён и прям нет такой любви к Кинетику уже, что прям Love forever, это как бы точно описать - просто тупо удобные растоптанные туфли, которые второй раз уже новыми не куплю, т.к. время прошло, обстоятельства изменились, но и ничего плохого сказать о них не могу, т.к. ношу и реально удобно и устраивает. Просто добивает иногда вот такая предвзятость - если бы так проштрафились Микротик, TP-Link, Linksys и т.д. - это одно, а вот Кинетик - вау, круто, сейчас ещё раз окунём - какое ж кинетик д... Вы, как владелец, кинетика, знаете, что эти все данные они действительно есть и такие же данные есть у любого роутера, если подключены все современные тенденции - мобильное приложение, сервисы. То что слили - это, конечно, плохо.Holdyfolds: ↑ 23.03.2025 12:14Я розумію всю вашу любов до Keenetic (в мене самого є декілька віддалених девайсів у родичів і нажаль я не можу замінити їх на щось інше, бо немає фізичного доступу), але цього разу і саме зараз обісрався Keenetic.
-
crumd
Member
Смешно читать. До народа только через 30 лет интернетизации начало доходить что все сетевые устройства - это шпионы. Назовите хоть один нероссийский/некитайский роутер который не делает то же самое. Только наивный или пропагандист может утверждать обратное. Возможно ситуация лучше с опенсорсными прошивками, но кто изучал те миллионы строк исходного кода?
-
Avenger80
Member
crumd
Ты не понимаешь, тут же дело абсолютно в другом, все всё прекрасно понимают. Просто проштрафился в этот раз Кинетик, а это ж классно, бальзам на душу, надо ж, появился ещё раз повод обосрать - круто ж. А то что и другие точно так всё собирают и это может произойти с любой маркой, но это уже другое. Подожди, они сделали мой день, как же я счастлив окунуть кинетик ещё раз. Кинетик то это рашка, вот и всё (вот главная причина хейта всего), но я покупал то просто роутер и просто готовый продукт, который меня не подводил ни разу за 5 лет и я не знал, что вот так всё обернётся, сегодняшние события, когда его покупал.
Ты не понимаешь, тут же дело абсолютно в другом, все всё прекрасно понимают. Просто проштрафился в этот раз Кинетик, а это ж классно, бальзам на душу, надо ж, появился ещё раз повод обосрать - круто ж. А то что и другие точно так всё собирают и это может произойти с любой маркой, но это уже другое. Подожди, они сделали мой день, как же я счастлив окунуть кинетик ещё раз. Кинетик то это рашка, вот и всё (вот главная причина хейта всего), но я покупал то просто роутер и просто готовый продукт, который меня не подводил ни разу за 5 лет и я не знал, что вот так всё обернётся, сегодняшние события, когда его покупал.
-
Бесценно
Member
Avenger80
Та дійсно для кінетика є ще один привід чому йому прилітає більше за інших. І знаєте чому? - Бо він руснявий!!!
І чого я ненавиджу русню і все що з нею зв'язане, навіть і незнаю) Може підкажете?
Та дійсно для кінетика є ще один привід чому йому прилітає більше за інших. І знаєте чому? - Бо він руснявий!!!
І чого я ненавиджу русню і все що з нею зв'язане, навіть і незнаю) Може підкажете?
-
Avenger80
Member
Бесценно
И это всё понятно, но у нас прежде всего технический форум и не эмоциональный. И снова - тот же Кинетик продаётся у нас официально.
И это всё понятно, но у нас прежде всего технический форум и не эмоциональный. И снова - тот же Кинетик продаётся у нас официально.
-
Smok
Member
мені здається що Avenger80 навмисно просуває та захищає русняве залізо, аргументуючи це дурними фразами, типу "другие такие же", "мы ничем не хуже", "им можна а нам нельзя?"
що значить "официально"?
у нас бойко і ко теж "официально" сидять при владі - що це значить?
росія не об'являла війну "официально" - що це значить?
слово "официально" має якесь значення окрім юридичного? типу знака якості чи що?
що значить "официально"?
у нас бойко і ко теж "официально" сидять при владі - що це значить?
росія не об'являла війну "официально" - що це значить?
слово "официально" має якесь значення окрім юридичного? типу знака якості чи що?
-
Avenger80
Member
Smok
Та ничего я не пропихиваю, мне оно на фиг не нужно, меня просто иногда достаёт вот эта ярая ослеплённая предвзятость, вот и всё. Прям кроме кинетика у нас никаких других проблем нет вокруг.
Та ничего я не пропихиваю, мне оно на фиг не нужно, меня просто иногда достаёт вот эта ярая ослеплённая предвзятость, вот и всё. Прям кроме кинетика у нас никаких других проблем нет вокруг.
-
Tesseract
Member
Як ви собі уявляєте дешифровку https трафіку, та ще й їхнім дохлим залізом? Вони не збирають подібні дані, бо просто не здатні цього робити. От якщо майор скаже хакнути когось конкретного, тоді вони просто почнуть дублювати увесь трафік на свої серваки, але то уже інша історія.Smok: ↑ 23.03.2025 11:55факт: всі дані, які проходять через кінетік аналізуються і відбираються таким чином, щоб як вони пишуть "не відправити в кінетік на аналіз та зберігання" дані про ваші картки та банковські акаунти, тобто вони самі пишуть, що аналізують ваш трафік (сніфінг) і відправляють його на аналіз (троян)
-
Smok
Member
я не писав про дешифровку, і не весь трафік sslTesseract: ↑ 23.03.2025 14:44Як ви собі уявляєте дешифровку https трафіку, та ще й їхнім дохлим залізом? Вони не збирають подібні дані, бо просто не здатні цього робити. От якщо майор скаже хакнути когось конкретного, тоді вони просто почнуть дублювати увесь трафік на свої серваки, але то уже інша історія.Smok: ↑ 23.03.2025 11:55факт: всі дані, які проходять через кінетік аналізуються і відбираються таким чином, щоб як вони пишуть "не відправити в кінетік на аналіз та зберігання" дані про ваші картки та банковські акаунти, тобто вони самі пишуть, що аналізують ваш трафік (сніфінг) і відправляють його на аналіз (троян)
-
Ekz0rcyst
Member
Панове, я от вас читаю і все логічно і правильно пишете і я з вами погоджуюсь. Але, що ви конкретно пропонуєте робити пану Avenger80-у? Терміново купити новий роутер? Ні, ви цього прямо не пишете. Це ж не ви йому його купите за свої кошти, а він за СВОЇ! Не ображайтесь але все, що ви написали хоч і має під собою логічне підгрунтя, але це не серйозно, бо по факту ви тільки цькуєте людину. Звичайно масла в багаття додають коментарі пана Avenger80 але то окрема справа. Думаю ми можемо краще вести дискуссії на нашому ресурсі.
-
Avenger80
Member
Ekz0rcyst
Вы всё правильно пишите.
Но и я стараюсь как можно нейтральнее писать тоже и вроде бы логичные тоже вещи. Я не хочу крайних эмоциональных перегибов. Тот же кинетик мне предлагали к покупке и хвалили люди с этого же форума, я послушался совета, купил, получил культурный шок после TP-link, он мне служит отлично 5 лет и тут резко начинается - лайно, лайно, лайно... Я всё прекрасно понимаю из-за чего это всё. Но мы на техническом форуме и самое нелепое, что многие сидят на роутерах хуже по удобству, чем этот, но эмоционально кричат лайно, лайно, лайно. Хотя до этого мне его тут предлагали. И эта железка у многих и она также стоит и работает в данный момент. Хотя да, я не прав - надо просто не влезать никуда в дускуссии и всё, пусть стоит и молча работает, как и у всех по этим отзывам - https://rozetka.com.ua/ua/43270584/p43270584/comments/ А следующий роутер будет другой фирмы подобного функционала. Просто сейчас прям нет надобности замены и нет лишних 5-7 тыс. грн. Я просто не люблю эмоциональные посты и начинаю влезать, а этого делать не стоит, вот и всё.
Вы всё правильно пишите.

-
Ekz0rcyst
Member
Avenger80
Ви ж розумієте, що при обговоренні Keenetic тут на форумі, мимоволі згадуються ваші коментарі, і вас цькують не за те що ви ним користуєтесь, а як ви позиціонуєте своє відношення. Те що ми на технічному форумі це факт, але у людей є емоційна частина і вона не вимикається перемикачем. Люди вкладають в свої слова не тільки певний сенс, а ще емоції. Враховуючи всі обставини нашого життя, було б дуже дивно як би вам навпаки писали протилежне замість того що пишуть, ви так не вважаєте?
Ви ж розумієте, що при обговоренні Keenetic тут на форумі, мимоволі згадуються ваші коментарі, і вас цькують не за те що ви ним користуєтесь, а як ви позиціонуєте своє відношення. Те що ми на технічному форумі це факт, але у людей є емоційна частина і вона не вимикається перемикачем. Люди вкладають в свої слова не тільки певний сенс, а ще емоції. Враховуючи всі обставини нашого життя, було б дуже дивно як би вам навпаки писали протилежне замість того що пишуть, ви так не вважаєте?
-
Avenger80
Member
Вы правы, всё логично с одной стороны. А своё отношение позиционировал, т.к. это был (есть) мой самый удачный роутер и оценки на той же розетке тоже говорят, что не прям лайно. На нашем форуме хотелось бы более сдержанной обстановки. Давайте уже закроем эту тему. От себя хочу добавить, что не буду писать за кинетик.Ekz0rcyst: ↑ 23.03.2025 21:04Враховуючи всі обставини нашого життя, було б дуже дивно як би вам навпаки писали протилежне замість того що пишуть, ви так не вважаєте?
-
crumd
Member
Это потому что у вас были простые вопросы, которые легко решались имеющимся функционалом КинОС. Если вопросы не совсем простые, то техподдержка Кинетика точно так же перестаёт замечать клиента, как техподдержка ТП-Линк.Avenger80: получил культурный шок после TP-link
-
Avenger80
Member
Я общался с двумя поддержками и поддержка TP-Link могла помочь только в физической замене устройства и всё, как только доходило до ПО (глюков) - тут всё сложно, т.к. они должны диагностировать мою проблему на своём тестовом экземпляре, если они у себя не выявили проблемы, то так и пишут - к сожалению, на нашем тестовом экземпляре ваша ситуация не проявилась, извините, ни чем помочь не можем. Или такой ответ тоже был - у вас очень интересный случай, мы отправим запрос в нашу главную штаб-квартиру... Ок, а мне что делать при этом? И когда будет решение проблемы?crumd: ↑ 23.03.2025 22:24техподдержка ТП-Линк