Як налаштувати точку доступу

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Є точка доступу Xirrus XD2240.
Не можу до неї підключится і, відповідно, змусити працювати.
Інструкція доволі проста. Скинути, підключитися проводом напряму до ПК (по дефолту WiFi вимкнений). Задати вручну налаштування IP. Зайти в веб меню за дефолтною адресою 10.0.2.1
От тільки це не працює. :(
По-перше, моя точка не скидувалась кнопкою резет. Робив як в інструкції, вмикав з зажатим резетом, потім відпускав через 10, 15, 20, 30 сек. Також зажимав кнопку у включеному стані. Реакції немає. Розібрав, побачив батарейку всередені. Витягнув-вставив. При включенні засвітились інщі лампочки. Думаю, скинув. Але зайти все одно не вдається.
Налаштування IP на ПК
ІР 10.0.2.10
Маска 255.255.255.0
Шлюз 10.0.2.1
DNS 10.0.2.1
Не заходить у веб меню за адресою 10.0.2.1. Не заходить по SSH (команда SSH 10.0.2.1 в PowerShell), та й не пінгується ця адреса. При скануванні командою nmap -sn 10.0.2.0/24 не знаходить жодного відгуку.
Якщо підключити до роутера, то в списку клієнтів цієї АР очикувано немає.
Підключався як до одного, так і до другого Ethernet на точці.
Розумію, що точка ентерпрайзова, може бути прошита кастомною прошивкою з іншою дефолтною адресою.
Яким чином можна знайти адресу в локальній мережі?
11motor
Member

Повідомлення

Wireshark? :)
Bender911
Member

Повідомлення

Ray2000gt

Питання: ваша точка живиться по Poe?
1. Якщо так, то її треба підключати до пристрою який зможе живити її по PoE та у відповідний порт.
2. Перевірити що в вас нормальний кабель не меньше cat5e.
Alligator
Member

Повідомлення

Тут або вона здохла (наприклад зробили ресет уже під час операції сбросу) , або таки не скидаються параметри та треба знайти старий IP, як варіант підключити до якогось розумного коммутатору та подивитись з яких IP іде запит під час ініціалізації пристрою.
Відповісти