Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
artko
Member

Повідомлення

vdemeshko: 04.12.2024 17:14 3А оно даже в разгоне по ядрам до 2GHz (1.4GHz - стоковая) не потребляет... просто нормальные бренды имеют привычку класть в комплект БП с 2х кратным запасом по мощности, а не впритык как Сяоми ;)
там же ще USB, теж з розрахунком на нього, впевнений.

Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
vdemeshko: 04.12.2024 17:23 Royter
ну artko под себя собирает сам например вроде как :)
так, я собі збираю qosmio/nss + потрібний мені софт. бо у снапшотів з репами таке собі, та при перепрошивці щоб не було проблем.
але зараз знов експериментую, в мене х86 openwrt віртуалкою як головний роутер.
vdemeshko
Member

Повідомлення

artko: 04.12.2024 17:32
vdemeshko: 04.12.2024 17:14 3А оно даже в разгоне по ядрам до 2GHz (1.4GHz - стоковая) не потребляет... просто нормальные бренды имеют привычку класть в комплект БП с 2х кратным запасом по мощности, а не впритык как Сяоми ;)
там же ще USB, теж з розрахунком на нього, впевнений.

Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
vdemeshko: 04.12.2024 17:23 Royter
ну artko под себя собирает сам например вроде как :)
так, я собі збираю qosmio/nss + потрібний мені софт. бо у снапшотів з репами таке собі, та при перепрошивці щоб не було проблем.
але зараз знов експериментую, в мене х86 openwrt віртуалкою як головний роутер.
USB же на стоке не работает... ну и все равно даже с ним там 3А не скушает... ну пусть ~2А потребление будет :)
artko
Member

Повідомлення

vdemeshko: 04.12.2024 18:04 USB же на стоке не работает... ну и все равно даже с ним там 3А не скушает... ну пусть ~2А потребление будет :)
таки вважаєте, що після відпилювання надпису fortinet - буржуї ще і інший БЖ у комплект будуть класти? :)
Tesseract
Member

Повідомлення

Я саме звідси ставив, політ нормальний. Але раджу брати версію з гілки 24.10.0-rc2.
vdemeshko: 04.12.2024 16:48по тестам 9-13Вт от нагрузки в зависимости.. 10-11 средней.. тут 3 радиомодуля с 4 ядрами так что совсем экономно не будет
Я на вихідних грався. Якщо ставив на лабораторному БЖ менше 1,5А при 12В, то були проблеми. Роутер йшов в ребут після запуску спідтесту на одному єдиному WiFi клієнті. Хоча середнє навантаження в межах 10Вт.
Royter
Member

Повідомлення

Tesseract
Просто через веб морду ставил openwrt?

Отправлено спустя 12 минут 10 секунд:
Tesseract
И какую ветку надо? nss или foss?
Sanьka
Member

Повідомлення

Avenger80: 04.12.2024 14:15Ну потому как asus ax82u был в недалёком прошлом топовой моделью Asus с ценой, примерно 6000-7000грн или сколько там, но она уже не продаётся - устарела, снята с производства.
Напевно тому аж 80+ пропозицій на хотлайні?
https://hotline.ua/ua/computer-besprovo ... 4cQAvD_BwE
Avenger80: 04.12.2024 14:22другая ревизия, может быть другое железо и уже вялая поддержка, а может даже и уже отсутствие её,
А зайти на сайт і подивитись дату останньої прошивки замість того щоб знову вигадувати дичину ?
"Вялая паддєржка" від 2024/11/18
До речі в фірмварі нема розділення по версіям пристрою, а значить....

Отправлено спустя 11 минут 40 секунд:
Royter: 04.12.2024 14:09 а вот чего тут хвалят asus ax82u с олх с одним продавцом)
Бо за 2200-2600грн то чудовий роутер для тих хто юзає роутер по принципу " увімкнув і забув", хоча там є досить широкий вибір функцій.
Стабільний, доволі потужний, платформа броадком. Купив на зйомну квартиру, користуюсь дек місяців, нарікань нема.
З і. Ще він прикольно світиться :)
Avenger80
Member

Повідомлення

Sanьka: 05.12.2024 07:51Напевно тому аж 80+ пропозицій на хотлайні?
Не досмотрел, просто первая ссылка попалась на розетке. :) На счёт поддержки, да, надо было глубже капнуть, обычно делят по версиям и заканчивают поддержку на более недорогом сегменте, но так как это топовый продукт, то тут делают исключение. Просто смущает вот такая левая продажа поцарапанной техники... Напоминает мне тот же списанный Ruckus. :)

Отправлено спустя 48 минут 39 секунд:
https://www.asus.com/ua-ua/networking-i ... e=RT-AX82U - а почему только две прошивки и все свежие, а старые куда они дели? Хотел посмотреть историю версий и облом.
Sanьka
Member

Повідомлення

Avenger80: 05.12.2024 09:28левая продажа поцарапанной техники...
Яка ліва? То з офісів роутер. Аналогічно ноутам (де теж спецом можуть затирати або бренд або місце номеру). Великі контори роблять апгрейд парка, або при ліквідації організації. Наші купують і продають. Там лоти по декілька сотень.
Avenger80
Member

Повідомлення

Sanьka: 05.12.2024 10:01Великі контори роблять апгрейд парка, або при ліквідації організації. Наші купують і продають. Там лоти по декілька сотень.
Ну это и есть левая продажа-распродажа (списанное б/у)... На свой страх и риск, ну и цена ж такая же. Я ж ничего не имею против, кто хочет покупать, пусть покупает. :)

Отправлено спустя 2 минуты 27 секунд:
Royter: 04.12.2024 14:09а вот чего тут хвалят asus ax82u с олх с одним продавцом)
Всё ж началось с этого... Вот и получается, что в результате такого диалога человек имеет представление, почему хвалят одного продавца с олх. :) Полезно же... :gigi:
vdemeshko
Member

Повідомлення

Tesseract: 04.12.2024 23:09
Я саме звідси ставив, політ нормальний. Але раджу брати версію з гілки 24.10.0-rc2.
vdemeshko: 04.12.2024 16:48по тестам 9-13Вт от нагрузки в зависимости.. 10-11 средней.. тут 3 радиомодуля с 4 ядрами так что совсем экономно не будет
Я на вихідних грався. Якщо ставив на лабораторному БЖ менше 1,5А при 12В, то були проблеми. Роутер йшов в ребут після запуску спідтесту на одному єдиному WiFi клієнті. Хоча середнє навантаження в межах 10Вт.
с NSS сборка ? она чуть больше может потреблять и по сути эксперементальная - на стоке интерсно сколько было

Отправлено спустя 1 минуту 4 секунды:
Royter: 05.12.2024 07:26 Tesseract
Просто через веб морду ставил openwrt?

Отправлено спустя 12 минут 10 секунд:
Tesseract
И какую ветку надо? nss или foss?
foss без патча для поддержки аппаратного офлоада (NSS)

Отправлено спустя 3 минуты 12 секунд:
Sanьka: 05.12.2024 07:51Напевно тому аж 80+ пропозицій на хотлайні?
80 позиций версии V1 - тех б\у, что продают на Олкс ? :rolleyes: rlly?

V1 - BCM43684 (5GHz)
V2 - BCM6715X (5GHz)
собственно почему и появилась V2 - много проблем было с этим радиомодулем и его стабильностью работы в массе (не в одном конкертном девайсе)
Royter
Member

Повідомлення

vdemeshko
Поставил тестирую на LN1301 OPENWRT утром тока доехала посылка)
Sanьka
Member

Повідомлення

Avenger80: 05.12.2024 10:08 левая продажа-распродажа
До чого тут лєвая?
А якщо людина продає свій б/в роутер то це правая? Це звичайне б/в, по відповідній ціні з ризиками і тп як у будь якого б/в.

Стосовно ревізій то у Асуса теж все досить просто і зрозуміло. Якщо ревізія відрізняється залізом то навіть на оф сайті в назві вказано ревізію. Наприклад
https://www.asus.com/ua-ua/networking-i ... ax3000-v2/
У 82го такого нема, тому навіть якщо і є різні ревізії, то залізо там те ж. І прошивка одні, підтримка є.
Тому не треба вигадувати проблеми там де їх нема.
Я то розумію що це не ваш улюблений кінетік, а значить треба доколупатись.
Avenger80
Member

Повідомлення

Sanьka: 05.12.2024 13:04Я то розумію що це не ваш улюблений кінетік, а значить треба доколупатись.
Это вообще тут абсолютно ни причём. Я сам же тоже выбираю потенциальный роутер и это может быть, с большой вероятностью - тот же Asus. :) Тоже изучаю рынок, особенности, подвохи всякие. А они по-любому какие-то всегда есть, если отбросить первоначальный эффект плацебо, вау и т.д. после покупки (тут это снятая с производства версия V1, которая может иметь какую-то нестабильность, к примеру - может иметь, а может и не иметь). Я ж ничего не имею против такой покупки б/у - человек спросил, почему такой хайп на этого продавца, наш диалог ему просветил ситуацию... причём тут тот кинетик, ума не приложу...
vdemeshko: 05.12.2024 10:4480 позиций версии V1 - тех б\у, что продают на Олкс ? :rolleyes: rlly?

V1 - BCM43684 (5GHz)
V2 - BCM6715X (5GHz)
собственно почему и появилась V2 - много проблем было с этим радиомодулем и его стабильностью работы в массе (не в одном конкертном девайсе)
vdemeshko
Member

Повідомлення

Sanьka: 05.12.2024 13:04У 82го такого нема, тому навіть якщо і є різні ревізії, то залізо там те ж.
нет... :) читайте выше
https://www.reddit.com/r/ASUS/comments/ ... fferences/
в большинстве магазинов указывают ревизию роутера корректно - например телемарт
https://telemart.ua/ua/products/asus-rt ... ekVvWzluzU
все продаваемые новые роутеры - V2 (около года назад обновление было если верно помню)
AlexBralex
Junior

Повідомлення

Так шо є сенс зараз брати Linksys LN1301?
А чим відрізняється v.1 від v.2 ?
Бо кругом v.1 продають.
І чи є десь для нубів зрозуміла інструкція по прошивці його OpenWRT?
artko
Member

Повідомлення

AlexBralex: 05.12.2024 17:40 Так шо є сенс зараз брати Linksys LN1301?
А чим відрізняється v.1 від v.2 ?
Бо кругом v.1 продають.
І чи є десь для нубів зрозуміла інструкція по прошивці його OpenWRT?
а вам для чого треба роутер? якщо просто роздавати інтернет по вайфаю, то не треба йому опенврт(linksys 1301 в сенсі). і так буде добре працювати.
інструкція - трохи вище я кидав лінк. а так - напряму з його веб-інтерфейсу вантажите файлік та і усе...
AlexBralex
Junior

Повідомлення

Та для дому. Взяв би й шось інше (мені його можливості не всі й потрібні), але ціна... За таку ціну щось офіційне і без танців з бубном не дуже й то знайдешь ))))
artko
Member

Повідомлення

AlexBralex
якщо просто роздавати інтернет - так, можна брати, буде чудово працювати і нічого з ним робити не треба. Просто пам'ятати, що в нього є сховані переваги у вигляді OpenWRT та повноцінного керування усім на залізяці. Буде бажання покопирсатися та налаштувати - зробите. Не буде? це просто непоганий роутер.
Що для вас "танці з бубном"?
В межах ~2000грн наче повно непоганих роутерів, для пересічного користувача без суттевих запитів. Linksys LN1301 тут випадково, він як з'явився так і зникне за такі гроші. Він в першу чергу, мабуть, для ентузіастів яки хочуть витиснути все що можна, а тут ще и залізо зовсім не на ці гроші.
vltk
Member

Повідомлення

Подскажите количество версий сейчас и отличия между версиями для GL.iNet Flint 2 GL-MT6000. Кто уже "давно" пользуется, подскажите основные недостатки/проблемы, чтоб понять насколько могут быть критичны для меня. Или может есть ссылка на хороший англоязычный форум по нему.
Avenger80
Member

Повідомлення

vltk: 05.12.2024 18:35GL.iNet Flint 2 GL-MT6000
Ну, понятно, вот это вам не подойдёт и меня заминусуют... :) https://4pda.to/forum/index.php?showtopic=1080368
Відповісти