PON в квартиру

Локальные сети и Интернет
Автор
Повідомлення
Royter
Junior

Повідомлення

В житомире тока один провайдер тянет оптику в квартиру но то не везде пускают, ждал неделю подключение но странно что технология GEPON больше 600 мбит не будет.
Kassatka
Member
Аватар користувача
Звідки: Курник під Києвом

Повідомлення

У нас в селі в Київській області один єдиний провайдер і він працює якраз через оптику. По гігабітному тарифу реальна швидкість на прийом (скачування) на повну працює під 1 Гбіт, а от на віддачу (роздавання) лише в районі 400 Мбіт/с, а то й менше. Коли світла нема, то інтернет все рівно є, треба лише перетворювач з оптики на LAN заживити. Заживлюю перетворювач безперебійником і вистачає на 3-4 години, а ноут зі свого аккумулятора працює.
Востаннє редагувалось 10.07.2024 20:17 користувачем Kassatka, всього редагувалось 1 раз.
Евгений King
Member
Аватар користувача
Звідки: Казна-де

Повідомлення

Royter: 10.07.2024 08:11 В житомире тока один провайдер тянет оптику в квартиру но то не везде пускают, ждал неделю подключение но странно что технология GEPON больше 600 мбит не будет.
Це у них якась дивна тарифна політика. 1Гбіт/с має там бути.
S
Member
Аватар користувача
Звідки: Киев

Повідомлення

вегу вроде водафон купил?
DuckRider
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Евгений King: 10.07.2024 20:15
Royter: 10.07.2024 08:11 В житомире тока один провайдер тянет оптику в квартиру но то не везде пускают, ждал неделю подключение но странно что технология GEPON больше 600 мбит не будет.
Це у них якась дивна тарифна політика. 1Гбіт/с має там бути.
Провайдер может быть всратый, но оптика есть оптика
Royter
Junior

Повідомлення

Евгений King: 10.07.2024 20:15
Royter: 10.07.2024 08:11 В житомире тока один провайдер тянет оптику в квартиру но то не везде пускают, ждал неделю подключение но странно что технология GEPON больше 600 мбит не будет.
Це у них якась дивна тарифна політика. 1Гбіт/с має там бути.
Ну у них на сайте написано от загрузки каналов оператора и ону picotel e910 и как я уже понял обрезано на самой ону и берут цену как за гигапорт.
и обещают тока до 72 часа автономки

Отправлено спустя 5 минут 42 секунды:
Даже думал не подключать оптику на том же киевстаре скорость 900 на 900 но без света не пашет.
Avenger80
Member
Аватар користувача
Звідки: Харьков

Повідомлення

Royter
А причем тут ONU? - оно самое стандартное, гигабит выдаёт. 72 часа... А кто больше обещает? У вас всё стандартное в этом плане. Просто по скорости ваш оператор чудит, но это скорее всего не зависит от типа подключения.
Royter
Junior

Повідомлення

Avenger80: 16.07.2024 08:53 Royter
А причем тут ONU? - оно самое стандартное, гигабит выдаёт. 72 часа... А кто больше обещает? У вас всё стандартное в этом плане. Просто по скорости ваш оператор чудит, но это скорее всего не зависит от типа подключения.
Просто так понял каналы слабые на внешку и урезают скорость на программном уровне.
https://bgp.he.net/AS50633
WalkMan
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Royter: 16.07.2024 08:47picotel e910 и как я уже понял обрезано на самой ону
все що там обрізано, так це по залізу, а саме порт ethernet 1Гб/с
Solpadeine
Member
Аватар користувача
Звідки: Никополь

Повідомлення

Датагруп
На сайті в тарифах бачив тариф з PON по ціні приблизно рівній поточному :)
Пишу в підтримку - "немає технічної можливості"
На питання, що зробити, щоб така технічна можливість з'явилась у дівчинки з чату, мабуть, зависла програма :laugh:
Лише змогла сказати, що в них немає такої інформації...
С - сервіс
Паук
Junior
Аватар користувача
Звідки: Бердичев

Повідомлення

Royter: 16.07.2024 08:47 Ну у них на сайте написано от загрузки каналов оператора и ону picotel e910 и как я уже понял обрезано на самой ону и берут цену как за гигапорт.
и обещают тока до 72 часа автономки
Отправлено спустя 5 минут 42 секунды:
Даже думал не подключать оптику на том же киевстаре скорость 900 на 900 но без света не пашет.
так не підключайте, навіщо воно вам :rotate:
і провайдеру легше буде, канали не будуть забиватись :)

якби ви подивились характеристики onu, то побачили б, що там оптичний 1G порт і мідний 1G порт.
який OLT / аплінк на OLT / аплінк від вищестоячого провайдера - вас не має обходити.
це внутрішня технічна інформація, яка, як правило, не розголошується.
платіть гроші, отримуйте послугу, все просто.
якщо обіцяють 72 години - це дуже круто.
я, наприклад, на роботі озвучую абонентам 24 год, бо саме на такий час вистачить акб
(якщо акб буде в справному стані та повністю заряджений)
далі буде генератор, заміна акб, і т.д. і т.п. з можливим перериванням сервісу.
тому анонсую саме 24 год +, як додаткова опція, всі вищеперечислені методи подовження часу автономної роботи.

якщо не секрет, то на який час автономної роботи ви розраховували?
і скільки були готові платити?

Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
Solpadeine: 16.07.2024 16:49 Датагруп
На сайті в тарифах бачив тариф з PON по ціні приблизно рівній поточному :)
Пишу в підтримку - "немає технічної можливості"
На питання, що зробити, щоб така технічна можливість з'явилась у дівчинки з чату, мабуть, зависла програма :laugh:
Лише змогла сказати, що в них немає такої інформації...
С - сервіс
Як правило, потрібно побудувати мережу.
Тех.підтримка, як правило, не володіє інформацією про будівництво.
Особливо, якщо цієї інформації в принципі немає :)
Bender911
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Solpadeine: 16.07.2024 16:49 Датагруп
На сайті в тарифах бачив тариф з PON по ціні приблизно рівній поточному :)
Пишу в підтримку - "немає технічної можливості"
На питання, що зробити, щоб така технічна можливість з'явилась у дівчинки з чату, мабуть, зависла програма :laugh:
Лише змогла сказати, що в них немає такої інформації...
С - сервіс
Завжди думав що сам Датагруп виключно для бізнес-сегменту працює, а для фіз осіб в них є окремі провайдери типу Волі.
Евгений King
Member
Аватар користувача
Звідки: Казна-де

Повідомлення

Bender911: 16.07.2024 17:48
Solpadeine: 16.07.2024 16:49 Датагруп
На сайті в тарифах бачив тариф з PON по ціні приблизно рівній поточному :)
Пишу в підтримку - "немає технічної можливості"
На питання, що зробити, щоб така технічна можливість з'явилась у дівчинки з чату, мабуть, зависла програма :laugh:
Лише змогла сказати, що в них немає такої інформації...
С - сервіс
Завжди думав що сам Датагруп виключно для бізнес-сегменту працює, а для фіз осіб в них є окремі провайдери типу Волі.
ДГ викупають дрібних регіональних провайдерів і сильно не паряться з апдейтом викупленої мережі. Якщо там були десь тупарі, то вони працюють досі, якщо грозою все не спалило добіса.
Датагруп в домашньому сегменті = укртелеком по якості і всьому іншому :gigi:
Solpadeine
Member
Аватар користувача
Звідки: Никополь

Повідомлення

Паук
питання в тому, що Київстар в будинок не проводить (бо 3 поверхи)
Укртелеком... ну таке :laugh:
ще пара місцевих провайдерів - якість не краще, та й не факт, що назбирається необхідна кількість абонентів для підключення
Евгений King
Member
Аватар користувача
Звідки: Казна-де

Повідомлення

Solpadeine: 16.07.2024 18:21 Паук
питання в тому, що Київстар в будинок не проводить (бо 3 поверхи)
Укртелеком... ну таке :laugh:
ще пара місцевих провайдерів - якість не краще, та й не факт, що назбирається необхідна кількість абонентів для підключення
Далеко від найближчої 5ти поверхівки?
Якщо метрів ~100, то можна прокинути лінію туди)
JKrl
Member

Повідомлення

ланет в сірій зоні просажується на 4-5ту годину в перший раунд, чим більше сірих зон тем менше заряджені акуми. Водафон тягне через 4г модем.
Паук
Junior
Аватар користувача
Звідки: Бердичев

Повідомлення

Solpadeine: 16.07.2024 18:21 ще пара місцевих провайдерів - якість не краще, та й не факт, що назбирається необхідна кількість абонентів для підключення
якщо дуже треба - можна спробувати оплатити підключення за власні кошти.
невеликі компанії часто є більш гнучкими, ніж гіганти ринку.
крч, часто можна домовитись типу "в будинку більше немає зацікавлених, але давайте я оплачу умовні N тис грн, а ви зробите мені індивідуальне підключення"
Евгений King
Member
Аватар користувача
Звідки: Казна-де

Повідомлення

Solpadeine: 16.07.2024 18:21 Паук
ще пара місцевих провайдерів - якість не краще, та й не факт, що назбирається необхідна кількість абонентів для підключення
Місцеві можуть бути по якості в рази стабільніші за всякі КС/Укртелекоми і т.д.)
Solpadeine
Member
Аватар користувача
Звідки: Никополь

Повідомлення

Паук
тоді питання, що якщо ще хтось захоче, то будуть на шару використовувати проплачене обладнання)
Відповісти