Останні статті і огляди
Новини
Где лучше покупать комплектующие?
-
lexter77
Member
Запланировал покупку нового ПК, встал перед резонным вопросом: где лучше покупать комплектующие?
В первую очередь интересуют онлайн-магазины, вроде rozetka, brain, telemart.
Интересует в первую очередь продажа оригинальных (официальных) товаров, отсутствие желание впарить б/у, отремонтированное/восстановленное железо под видом нового и нормальное гарантийное обслуживание без судов и прочих танцев с бубном.
P.S. Не знал куда воткнуть эту тему, но вроде к "околокомпьютерным вопросам" вполне подходит.
В первую очередь интересуют онлайн-магазины, вроде rozetka, brain, telemart.
Интересует в первую очередь продажа оригинальных (официальных) товаров, отсутствие желание впарить б/у, отремонтированное/восстановленное железо под видом нового и нормальное гарантийное обслуживание без судов и прочих танцев с бубном.
P.S. Не знал куда воткнуть эту тему, но вроде к "околокомпьютерным вопросам" вполне подходит.
-
x0taby4
Member
Я б порадив розетку, але хейтери замінусять.
Взагалі з брейном не стикався, телемарт вроді норм, ну знайомі хвалили сам справ не мав. мойо - дорогувато.
Взагалі краще дешевше але не в сіровозів.
Відправлено через 41 секунду:
P.S. танці з бубном можуть бути з будь-яким магазином.
Взагалі з брейном не стикався, телемарт вроді норм, ну знайомі хвалили сам справ не мав. мойо - дорогувато.
Взагалі краще дешевше але не в сіровозів.

Відправлено через 41 секунду:
P.S. танці з бубном можуть бути з будь-яким магазином.
-
Shultz
Member
Багато брав в розетці проблем не було. А от з Телемартом були проблеми з поверненням бракованої пам'яті, оформлював повернення відправляв, лежало на пошті два тижні ніхто не забирав. Повернув, оформив вже гарантійний випадок відіслав, та ж сама ситуація. При купівлі проблем з ними нема, а от повернення це щось. Менеджер просить оформити документ на обмін-гарантію на сайті, видають тобі номерок і все далі тиша і ніхто не відповідає тобі.
-
lexter77
Member
А у кого был опыт работы с Brain?
Я у них брал видяху около 5 лет назад, сразу же отправил по гарантии (артефакты и зависания в нагрузке), они потестили, сказали все норм, и действительно, проблема оказалась в БП, не тянул (старенький был на тот момент), с новым БП работает по сей день.
Я у них брал видяху около 5 лет назад, сразу же отправил по гарантии (артефакты и зависания в нагрузке), они потестили, сказали все норм, и действительно, проблема оказалась в БП, не тянул (старенький был на тот момент), с новым БП работает по сей день.
-
wow_w
Member
Брейн, айтібокс мав справу, проблеми можуть бути навіть не з поверненням, а скорішке ремонтом дешману.
Один раз повернув копійчаний юсбі подовжувач, в нього з заводу (точніше підвалу) відразу був брак, поміняли на таки самий але робочий. А коли сдох китай-стабілізатор, чекав на ремонт, в кабінеті світилось два місяці, що на ремонті, а коли прийшов сваритись, то виявилось він відремонтований, а типу "я сам мав дзвонити і питати чи готово"
Відеокарту також здавав, ремонтували, але в результаті вона здохла вже після закінчення гарантії
Один раз повернув копійчаний юсбі подовжувач, в нього з заводу (точніше підвалу) відразу був брак, поміняли на таки самий але робочий. А коли сдох китай-стабілізатор, чекав на ремонт, в кабінеті світилось два місяці, що на ремонті, а коли прийшов сваритись, то виявилось він відремонтований, а типу "я сам мав дзвонити і питати чи готово"
Відеокарту також здавав, ремонтували, але в результаті вона здохла вже після закінчення гарантії
-
Valdey377
Member
Последний комп собирал на комплектухах купленных в Брайн и Ай ти бокс, ну в принципе одна контора, кроме БП, всё нормально пришлои работает по сей деньlexter77: ↑ 28.04.2025 09:18 А у кого был опыт работы с Brain?
-
snapdragon999
Member
в крупных могут возвращенный товар подсунутьShultz: ↑ 28.04.2025 08:28 Багато брав в розетці проблем не було. А от з Телемартом були проблеми з поверненням бракованої пам'яті, оформлював повернення відправляв, лежало на пошті два тижні ніхто не забирав. Повернув, оформив вже гарантійний випадок відіслав, та ж сама ситуація. При купівлі проблем з ними нема, а от повернення це щось. Менеджер просить оформити документ на обмін-гарантію на сайті, видають тобі номерок і все далі тиша і ніхто не відповідає тобі.
-
AndP
Member
lexter77
тема для раздела "Флейм". Там есть ветки Черный и Белый список комп фирм.
Відправлено через 3 хвилини 56 секунд:
тема для раздела "Флейм". Там есть ветки Черный и Белый список комп фирм.
Відправлено через 3 хвилини 56 секунд:
на Хотлайне есть отметки Официальный продавец или нет. Так же можно посмотреть на Оф сайте производителя, кто является Официальным дилером в Украине.lexter77: ↑ 28.04.2025 07:00
Интересует в первую очередь продажа оригинальных (официальных) товаров,
-
Dremjke
Member
Багато років там завжди щось купував і проблем не було. Проблеми, як правило, приходять звідти, звідки їх не очікуєш.lexter77: ↑ 28.04.2025 09:18А у кого был опыт работы с Brain?
-
lexter77
Member
Железо буду брать дорогое, потому и встал вопрос где лучше брать.wow_w: ↑ 28.04.2025 09:23 Брейн, айтібокс мав справу, проблеми можуть бути навіть не з поверненням, а скорішке ремонтом дешману.
-
AndP
Member
АМД - указывает только Телемарт. https://www.amd.com/en/where-to-buy/pro ... ryzen.html
Асус - есть оф сайт Асус Украина. https://ua.store.asus.com/contacts
Интел - оф поставщик ASBIS. https://www.asbis.ua/vendors/intel
Кстати, этот Асбис, официал многих производителей. https://www.asbis.ua/komplektuyuchi-do-computera
Асус - есть оф сайт Асус Украина. https://ua.store.asus.com/contacts
Интел - оф поставщик ASBIS. https://www.asbis.ua/vendors/intel
Кстати, этот Асбис, официал многих производителей. https://www.asbis.ua/komplektuyuchi-do-computera
Востаннє редагувалось 28.04.2025 10:08 користувачем AndP, всього редагувалось 1 раз.
-
richardreedd
Junior
Працюю в Брейні. В цілому, якщо дивитись зсередини, то все нормально. Є моменти, коли гарантійний випадок - простіше замінити, ніж ремонтувати. А коли дефект піддається ремонту, то підрядники типу КРОК ТТЦ дуже уміло фіксять аж прогари на платі. Відповідно, гарантійне термін ставиться на паузу в момент здачі і рахується з нуля в момент видачі клієнту. Тобто якщо настала гарантійка на 2му році з 3х, то після ремонту/заміни - знову 3 роки з нуля.lexter77: ↑ 28.04.2025 09:18 А у кого был опыт работы с Brain?
Також є регіональні аспекти: якщо живете в регіонах, то часто в більшості в ремонт можуть направити ваш товар на Київ, в інших випадках намагатимуться на місцях виконати гарантійні зобов'язання.
Мав випадок, коли була заряджена збірка компа і БЖ потужно спалив 20+4 пін коннектор на материнці. Так, мамка певний час пролежала, проте заключення зробили просте - повернути кошти клієнту, а той купить собі іншу. Так буває, коли ремонт не доцільний, а такого ж товару вже немає.
Тому можете звертатись, підкажу/допоможу.
Відправлено через 3 хвилини 7 секунд:
Додам, що Асбіс майже єдиний постачальник комплектух та електроніки як такої по всій Україні, включно з технікою Епл. І більше того, у Брейна закупляється як телемарт, так і розетка. Точніше, у ПриватІнвеста, який тримає Брейн та Айтібокс
-
AndP
Member
Железо буду брать дорогое, потому и встал вопрос где лучше брать.
[/quote]
Дорогое лучше покупать лично и с кассовым чеком на руки. ИМХО.
-
Dremjke
Member
Сумніваюсь, що ваше залізо буде із-золота, щоб окрему тему для вибору магазину створювати і ламати собі головуlexter77: ↑ 28.04.2025 10:04Железо буду брать дорогое, потому и встал вопрос где лучше брать.

Абсолютно всі беруть собі заліза будь-якої ціни в розетці/телемарті/брейні/etc з офіційною гарантією.
-
lexter77
Member
Нет такой возможности, к сожалению, к тому же живу в небольшом городе.AndP: ↑ 28.04.2025 10:13 Дорогое лучше покупать лично и с кассовым чеком на руки. ИМХО.
Хотелось бы услышать мнение людей, кто часто берет железо (собирает компы на заказ, например): где были какие проблемы, где лучше брать исходя из опыта. Если не ломать голову, потом можно кусать локти, не хотелось бы.Dremjke: ↑ 28.04.2025 10:13 Сумніваюсь, що ваше залізо буде із-золота, щоб окрему тему для вибору магазину створювати і ламати собі голову![]()
-
antonshe
Member
Мій брат часто збирає ПК і замовляє комплектуючі. Замовляє з різних інтернет магазинів ( враховує ціни, акції, бонуси). Виходить так що частіше всього бере в ITbox , бо там накопичувальна система бонусів і кінцева ціна виходить по низу ринку. Не щодавно брав там монітор та повертав його по гарантії ( не працював hdr) , то після 2 неділь перевірок повернули кошти. На 2 місці бере в телемарті бо є офіційний магазин у місті і все можна перевірити перед покупкою + безкоштовна доставка.
-
richardreedd
Junior
В брейні є 3 види збірок: у магазинах, через сайт (вручну якщо оберете), або через менеджера, який направить запит на відділ збірки і вам приїде готовий комп. Хлопці, наскільки я знаю, та оскільки сам збираю, то мат.часть мають нормальну і в основному навіть дитячі помилки не зустрічаються у збірках. + якщо треба, можемо підказати де і як краще поступити у виборі заліза.lexter77: ↑ 28.04.2025 10:27Нет такой возможности, к сожалению, к тому же живу в небольшом городе.AndP: ↑ 28.04.2025 10:13 Дорогое лучше покупать лично и с кассовым чеком на руки. ИМХО.
Хотелось бы услышать мнение людей, кто часто берет железо (собирает компы на заказ, например): где были какие проблемы, где лучше брать исходя из опыта. Если не ломать голову, потом можно кусать локти, не хотелось бы.Dremjke: ↑ 28.04.2025 10:13 Сумніваюсь, що ваше залізо буде із-золота, щоб окрему тему для вибору магазину створювати і ламати собі голову![]()
Наприклад, якщо ми збираємо, а не клієнт власноруч, то даємо гарантію 3 роки на готовий виріб (типу "Комп'ютер БрейнХХХ - 1 позиція 3 роки гарантії") + х2 бонусів надається на бонусний рахунок (якщо просто купити залізо, то наприклад нараховується 1500 балів = грн, а якщо збірка компа і все те саме = 3000 балів). І у разі чого вам треба просто принести пк і проблеми швидко вирішуються. Окрім цього, попри те, що виріб має 3 роки гарантії, після цих 3 років частина комплектуючих має свою гарантію: озу, наприклад, може мати 60-99 місяців, що і буде мати далі.
Мав кейс, коли я зібрав клієнту пк (бу у нас нема, ставимо тільки нове), на магазині у мене все ок, всі тести проходить, грузиться, тримає навантаження, а у клієнта дома не запускається. Попадос, думав я. Привозить назад, я знову тестую, у мене все ок, запуск і тести в порядку. Забирає, вмикає у себе - вінда не грузиться. Клас. І в очах людини я виглядаю тріплом. А виявилось, що системник вішався від банального свистка безпровідної клави та мишки, які я на магазі не вмикав, бо ми тестимо своїми, а клієнт вдома лише їх і використовував. Ми це визначили, замінили комплект клави й мишки - все ок.
Брейн часто йде назустріч клієнтам навіть тоді, коли це може бути не вигідно взагалі. Точніше, морально й репутаційно - це завжди вигідно, але фінанси клієнта важливіше, як і повага до компанії на перспективу.
Відправлено через 2 хвилини 55 секунд:
Так само недавно мав випадки, коли і7-і9 14 покоління успішно виходили з ладу. Заміна або повернення коштів одразу пропонувались.
-
lexter77
Member
Лично мне такой вариант не очень подойдет: во-первых в Brain не все есть, что мне надо (как минимум на данный момент), во-вторых, в случае поломки, в сервис нужно будет отправлять весь системник. Я собираю рабочую машину, поэтому комп должен работать (допустимый простой: максимум сутки-двое). Когда я собираю сам, вылетевшую железяку я просто сразу купил новую и воткнул, а проблемную отправил в сервис и пусть она себе там тестится/ремонируется хоть месяц, хоть два — у меня комп рабочий. Для меня это ключевое.richardreedd: ↑ 28.04.2025 10:41 В брейні є 3 види збірок: у магазинах, через сайт (вручну якщо оберете), або через менеджера, який направить запит на відділ збірки і вам приїде готовий комп. Хлопці, наскільки я знаю, та оскільки сам збираю, то мат.часть мають нормальну і в основному навіть дитячі помилки не зустрічаються у збірках.
А вот это было бы неплохо, как и к кому можно обратиться за консультацией?richardreedd: ↑ 28.04.2025 10:41 якщо треба, можемо підказати де і як краще поступити у виборі заліза.
Такой подход радует.richardreedd: ↑ 28.04.2025 10:41 Брейн часто йде назустріч клієнтам навіть тоді, коли це може бути не вигідно взагалі. Точніше, морально й репутаційно - це завжди вигідно, але фінанси клієнта важливіше, як і повага до компанії на перспективу.
-
AndP
Member
Честно говоря, звучит как Лозунг, при этом не бизнесмена-продавца, а как Кандидата на пост Главы города/сельсовета.richardreedd: ↑ 28.04.2025 10:41
Брейн часто йде назустріч клієнтам навіть тоді, коли це може бути не вигідно взагалі. Точніше, морально й репутаційно - це завжди вигідно, але фінанси клієнта важливіше, як і повага до компанії на перспективу.
ПыСы. Ничего личного, просто в глаз резануло.