Вітаю, громадо.
Маю віднедавна сабж і хочу поставити кілька питань з налаштувань біос (AMI Aptio setup utility 5.16, UEFI 2.7; PI 1.6, D6D01 0.26 x64, 06.05.2023). Придбав заради інтересу та розуміння чи є правда у чисельних відгуках ламерів про "невиправні глюки" і "танці з бубнами", бо цікавлюся "dark sides" різних свіжих гаджетів та вимірювальних приладів. Обійшовсь на алі у 128$ за "тушку".
Найпершим "дивацтвом" виявилося те, що при знеструмленні збивається на нулі час. Час, але не дата. Дата фрізиться, тобто вимкнув я його вчора, відключив БЖ, сьогодні вмикаю і заходжу в біос, і бачу 00:00:ХХ 23.01.2025. Всі налаштування також скидаються на дефолт. Якщо скинути налаштування вийманням батарейки CMOS, то збивається і дата, на 01.01.2021. Суто індуктивно припускаю, що причиною може бути те, що біос "заточений" під лептопи з нешвидкоз'ємними АКБ-збірками, бо, якщо не зраджує пам'ять, спостерігав подібну картину коли ремонтував якийсь ноутбук і відключав внутрішню АКБ. Та налаштувань, які би виправили ситуацію, поки не можу знайти. Потрібні скріншоти додам за потреби. Якщо хтось мав подібний досвід, то буду вдячний за пораду.
Обмежусь поки що тільки цим питанням, бо "куріння" біосу ще в процесі, і ньюанси з ram і m.2 nvme в парі із m.2 sata, можливо, ставити ще зарано. Дякую за увагу.
Останні статті і огляди
Новини
Міні-ПК GenMachine Ren4000 4700U, загальні питання
-
Олександр Хмара
Junior