Рандом зависання , не тримає XMP

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Mikola_Mikola
Junior

Повідомлення

І так є система:

Ryzen 7500f (брав тут на форумі , в людини було все ок )
Asrock b650m HDV
Goodram 32gb cl30 6000
Be quite 9 600w
Kingston renegade 1tb
rx5700

Якщо включити EXPO або XMP при загрузці вінди система намертво зависає .
Потім якщо при включеному EXPO/XMP змінити будь які налаштування BIOS та зберегти - система також намертво зависає .
Якщо роздільно провіряти ОЗУ то на одній ребут системи , на другій запускається система зі статерами та через 5хв ребут
Біос випущений в середині цього року
Система на дефолтних 4800 працює наче стабільно без вильотів .
І можливо що обидві планки биті ?
На днях попробую замінити озу

Можливо хтось стикався з такою ситуацією
Reshacker
Junior

Повідомлення

memtest проганяв?
Васильович
Member

Повідомлення

Mikola_Mikola: 21.12.2024 17:33Система на дефолтних 4800 працює наче стабільно без вильотів .
memtest проходить?
Mikola_Mikola: 21.12.2024 17:33Біос випущений в середині цього року
Оновлюй до самого свіжого.
Mikola_Mikola: 21.12.2024 17:33І можливо що обидві планки биті ?
Ото навряд чи. Ні, ймовірність то завжди є, але ж шанси крихітні.
В мене більше на материнку підозра. Це якщо з процом точно:
Mikola_Mikola: 21.12.2024 17:33в людини було все ок
lowskill
Junior

Повідомлення

У меня похожее было при включенном fastboot, убрал его, грузится на 20 сек дольше из-за тренинга, но без зависаний
Mikola_Mikola
Junior

Повідомлення

Васильович: 21.12.2024 18:06
Mikola_Mikola: 21.12.2024 17:33Система на дефолтних 4800 працює наче стабільно без вильотів .
memtest проходить? так проходить
Mikola_Mikola: 21.12.2024 17:33Біос випущений в середині цього року
Оновлюй до самого свіжого.
Mikola_Mikola: 21.12.2024 17:33І можливо що обидві планки биті ?
Ото навряд чи. Ні, ймовірність то завжди є, але ж шанси крихітні.
В мене більше на материнку підозра. Це якщо з процом точно:
Mikola_Mikola: 21.12.2024 17:33в людини було все ок
memtest в occt проходить нормально , під час оновлення біоса піймав зависання , не оновився але старший залишився
lowskill: 21.12.2024 18:27 У меня похожее было при включенном fastboot, убрал его, грузится на 20 сек дольше из-за тренинга, но без зависаний
спробував та безкінечно грузить вінду ,другий раз запустив та зовсім не завівся с пост кодами BOOT та CPU
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Може xmp профіль виставляє дивні опори?
Я бачив таке, профіль виставляв дивні опори і не грузилась система з 6000 cl30.
Я руками просто поставив напруги, частоту і таймінги з профілю, опори лишив на авто, і все запрацювало.
NST1983
Member

Повідомлення

Оновити біос відразу.
Подивитись чи не попала грязь під проц. При виставленні EXPO не ставляться екстремальні таймінги? Що буде якщо виставити CL36-36-36-76
memtest фігня, треба тестити TM5.exe з профілем extreme@anta777.cfg
Бажано пару підходів.
Mikola_Mikola
Junior

Повідомлення

Piter Cantrope: 23.12.2024 10:00 Може xmp профіль виставляє дивні опори?
Я бачив таке, профіль виставляв дивні опори і не грузилась система з 6000 cl30.
Я руками просто поставив напруги, частоту і таймінги з профілю, опори лишив на авто, і все запрацювало.
Пробував як ви писали , нічого не змінилось та всеодно BSOD при запускі вінди
Навалював вольтаж по 0.1 теж нічого
Виставляв таймінги з відео Buildzoid`a все теж саме
NST1983: 23.12.2024 10:09 Оновити біос відразу.
Подивитись чи не попала грязь під проц. При виставленні EXPO не ставляться екстремальні таймінги? Що буде якщо виставити CL36-36-36-76
memtest фігня, треба тестити TM5.exe з профілем extreme@anta777.cfg
Бажано пару підходів.
Біос оновив до посліднього результата 0 . При виставленні EXPO таймінги адекватні , 36-36-36-76 також результата 0

Перепробував куча методів без результатно :weep: , пробував навіть XMP на 4800 результат той самий BSOD.
Система працює тільки на дефолтних 4800

Дякую за спробу допомогти

Спробую замінити МП и ОЗУ та напишу результат.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Mikola_Mikola: 24.12.2024 14:00
Piter Cantrope: 23.12.2024 10:00 Може xmp профіль виставляє дивні опори?
То профіль xmp виставляє опори чи ні? Коли ви вмикаєте профіль і потім тиснете зберегти то пише що procckodt, rttwr і т.д. змінюються з авто на щось, чи ні?
AlexanderOnV
Member

Повідомлення

А спробуйте все ж таки інший проц. Бо слова "було все ок" не викликають довіри. Тим паче, що у вас випали посткоди cpu, та і веде себе система як на битому проці. В мене був досвід, що сипалися помилки озу, а зміна проца допомогла. Хоча теж "все працювало ідеально", доки я не купив.
Mikola_Mikola
Junior

Повідомлення

Piter Cantrope: 24.12.2024 14:03
Mikola_Mikola: 24.12.2024 14:00
То профіль xmp виставляє опори чи ні? Коли ви вмикаєте профіль і потім тиснете зберегти то пише що procckodt, rttwr і т.д. змінюються з авто на щось, чи ні?
Так виставляє все
AlexanderOnV: 24.12.2024 14:13 А спробуйте все ж таки інший проц. Бо слова "було все ок" не викликають довіри. Тим паче, що у вас випали посткоди cpu, та і веде себе система як на битому проці. В мене був досвід, що сипалися помилки озу, а зміна проца допомогла. Хоча теж "все працювало ідеально", доки я не купив.
Все можливо , але для початку спробую змінити МП та ОЗУ щоб точно зрозуміти діагноз
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Mikola_Mikola
Треба вручну поставити всі налаштування частот, таймінгів і напруг як в профілі XMP, а всі налаштування опорів на auto.
1. Зайти в біос -> увімкнути профіль -> подивитись які виставлені таймінги (будуть виставленні тільки первинні, всі інші будуть auto), які напруги, vdd, vddio, vsoc і т.д., зробити фотографії -> скинути до optimized defaults -> руками виставити всі напруги, частоти і таймінги -> всі опори лишити на auto.
2. Або навпаки: зайти в біос -> увімкнути профіль -> зайти в меню oc tweaker/dram timing configuration/dram bus control configuration -> змінити всі опори, які виставились разом з профілем на auto.
І все запрацює. І потім в головному меню oc tweaker вибрати save user defaults і зберегти ці налаштування, щоб завжди було готове під рукою.

Я кілька місяців тому продав кіт пам'яті на OLX. Мені написав чоловік, що я такий поганий продав йому неробочу пам'ять. Навіть відео зняв. Коли він вибирав профіль XMP, то плата виставляла напругу, частоту і дивні опори. Я йому сказав зробити те, що і вам, він руками поставив всі опори на auto, і все запрацювало.
І потім ще мені писав що розігнав і дуже довольний.
В мене тоді була материнка MSI а не Asrock, і на ній всі опори лишались на авто і все працювало. А в чоловіка був Asrock і плата дивні опори поставила.

Скажете що з цього вийшло, мені самому цікаво.
Евгений King
Member

Повідомлення

Mikola_Mikola: 21.12.2024 17:33
Goodram 32gb cl30 6000
З поганої рибки гарну юшку не зварити.
Goodram пхають у планки відбраковку чипів, воно з коробки працює на грані можливостей, ну або не працює, як у випадку ТС.
Пробувати тюнити таймінги і напруги руками, як не вийде - скидати до 5200/5600Мгц
Mikola_Mikola
Junior

Повідомлення

Piter Cantrope: 24.12.2024 20:56 Mikola_Mikola
Треба вручну поставити всі налаштування частот, таймінгів і напруг як в профілі XMP, а всі налаштування опорів на auto.
1. Зайти в біос -> увімкнути профіль -> подивитись які виставлені таймінги (будуть виставленні тільки первинні, всі інші будуть auto), які напруги, vdd, vddio, vsoc і т.д., зробити фотографії -> скинути до optimized defaults -> руками виставити всі напруги, частоти і таймінги -> всі опори лишити на auto.
2. Або навпаки: зайти в біос -> увімкнути профіль -> зайти в меню oc tweaker/dram timing configuration/dram bus control configuration -> змінити всі опори, які виставились разом з профілем на auto.
І все запрацює. І потім в головному меню oc tweaker вибрати save user defaults і зберегти ці налаштування, щоб завжди було готове під рукою.

Я кілька місяців тому продав кіт пам'яті на OLX. Мені написав чоловік, що я такий поганий продав йому неробочу пам'ять. Навіть відео зняв. Коли він вибирав профіль XMP, то плата виставляла напругу, частоту і дивні опори. Я йому сказав зробити те, що і вам, він руками поставив всі опори на auto, і все запрацювало.
І потім ще мені писав що розігнав і дуже довольний.
В мене тоді була материнка MSI а не Asrock, і на ній всі опори лишались на авто і все працювало. А в чоловіка був Asrock і плата дивні опори поставила.

Скажете що з цього вийшло, мені самому цікаво.
І так спочатку спробував другий метот . Зробив як ви написали , перший раз за весь час запустило вінду на 6000 але зі статерами та BSOD через 1хв . Грався з напругою та таймінгами все тей саме.

Перший метод не кінчівся успіхом , моментальний BSOD

Дякую за спробу допомогти!
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Mikola_Mikola
Дивно. 6000 cl30 це hynix, і все має працювати, якщо звичайно ж нема браку. Goodram'и ті багато в кого є, і наче норм.
Можете зробити відео-фото налаштувань, на яких запускаєте, і якщо ви таки змогли зайти в вінду одного разу на 6000, то може вдасться швиденько зробити фото zentimings.
Відповісти