Низкий фпс после смены оперативной памяти

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
Reinmar
Member

Повідомлення

Поменял оперативку с 2*8 на 2*16. Играю в Horizon Zero dawn, было до 135 фпс. Запускаю сейчас 60-70 с просадками до 45. По мониторингу, увидел,что стал проц в игре грузиться на 100%. Что могло к этому привести? При том,что памяти стало больше,частота памяти также выше
yupi
Member

Повідомлення

Reinmar: 19.11.2024 23:12Что могло к этому привести?
Как вариант неверно выбранные слоты, надо ставить в А2 и Б2
Reinmar
Member

Повідомлення

yupi
Стоят в А2 и Б2. И стояли предыдущие также. После отключения ХМР проблема уходит. Но так память запускается на 2133, что не гуд, учитывая,что старая стояла на 2800 и работала с ХМР... Мать держит до 4400, биос последний. Эти планки на 3200. Таких же связок аналогичного проца и памяти в инете много. Не должно быть нюанса "не тянет"
Dremjke
Member

Повідомлення

Высунуть планки и вставить обратно, сброс настроек биоса в дефолт, затем выставить снова XMP 3200Mhz и проверить.
Reinmar
Member

Повідомлення

Dremjke
Попробую "передернуть" планки.Биос сбрасывал. П.с. если при отключенном ХМР поставить разгон до 3200 вручную - тогда тоже проблемы этой нет после загрузки
Dremjke
Member

Повідомлення

Reinmar: 20.11.2024 00:15если при отключенном ХМР поставить разгон до 3200 вручную - тогда тоже проблемы этой нет после загрузки
Что-то с XMP не то, значит. А если одну планку оставить и включить ХМР 3200Мгц? или не 3200Мгц, а на предыдущее значение поставить?
Попробуйте так "поиграться". И какие именно планки памяти?
На крайний случай, если руками заветные 3200Мгц заводятся, то пускай будет так.
destructX
Member

Повідомлення

Дивно. Це оті плашки Ripjaws з телемарту? Цікаво, безпроблемні в ХМР 3200
waryag
Member

Повідомлення

Reinmar: 20.11.2024 00:00Стоят в А2 и Б2. И стояли предыдущие также. После отключения ХМР проблема уходит. Но так память запускается на 2133, что не гуд, учитывая,что старая стояла на 2800 и работала с ХМР... Мать держит до 4400, биос последний. Эти планки на 3200. Таких же связок аналогичного проца и памяти в инете много. Не должно быть нюанса "не тянет"
Биос последний? Я бы еще глянул, что показывает по памяти с ХМР та же аида.
big_bang
Member

Повідомлення

Reinmar: 19.11.2024 23:12 Поменял оперативку с 2*8 на 2*16. Играю в Horizon Zero dawn, было до 135 фпс. Запускаю сейчас 60-70 с просадками до 45. По мониторингу, увидел,что стал проц в игре грузиться на 100%. Что могло к этому привести? При том,что памяти стало больше,частота памяти также выше
1. відключєм кабель з бж і дістаємо батарейку з мп на 10-15 секунд
2. протри контакти на озу
3. продуй слоти озу на мп
4. подивись в які слоти треба ставити озу по інструкції
5. подивись у support list чи заявлена підтримка твоєї озу

нічого не допомогло ?
я б ще memtest спробував

1. активуй xmp і скидуй частоту вручну
2. спробуй вручну докинути вольтаж на пам'ять
3. вручну шукати "максимум"

це все шо згадав

Відправлено через 40 хвилин 42 секунди:
шо, проблема вирішилась, а ми не достойні про це це дізнатися ?
Reinmar
Member

Повідомлення

Dremjke
destructX
Так, це G.Skill DDR4-3200 32768MB PC4-25600 (Kit of 2x16384) Ripjaws V Black (F4-3200C16D-32GVK)
waryag
да
big_bang
Ввечері зроблю по вашим порадам і відпишусь :beer:
5. подивись у support list чи заявлена підтримка твоєї озу
Там є G.Skill DDR4-3200 32768MB PC4-25600 (Kit of 2x16384) але з іншою буквою в моделі
3. вручну шукати "максимум"
вручну на 3200 наче нема проблем, я правда потестив вже вночі 2 хвилини,але не було перегрузу проца і фпс був,як раніше. Просто дивно, що не так при активації хмп? Тим паче,якщо частоти ти самі
Dremjke
Member

Повідомлення

Reinmar: 20.11.2024 10:56Просто дивно, що не так при активації хмп? Тим паче,якщо частоти ти самі
Брак, ну или конкретно этот комплект памяти не захотел дружить с cpu/mb...
SERGBILL
Member

Повідомлення

1T, 2T?
big_bang
Member

Повідомлення

Dremjke: 20.11.2024 11:11 Брак, ну или конкретно этот комплект памяти не захотел дружить с cpu/mb...
я б на cpu робив ставку
Reinmar
Member

Повідомлення

Dremjke
SERGBILL
Зображення
Зображення
big_bang
Member

Повідомлення

так, по озу все нормально
можливо, налаштування в грі змінилися на більш високі з появою нового заліза ?
Reinmar
Member

Повідомлення

big_bang
нічого не міняв. (Ще раз опишу проблему, при виборі ХМР, коли запускаю гру, в мене недовантажена карта при цьому проц на 100%. Через це провал фпс. А в нормі в мене проц в цій грі на 75%+- навантажений, а карта на 99) Та і кажу,що при старті з частотою без ХМР (2133) все,як і було раніше по фпс. Потестую з вручну вибраною 3200 увечері. Типу якщо працює з вручну вибраною потрібною частотою - забити на проблему з ХМР? Бо здавати, це ж на місяць... І міняти на яку? Таку саму інший комплект? Не факт,що не буде того самого.

Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
Спробую, ще як сказали - перемикачем скинути БІОС, перевтикнути планки і вмикнути ХМР без зміни інших налаштувань БІОС ( Там ще стоїть в мене геймерський режим процессора чи щось подібне)
denizen
Member

Повідомлення

Я може, щось не зрозумів, але, якщо працює вручну 3200, то які ще є питання? Треба докапатись до істини, чи що?
Reinmar
Member

Повідомлення

denizen
ну типу ж ХМР це ж "завод", хотілось би запустити саме так. Ну і мені хочеться розібратися в самому питанні - як впливає ХМР на завантаження проца. Бо я чув за 18 років користування ПК про биту пам'ять часто - але тільки що або робить,або не робить, або робить з помилками. А що може змінюватись продуктивність системи - не чув
denizen
Member

Повідомлення

Я теж з таким не зустрічався, але якщо у Вас нормальна продуктивність на 3200 (така яку очикуєте, краще FPS, тести показують нормальну швидкість, та latency), то я б забив і не морочив собі голову. ХМП це лище набір параметрів, і вони не є оптимальними, це типу базовий набір, щоб все нормально працювало. Те, що у Вас падіння продуктивності, то тут щось несумісно, або брак.
Reinmar
Member

Повідомлення

Спробую скинути Біос, перевтикнути планки, запустити ще раз з ХМР. Якщо проблема лишається, то потестувати з вручну встановленою частотою в іграх, пройти годинку Memtest 86+, якщо ок - то забити на ХМР, так ?
Відповісти