Help! Чорний экран Ryzen 7500f перепробував все

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
mademan999
Junior

Повідомлення

Доброго дня шановні формучани!
Прошу допомогти, може підкажете щось т.к. досвіду у мене малувато.
Купив на Алі:
материнську плату Maxsun b650
процесор 7500f
пам'ять kingbank 6400, 16х2

Все зібрав і запустив - наче запрацювало, зайшов у вінду але я особливо нічого не тестив.
Вирішив одразу виставити Expo профіль на материнській платі, щоб память працювала на 6400 зберіг налаштвання і все.
При наступних запусках комп'ютера - чорний екран. Пробував і батарейку і clr cmos і одну планку пам'яті ставити і чекати по 20 хв - не допомогло.
Світиться індикатор памяті та інколи мигає процесор.
Почитав що біос материнських плат Maxun - це лотарея, тому вирішив купити нову плату уже в Україні - Asus b650M-K.
І про всяк випадок позичив у друга нову оперативну память G.Skill TridentZ5 16х2 7200
Підключив нову материнку та память - результат той же. Я чекав 20 хв - не допомогло.
Виходить вийшов з ладу процесор? Чи може таке взагалі бути? То цього часу у мене були інтел - як я з них не знущався вони завжди працювали після сlr cmos.
Чи може мені хтось допоможе перевірити процесор у себе? або порекомендуйте будь ласка сервіс у Києві - може ще є якась надія. Чи може його повернути на аліекспрес якось? :rotate:
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

Вірогідно вам китайська материнка спалила проц.
AndP
Member

Повідомлення

mademan999: 06.07.2024 10:56
Чи може мені хтось допоможе перевірити процесор у себе? або порекомендуйте будь ласка сервіс у Києві - може ще є якась надія.
позвони спроси в TELEMART.UA или CompX, а лучше сразу с процем зайти к ним и поросить проверить. Думаю это вполне реально.
yupi
Member

Повідомлення

mademan999: 06.07.2024 10:56Чи може його повернути на аліекспрес якось?
Можно. Записать видео с запуском и что ничего не происходит. Может встанут на бок покупателя и скажут вернуть в Китай или рефанд сделают. Доставка выйдет +-3 сотни обратно
Hottoro
Member

Повідомлення

Вставте спикер, можливо по звуковим сигналам щось буде зрозуміло, якщо Maxsun реалізували таку можливість..
mademan999
Junior

Повідомлення

Hottoro: 06.07.2024 12:53 Вставте спикер, можливо по звуковим сигналам щось буде зрозуміло, якщо Maxsun реалізували таку можливість..
Cпікера немає у мене. Діод на китайській платі світиться на памяті та інколи мигає на процесорі. На материнці Асус немає діодів

Отправлено спустя 41 секунду:
yupi: 06.07.2024 12:22
mademan999: 06.07.2024 10:56Чи може його повернути на аліекспрес якось?
Можно. Записать видео с запуском и что ничего не происходит. Может встанут на бок покупателя и скажут вернуть в Китай или рефанд сделают. Доставка выйдет +-3 сотни обратно
Дякую. Спробую зняти відео. Надіюсь поверну
Timedemo
Member

Повідомлення

mademan999: 06.07.2024 10:56 Доброго дня шановні формучани!
Купив на Алі:
процесор 7500f

Все зібрав і запустив - наче запрацювало, зайшов у вінду але я особливо нічого не тестив.
Вирішив одразу виставити Expo профіль на материнській платі, щоб память працювала на 6400 зберіг налаштвання і все.
При наступних запусках комп'ютера - чорний екран. Пробував і батарейку і clr cmos і одну планку пам'яті ставити і чекати по 20 хв - не допомогло.
Почитав що біос материнських плат Maxun - це лотарея, тому вирішив купити нову плату уже в Україні - Asus b650M-K.
І про всяк випадок позичив у друга нову оперативну память G.Skill TridentZ5 16х2 7200
Підключив нову материнку та память - результат той же. Я чекав 20 хв - не допомогло.
Виходить вийшов з ладу процесор? Чи може таке взагалі бути? То цього часу у мене були інтел - як я з них не знущався вони завжди працювали після сlr cmos.
Чи може мені хтось допоможе перевірити процесор у себе? або порекомендуйте будь ласка сервіс у Києві - може ще є якась надія. Чи може його повернути на аліекспрес якось? :rotate:
Розбери все. Витягни батарейка, мамку задньою частиною поклажи на подушку через фольгу, витягни проц, хай полежить. Памʼять вийми з плати - контакти у фольгу.
І дам дві поради.
Забудь про частоти вище 6000 на ам5
Не звʼязуйся з китайським лайном.
NST1983
Member

Повідомлення

G.Skill TridentZ5 16х2 7200 :rotate:
kingbank 6400 :rotate:
Х..Я СОБІ ЗАПРОСИКИ)
AmigoPhoenix
Member

Повідомлення

mademan999: 06.07.2024 17:07Спробую зняти відео
Відео розпаковки у вас в наявності?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Ммм, китай-бабай материнки і оперативка. Кожен раз коли хтось вирішив зекономити тисячку гривень і купити собі китай-підвал а потім "непрацює, ой лишенько" - ставлю ще одну галочку напроти приказки що скупєрдяй платить не двічі а тричі як мінімум.
DuckRider
Member

Повідомлення

Timedemo: 07.07.2024 11:20
Виправив :gigi:
shnok
Member

Повідомлення

NST1983: 07.07.2024 11:56 G.Skill TridentZ5 16х2 7200 :rotate:
Х..Я СОБІ ЗАПРОСИКИ)
у меня 7500ф сейчас без проблем работает на 6400 с профилем ехпо, или вы к тому, что китайская мать и такие запросы?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

NST1983
Ну ці ж частоти беруть же максосани та кінгуєбланк на ютубах. А ви бовдури й досі купляєте свої асюси та гнилобайти і не можете взяти навіть 6000 :laugh:
Timedemo
Member

Повідомлення

DuckRider: 07.07.2024 14:06
Виправив :gigi:
теж вірно :gigi:

Отправлено спустя 1 минуту 4 секунды:
shnok: 07.07.2024 14:07
NST1983: 07.07.2024 11:56 G.Skill TridentZ5 16х2 7200 :rotate:
Х..Я СОБІ ЗАПРОСИКИ)
у меня 7500ф сейчас без проблем работает на 6400 с профилем ехпо, или вы к тому, что китайская мать и такие запросы?
такие частоты редкие. и на китайских комплектующих шанс иметь головняк значительно выше. хотя и китай тоже работает.
mademan999
Junior

Повідомлення

AmigoPhoenix: 07.07.2024 13:39
mademan999: 06.07.2024 17:07Спробую зняти відео
Відео розпаковки у вас в наявності?
Нажаль саму розпаковку не знімав на відео.
На алі відписали що треба відео інсталяції всього того барахла яке я купив - відправив але поки відповіді немає

Отправлено спустя 15 минут 37 секунд:
AntonyKandaurov: 07.07.2024 14:05 Ммм, китай-бабай материнки і оперативка. Кожен раз коли хтось вирішив зекономити тисячку гривень і купити собі китай-підвал а потім "непрацює, ой лишенько" - ставлю ще одну галочку напроти приказки що скупєрдяй платить не двічі а тричі як мінімум.
Ну поперше далеко не 1000 гривень: память 16х2 обійшлась за 50. Процесор 94 та материнка 64 баксів.
По друге: наглість наших бариг мене уже заїбала, тому майже всю техніку я купую з америки, європи або китаю - бо так навіть з доставкою та податками дешевше.
А підтримувати макак які обдирають своїх же людей маржою в 300% я не збираюсь.
По третє я раніше купував nvme диск для ноутбуку та пк - уже працюють більше 2х років. І коментарі з України люди залишали позитивні на цю материнку та память, тому вирішив спробувати чистий Китай.
Не бачу в моїх діях ніякого скупердяйства. Не треба сіяти зраду там де її немає.

Отправлено спустя 6 минут 13 секунд:
Купив на Алі:
процесор 7500f

Розбери все. Витягни батарейка, мамку задньою частиною поклажи на подушку через фольгу, витягни проц, хай полежить. Памʼять вийми з плати - контакти у фольгу.
І дам дві поради.
Не звʼязуйся з китайським лайном.
Частоти для мене то не принципово, просто вирішив експо профіль увімкнути, не думав що якісь проблеми будуть.
Максимум думав що батарейку з материнки потрібно буде витягти.
всі контакти у фольгу? а що це дасть?
Xeqtr
Member

Повідомлення

Та ні друже, це дійсно скупердяйство.

На Ам5 платформу не заходять з 200 доларів в кишені.

Не знаю де Ви там коментарі про о це все читали, та ще й позитивні, бо офіційно такий товар (плата + озу) не продається в жодному магазині України.

Я розумію Ваше ставлення до наших магазинів з оверпрайснутими цінами, але потрібно мати повагу хоча б до самого себе, і ніколи в житті не купувати подібний товар. Вам тут ніхто не допоможе з цим лайном, бо люди просто з таким не стикаються. Максимум що можу порекомендувати, попробувати повернути товар, якщо це можливо.

Мабуть для Вас це буде непоганим уроком, більше ніколи не витрачати кошти на це китайське лайно. Навіть коли грошей дуже мало, доцільніше купи б/у техніку належної якості, ніж втрапити в таку халепу. І взагалі, з таким бюджетом, можливо потрібно було збирати на Ам4, тут на барахолці вийшло би за ті ж копійки, але точно можу сказати - у Вас би все чудово працювало і завелось в 2 кліка. Тут якщо пошаритися - є дуже гарні пропозиції, на любий гаманець. :beer:
STARL1GHT
Member

Повідомлення

В ідеалі, якщо є можливість, перевірити окремо кожен компонент на працездатність, і від того вже робити висновки.

Може спрацював той 0.01% і саме Ви отримали бракований компонент. Неприємна лотерея, яка може трапитися навіть купуючи "не Китай".
FANAT7
Member

Повідомлення

mademan999
Ваш посыл понятен, да, у нас конечно ьарыги еще те, но даже тут на форуме продавались где-то бюджетные асусы б650, та на том же олх по пару тысяч эти материнки уже есть, суть в том что это Асус - про него вам и расскажут и помогут в его настройке, другое дело - максун, которые покупают челы, у которых в принципе денег нет и они рассчитывают что оно хотя бы заведется, конечно же в стоке.

Потому что колупать неизвестную материнку разгонами и экспериментами - итог известен.

Я с уважением отношусь к людям без денег, я все понимаю, но покупая самый дешман - надо рассчитывать что оно просто включится. И все. Больше ничего. Вот оно включилось и не трогай это больше. Чтобы не попадать вот в такие неприятные ситуации :beer:
mademan999
Junior

Повідомлення

Xeqtr: 09.07.2024 22:18 Та ні друже, це дійсно скупердяйство.

Не знаю де Ви там коментарі про о це все читали, та ще й позитивні, бо офіційно такий товар (плата + озу) не продається в жодному магазині України.

Я розумію Ваше ставлення до наших магазинів з оверпрайснутими цінами, але потрібно мати повагу хоча б до самого себе, і ніколи в житті не купувати подібний товар. Вам тут ніхто не допоможе з цим лайном, бо люди просто з таким не стикаються. Максимум що можу порекомендувати, попробувати повернути товар, якщо це можливо.

Мабуть для Вас це буде непоганим уроком, більше ніколи не витрачати кошти на це китайське лайно. Навіть коли грошей дуже мало, доцільніше купи б/у техніку належної якості, ніж втрапити в таку халепу. І взагалі, з таким бюджетом, можливо потрібно було збирати на Ам4, тут на барахолці вийшло би за ті ж копійки, але точно можу сказати - у Вас би все чудово працювало і завелось в 2 кліка. Тут якщо пошаритися - є дуже гарні пропозиції, на любий гаманець. :beer:
Я попросив технічну допомогу на форумі у технічно підтягнутих людей яких надіявся тут побачити, а не просвітництво та настанови по життю. Мушу вас розчарувати - якщо купувати комплектуючі за кордоном то перехід на АМ5 якраз таки і коштує 200-250 доларів, навіть якщо купувати брендову материнську плату b650. Просто треба не лінитись і зайти на ebay Amazon або той же Аліекспрес. Я написав що на свій страх і ризик купив чисто китайську материнку щоб спробувати що воно із себе представляє. Якщо ви не розумієте мого початкового питання та на якщо ви з таким не стикались то не треба писати мені маячню. Я ж надіюсь що це ще технічний форум а не форум батіних наставників :lol:

Отправлено спустя 1 минуту 33 секунды:

Я попросив технічну допомогу на форумі у технічно підтягнутих людей яких надіявся тут побачити, а не просвітництво та настанови по життю. Мушу вас розчарувати - якщо купувати комплектуючі за кордоном то перехід на АМ5 якраз таки і коштує 200-250 доларів, навіть якщо купувати брендову материнську плату b650. Просто треба не лінитись і зайти на ebay Amazon або той же Аліекспрес. Я написав що на свій страх і ризик купив чисто китайську материнку щоб спробувати що воно із себе представляє. Якщо ви не розумієте мого початкового питання та на якщо ви з таким не стикались то не треба писати мені маячню. Я ж надіюсь що це ще технічний форум а не форум батіних наставників :lol:

Отправлено спустя 26 секунд:

Отправлено спустя 3 минуты 21 секунду:
STARL1GHT: 09.07.2024 22:36 В ідеалі, якщо є можливість, перевірити окремо кожен компонент на працездатність, і від того вже робити висновки.

Може спрацював той 0.01% і саме Ви отримали бракований компонент. Неприємна лотерея, яка може трапитися навіть купуючи "не Китай".
Купив процесор і все окремо перевірив. Плата Maxsun якимось чином "спалила" процесор. Але точно діагностувати в чому проблема я не можу бо не маю ані навичок ані обладнання

Отправлено спустя 9 минут 10 секунд:
FANAT7: 09.07.2024 23:24 mademan999
Ваш посыл понятен, да, у нас конечно ьарыги еще те, но даже тут на форуме продавались где-то бюджетные асусы б650, та на том же олх по пару тысяч эти материнки уже есть, суть в том что это Асус - про него вам и расскажут и помогут в его настройке, другое дело - максун, которые покупают челы, у которых в принципе денег нет и они рассчитывают что оно хотя бы заведется, конечно же в стоке.

Потому что колупать неизвестную материнку разгонами и экспериментами - итог известен.

Я с уважением отношусь к людям без денег, я все понимаю, но покупая самый дешман - надо рассчитывать что оно просто включится. И все. Больше ничего. Вот оно включилось и не трогай это больше. Чтобы не попадать вот в такие неприятные ситуации :beer:
У мене таке відчуття що я реально попав не на технічний форум а на форум де дають настанови по життю і обговорюють фінансові проблеми хоча вас про це я не запитував. Я просив ТЕХНІЧНОЇ допомоги а не психологічної чи фінансової))) Мені здається я поставив конкретні питання в моєму повідомленні. Якщо є що вам на них відповісти - будь ласка, якщо ви не розумієте нічого то хоча б не пишіть таку маячню

Отправлено спустя 1 минуту 22 секунды:
Купив на Алі:
процесор 7500f

Чи може мені хтось допоможе перевірити процесор у себе? або порекомендуйте будь ласка сервіс у Києві - може можна якось продіагностувати проблему?
princxjvckvl
Junior

Повідомлення

В мене точно такий комплект, все нормально ось третій місяць. Щойно останній біос поставив
Відповісти