Хай гайз!
Маю сетапчик 13600k + 4070 ti (бп 750 be quiet gold, ssd nvme) і зіштовхнувся з проблемкою фрейм-генератору (dlss 3+++)
Сетапчик використовую для 4k геймінгу (бо маю 4к монік - 144hz + G-sync)
Проблему виявив в двух іграх а сама Cyberpunk та A plague tale: requiem
(hellblade 2, jedi survivor - там в мене все ок булу с генератором)
Сама проблема - при увімкненні фрейм генератору завантаження мого ГПУ падає до 80% тим самим я втрачаю весь буст від генератору и приріст від даної технології дорівнює 2fps!
Трошки гуглу тема plague tale
https://steamcommunity.com/app/1182900/ ... 751356672/
де місцеві есперти повідомляють що 4070 ti не народжена для 4к геймінгу і треба її використовувати при 2k
82% завантаження GPU https://prnt.sc/Mxz-TTX1aTZX - за потреби можу завантажити на ютуб
також додаю відео яке знайшов в ютубі https://www.youtube.com/watch?v=V784PpwYppc&t=120s
Включення на 4к монітору режиму 2к (гарне мило виходить) і 130фпс
Гарні фпс але якби я збирав пк для 2к геймінгу то і взяв би якусь 4060 яка вдвічі дешевша, для моїх 4к з усіма штучками dlss мені за очі вистачить 70-90 кадрів (але ж карта не народжена для 4к - про що я дізнався ось ось)
Танці з bios, resize-bar, переключення gen3-4 не дало ніякого результату.
Грошенятка на відеокарту витрачені - а потім вилазить така фігня
можливо хтось знає рішення або має конкретне пояснення проблеми
Останні статті і огляди
Новини
RTX 4070 TI DLSS проблема фрейм-генератору
-
bladewolk
Junior
-
Евгений King
Member
Відеобуфера мабуть не вистачає Вам, от і все
А ОЗУ в системі скільки?
4060 в 2к, ну дааа, ага
А ОЗУ в системі скільки?
4060 в 2к, ну дааа, ага
-
bladewolk
Junior
ddr5 32gb 6000Евгений King: ↑ 05.07.2024 13:00 Відеобуфера мабуть не вистачає Вам, от і все
А ОЗУ в системі скільки?
4060 в 2к, ну дааа, ага
4060 та ну ладно
-
PowerFulls
Member
У мене бувало й на 2к недозагруз з генератором, це схоже на те що все вперається в продуктивність тензорки при кривій реалізації в грі
Спробуйте замість nv framegen заюзти Lossless scaling з налаштуваннями х3 чи х2 (+опціонально режим perf, якщо сильно дропає реальний фпс), та примусово режим Ультра низької затримки через панель нв. Після того як в lossless добавили режим х3, я генератор нвідіа не юзаю
Спробуйте замість nv framegen заюзти Lossless scaling з налаштуваннями х3 чи х2 (+опціонально режим perf, якщо сильно дропає реальний фпс), та примусово режим Ультра низької затримки через панель нв. Після того як в lossless добавили режим х3, я генератор нвідіа не юзаю
-
AntonyKandaurov
Member
О, фейкгенератор зламався
А може в процик упирається що він не здатен вам 144 кадри намалювати?
-
PowerFulls
Member
фреймген до процика ніяким боком, бо це не рендер з нуля нового кадра а генерація на відяхіAntonyKandaurov: ↑ 05.07.2024 15:43 О, фейкгенератор зламався
-
AntonyKandaurov
Member
PowerFulls
Ну значить якась проблема, чекайте нових дров, може й полагодять фейкгенератора.
Ну значить якась проблема, чекайте нових дров, може й полагодять фейкгенератора.