Asus Ga401ih словил BSOD

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
sk1nice
Junior

Повідомлення

Играл в votv и тупо релоад, bluesreenview ничего не заметил. В событиях это:
Компьютер был перезагружен после критической ошибки. Код ошибки: 0x0000001e (0xffffffffc0000005, 0xfffff8026d44e1af, 0x0000000000000000, 0xffffffffffffffff).
Ga401ih r7 4800hs 1650
Может кто сталкивался или знаает в чем проблема?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

14 дюймове чудо із тонкими вишуканими формами під навантаженням перегрілось та пішло собі в ребут. Я не знаю хто нав'язав людям що 14 дюймів це геймінг.
ervin
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov
+1
sk1nice

Якщо ноуту хоча б пів року - несіть на профілактику
sk1nice
Junior

Повідомлення

AntonyKandaurov: 09.05.2024 07:09 14 дюймове чудо із тонкими вишуканими формами під навантаженням перегрілось та пішло собі в ребут. Я не знаю хто нав'язав людям що 14 дюймів це геймінг.
В технике разбираюсь) и с темпой все в норме выше 75 не поднималась и мне этого чюда хватает с головой;) я спросил за ошибку может кто знает че означает
Shpoker
Member

Повідомлення

sk1nice: 11.05.2024 00:06я спросил за ошибку может кто знает че означает
Шо там гадать то, когда четкий https://learn.microsoft.com/ru-ru/opens ... e60bebca55
0xC0000005
STATUS_ACCESS_VIOLATION
Какая-то память перегрелась и посыпалась (или просто посыпалась), в итоге ядро и свалилось в 0x0000001e
Какая - ищи сам (кеш цпу/оперативка/видео/своп)
AFU_power
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 09.05.2024 07:09 14 дюймове чудо із тонкими вишуканими формами під навантаженням перегрілось та пішло собі в ребут. Я не знаю хто нав'язав людям що 14 дюймів це геймінг.
Рейзер з лінійкою блейд стелс і асус з рог зефірусом. А в його ноуті навіть нема чому перегрітись. В зефіруса достатній охлад щоб охолодити 1650 і рязань 7
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

AFU_power
Восьмикотловий райзен це так, щось типу селерончика на атомних ядрах, агась.
sk1nice
Junior

Повідомлення

AFU_power: 11.05.2024 08:35
Рейзер з лінійкою блейд стелс і асус з рог зефірусом. А в його ноуті навіть нема чому перегрітись. В зефіруса достатній охлад щоб охолодити 1650 і рязань 7
Прошлые коменты отчасти были правы, при турбобусте проц до 96 грелся, но без турбобуста и до 75 еле доходит, но при таком соотношении гп и цп отсутствие буста большой разницы не показывает

Отправлено спустя 1 минуту 31 секунду:
Shpoker
+1

Отправлено спустя 22 секунды:
sk1nice: 11.05.2024 12:32
AFU_power: 11.05.2024 08:35

Прошлые коменты отчасти были правы, при турбобусте проц до 96 грелся, но без турбобуста и до 75 еле доходит, но при таком соотношении гп и цп отсутствие буста большой разницы не показывает
AFU_power
Member

Повідомлення

sk1nice
Спробуй андервольтинг і маніпуляції з буст ратіо, асус не напружувався проставити адекватні параметри

Відправлено через 3 хвилини 50 секунд:
AntonyKandaurov
В мене восьмикотловий Ryzen 7 6800u з стероїдною 780m в маленькій приставочці Ayaneo Geek не більше 80-85 градусів
sk1nice
Junior

Повідомлення

AFU_power
Биос я честно без понятия как разлочить и в инете инструкции не нашел, через G-Helper что-то около 20млв скинул при бусте, при -30 уже ребут) и видюхе ради тишины порезал частоты, качал и ryzen master и еще чет и все писало что проц не поддерживает(r7 4800hs) если знаете подскажите чет.
(И можете рассказать как ставить +1\-1 в углу сообщений)

Отправлено спустя 1 минуту 28 секунд:
AFU_power: 11.05.2024 12:49 sk1nice
Спробуй андервольтинг і маніпуляції з буст ратіо, асус не напружувався проставити адекватні параметри

А где его скачать?
AFU_power
Member

Повідомлення

sk1nice
По рязані я тобі підсказати не можу, у мене інтел в ноутбуці, я там розлочив біос, проставив буст ратіо 36 по всіх ядрах замість 41, 40, 39, 38, 38, 38 стандартних(не буст 26 ратіо) та андервольтнув на -115мВ, ноут став тихесенький і холодний. А от відеокарту 1660ті я не чіпав взагалі, хоча тоже можна спробувати андервольтнути через curve в msi afterburner.

На райзен я обмежував загальне TDP
sk1nice
Junior

Повідомлення

AFU_power
В игре тдп разнится 15-20w это по-моему потому что проц с приставкой S поэтому тдп меньше
AFU_power
Member

Повідомлення

sk1nice
Це якось малувато для перегріва, мені 6800u довелось кочегарити до 40вт щоб він почав плавати в районі 90-100 градусів
sk1nice
Junior

Повідомлення

AFU_power
в стрессе около 40 вроде
7mindfields
Member

Повідомлення

sk1nice: 11.05.2024 00:06 В технике разбираюсь) и с темпой все в норме выше 75 не поднималась
sk1nice: 11.05.2024 12:32 при турбобусте проц до 96 грелся, но без турбобуста и до 75 еле доходит
Видно сильно розбираєшся, раз в тебе на частоті 2.9ghz 75 градусів це не гріється :laugh:
В легіоні 4800h постійно тригерив роботу со, що там в тому тоненькому зефірі навіть страшно уявити
Востаннє редагувалось 11.05.2024 15:15 користувачем 7mindfields, всього редагувалось 1 раз.
sk1nice
Junior

Повідомлення

7mindfields
Не говорю что сильно про и 2.9 мне хватает)

Отправлено спустя 5 минут 38 секунд:
7mindfields
4800HS типо более экономный, но не в тоненьком ноуте :rotate:

Отправлено спустя 55 секунд:
А разлочить биос мож кто подскажет как?
AFU_power
Member

Повідомлення

sk1nice
Або шукай уже розлочений, або дивись гайди
sk1nice
Junior

Повідомлення

AFU_power
Давно еще думал про биос, но не нашел нужного материала
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

В паверплані поставте собі максимальне значення процесора в 95% і сидіть собі спокійно без буста, якщо вам 2.9 ГГц вистачає.

ЗІ. В мене HP 15.6 із двома термотрубками на заводському термоінтерфейсі довбився в 99 градусів, допоки не поклав пасту із фазовим переходом, тоді стало 82 градуси в стресс-тесті аіди та до 90 в усяких соковижималках типу linx. Так це 6 ядер зен3, а що коїться із 8 ядер і уявляти не треба, вони киплять і навколо них також бо 14 дюймів - це не ноут для іграшок, як на мене, бо там банально немає куди запихнути нормальний охлад який хоч трохи товстіше буде термотрубок із фольги.
sk1nice
Junior

Повідомлення

AntonyKandaurov
Слышал не помогало, я просто выключил турбо и все
Відповісти