Налаштування системи на am5 7500f

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
Donate
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Comediant2332: 20.04.2024 16:45 як саме зафіксувати верхню частоту
Вам яка різниця яка частота коли відеокарта в 99% навантаженні?

Якщо це пабг перемкніть на DX12 на DX11 він лагає як скажений, там не рушій там лайно :lol:
Comediant2332
Junior

Повідомлення

Donate
Така картина з завантаженням спостерігається у всіх іграх типу рдр, кібербаг, форза,тим більше в тестах бачив що він стабільно тримає 5050 в іграх зараз стоїть відеокарта затичка має доїхати 6800xt але я вже задумався доплатити і взяти 4070s в хуанга, так як 6800хт з артефактами поїхала назад в магазин, як казав один знайомий амд не наїбеш, я розумію що вкинув 47к в пк який забирає нерви і приносить страждання)

Відправлено через 1 хвилину 48 секунд:
Але маємо те що маємо, доречі чи варто брати 6800xt чи 7800xt чи краще занести грошей хуангу і не мучитись

Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
За 17к 6800хт виглядає смачно, навіть враховуючи рік гарантії
Donate
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Comediant2332: 20.04.2024 17:03 Donate
Така картина з завантаженням спостерігається у всіх іграх типу рдр, кібербаг, форза,тим більше в тестах бачив що він стабільно тримає 5050 в іграх зараз стоїть
А чому він потрібен фіксувати частоту а не скидувати її за для єкономії? :laugh:
Comediant2332
Junior

Повідомлення

Та просто :) побачив що може бути краще і хочеться стабільних 5мгц для самозаспокоєння, таке враження як ніби проц брачний хоча вроді працює

Відправлено через 4 хвилини 6 секунд:
Просто в порівння з 10100 який був раніше він намертво тримав 4,1 і не смикався і повторюсь в інших тестах 7500ф видає стабільних 5050 тим більше пишуть люди в темі що це не нормально що його ковбасить

Відправлено через 48 хвилин 57 секунд:
В аїді також

Похоже що попалась якась максимальна відбраковка, чесно не знаю від плати це залежить чи від конкретного процесору якийсь невдалий екзепляр
Timedemo
Member
Звідки: Ненька Украина

Повідомлення

Comediant2332: 20.04.2024 18:02 Та просто :) побачив що може бути краще і хочеться стабільних 5мгц для самозаспокоєння, таке враження як ніби проц брачний хоча вроді працює

Відправлено через 4 хвилини 6 секунд:
Просто в порівння з 10100 який був раніше він намертво тримав 4,1 і не смикався і повторюсь в інших тестах 7500ф видає стабільних 5050 тим більше пишуть люди в темі що це не нормально що його ковбасить

Відправлено через 48 хвилин 57 секунд:
В аїді також

Похоже що попалась якась максимальна відбраковка, чесно не знаю від плати це залежить чи від конкретного процесору якийсь невдалий екзепляр
не повинно його так ковбасити. явно який глюк з налаштуваннями. зашийте останній біос, якщо не зашитий. поставте все в дефолт. перевірте.
і потім оберіть без профілів розгону, а вручну тдп 90вт. и струм короткий і довший по 100 ампер. враження що йде обмеження, бо на ам5 в різних місцях можна зробити різні налаштування. якщо не получиться спробуйте вручну виставить 1.08 напругу на ядро, та 50х множник.
Comediant2332
Junior

Повідомлення

струм короткий і довший по 100 ампер.
Це які саме перемети за це відповідають?

Виставля в ручну 51 множник, напруга по моніторингу десь 1,2 з курвою -20 тримається постійно 5,1, але як на мене це костилі якщо він без навантаження не скидує частоту

Відправлено через 27 хвилин 2 секунди:
я так розумію потрібно через pbo налаштувати буст
AndP
Member

Повідомлення

Ставлю на "подбитый" процессор. Он же только куплен? Неси где брал, пусть тестят.

Відправлено через 3 хвилини 15 секунд:
Если до этого проделал все операции, что советовали выше.
1. Биос до заводских - тест.
2. Если греется - лимит по температуре - тест.
Timedemo
Member
Звідки: Ненька Украина

Повідомлення

Comediant2332: 20.04.2024 23:35
струм короткий і довший по 100 ампер.
Це які саме перемети за це відповідають?

Виставля в ручну 51 множник, напруга по моніторингу десь 1,2 з курвою -20 тримається постійно 5,1, але як на мене це костилі якщо він без навантаження не скидує частоту

Відправлено через 27 хвилин 2 секунди:
я так розумію потрібно через pbo налаштувати буст
якщо 5.1 тримає постійно. значить він може це. треба налаштовувать біос.
Vlaad13
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Comediant2332: 20.04.2024 16:48
Доречі дивлюсь що в іграх вольтаж процесора
1,90-1,110, можливо в цьому причина,
Некоторые платы от мся часто завышают вольтаж, поправьте меня ибо не силен в ам5 но для этого проца вроде как нужно 0,96
Может снизить вольтаж и посмотреть и память 6000 сделать ручками
Comediant2332
Junior

Повідомлення

ам5 но для этого проца вроде как нужно 0,96
На 1,00 не стартує взагалі
Зафіксував множник 51 вольтаж авто (,в тесті аїди 1,156 )
Курва -30 в аїді 5хв не вирубається нічого, в іграх тоже стабільно
Але я хочу добитись щоб він робив в стоковому режимі і сам бустився до 5055 без ніяких маніпуляцій, з коробки так не вийшло, не можу знайти/ не знаю яке налаштування за це відповідає в біосі
Виставляв в ручну 53 множник авто вольтаж частоту тримає
Не хотілося б фіксувати частоту множником
Hells Angels
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Comediant2332: 21.04.2024 18:06Але я хочу добитись щоб він робив в стоковому режимі і сам бустився до 5055
5046 при 1.168 стабильно загружен на 100% при тесте в аиде, нету таких прижков как у видосе.
Comediant2332
Junior

Повідомлення

5046 при 1.168 стабильно загружен на 100% при тесте в аиде, нету таких прижков как у видосе.
Загружений стабільно на 100
Прижки є завжди якщо множник не заблокований

Відправлено через 3 хвилини 17 секунд:
Пробував з курвою і фіксованим вольтажем, в авто режимі вольтаж під 1,2, в теорії навпаки мала б бути більш стабільна робота ніж при 1,168
І частота в теорії мала б триматись а не скакати
Catana
Junior

Повідомлення

Comediant2332: 20.04.2024 16:48 Впринципі зараз стартує адекватно можна сказати проблема з довгим завантаженням частково вирішене враховуючи специфіку плат мсі, але залишається проблема з частотою, максимальний повер ліміт і термал поінт 85 нічого не міняє, чомусь не можу виставити cpu ratio, пункт не активний, питання до власників
плат мсі як саме зафіксувати верхню частоту
З інструкцією для чайнікив в картинках зараз загрузка проца виглядає так


Відправлено через 15 хвилин 20 секунд:
Старт пк хмп на 6400 40сек до робочого стола
Старт хмп з меморі рестор 30сек до робочого столу,
Старт з хмп офф 5200 20 сек
да це жостко але прийдеться чекати оновлення біосу можливо з часом пофіксять, але вже як є

Відправлено через 19 хвилин 58 секунд:


Відправлено через 12 хвилин 24 секунди:
Перше знайомство з амд і стільки емоцій, вирішив що купую довгоживучу платформу в порівнянні з інтелами але не врахував підводні камені, згадуються коменти з розряду купив інтел і спиш спокійно))

Відправлено через 2 хвилини 33 секунди:
Доречі дивлюсь що в іграх вольтаж процесора
1,90-1,110, можливо в цьому причина,
Можливо CPU ratio стане доступним якщо (спробуй):

1. Вимкнути "Game boost" решим?
2024-05-12_07-30-12.jpg
2. Поставити precision boost overdrive в такі налаштування:
sm.MSI_SnapShot.800.png
Відпиши, як затестиш будь ласка.
Відповісти