Останні статті і огляди
Новини
помилка з nvwgf2umx.dll
-
Redrue
Junior
Вітаю всіх! Підкажіть, будь ласка, шо краще робити: є така проблема, шо дропає з ігор без помилок дуже часто і видає таку помилку:
Имя сбойного приложения: Starfield.exe, версия: 1.8.86.0, метка времени: 0x65555f1f
Имя сбойного модуля: nvwgf2umx.dll, версия: 31.0.15.4617, метка времени: 0x654d46fc
Код исключения: 0xc0000409
Смещение ошибки: 0x0000000001e29f71
Идентификатор сбойного процесса: 0x5658
Время запуска сбойного приложения: 0x01da2181045fff58
Путь сбойного приложения: F:\SteamLibrary\steamapps\common\Starfield\Starfield.exe
Путь сбойного модуля: C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_1fea8972dc2f0a69\nvwgf2umx.dll
Идентификатор отчета: 802c0e79-1f42-48c0-bdc3-1394466b3992
На прикладі Старфілду, але таке і в інших іграх, котрі добре навантажують комп. Спочатку я думав на відео карту, але тиждень назад я її змінив, а проблема не зникла. Погуглив і знайшов людину з ідентичною проблемою і от шо він написав:
"Вдруг кто увидит. Проблема была в разгоне оперативной памяти, я так понял во многих играх происходят вылеты, если ваши комплектующие разогнаны. Вот такие дела"
І тут в мене питання - як викупити, шо в тебе розігнано, а шо ні?) якшо, завісно, саме в цьому проблема. наче оперативу я не чіпав, але системний блок я купував вже зібраний, тому звісно його налаштовували до мене і все може бути.
Можливо у когось було шось подібне, або я десь дико туплю. Буду дуже вдячний за допомогу.
мій конфіг зараз: Intel Core i7-13700KF (3.4 - 5.4 ГГц) / RAM 32 ГБ / HDD 2 ТБ + SSD 1 ТБ + SSD 1 ТБ / nVidia GeForce RTX 4080 SUPER(до цього стояла 3070), 16 ГБ
мат плата asus tuf gaming z690-plus wifi d4
оператива G.Skill ddr4 (якшо шо можу додати скріни з спю-з)
блок живлення 850 ватт
Охолодження TUF LC 240 RGB
охолодження корпусу: 4 х 120 мм RGB LED кулера
З підтримкою системи водяного охолодження
Имя сбойного приложения: Starfield.exe, версия: 1.8.86.0, метка времени: 0x65555f1f
Имя сбойного модуля: nvwgf2umx.dll, версия: 31.0.15.4617, метка времени: 0x654d46fc
Код исключения: 0xc0000409
Смещение ошибки: 0x0000000001e29f71
Идентификатор сбойного процесса: 0x5658
Время запуска сбойного приложения: 0x01da2181045fff58
Путь сбойного приложения: F:\SteamLibrary\steamapps\common\Starfield\Starfield.exe
Путь сбойного модуля: C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_1fea8972dc2f0a69\nvwgf2umx.dll
Идентификатор отчета: 802c0e79-1f42-48c0-bdc3-1394466b3992
На прикладі Старфілду, але таке і в інших іграх, котрі добре навантажують комп. Спочатку я думав на відео карту, але тиждень назад я її змінив, а проблема не зникла. Погуглив і знайшов людину з ідентичною проблемою і от шо він написав:
"Вдруг кто увидит. Проблема была в разгоне оперативной памяти, я так понял во многих играх происходят вылеты, если ваши комплектующие разогнаны. Вот такие дела"
І тут в мене питання - як викупити, шо в тебе розігнано, а шо ні?) якшо, завісно, саме в цьому проблема. наче оперативу я не чіпав, але системний блок я купував вже зібраний, тому звісно його налаштовували до мене і все може бути.
Можливо у когось було шось подібне, або я десь дико туплю. Буду дуже вдячний за допомогу.
мій конфіг зараз: Intel Core i7-13700KF (3.4 - 5.4 ГГц) / RAM 32 ГБ / HDD 2 ТБ + SSD 1 ТБ + SSD 1 ТБ / nVidia GeForce RTX 4080 SUPER(до цього стояла 3070), 16 ГБ
мат плата asus tuf gaming z690-plus wifi d4
оператива G.Skill ddr4 (якшо шо можу додати скріни з спю-з)
блок живлення 850 ватт
Охолодження TUF LC 240 RGB
охолодження корпусу: 4 х 120 мм RGB LED кулера
З підтримкою системи водяного охолодження
-
seraphic
Member
Смени драйвера, и обратись в поддержку игры
-
Redrue
Junior
вчора, доречі, тричі змінив) причому я завжди видаляти старі вибираю опцію.seraphic: ↑ 08.02.2024 14:23 Смени драйвера, и обратись в поддержку игры
що до гри, то таке не тільки в Старфілді, як я і написав вище в описі... даінг лайт 2, тотал вар вархаммер 2, сайберпанк, ще шось, вже не пам'ятаю. доречі, той же Дарктайд, який теж дуже сильно навантажує комп, з такою помилкою не дропало...
-
Евгений King
Member
Оце спробуйте:
А драйвери краще через DDU видаляти
-
slv
Member
Бозі, витягни батарейку и скинь бівіс на дефолт
-
Redrue
Junior
дяк, так і зроблю, сподіваюсь допоможе)Евгений King: ↑ 08.02.2024 14:33 Оце спробуйте: А драйвери краще через DDU видаляти
теж дяк, теж спробую і повернусь з фідбеком)))slv: ↑ 08.02.2024 15:08 Бозі, витягни батарейку и скинь бівіс на дефолт
-
Dremjke
Member
Если системник с рук взял, то зкономерно будет снести винду с форматированием и поставить всё начисто заново, в т.ч. драйвера. База же.
-
Redrue
Junior
вінду ставив з нуля, системник новий, не б/уDremjke: ↑ 08.02.2024 17:18 Если системник с рук взял, то зкономерно будет снести винду с форматированием и поставить всё начисто заново, в т.ч. драйвера. База же.
Відправлено через 37 секунд:
не допомогло((Евгений King: ↑ 08.02.2024 14:33 Оце спробуйте: А драйвери краще через DDU видаляти
теж не допомогло(((((slv: ↑ 08.02.2024 15:08 Бозі, витягни батарейку и скинь бівіс на дефолт
-
Dremjke
Member
Драйверы переставил уже?Redrue: ↑ 08.02.2024 19:58системник новий, не б/у
-
Prescott
Member
С озу снят хмп разгон?
Переставить игру/игры на другой носитель пробовали?
-
Redrue
Junior
так, причому у сейф моді через дду як мені і казалиDremjke: ↑ 08.02.2024 20:20Драйверы переставил уже?Redrue: ↑ 08.02.2024 19:58системник новий, не б/у
так, хпм не включений(у біосі дісейблед стоїть). так, гру ставив на різні ссд(в мене їх два)Prescott: ↑ 08.02.2024 23:06 С озу снят хмп разгон?
-
Rain Man
Member
на вашу доску последний биос 3101.. плюс обязательно обновите Intel ME так как видик у Вас свеженький..
-
Redrue
Junior
дяк, зроблю!Rain Man: ↑ 09.02.2024 00:40 на вашу доску последний биос 3101.. плюс обязательно обновите Intel ME так как видик у Вас свеженький..
-
Redrue
Junior
Перепробував вже все, нічого не допомагає...
вже думав, може це дх12, але і ця теорія виявилась хибною(
вже думав, може це дх12, але і ця теорія виявилась хибною(
-
slv
Member
Немає можливости встановити старфілд поза стимом ? Якись торент- едишн ?
-
Redrue
Junior
та не, це точно не від того) коротше, здається на те, шо я знайшов проблему і вирішив її, напишу тут, можливо хтось буде так мучитись як я, бо я капець як замахався рити інет в пошуках відповіді.slv: ↑ 11.02.2024 19:38 Немає можливости встановити старфілд поза стимом ? Якись торент- едишн ?
Так от, мені допомогла зміна мультіплікатора на проці, в біосі, в мене стояло(як я розумію дефолтне) х53, я зменшив до х51 і все, помилки немає, з ігор не викидує, аж не віриться... я бачив як люди писали, шо їм допомагало те шо вони переставляли с++ бібліотеки, дрова на дірект, деяким просто допомагало шо вони відкочували на старі дрова відеокарті(в мене картка тіки з'явилась, тому старих практично немає), комусь там ше шось допомогло, але у мене от такий кейс.
апд: в мене навіть не х53 стояло, а "Авто" і на авто воно стало х53, я руками прописав х51
-
slv
Member
Redrue
Ну і добре
А який повинен бути мультиплікатор по дефолту на Вашеї платі ?
Ну і добре
А який повинен бути мультиплікатор по дефолту на Вашеї платі ?
-
AssayMAS
Member
я б разгон не зажимал на каком-то значении, а сделал типо автобуста. Что бы в тяжелых по Ваттам нагрузкам оно могло скидывать частоту. Поищи должно быть в биосе чето типо.
Просто 100% нагрузки в одних программах это сколько-то ватт, а в других 100% нагрузки могут быть на 50% больше по Ваттам.
НА примере моего i7-3770 (без видео автор разгон) стресс тест а Аида64 целочисленный 38 Ватт, а с плавающей запятой 61 Ватт.
38/61 =0,62 = 62% разницы по Ваттам от вида теста. Так и с разными игрухами - а множитель=частоту зажали вот и лагает вылетает.
Может крышка кривая? И плохо "К" серию охлаждает? Загугли "Рамка для сокета" - порой после установки на 2-10 градусов температура падала.
Просто 100% нагрузки в одних программах это сколько-то ватт, а в других 100% нагрузки могут быть на 50% больше по Ваттам.
НА примере моего i7-3770 (без видео автор разгон) стресс тест а Аида64 целочисленный 38 Ватт, а с плавающей запятой 61 Ватт.
38/61 =0,62 = 62% разницы по Ваттам от вида теста. Так и с разными игрухами - а множитель=частоту зажали вот и лагает вылетает.
Может крышка кривая? И плохо "К" серию охлаждает? Загугли "Рамка для сокета" - порой после установки на 2-10 градусов температура падала.
-
Redrue
Junior
та ні, ти знаєш, з того шо я почитав(а перечитав я, практично, все шо є по темі саме цієї помилки), то це реально якась бага дурна. тому шо воно на різних процах вилітає, на різних відеокартах і у всіх різне рішення... чорті шо. у мене охолодження водянка, але це не я її ставив, брав в Артлайн, думаю шо їм скоро повезу, шоб почитсили і подивились, бо я сам вже не хочу лізти, їй богу тиждень в жопу(AssayMAS: ↑ 11.02.2024 21:43 я б разгон не зажимал на каком-то значении, а сделал типо автобуста. Что бы в тяжелых по Ваттам нагрузкам оно могло скидывать частоту. Поищи должно быть в биосе чето типо.
чесно кажучи не знаю) там було авто і в значення стояло 53, я на два зменшив і не нарадуюсь)))
-
Prescott
Member
Плата неправильно выставляет напряжение на ЦП или парни у которых вы собрали ПК недонастроили его. В целом не критично но неприятно. Их коробки на АВТО должно всё работатьRedrue: ↑ 11.02.2024 23:38там було авто і в значення стояло 53,
![puzzle :puzzle:](./images/smilies/puzzle.gif)