помилка з nvwgf2umx.dll

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
Redrue
Junior

Повідомлення

Вітаю всіх! Підкажіть, будь ласка, шо краще робити: є така проблема, шо дропає з ігор без помилок дуже часто і видає таку помилку:

Имя сбойного приложения: Starfield.exe, версия: 1.8.86.0, метка времени: 0x65555f1f
Имя сбойного модуля: nvwgf2umx.dll, версия: 31.0.15.4617, метка времени: 0x654d46fc
Код исключения: 0xc0000409
Смещение ошибки: 0x0000000001e29f71
Идентификатор сбойного процесса: 0x5658
Время запуска сбойного приложения: 0x01da2181045fff58
Путь сбойного приложения: F:\SteamLibrary\steamapps\common\Starfield\Starfield.exe
Путь сбойного модуля: C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_1fea8972dc2f0a69\nvwgf2umx.dll
Идентификатор отчета: 802c0e79-1f42-48c0-bdc3-1394466b3992

На прикладі Старфілду, але таке і в інших іграх, котрі добре навантажують комп. Спочатку я думав на відео карту, але тиждень назад я її змінив, а проблема не зникла. Погуглив і знайшов людину з ідентичною проблемою і от шо він написав:
"Вдруг кто увидит. Проблема была в разгоне оперативной памяти, я так понял во многих играх происходят вылеты, если ваши комплектующие разогнаны. Вот такие дела"

І тут в мене питання - як викупити, шо в тебе розігнано, а шо ні?) якшо, завісно, саме в цьому проблема. наче оперативу я не чіпав, але системний блок я купував вже зібраний, тому звісно його налаштовували до мене і все може бути.
Можливо у когось було шось подібне, або я десь дико туплю. Буду дуже вдячний за допомогу.

мій конфіг зараз: Intel Core i7-13700KF (3.4 - 5.4 ГГц) / RAM 32 ГБ / HDD 2 ТБ + SSD 1 ТБ + SSD 1 ТБ / nVidia GeForce RTX 4080 SUPER(до цього стояла 3070), 16 ГБ
мат плата asus tuf gaming z690-plus wifi d4
оператива G.Skill ddr4 (якшо шо можу додати скріни з спю-з)
блок живлення 850 ватт
Охолодження TUF LC 240 RGB
охолодження корпусу: 4 х 120 мм RGB LED кулера
З підтримкою системи водяного охолодження
seraphic
Member

Повідомлення

Смени драйвера, и обратись в поддержку игры
Redrue
Junior

Повідомлення

seraphic: 08.02.2024 14:23 Смени драйвера, и обратись в поддержку игры
вчора, доречі, тричі змінив) причому я завжди видаляти старі вибираю опцію.

що до гри, то таке не тільки в Старфілді, як я і написав вище в описі... даінг лайт 2, тотал вар вархаммер 2, сайберпанк, ще шось, вже не пам'ятаю. доречі, той же Дарктайд, який теж дуже сильно навантажує комп, з такою помилкою не дропало...
Евгений King
Member

Повідомлення

Оце спробуйте:
спойлер
https://www.overclockers.ua/ua/news/sof ... 08/134141/
А драйвери краще через DDU видаляти
slv
Member

Повідомлення

Бозі, витягни батарейку и скинь бівіс на дефолт
Redrue
Junior

Повідомлення

Евгений King: 08.02.2024 14:33 Оце спробуйте:
спойлер
дяк, так і зроблю, сподіваюсь допоможе)
slv: 08.02.2024 15:08 Бозі, витягни батарейку и скинь бівіс на дефолт
теж дяк, теж спробую і повернусь з фідбеком)))
Dremjke
Member

Повідомлення

Если системник с рук взял, то зкономерно будет снести винду с форматированием и поставить всё начисто заново, в т.ч. драйвера. База же.
Redrue
Junior

Повідомлення

Dremjke: 08.02.2024 17:18 Если системник с рук взял, то зкономерно будет снести винду с форматированием и поставить всё начисто заново, в т.ч. драйвера. База же.
вінду ставив з нуля, системник новий, не б/у

Відправлено через 37 секунд:
Евгений King: 08.02.2024 14:33 Оце спробуйте:
спойлер
не допомогло((
slv: 08.02.2024 15:08 Бозі, витягни батарейку и скинь бівіс на дефолт
теж не допомогло(((((
Dremjke
Member

Повідомлення

Redrue: 08.02.2024 19:58системник новий, не б/у
Драйверы переставил уже?
Prescott
Member

Повідомлення

С озу снят хмп разгон?
Переставить игру/игры на другой носитель пробовали?
Redrue
Junior

Повідомлення

Dremjke: 08.02.2024 20:20
Redrue: 08.02.2024 19:58системник новий, не б/у
Драйверы переставил уже?
так, причому у сейф моді через дду як мені і казали
Prescott: 08.02.2024 23:06 С озу снят хмп разгон?
Переставить игру/игры на другой носитель пробовали?
так, хпм не включений(у біосі дісейблед стоїть). так, гру ставив на різні ссд(в мене їх два)
Rain Man
Member

Повідомлення

на вашу доску последний биос 3101.. плюс обязательно обновите Intel ME так как видик у Вас свеженький..
Redrue
Junior

Повідомлення

Rain Man: 09.02.2024 00:40 на вашу доску последний биос 3101.. плюс обязательно обновите Intel ME так как видик у Вас свеженький..
дяк, зроблю!
Redrue
Junior

Повідомлення

Перепробував вже все, нічого не допомагає...

вже думав, може це дх12, але і ця теорія виявилась хибною(
slv
Member

Повідомлення

Немає можливости встановити старфілд поза стимом ? Якись торент- едишн ?
Redrue
Junior

Повідомлення

slv: 11.02.2024 19:38 Немає можливости встановити старфілд поза стимом ? Якись торент- едишн ?
та не, це точно не від того) коротше, здається на те, шо я знайшов проблему і вирішив її, напишу тут, можливо хтось буде так мучитись як я, бо я капець як замахався рити інет в пошуках відповіді.

Так от, мені допомогла зміна мультіплікатора на проці, в біосі, в мене стояло(як я розумію дефолтне) х53, я зменшив до х51 і все, помилки немає, з ігор не викидує, аж не віриться... я бачив як люди писали, шо їм допомагало те шо вони переставляли с++ бібліотеки, дрова на дірект, деяким просто допомагало шо вони відкочували на старі дрова відеокарті(в мене картка тіки з'явилась, тому старих практично немає), комусь там ше шось допомогло, але у мене от такий кейс.
апд: в мене навіть не х53 стояло, а "Авто" і на авто воно стало х53, я руками прописав х51
slv
Member

Повідомлення

Redrue
Ну і добре
А який повинен бути мультиплікатор по дефолту на Вашеї платі ?
AssayMAS
Member

Повідомлення

я б разгон не зажимал на каком-то значении, а сделал типо автобуста. Что бы в тяжелых по Ваттам нагрузкам оно могло скидывать частоту. Поищи должно быть в биосе чето типо.
Просто 100% нагрузки в одних программах это сколько-то ватт, а в других 100% нагрузки могут быть на 50% больше по Ваттам.
НА примере моего i7-3770 (без видео автор разгон) стресс тест а Аида64 целочисленный 38 Ватт, а с плавающей запятой 61 Ватт.
38/61 =0,62 = 62% разницы по Ваттам от вида теста. Так и с разными игрухами - а множитель=частоту зажали вот и лагает вылетает.
Может крышка кривая? И плохо "К" серию охлаждает? Загугли "Рамка для сокета" - порой после установки на 2-10 градусов температура падала.
Redrue
Junior

Повідомлення

AssayMAS: 11.02.2024 21:43 я б разгон не зажимал на каком-то значении, а сделал типо автобуста. Что бы в тяжелых по Ваттам нагрузкам оно могло скидывать частоту. Поищи должно быть в биосе чето типо.
Просто 100% нагрузки в одних программах это сколько-то ватт, а в других 100% нагрузки могут быть на 50% больше по Ваттам.
НА примере моего i7-3770 (без видео автор разгон) стресс тест а Аида64 целочисленный 38 Ватт, а с плавающей запятой 61 Ватт.
38/61 =0,62 = 62% разницы по Ваттам от вида теста. Так и с разными игрухами - а множитель=частоту зажали вот и лагает вылетает.
Может крышка кривая? И плохо "К" серию охлаждает? Загугли "Рамка для сокета" - порой после установки на 2-10 градусов температура падала.
та ні, ти знаєш, з того шо я почитав(а перечитав я, практично, все шо є по темі саме цієї помилки), то це реально якась бага дурна. тому шо воно на різних процах вилітає, на різних відеокартах і у всіх різне рішення... чорті шо. у мене охолодження водянка, але це не я її ставив, брав в Артлайн, думаю шо їм скоро повезу, шоб почитсили і подивились, бо я сам вже не хочу лізти, їй богу тиждень в жопу(
slv: 11.02.2024 21:29 Ну і добре
А який повинен бути мультиплікатор по дефолту на Вашеї платі ?
чесно кажучи не знаю) там було авто і в значення стояло 53, я на два зменшив і не нарадуюсь)))
Prescott
Member

Повідомлення

Redrue: 11.02.2024 23:38там було авто і в значення стояло 53,
Плата неправильно выставляет напряжение на ЦП или парни у которых вы собрали ПК недонастроили его. В целом не критично но неприятно. Их коробки на АВТО должно всё работать :puzzle:
Відповісти