Останні статті і огляди
Новини
Не старту ПК при підключенні додаткових 4 пін на живленні на проц при 8 пінах стартує нормально
-
Witcherock
Junior
Доброго вечора, ситуація наступна, в мене на материнці є живлення 8 пін і 4 пін, сидів десь з рік на 8 пінах сьогодні чисто вирішив підключити ще 4 пін зверху, і був в шоці бо пк при нажатті кнопки живлення просто мигнув і все, два рази пробував лише мигнув (на скільки я розумію пішов в захист бп) Тобто при підключені 8 пін все окей, а як добавляю ще 4 пін то пк не стартує, в чому може бути причина?
-
oversteve
Member
шнурок на 4 пін рідний чи від іншого бж? можливо піни переставлені місцями, взяти тостер і перевірити чи є земля і 12в на контактах там, де требаWitcherock: ↑ 04.02.2024 21:36 Доброго вечора, ситуація наступна, в мене на материнці є живлення 8 пін і 4 пін, сидів десь з рік на 8 пінах сьогодні чисто вирішив підключити ще 4 пін зверху, і був в шоці бо пк при нажатті кнопки живлення просто мигнув і все, два рази пробував лише мигнув (на скільки я розумію пішов в захист бп) Тобто при підключені 8 пін все окей, а як добавляю ще 4 пін то пк не стартує, в чому може бути причина?
-
Witcherock
Junior
Доброго вечора, БП йде напів-модульний 24 пін на плату і 8 пін і 4 пін на процесор, на 8 пін процессор поставив подовжувач білий, а 4 пін йде оригінальний з блоку, піни мають бути правельні по ідеї)oversteve: ↑ 04.02.2024 21:51шнурок на 4 пін рідний чи від іншого бж? можливо піни переставлені місцями, взяти тостер і перевірити чи є земля і 12в на контактах там, де требаWitcherock: ↑ 04.02.2024 21:36 Доброго вечора, ситуація наступна, в мене на материнці є живлення 8 пін і 4 пін, сидів десь з рік на 8 пінах сьогодні чисто вирішив підключити ще 4 пін зверху, і був в шоці бо пк при нажатті кнопки живлення просто мигнув і все, два рази пробував лише мигнув (на скільки я розумію пішов в захист бп) Тобто при підключені 8 пін все окей, а як добавляю ще 4 пін то пк не стартує, в чому може бути причина?
-
slv
Member
Сбрось биос на дефолт, подключи все разьемы и пробуй запускатьсяДобрый день.
Если вы не будете разгонять процессор, то временно, такое решение допустимо. Однако, для стабильной и долговечной работы материнской платы и процессора мы рекомендуем использовать оба разъема: CPU_PWR1(4+4-pin) и CPU_PWR2(4-pin).
-
DarkAlex
Junior
Модель материнки та ж, що у профілі?
Без мультиметра ви навряд зможете нормально продіагностувати цей випадок. Потрібно заміряти що приходить на кожен контакт 4-пін від БП і порівняти з пінаутом. Потім заміряти чи нема в цьому роз'мі на мамці КЗ. Взагалі він має бути паралельно 8-пін, але раптом ні...
Без мультиметра ви навряд зможете нормально продіагностувати цей випадок. Потрібно заміряти що приходить на кожен контакт 4-пін від БП і порівняти з пінаутом. Потім заміряти чи нема в цьому роз'мі на мамці КЗ. Взагалі він має бути паралельно 8-пін, але раптом ні...