RTX 4060 не проходить kombustor

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
Nandr0nat
Junior

Повідомлення

Купив нову rtx 4060, в момент коли ставив драйвера, думаю поставлю файл підкачки на мінімум.
І замітив що з файлом підкачки в 1гб вона не здатна видавати більше 5гб відеопам'яті, просто крашилась прога/гра/рендер
Поставив 8гб - все ок. Оперативи 16гб
Питання: це норма чи ні і відеокарта просто бере відеопам'ять з файлу підкачки, тим самим не вилітає при нагрузці +5гб?
Маю ще gtx 1080, думаю на другому пк створити такі умови і перевірити, але хотів би почути вашу думку
Buldozer.
Member

Повідомлення

берете чистую систему,ставите туда 4060. ниче боль не трогаете, гоняете.

есть косяки-возвращаете карту. нет косяков,не трогаете файл подкачки :)
Grava
Member

Повідомлення

Nandr0nat: 04.02.2024 13:49думаю поставлю файл підкачки на мінімум
Залиште за вибором системи та більше не чіпайте.
AccessDenied
Member

Повідомлення

Это какой-то троллинг с файлом подкачки?

Недавно мне один доказывал, что файл подкачки не нужен, он его вообще отключил, т.к. оперативы хватает, а потом у него крашнулся SQL. :D
slv
Member

Повідомлення

AccessDenied: 04.02.2024 14:14 Это какой-то троллинг с файлом подкачки?

Недавно мне один доказывал, что файл подкачки не нужен, он его вообще отключил, т.к. оперативы хватает, а потом у него крашнулся SQL. :D
Не, єто мамкины улучшатели оптимизируют (тема из царских времен) :lol:
AccessDenied
Member

Повідомлення

slv
Та да. Я думал, что эта тема уже давно заглохла, ещё со времён 9X, когда оперативы было мало, винты медленные и приходилось играться принудительным расположением файла подкачки вначале диска. Потом пришла новая эпоха поцiнувачiв почистить реестр и поотключать службы (со времён Windows XP). Однако, на дворе 2024 и всё равно вайбы из нулевых мелькают. :idea:
GreenMile
Member

Повідомлення

Nandr0nat: 04.02.2024 13:49 Купив нову rtx 4060, в момент коли ставив драйвера, думаю поставлю файл підкачки на мінімум.
І замітив що з файлом підкачки в 1гб вона не здатна видавати більше 5гб відеопам'яті, просто крашилась прога/гра/рендер
Поставив 8гб - все ок. Оперативи 16гб
Питання: це норма чи ні і відеокарта просто бере відеопам'ять з файлу підкачки, тим самим не вилітає при нагрузці +5гб?
Маю ще gtx 1080, думаю на другому пк створити такі умови і перевірити, але хотів би почути вашу думку
От би з 16Гб оперативи на сучасній системі файл підкачки зарубати. Я ще б зрозумів, якби у вас було 64 хоча б, та і то, маніпуляції з файлом підкачки навіть з дофіга рами часто призводять до проблем з різним софтом.
У вас проблема не за картою, верніть налаштування файлу підкачки як було за замовчуванням і більше не чіпайте його ніколи.
Nandr0nat
Junior

Повідомлення

Виявилось проблема все таки є з RTX 4060.
Вона викликає фрізи (незалежно від величини файла підкачки). Довго завантажуються ігри, латентність ОЗП підростає з 55 до 59, взагалі система повільніше з нею працює
Пробував оновлювати біос на материнці, міняти ОЗП, віндовс, та все безуспішно.
Ставлю GTX 1080 (доречі теж на 1гб файлі підкачки, вилітає тест на 5гб навантаження відеопам‘яті) фрізи трішки є, так як оператива не дуже, але їх набагато менше.

Якщо хтось має можливість і карту 8гб, відтворіть будь-ласка мій випадок, буду дуже вдячний. Поставте 1гб файлу підкачки і запустіть комбустор, і погляньте чи не буде вилітати програма при нагрузці відеопам‘яті більше 5гб. Хочу виключити момент того, що можливо проблема ще в чомусь іншому
Евгений King
Member

Повідомлення

Nandr0nat: 04.02.2024 23:09 "Вона викликає фрізи (незалежно від величини файла підкачки)"
"Довго завантажуються ігри"
"латентність ОЗП підростає з 55 до 59, взагалі система повільніше з нею працює"
Боюсь пане тут не в карті проблема, а в прокладці
Nandr0nat
Junior

Повідомлення

Евгений King: 04.02.2024 23:15
Nandr0nat: 04.02.2024 23:09 "Вона викликає фрізи (незалежно від величини файла підкачки)"
"Довго завантажуються ігри"
"латентність ОЗП підростає з 55 до 59, взагалі система повільніше з нею працює"
прокладці
Вибачте, не зрозумів. Що ви маєте на увазі?
Евгений King
Member

Повідомлення

Nandr0nat: 04.02.2024 23:43
Ну прокладка поміж стільчиком і монітором...
У вас 10400 проц і 16Гб повільної ОЗУ судячи з того що ви тут писали
Не зважаючи на нісенітниці що ви тут писали я можу завангувати такий сценарій:
- ви запустили гру на 1080, гра вперлась рогом в карту, проц трохи вільний, все ок, фпс низький але фрізів не багато
- ви запустили ту саму гру на 4060, гра вперлась рогом в проц, дикі лаги, фпс більше але рваний
В чому проблема, та звісно в КАРТІ :lol:

Давайте спочатку, яка гра у якій фрізи, яка ПОВНА специфікація ПК + монітор(роздільна здатність) і що саме у вас не так.
Nandr0nat
Junior

Повідомлення

Евгений King: 05.02.2024 00:08
Nandr0nat: 04.02.2024 23:43
- ви запустили гру на 1080, гра вперлась рогом в карту, проц трохи вільний, все ок, фпс низький але фрізів не багато
- ви запустили ту саму гру на 4060, гра вперлась рогом в проц, дикі лаги, фпс більше але рваний

Давайте спочатку, яка гра у якій фрізи, яка ПОВНА специфікація ПК і що саме у вас не так.
Характеристики:
i5-10400f
Gpu: rtx 4060 ventus 2x oc / Gtx 1080 evga acx 3.0
Asus prime h510 M-A
Оперативка: 16gb (8x2) adata xpg d10 2666 cl16 (працює на cl15), також є HX426C13PB3K2/16 взяв у знайомого для виключення проблем з озп, на cl14 працює, не помогло уникнути фрізів
SSD: Kingston nv2 250gb + kingston a400 240gb
Бж: chieftec gpe-600s

Фрізи на RTX 4060:
у CS2 де багато гравців, наприклад ДМ режим, в момент коли хтось спавниться біля мене
Fortnite коли перед початком гри появляються на карті гравці, також в момент приземлення фрізить + коли інтенсивна стрільба
Pubg фрізить в перші 5-10хв гри

Фрізів на gtx 1080 набагато менше, плавність картинки навіть краща я би сказав
Mixx
Member

Повідомлення

Я вижу 3 проблемы:
- кривые руки тса, который додумался трогать подкачку, непонятно ещё что там с виндой, если какая сборка от васяна, да и даже если не переустанавливал при смене карт/или хотя бы не почистил через ДДУ в безоп режиме, всегда могут быть проблемы, выше уже писали, только чистая оригинальная винда с последними дровами.

- медленная память, даже если на этой мусорке ужать до цл11-12 и выкрутить вторички и третички - не факт что дотянетесь до "обычного" 3200-3600хмп цл14-16.

- По фризам, платформа поддерживает только пци-е 3 версии, при перегонке данных с очень медленной по сегодняшним меркам оперативки (30-35гб/с это норма для 2016, но не для 24го, сейчас играм подавай под 100гбс ддр5 или 3д кешь) в видеопамять и обратно, а такое происходит во время игры постоянно, вылазит задержка, которую вы видите как фриз. Оперативки скорее всего не хватает, системе хочет файл подкачки, если его не хватает - вылазит фриз, опять же, если подкачка на медленном диске ( старый ссд или хард - вылазит фриз). И у вас мать на 10 чипсете, то есть проц скорее всего залочен в 65вт лимит, если он в него упиратся где-то - это тоже может давать фризы. Почему их меньше на 1080? - 16линий пцие-3, чуток улучшают ситуацию.

Кто виноват?
Криво подобранное железо/желание секономить на базе всегда вызывает проблемы в перспективе, что можно наглядно увидеть в данной теме.

Как решить проблему?
Смена платформы проц-мать-память на что-то актуальное с пцие4-5 и ддр5 памятью. Эти видеокарты изначально оптимизированы под новое железо и со старым барахлом работают плохо. (Актуально для 6-7000 радеонов и 4000 нвидиа)
Евгений King
Member

Повідомлення

Nandr0nat: 05.02.2024 00:34
Евгений King: 05.02.2024 00:08

Давайте спочатку, яка гра у якій фрізи, яка ПОВНА специфікація ПК і що саме у вас не так.
Характеристики:
i5-10400f
Asus prime h510 M-A
Оперативка: 16gb (8x2) adata xpg d10 2666 cl16 (працює на cl15), також є HX426C13PB3K2/16 взяв у знайомого для виключення проблем з озп, на cl14 працює, не помогло уникнути фрізів

Фрізи на RTX 4060:
у CS2 де багато гравців, наприклад ДМ режим, в момент коли хтось спавниться біля мене
Fortnite коли перед початком гри появляються на карті гравці, також в момент приземлення фрізить + коли інтенсивна стрільба

Ну ви відповіли на всі свої питання самостійно
CS2 де багато гравців, Fortnite коли перед початком гри появляються на карті гравці, Pubg фрізить в перші 5-10хв гри - це все ознаки недостатньої продуктивності CPU та підсистеми пам'яті. CPU просто не взмозі відмалювати карті потрібну кількість кадрів, звідси фрізи. Ймовірно ви намагаєтесь грати з "кіберспортивними" налаштуваннями, всю графіку на мінімум і отримати максисимум фпс? З 1080 фпс був меншим, з 4060 фпс стало більше але підлагує - так?
Обмежуйте фпс на RTX 4060 на відмітці мінімального фпс, котрий бачите, у даних проектах, до прикладу у PUBG у вас 115-200 фпс, обмежуйте на рівні 110фпс і т.д. Всі фрізи пропадуть, отримаєте дуже комфортний геймплей.
Або як варіант апдейт на платформу свіжіше/продуктивніше
Nandr0nat
Junior

Повідомлення

Евгений King: 05.02.2024 02:48
Nandr0nat: 05.02.2024 00:34
Характеристики:
i5-10400f
Asus prime h510 M-A

Фрізи на RTX 4060:

Ну ви відповіли на всі свої питання самостійно
CS2 де багато гравців, Fortnite коли перед початком гри появляються на карті гравці, Pubg фрізить в перші 5-10хв гри - це все ознаки недостатньої продуктивності CPU та підсистеми пам'яті. CPU просто не взмозі відмалювати карті потрібну кількість кадрів, звідси фрізи. Ймовірно ви намагаєтесь грати з "кіберспортивними" налаштуваннями, всю графіку на мінімум і отримати максисимум фпс? З 1080 фпс був меншим, з 4060 фпс стало більше але підлагує - так?
Обмежуйте фпс на RTX 4060 на відмітці мінімального фпс, котрий бачите, у даних проектах, до прикладу у PUBG у вас 115-200 фпс, обмежуйте на рівні 110фпс і т.д. Всі фрізи пропадуть, отримаєте дуже комфортний геймплей.
Або як варіант апдейт на платформу свіжіше/продуктивніше
Я пробував фпс ліміт робити на мінімальному фпс і не помогло, фрізи не пропали
На GTX 1080 в кс2 фпс більше, в інших іграх не провіряв, так як там стоїть фпс ліміт 120фпс, єдина програма де я побачив фпс більше, так це фурмарк, 167 фпс так і на ютубі у всіх на 4060
Якщо це ботлнек проца, то чому ж фпс просідає так? Я заходив на ютуб, найшов де тестили 10400 з 4090 так там фрейм тайм був дуже плвний, навіть в онлайн іграх
AccessDenied
Member

Повідомлення

А можно поинтересоваться, зачем создавать лабораторные условия для удушения производительности, чтобы что?
Тут копать нужно в диаметрально противоположном направлении, а не добавлять гемора компьютеру.

kingston a400 240gb - вот с этим у нас было количество проблем, из 10 купленых для офисных ПК уже отъехало где-то 5-6, в разное время. У них падает производительность рандомно, где-то до уровня флешки, где-то вообще в ноль. С тех пор предпочитаем обходить Kingston A400 стороной. Кстати, поставщик тоже подтвердил с ними проблему и без вопросов вернули деньги, а девайсы мы уже давно приобрели другие.

Ну и я надеюсь образ винды таки MSDN, а не m0nkrus и прочие всратости?
snapdragon999
Member

Повідомлення

AccessDenied: 05.02.2024 07:45 А можно поинтересоваться, зачем создавать лабораторные условия для удушения производительности, чтобы что?
Тут копать нужно в диаметрально противоположном направлении, а не добавлять гемора компьютеру.

kingston a400 240gb - вот с этим у нас было количество проблем, из 10 купленых для офисных ПК уже отъехало где-то 5-6, в разное время. У них падает производительность рандомно, где-то до уровня флешки, где-то вообще в ноль. С тех пор предпочитаем обходить Kingston A400 стороной. Кстати, по
именно 240гб или вообще а400? а то у меня работает года 3 без проблем и игры с него запускаю. Или проблемы когда он под винду?
AccessDenied
Member

Повідомлення

snapdragon999
У нас была партия 240. Какие-то работают до сих у рандомного сотрудника, в каком-то филиале. Мы не стали заменять их сразу же, т.к. отлетали они тоже непредсказуемо. Какой-то через пару мес, какой-то через полгода, вот недавно приехал комп, у которого этот девайс проработал больше трёх лет и симптомы такие же. То есть, это не зависит от количества перезаписи, там контроллер дохнет. И не сказать, что там были какие-то кошмарные условия для этого. Обычный офис, обычный системник с типикал конфигурацией уровня H материнки, i3 проца, 8 гиг оперативы, Win10, Skype, SIP, RPD.

В серверах у нас всегда либо Intel, либо Micron.
Alexsandr
Member

Повідомлення

snapdragon999: 05.02.2024 07:53 именно 240гб или вообще а400? а то у меня работает года 3 без проблем и игры с него запускаю. Или проблемы когда он под винду?
Вообще серия а400 несколько проблемная. что-то работает,ч то-то нет.

Отправлено спустя 2 минуты 10 секунд:
По теме маленько. Файл подкачки отключать и ограничивать не надо, там какая-то хитрая система, когда могут быть проблемы при ограничениях.
И проверить что с диском, выдает ли скорость без проблем. Такой диск бывает проблемным.
AssayMAS
Member

Повідомлення

AccessDenied: 04.02.2024 14:14крашнулся SQL
там их сортов... и у каждого свои баги=фичи

мне кажется что надо проц детально осмотреть - он ведь м2 шину даёт... нагрузить стресс тестом и глядеть какие температуры - сравнить с гугловскими эталонными картинками. Если есть на мать новый биос обновить биос - он даёт микрокод на проц. А проц согласно микрокоду работает (что по сути патч=баг фикс).
Разнести файл подкачки - винда на одном, игра на другом, файл подкачки на третьем СДД.
Происходит следующей - закончилась видеопамять идём в озу, озу закончилось - идём в файл подкачки. Причем когда у тя например 16ГБ ОЗУ то в файл подкачки лезет не когда 16ГБ потребление, а с 12-14ГБ... .
И самое главное чтобы память одновременно не закончилась: видеопамять и ОЗУ - иначе медленный СДД на случайную запись\чтение всё зафризит - когда на него данные скинет.
Відповісти