Доброго дня. Зустрівся із проблемою після покупи нового ПК. Зображення на моніторі AOC 24G1WG64 стало розмитим після підключення нової відеокарти, 4060 Ti. Спочатку думав що проблема з відеокартою, але підключив ПК до телевізора Sony - і там зображення чітке як і воно повинно бути.
Проблема не спостерігалась з старим ПК, де була відеокарта RX 580. Хочу поцікавитись, чи можна якось налаштувати монітор чи налаштування відеокарти для повного зняття розмиття з екрану? Розмиття спостерігається як в іграх, так і в системі і при перегляді відео чи зображень (найбільш відчутно друге). Буду вдячний за допомогу.
Останні статті і огляди
Новини
Розмите зображення на моніторі
-
leiraris
Junior
-
GreenMile
Member
Роздільну здатність правильну виставили?
Я сподіваюсь, монітор підключений не по VGA через перехідник?
Я сподіваюсь, монітор підключений не по VGA через перехідник?
-
leiraris
Junior
GreenMile
Роздільна здатність на 1920 х 1080.
Кабель HMDI в слот HDMI на моніторі. Той самий кабель використовував для підключенню до телевізора, де все нормально.
На деяких форумав читав що може бути проблема у відсутності автоналаштування Nvidia конкретно для мого монітора, але не впевнений що в цьому проблема.
Роздільна здатність на 1920 х 1080.
Кабель HMDI в слот HDMI на моніторі. Той самий кабель використовував для підключенню до телевізора, де все нормально.
На деяких форумав читав що може бути проблема у відсутності автоналаштування Nvidia конкретно для мого монітора, але не впевнений що в цьому проблема.
-
diftar47
Junior
Можливо щось в OSD не те стоїть?
-
deserteagle777
Member
для початку скинути налаштування монітора на заводські , начисто перевстановити драйвери , спробувати інший кабель
-
0kie
Member
leiraris
Проверь, сколько герц показывает в Винде? Не в драйвере, а именно в Винде?
Проверь, сколько герц показывает в Винде? Не в драйвере, а именно в Винде?
-
leiraris
Junior
Я додумався вручну оновити драйвер монітора в Windows, і зображення стало краще, зникло розмиття.
Вибачте, що зайняв ваш час. Проблема вирішена.
Вибачте, що зайняв ваш час. Проблема вирішена.
-
Artem_K
Member
leiraris
А є бажання зробити (можливо) картинку ще краще Монітори АОС вони цікаві. Підключи по DP.
Там ще й 144Гц мають бути доступні (якщо вони в моніторі є, бо такої моделі гугл не знає, а G1 може й бути), бо по HDMI не факт, що більше ніж 120 є.
А є бажання зробити (можливо) картинку ще краще Монітори АОС вони цікаві. Підключи по DP.
Там ще й 144Гц мають бути доступні (якщо вони в моніторі є, бо такої моделі гугл не знає, а G1 може й бути), бо по HDMI не факт, що більше ніж 120 є.
-
leiraris
Junior
UPD.
Зробив зображення ще краще. Я вимкнув підвищення різкості, а також включив DSR на 1.78 DL із плавністю розмиття в 0%.
Зображення стало чітким, різким, без мила і майже продуктивність не втрачена. Наприклад, той же Cyberpunk 2077 став виглядати в рази якісніше, і FPS як тримався на 144, так і залишився.
Плюс, я налаштував вертикальний сверхімульс на контроль програми, і вимкнув форсування згладжувчання поверх налаштувань програми, картинка стала ще чіткіша.
Просто додав це, може комусь знадобиться хто стикнувся з цією проблемою.
Зробив зображення ще краще. Я вимкнув підвищення різкості, а також включив DSR на 1.78 DL із плавністю розмиття в 0%.
Зображення стало чітким, різким, без мила і майже продуктивність не втрачена. Наприклад, той же Cyberpunk 2077 став виглядати в рази якісніше, і FPS як тримався на 144, так і залишився.
Плюс, я налаштував вертикальний сверхімульс на контроль програми, і вимкнув форсування згладжувчання поверх налаштувань програми, картинка стала ще чіткіша.
Просто додав це, може комусь знадобиться хто стикнувся з цією проблемою.