Щодо температур процесора та відео у потужних ноутбуках

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Radicals_V
Member

Повідомлення

Вітаю панство. Питання банальне, дуже багато написано, але я так і не знайшов чіткої відповіді.
HP Omen 16, I7 12700H, RTX3070 TI, DDR5 4800.
Які температури по відео загальний датчик , та Hot spot вважаються терпимі? Наразі маю в потужних задачах 80 цельсія по датчику, по гарячій точці всі 90. Проц зі стрибками до 100, в середньому 85-95 в роботі. Але це саме в таких як Кіберпанк, рендерні відео на режимі потужності. Не баланс. Що тут не так? Чи це вже паранойя?) Дякую за змістовне пояснення заздалегідь.
Востаннє редагувалось 22.11.2023 11:03 користувачем Radicals_V, всього редагувалось 1 раз.
Ostin
Member

Повідомлення

Radicals_V: 22.11.2023 10:39Які температури по відео загальний датчик , та Hot spot вважаються терпимі?
Такі, які не скидають частоти і не вмикають тротлінг. Якщо нагрілось і тормозить - значить не терпимі.
Користувацький моніторинг не має значення, залізо саме собі визначить і вирішить, що робити.
Взагалі, якщо в руки не пече і не виє - то навіщо взагалі той моніторинг? От якщо пече в руку - то мені такий ноут не подобається)
Radicals_V
Member

Повідомлення

Ostin: 22.11.2023 10:41
Radicals_V: 22.11.2023 10:39Які температури по відео загальний датчик , та Hot spot вважаються терпимі?
Такі, які не скидають частоти і не вмикають тротлінг. Якщо нагрілось і тормозить - значить не терпимі.
Користувацький моніторинг не має значення, залізо саме собі визначить і вирішить, що робити.
Взагалі, якщо в руки не пече і не виє - то навіщо взагалі той моніторинг? От якщо пече в руку - то мені такий ноут не подобається)
Не пече, начебто не тротлить...просто бачу такі позначки, і думаю собі відвалится чіп за рік, і все) Я збирав на цей ноут, тому хвилююсь, якщо помре буде сумно.
divinity
Member

Повідомлення

I7 12800H, RTX3070 TI
в середньому 85-95 в роботі
проти фізики не попреш
Melki
Member

Повідомлення

Radicals_V: 22.11.2023 10:39Проц зі стрибками до 100, в середньому 85-95 в роботі
ноуты так и работают, на один градус ниже тротлинга - смирись
ekynda
Member

Повідомлення

В мене був asus tuf a17 ryzen 9 7940hs+4070, перше, що я зробив - це відключив турбобуст(буст до 5.2ггц в ноутбуці-це тортури над ним по-моему) та купив підставку(вентилятор на ній не обов'язково включати). По температурам вище 80 градусів в іграх не бачив, з v-sync.
Radicals_V
Member

Повідомлення

ekynda: 22.11.2023 11:02 В мене був asus tuf a17 ryzen 9 7940hs+4070, перше, що я зробив - це відключив турбобуст(буст до 5.2ггц в ноутбуці-це тортури над ним по-моему) та купив підставку(вентилятор на ній не обов'язково включати). По температурам вище 80 градусів в іграх не бачив, з v-sync.
Я урезал частоты процессора до 3.8. турбобуст если отрубить, оно не может на полную видеокарту раскочегарить. Вообщем, видимо такие они и будут температуры. Ничего не поделать)
ekynda
Member

Повідомлення

Radicals_V: 22.11.2023 11:04
ekynda: 22.11.2023 11:02 В мене був asus tuf a17 ryzen 9 7940hs+4070, перше, що я зробив - це відключив турбобуст(буст до 5.2ггц в ноутбуці-це тортури над ним по-моему) та купив підставку(вентилятор на ній не обов'язково включати). По температурам вище 80 градусів в іграх не бачив, з v-sync.
Я урезал частоты процессора до 3.8. турбобуст если отрубить, оно не может на полную видеокарту раскочегарить. Вообщем, видимо такие они и будут температуры. Ничего не поделать)
В мене без турбобуста на 7940hs була максимальна частота 4ггц, те на те і виходить.

Отправлено спустя 1 минуту 49 секунд:
Radicals_V: 22.11.2023 10:39 Вітаю панство. Питання банальне, дуже багато написано, але я так і не знайшов чіткої відповіді.
Які температури по відео загальний датчик , та Hot spot вважаються терпимі? Наразі маю в потужних задачах 80 цельсія по датчику, по гарячій точці всі 90. Проц зі стрибками до 100, в середньому 85-95 в роботі. Але це саме в таких як Кіберпанк, рендерні відео на режимі потужності. Не баланс. Що тут не так? Чи це вже паранойя?) Дякую за змістовне пояснення заздалегідь.
На OMENі вентилятори в простої не роблять?
seraphic
Member

Повідомлення

жду продолжения в следующей новой теме шума и охлаждения :lol:
Radicals_V
Member

Повідомлення

ekynda: 22.11.2023 11:09
Radicals_V: 22.11.2023 11:04
В мене без турбобуста на 7940hs була максимальна частота 4ггц, те на те і виходить.

Отправлено спустя 1 минуту 49 секунд:
Radicals_V: 22.11.2023 10:39 Вітаю панство. Питання банальне, дуже багато написано, але я так і не знайшов чіткої відповіді.
На OMENі вентилятори в простої не роблять?
Да в простое все шикарно...нет

Відправлено через 31 секунду:
Речь именно о максимально тяжёлых играх и рендере при режиме Производительность...
waryag
Member

Повідомлення

Radicals_V
Это норма для производительных ноутов. Можно частично исправить андервольтом.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Radicals_V: 22.11.2023 10:47 Не пече, начебто не тротлить...просто бачу такі позначки, і думаю собі відвалится чіп за рік, і все) Я збирав на цей ноут, тому хвилююсь, якщо помре буде сумно.
Увы, начиная с 12 поколения интел (у амд получше ситуация) напряжение многие другие вещи остаются на усмотрение самого процессора. Повлиять можно только снизив частоту. С видеокартами пока легче. На той же 4050 последние 200Мгц частоты достигаются за счет 20% роста напряжения. Ставим лимит и работает. По ЦП все хуже. Я не нашел пока софта который скажем оставляет 4 энергооэффективных ядра при работе от акумов и режет эти же ядра при работе от розетки и т.п. Да внутри ЦП там есть чему управлять, но софт не может.
Radicals_V
Member

Повідомлення

Alexsandr: 27.11.2023 23:47
Radicals_V: 22.11.2023 10:47 Не пече, начебто не тротлить...просто бачу такі позначки, і думаю собі відвалится чіп за рік, і все) Я збирав на цей ноут, тому хвилююсь, якщо помре буде сумно.
Увы, начиная с 12 поколения интел (у амд получше ситуация) напряжение многие другие вещи остаются на усмотрение самого процессора. Повлиять можно только снизив частоту. С видеокартами пока легче. На той же 4050 последние 200Мгц частоты достигаются за счет 20% роста напряжения. Ставим лимит и работает. По ЦП все хуже. Я не нашел пока софта который скажем оставляет 4 энергооэффективных ядра при работе от акумов и режет эти же ядра при работе от розетки и т.п. Да внутри ЦП там есть чему управлять, но софт не может.
Ну, хай греется. Абы не сгорело.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Radicals_V
Honeywell ptm7950. На моєму хюлиплакарді збило температуру з 95 на камінці до 82. Гпу rtx 3054 тож воно як грілося 65 так і гріється але менше став хотспот, 5 градусів дельта.
Відповісти