M2 ssd зникає з біосу після обезточення пк

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
fDrilling
Junior

Повідомлення

Маю конфігурацію aorus b560m pro, intel i5-11400f, і власне сам ссд з віндою xpg gammix s11 pro на 512гб. Проблема з'явилась уже давненько і полягає ось у чому:
Після обезточення пк (нариклад вимкнули світло) і подальшого його ввімкнення в біосі просто не відображається сам ссд (всласне я і у віндовс не спроможний зайти). Після n-ної кількості перезапусків (може бути як 1 раз, так і наприклад 20), ссд раптово з'являється і пк запускається у вінду, після цього ссд працює ідеально: проходить будь-які тести, нічого не фрізить, швидкість заявлена. При подальшому вимиканні пк або перезавантаженні все працює як і повинно, проблема з'являється лише при обезточенні пк і до цього самого "живильного" першого запуску. Зробив уже все що можна: оновив біос і навіть пробував ставити старі версії, замінив displayport на якісний (читав що може впливати), пооновлював драйвери усього що є на материнській платі(чіпсет, контролери сата і тд), оновив прошивку самого ссд. Єдине що не переустановлював саму вінду. Чи є якісь ідеї? А, іще забув згадати що іноді під час цих перших запусків замість моделі (в нормі він підписаний xpg gammix s11 pro в біосі) ссд він підписаний sm2262 (як я нагуглив це модель самого контролера пам'яті). Буду вдячний за будь яку допомогу!
Engineer_1988
Member

Повідомлення

Бажано б перевірити крісталдиском.
У мене таке було з новим гудрамом, або нема при запуску, або інше ім'я. Кількість включень на смарті рахувало за декілька разів і т.д. Мабуть не все гаразд з ним
Alex+
Member

Повідомлення

така поведінка в обох м2 слотах?
Shpoker
Member

Повідомлення

fDrilling
Сними ссд и лапы его ластиком протри
Не поможет - проц тоже сними и его тоже ластиком

Отправлено спустя 41 секунду:
Ну явно ж прошибает питанием что-то окисленное
fDrilling
Junior

Повідомлення

Alex+: 18.09.2023 21:33
така поведінка в обох м2 слотах?
Так, в обох слотах однакова проблема.

Відправлено через 1 хвилину 37 секунд:
Shpoker: 18.09.2023 21:43 fDrilling
Сними ссд и лапы его ластиком протри
Не поможет - проц тоже сними и его тоже ластиком

Отправлено спустя 41 секунду:
Ну явно ж прошибает питанием что-то окисленное
Уже пробував разів 5 в обох слотах
Alex+
Member

Повідомлення

fDrilling: 18.09.2023 21:44Так, в обох слотах однакова проблема
Думаю скоро він "відпаде" остаточно. СМАРТ його покажіть
fDrilling: 18.09.2023 21:20підписаний sm2262
Коли таке пише, то це зазвичай проблеми з прошивкою
fDrilling
Junior

Повідомлення

Думаю скоро він "відпаде" остаточно. СМАРТ його покажіть
Він відносно новий і нібито в смарті все нормально
Створити-точковий-рисунок.jpg
Павло
Member

Повідомлення

Блін може пишу дурню, но замініть батерейку на материнській платі.
fDrilling
Junior

Повідомлення

Блін може пишу дурню, но замініть батерейку на материнській платі.
Дурнею не вважаю, батарейку уже змінював.
Alex+
Member

Повідомлення

fDrilling
по смарту нічого критичного нема. Все що можна було зробити вдома ви вже зробили. Можу порадити спробувати примусово фіксувати м2 в режимі 3.0. Бували випадки, що воно підклювало в автоматичному режимі. Хоча навряд це ваш випадок, бо у вас ссд відображається з ім'ям свого контролеру, тобто проблема з боку ссд а не плати
fDrilling
Junior

Повідомлення

по смарту нічого критичного нема. Все що можна було зробити вдома ви вже зробили. Можу порадити спробувати примусово фіксувати м2 в режимі 3.0. Бували випадки, що воно підклювало в автоматичному режимі. Хоча навряд це ваш випадок, бо у вас ссд відображається з ім'ям свого контролеру, тобто проблема з боку ссд а не плати

Ех, що ж дякую за допомогу буду замовляти інший, а цей за гарнтією.
st17
Junior

Повідомлення

fDrilling: 18.09.2023 22:22 Ех, що ж дякую за допомогу буду замовляти інший, а цей за гарнтією.
Ймовірно це гарантійний випадок, дохне контролер. Мав такий же випадок.
Рекомендував би здавати в сервіс, мають повернути гроші або видати новий.
Відповісти