Отдже, маю даний конфіг:
Ryzen 3900x;
EVGA RTX 3060 12gb;
32gb Kingston 3200mhz;
ASUS Prime x370 PRO;
Seasonic SSR-650FX (650 Вт);
ПК періодично вимикається. Неначе витягнули вилку з розетки. Це може трапитися навіть без навантаження, просто у вінді, граючи в гру, або просто завантажуючись у віндовс. Саме цікаве, що буває комп працює місяцями без будь яких проблем, спокійно проходить будь які тести (Prime95 пару годин, Cinebench, Heaven Benchmark і т.д.) і все гуд. Але всерівно може раптово потухнути. Також, якщо трапляються такі вимикання, я не можу його включити, потрібно витягнути вилку з розетки, почекати пару хвилин, і після того він стартує.
Це проблеми з БЖ? Блок розбирав, всередині візуально з ним все добре. З температурами в ПК теж все ок, постійно за цим слідкую, комп регулярно чищу, тому це не перегрів. В яку сторону копати? Міняти БЖ?
Останні статті і огляди
Новини
Вимикається ПК без будь якої причини. Help!
-
fleagull
Member
-
Alex+
Member
Так спрацьовує захист в бж.fleagull: ↑ 01.07.2023 02:21Також, якщо трапляються такі вимикання, я не можу його включити, потрібно витягнути вилку з розетки, почекати пару хвилин, і після того він стартує.
Це проблеми з БЖ
Причин може бути дві.
1) бж несправний, або недостатньої потужності
2) несправність з боку навантаження. Наприклад щось десь коротить и заганяє бж в захист. Але таке "плаваюче" кз трапляється нечасто
Якщо це модель до 19 року випуска, то у них був "косяк" в конструкції - вимикались при при сплесках від перехідних процесів.fleagull: ↑ 01.07.2023 02:21SSR-650FX
Тож варто спочатку підкинути на перевірку інший тестовий блок живлення, якщо перестане вимикатися, то бігти за новим блоком. Якщо продолжить вимикатись, то шукати винних глибше, серед інших компонентів компа
-
fleagull
Member
Та, модель до 19 року. Річ у тім, що вимикання доволі рідкісні, але вони є і дуже дратують. Якщо замінити БЖ для тесту, то я не знаю, як тестити, щоб виявити ці вимикання, оскільки стрес тести ПК всі проходить. В результаті мені треба замінити БЖ на якийсь тестовий, і посидіти на ньому до 3-4 місяців, щоб з'ясувати, чи є вимикання, але немає звідки взяти чи позичити блок на такий довгий термін. Купувати одразу не хочеться, бо якщо не блок, дарма витрачу декілька тисяч. Но з іншої сторони, вибору нема напевно, і прийдеться все таки купуватиAlex+: ↑ 01.07.2023 05:30 Якщо це модель до 19 року випуска, то у них був "косяк" в конструкції - вимикались при при сплесках від перехідних процесів.
Тож варто спочатку підкинути на перевірку інший тестовий блок живлення, якщо перестане вимикатися, то бігти за новим блоком. Якщо продолжить вимикатись, то шукати винних глибше, серед інших компонентів компа
дякую за відповідь
-
Dremjke
Member
Додатково передивіться усі підключення до матплати від БЖ, щоб ніде не було прогару.
Отправлено спустя 1 минуту 40 секунд:
Отправлено спустя 1 минуту 40 секунд:
То занадто багато. Гарантійний 2х тижнів для повернення для перевірки вистачить.fleagull: ↑ 01.07.2023 09:37 В результаті мені треба замінити БЖ на якийсь тестовий, і посидіти на ньому до 3-4 місяців,
Ну так якщо за 2 тижні все буде ОК, то вважайте, що проблема вирішена. Якщо справа буде не в БЖ, то спокійно повернете його назад в магазин.fleagull: ↑ 01.07.2023 09:37Купувати одразу не хочеться, бо якщо не блок, дарма витрачу декілька тисяч. Но з іншої сторони, вибору нема напевно, і прийдеться все таки купувати
-
fleagull
Member
Так він і на моєму блоці може працювати 2-3 місяці без вимикань, потім 2-3 рази ось так потухне одного дня в рандомний момент, потім знову без проблем паше декілька місяців. Тому 2 тижні мало, може це буде якраз ось такий період не вимикань)Dremjke: ↑ 01.07.2023 09:40 Ну так якщо за 2 тижні все буде ОК, то вважайте, що проблема вирішена. Якщо справа буде не в БЖ, то спокійно повернете його назад в магазин.
-
SASHKOVSKY
Junior
Можливо проблема в мережі, перевірити напругу в розетці не буде зайвим.
-
fleagull
Member
ПК підключений до УПСА. Але ці вимикання були і два роки тому, коли використовував ПК без УПСА, так і зараз є, коли вже присутній УПС. Тому навряд мережа, хоча всяке може бути, вже нічому не здивуюсьSASHKOVSKY: ↑ 01.07.2023 09:56 Можливо проблема в мережі, перевірити напругу в розетці не буде зайвим.
Відправлено через 4 хвилини 37 секунд:
Може хтось може порадити якийсь хороший БЖ на ~750 ват, не за всі гроші світу? Буду вдячний
-
Alex+
Member
Зараз непогана ціна на FSP Hydro GSM Lite PRO 750W (HGS-750M). Лише трохи дорожче тієї же Вінги голд2.fleagull: ↑ 01.07.2023 10:14якийсь хороший БЖ на ~750 ват, не за всі гроші світу?
Не шумний (приблизно до 70% навантаження), гарантія велика, надійний
-
fleagull
Member
Дякую, гляну до ньогоAlex+: ↑ 01.07.2023 13:03Зараз непогана ціна на FSP Hydro GSM Lite PRO 750W (HGS-750M). Лише трохи дорожче тієї же Вінги голд2.fleagull: ↑ 01.07.2023 10:14якийсь хороший БЖ на ~750 ват, не за всі гроші світу?
Не шумний (приблизно до 70% навантаження), гарантія велика, надійний
-
Евгений King
Member
Андервольтніть ВК і проц і буде вам щастя
-
fleagull
Member
ВК вже давно андервольтнув. А от проц ні, треба спробуватиЕвгений King: ↑ 01.07.2023 13:26 Андервольтніть ВК і проц і буде вам щастя