апдейт:
- при підключенні до Edifier R2700 через той самий 3,5мм джек клацання майже відсутнє, але є якщо вслухатися
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
- при підключенні інших низькоомних навушників теж десь біля 30 Ом - явне вельми гучне клацання є (я навіть робив сліпі тести на інших людях - так що я не навіжений, правда
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
)
- ці самі «клацання» повністю відсутні на маках, телефонах і двох старих материнках, тож це проблема чисто цього сетапа
- проблеми немає зовсім за умови підключення через блютус (spdif плота на платі немає, тож не знаю шотам)
тож, я прийшов до висновку, що проблема
не в мені проблема в тобі є, вирішена вона буде (можливо колись) софтварним апдейтом, а зараз я буду сидіти з блютус вухами й придивлятися до свистка типу usb->3,5mm, або куплю якийсь умовний g6
![spy :spy:](./images/smilies/spy.gif)
…
чи у шановної громади є якісь інші ідеї щодо того як бути?
Відправлено через 2 хвилини 52 секунди:
terminahtor
можливо, але тут є проблема - сама по собі плата і не зможе розкачати щось важке - так що більш схоже на wake up/down активність девайса та його підключення до тракту
*доречі, щось відсотки впевненості все падають
Відправлено через 6 хвилин 37 секунд:
acm_fan
у мене нічого не підключено до портів передньої панелі на платі - але наче як у обговореннях на неї теж грішать
всі девайси відключав в налаштуваннях, всю пачку від мсі ставив (доречі там нічого про налаштування звуку немає), реальековські дрова ставив і рідні і з сайту
*короч я звісно у мами айпішнік, але щось у мене є відчуття, що я витрачаю час на щось, що не можна пофіксити без апдейта драйверів/біоса від самої мсі
Відправлено через 3 хвилини 7 секунд:
гайз, всім дякую за вашу участь у обговоренні - якщо будуть якісь апдейти, я чисто для майбутніх поколінь, напишу в тред
![✌️](//cdn.jsdelivr.net/gh/twitter/twemoji@latest/assets/svg/270c.svg)