Останні статті і огляди
Новини
Помилка розгону i5-2500K потрібна допомога! ПК зависає намертво, Kernel-Power 41 (63)
-
s2pak
Junior
Всім привіт!
Перш за все, хочу подякувати форуму, колись мені допомогли підібрати компоненти для збору мого ПК!
Дуже потрібна ваша допомога, знаю що мій процесор має запас потужності і легко розганяється, але зіштовхнувся з такою проблемою, прошу Вашої допомоги!
Передісторія, розпочав я записувати летсплеї через OBS (якість напряму залежить від металу), ПК в мене працював в режимі fast авторозгін через TurboV EVO, в районі 4.3. Але під час запису мій ПК почав зависати намертво або перезавантажуватись, спочатку грішив на OBS, але потім за допомогою Перегляду подій знайшов критичну помилку: Kernel-Power 41 (63), трішки погуглив, почав перевіряти БП, проганяв через навантаження системи (тест в AIDA)і дивився на вольтаж, з БП все чудово. Щодо БЖ - CHIEFTEC 650-W Model NO: APS-650C. Доречі, коли шукав що це за помилка, був коментар, одній людині допомогло перестановка місцями планок пам'яті, не пробував. оскільки знайшов вирішення цієї помилки, але пам'ятаю, що коли я тільки зібрав ПК, була проблема якась, і вирішив перестановкою плат) Так ось, проблема вирішилась тим що я відключив авторозгін і все працює стабільно. Але це дуже вплинуло на якість запису відео в OBS, і розгін до 4.3 якраз задовольняє мої параметри запису, тому і прошу вашої допомоги.
Додаю скріншоти з біосу, де я спробував розігнати не через turboV (принаймні те що дозволили мені мої знання, адже раніше роззганяв через вмонтовану прогу), і от знову при навантаженні ПК перезавантажився, але вже цього разу була інша помилка, щось типу error overclocking,please setup settings. Резюмуючи проблема в мене вникає саме з розгіном процу і роботі на високій потужності, завантаженням процу під 100%. Дуже прошу допомогти, адже проц має гнатись, до того-ж розгін не великий, як раз такий як мені потрібно щоб записувати відео в ОБС.
Заздалегідь дякую!
ТИП ЦП: QuadCore Intel Core i5-2500K, 3400 MHz (33 x 103)
Системная плата: Asus P8P67 v3.1 (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Видеоадаптер: GeForce GTX 560 Ti (1 ГБ)
Системная память: 8160 МБ (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
БЖ: CHIEFTEC 650-W Model NO: APS-650C
Перш за все, хочу подякувати форуму, колись мені допомогли підібрати компоненти для збору мого ПК!
Дуже потрібна ваша допомога, знаю що мій процесор має запас потужності і легко розганяється, але зіштовхнувся з такою проблемою, прошу Вашої допомоги!
Передісторія, розпочав я записувати летсплеї через OBS (якість напряму залежить від металу), ПК в мене працював в режимі fast авторозгін через TurboV EVO, в районі 4.3. Але під час запису мій ПК почав зависати намертво або перезавантажуватись, спочатку грішив на OBS, але потім за допомогою Перегляду подій знайшов критичну помилку: Kernel-Power 41 (63), трішки погуглив, почав перевіряти БП, проганяв через навантаження системи (тест в AIDA)і дивився на вольтаж, з БП все чудово. Щодо БЖ - CHIEFTEC 650-W Model NO: APS-650C. Доречі, коли шукав що це за помилка, був коментар, одній людині допомогло перестановка місцями планок пам'яті, не пробував. оскільки знайшов вирішення цієї помилки, але пам'ятаю, що коли я тільки зібрав ПК, була проблема якась, і вирішив перестановкою плат) Так ось, проблема вирішилась тим що я відключив авторозгін і все працює стабільно. Але це дуже вплинуло на якість запису відео в OBS, і розгін до 4.3 якраз задовольняє мої параметри запису, тому і прошу вашої допомоги.
Додаю скріншоти з біосу, де я спробував розігнати не через turboV (принаймні те що дозволили мені мої знання, адже раніше роззганяв через вмонтовану прогу), і от знову при навантаженні ПК перезавантажився, але вже цього разу була інша помилка, щось типу error overclocking,please setup settings. Резюмуючи проблема в мене вникає саме з розгіном процу і роботі на високій потужності, завантаженням процу під 100%. Дуже прошу допомогти, адже проц має гнатись, до того-ж розгін не великий, як раз такий як мені потрібно щоб записувати відео в ОБС.
Заздалегідь дякую!
ТИП ЦП: QuadCore Intel Core i5-2500K, 3400 MHz (33 x 103)
Системная плата: Asus P8P67 v3.1 (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Видеоадаптер: GeForce GTX 560 Ti (1 ГБ)
Системная память: 8160 МБ (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
БЖ: CHIEFTEC 650-W Model NO: APS-650C
-
Abracadabra
Member
вітаю, мирного неба, авторозгони фігня тільчи ручками через ВIOS, та як на мене тут краще булоб i7-2600 навіть без к втулити вони десь по 1,5кs2pak: ↑ 20.04.2023 20:34i5-2500K
-
Avenger80
Member
s2pak
А если руками пробовать выставить разгон, а не через авто? К примеру, пока без фанатизма поставить 4200Мгц (у меня стоит уже больше 11 лет - 4400Мгц) и всё нормально. И не трогать разгон шины, для эксперимента.
Вот мои 4400Мгц (но память 1600Мгц (на скрине 1333Мгц - это старая память) - я не гнал, шину не трогал и всё на полной стабильности):
Уберите разгон памяти ещё для начала. Просто попробуйте разогнать сам проц - проверьте на стабильность. Затем уже экспериментируйте дальше. А то проц разогнали, шину разогнали, память разогнали - не слишком ли много составляющих для полной стабильности системы?
А если руками пробовать выставить разгон, а не через авто? К примеру, пока без фанатизма поставить 4200Мгц (у меня стоит уже больше 11 лет - 4400Мгц) и всё нормально. И не трогать разгон шины, для эксперимента.
Вот мои 4400Мгц (но память 1600Мгц (на скрине 1333Мгц - это старая память) - я не гнал, шину не трогал и всё на полной стабильности):
- спойлер
upload photos
Уберите разгон памяти ещё для начала. Просто попробуйте разогнать сам проц - проверьте на стабильность. Затем уже экспериментируйте дальше. А то проц разогнали, шину разогнали, память разогнали - не слишком ли много составляющих для полной стабильности системы?
-
s2pak
Junior
Додаю скрін про який писав в першому пості. Зараз спробую розігнати вручну, додам фото з біоса, підкажіть чи вірно все виставив? Ну і протестую звісно на максималках - повідомлю.
Відправлено через 13 хвилин :
Відправлено через 38 секунд:
Зробив налаштування як у Вас, додаю скріни.
Зараз перевірю роботу на максималках - відпишусь.
Відправлено через 13 хвилин :
Мирного, питання не в заміні обладнання, а саме чому виникає проблема при розгоні.Abracadabra: ↑ 20.04.2023 20:49вітаю, мирного неба, авторозгони фігня тільчи ручками через ВIOS, та як на мене тут краще булоб i7-2600 навіть без к втулити вони десь по 1,5кs2pak: ↑ 20.04.2023 20:34i5-2500K
Відправлено через 38 секунд:
Зробив налаштування як у Вас, додаю скріни.
Зараз перевірю роботу на максималках - відпишусь.
-
XXXshadyXXX
Member
А так вообще сбрасываем до заводских настроек, переходим потом в мануал по разгону и по питанию. Находим в инете разгон(примерный множитель на ваш проц) + ставите вольтаж 1.35 по процу. И гоним. Прогоняем prime 95 минут 10, если температуры "норм" и ошибок нет, то повышаем множитель на 1 единицу и повторяем, если лезут ошибки, повышаем вольтаж. И так находим золотую середину. Потом уже гоним кэш, память. Можно с шиной поиграться, но осторожно.
Востаннє редагувалось 20.04.2023 22:22 користувачем XXXshadyXXX, всього редагувалось 2 разів.
-
s2pak
Junior
Може дійсно проблема в БЖ? Як би переглянув події, все та сама Kernel-Power 41 (63).
-
XXXshadyXXX
Member
s2pak
В полном стоке тоже ошибки?
В полном стоке тоже ошибки?
-
s2pak
Junior
В стоці працює все нормально.
-
XXXshadyXXX
Member
s2pak
Ну так тут проблемы в разгоне. Ставьте множитель 40 и вольтаж 1.3 и пробуйте, для начала. Остальное Сток!!! Шина 100
Ну так тут проблемы в разгоне. Ставьте множитель 40 и вольтаж 1.3 и пробуйте, для начала. Остальное Сток!!! Шина 100
-
Avenger80
Member
XXXshadyXXX
А обязательно фиксировать вольтаж?
А обязательно фиксировать вольтаж?
-
XXXshadyXXX
Member
Avenger80
Да
Да
-
Avenger80
Member
XXXshadyXXX
А при фиксированном вольтаже будут энергосберегалки работать, проц частоты опускать? Просто у меня 11 лет работает с автовольтажом, оффсетом понизил -0,03 и всё ок, все нагрузки держит (4400Мгц). Значит повезло? Как раньше мнение было - все I5 2500K держат народные 4500Мгц. Дальше идут танцы с бубном. Многие добивались - 4700-4900Мгц. Но там нужно было повышать вольтаж, со временем шла деградация процессора - процессор всё больше и больше просил вольтажа.
А при фиксированном вольтаже будут энергосберегалки работать, проц частоты опускать? Просто у меня 11 лет работает с автовольтажом, оффсетом понизил -0,03 и всё ок, все нагрузки держит (4400Мгц). Значит повезло? Как раньше мнение было - все I5 2500K держат народные 4500Мгц. Дальше идут танцы с бубном. Многие добивались - 4700-4900Мгц. Но там нужно было повышать вольтаж, со временем шла деградация процессора - процессор всё больше и больше просил вольтажа.
-
XXXshadyXXX
Member
Avenger80
Не углублялся, но в простое он не будет 150-200 ват жрать, это само собой))) Посмотрите по потреблению в аиде
Отправлено спустя 1 минуту 34 секунды:
Не углублялся, но в простое он не будет 150-200 ват жрать, это само собой))) Посмотрите по потреблению в аиде
Отправлено спустя 1 минуту 34 секунды:
11 лет...Avenger80: ↑ 20.04.2023 22:38со временем шла деградация процессора - процессор всё больше и больше просил вольтажа.
-
Avenger80
Member
XXXshadyXXX
Это не у меня, это у людей, которые гнали до частот 4700-4900-5000Мгц и повышали значительно вольтаж. Со временем проц не мог держать ту частоту, которую он держал и требовал для стабильной работы на той же частоте большего напряжения. Что касается меня, то у меня просто он работает стабильно больше 11 лет на одной и той же настройке и всё.![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
Кстати, есть тема: viewtopic.php?f=2&t=55811
Это не у меня, это у людей, которые гнали до частот 4700-4900-5000Мгц и повышали значительно вольтаж. Со временем проц не мог держать ту частоту, которую он держал и требовал для стабильной работы на той же частоте большего напряжения. Что касается меня, то у меня просто он работает стабильно больше 11 лет на одной и той же настройке и всё.
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
Кстати, есть тема: viewtopic.php?f=2&t=55811
-
s2pak
Junior
Такс... допоможіть новачку)
Скинув я біос до Default і вистав параметри як на скрінах, змінив тільки:
AI Overlock Tuner -Manual
BCLK/PCIE - 100
By All cores - 41
CPU Voltage - Manual
CPU Manual Voltage - 1.300
Зберіг, включився комп, зайшов в аіду, а дані показує зовсім інші: Знову захожу в Біос, а там вже виставлені інші параметри (звертаю увагу на DRAM Voltage)
Я так розумію що щось його змінює автомат, підкажіть який параметр за це відповідає?
Скинув я біос до Default і вистав параметри як на скрінах, змінив тільки:
BCLK/PCIE - 100
By All cores - 41
CPU Voltage - Manual
Зберіг, включився комп, зайшов в аіду, а дані показує зовсім інші: Знову захожу в Біос, а там вже виставлені інші параметри (звертаю увагу на DRAM Voltage)
Я так розумію що щось його змінює автомат, підкажіть який параметр за це відповідає?
-
Avenger80
Member
s2pak
Во-первых, в каком положении у вас стоит переключатель на материнской плате - TPU (отвечает за автоматический разгон)? Он внизу на материнской плате. Должен быть выключен. Если он выключен, то можете для надёжности ещё батарейку минут на пять вытащить.
Во-первых, в каком положении у вас стоит переключатель на материнской плате - TPU (отвечает за автоматический разгон)? Он внизу на материнской плате. Должен быть выключен. Если он выключен, то можете для надёжности ещё батарейку минут на пять вытащить.
-
s2pak
Junior
Дякую, я й забув про нього, вимкнув. Завантажив в Default bios тест Blend prime 10 хв - політ норм.Avenger80: ↑ 20.04.2023 23:35 s2pak
Виставив:
BCLK/PCIE - 100
By All cores - 41
CPU Voltage - Manual
Тестую Blend prime95 - скоро відпишусь.
Відправлено через 13 хвилин 9 секунд:
10 хв - політ нормальний)
Буду пробувати 43
Відправлено через 16 хвилин 31 секунду:
Політ на 43 стабільний
![super :super:](./images/smilies/super.gif)
Відправлено через 16 хвилин 32 секунди:
Політ шикарний! Дякую за допомогу.
Питання до знавців, чи варто підкрутити якісь інші параметри? Окрім тих що міняв, для більш стабільної роботи та довшого ресурсу, до прикладу той самий вольтаж зменшити?
Заздалегідь вдячний за відповідь!
-
Ferix
Member
Я би поберіг 1155й сокет . Дідок вже
Вам би зіон 1230/1240 v2 поставити. 8 потоків буде краще ніж розігнаний в хлам 2500й . Подивіться ще температуру врм плати.
![rotate :rotate:](./images/smilies/rotate.gif)
Вам би зіон 1230/1240 v2 поставити. 8 потоків буде краще ніж розігнаний в хлам 2500й . Подивіться ще температуру врм плати.
-
XXXshadyXXX
Member
Вот это здравая идея. То гнать старика, ещё и 4 потока... Взять ксеон и в бой. Я так на своей x99 плате немного поюзал I7 6850k в разгоне, и понял, что такая печка мне не надо.Ferix: ↑ 21.04.2023 07:231230/1240 v2
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
![super :super:](./images/smilies/super.gif)
-
s2pak
Junior
Цей старик все життя пропрацював автоюустом 103×42, доки я не почав користуватись OBS studio)
Знову таки мова не про заміну того чи іншого компоненту, тут якщо апгрейдити то треба новий ПК збирати) А як вийде з ладу то заміню, єдине що він працював при V 1.265, зараз стоїть 1.3 чи не варто зменшити назад?
Знову таки мова не про заміну того чи іншого компоненту, тут якщо апгрейдити то треба новий ПК збирати) А як вийде з ладу то заміню, єдине що він працював при V 1.265, зараз стоїть 1.3 чи не варто зменшити назад?