Останні статті і огляди
Новини
13900k, ddr5, z790 dram led
-
linser
Junior
Здравствуйте!
Столкнулся со странной проблемой, был куплен новый комплект:
Материнская плата MSI Pro Z790-P Wi-Fi
Процессор Intel Core i9-13900K
Kingston FURY DDR5-6000 32768MB PC5-48000
При старте, биос не инициализировал память, горел диод dram led
и не крутился процессорный кулер.
Память 4 планки 2 разных комплекта, так же подключал каждую по отдельности.
после диагностики сц мне заменили мать на:
Asus TUF GAMING Z790-PLUS WIFI.
Поставил процессор, память. Проблема такая же, не крутится процессорный кулер и горит dram led, так же пробовал память по отдельности.
Вероятность что вторая мать бракована с теми же симптомами и все 4 планки памяти минимальная.
Может у кого-то есть какие то мысли по данной ситуации?
Столкнулся со странной проблемой, был куплен новый комплект:
Материнская плата MSI Pro Z790-P Wi-Fi
Процессор Intel Core i9-13900K
Kingston FURY DDR5-6000 32768MB PC5-48000
При старте, биос не инициализировал память, горел диод dram led
и не крутился процессорный кулер.
Память 4 планки 2 разных комплекта, так же подключал каждую по отдельности.
после диагностики сц мне заменили мать на:
Asus TUF GAMING Z790-PLUS WIFI.
Поставил процессор, память. Проблема такая же, не крутится процессорный кулер и горит dram led, так же пробовал память по отдельности.
Вероятность что вторая мать бракована с теми же симптомами и все 4 планки памяти минимальная.
Может у кого-то есть какие то мысли по данной ситуации?
-
x0taby4
Member
Був цп що палив материнські плати. Спробуйте ввімкнути без оперативки хочаби, а була б пост карта то булоб супер.
-
linser
Junior
Без оперативки та без цп також не працюе кулер системи охолодження, сам цп проходить ініціалізацію , та гріється
-
x0taby4
Member
Кабелі живлення вірно підключені? Конектор до кінця вставлений? без нього кулер цп запускається?
Відправлено через 8 хвилин 24 секунди:
P.S. Ну без процесора там нычому запускатись.
Спробуй відключити доп живлення цп і запусти машинку, якщо запуститься вимикай і підключай кабелі, запуститься і так то підкидуй оп.
Відправлено через 8 хвилин 24 секунди:
P.S. Ну без процесора там нычому запускатись.
Спробуй відключити доп живлення цп і запусти машинку, якщо запуститься вимикай і підключай кабелі, запуститься і так то підкидуй оп.
-
linser
Junior
Доп живлення 2 по 8 pin підключенно ,конектор до кінця .
Кулер працює перевіряв на іншому пк
Кулер працює перевіряв на іншому пк
-
Alex646
Member
Ноги погнули, вероятно. Смотрите в сокет.
-
linser
Junior
Ні, ноги цілі !
Процесор завжи вставляю в сокет горизонтально , та акуратно
Процесор завжи вставляю в сокет горизонтально , та акуратно
-
aaleksandrenko
Member
Сц вам підтвердив що була проблема зі слотами оперативки на старій платі чи як?
-
linser
Junior
Мені вже телефонував оператор Розетки , з самим сц не спілкувавсяaaleksandrenko: ↑ 03.04.2023 20:23 Сц вам підтвердив що була проблема зі слотами оперативки на старій платі чи як?
Отправлено спустя 49 секунд:
Без доп живлення не вмикав , попробуюx0taby4: ↑ 03.04.2023 20:23 якщо процесор в сокеті, кулер вірно підключений, 24 пін підключений, 2х8 доп живлення цп - вимкнені - материнська плата подає признаки життя? Тобто цп фан крутиться?
-
x0taby4
Member
aaleksandrenko
Було схоже в мене на таке ж як у тса на MSI Z87-MPOWER. Курва 3 проца спалила....
Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
Будем вірити що там якась фігня, а не як в мене.
Було схоже в мене на таке ж як у тса на MSI Z87-MPOWER. Курва 3 проца спалила....
Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
Будем вірити що там якась фігня, а не як в мене.
-
linser
Junior
Без доп живлення не подає признаків життяx0taby4: ↑ 03.04.2023 20:23 якщо процесор в сокеті, кулер вірно підключений, 24 пін підключений, 2х8 доп живлення цп - вимкнені - материнська плата подає признаки життя? Тобто цп фан крутиться?
-
x0taby4
Member
Мені шкода, але імовірно цп мрець....linser: ↑ 03.04.2023 20:46Без доп живлення не подає признаків життяx0taby4: ↑ 03.04.2023 20:23 якщо процесор в сокеті, кулер вірно підключений, 24 пін підключений, 2х8 доп живлення цп - вимкнені - материнська плата подає признаки життя? Тобто цп фан крутиться?
Відправлено через 3 хвилини 37 секунд:
Хоча що я несу. Можливо нова плата здохла...
-
_Slavko_
Member
який куллер? там є бекплейт? новий сокет інтела дуже чутливий до перегибів. бували випадки що від сили прижиму не працював.
-
linser
Junior
аналогічна проблема на 2х різних мп , ймовірність що таки процесор, але тут питання, ци сам процесор , чи він забирає за собою плату.
Отправлено спустя 1 минуту 45 секунд:
Отправлено спустя 1 минуту 45 секунд:
Кулер з со noctua nh-d15_Slavko_: ↑ 03.04.2023 21:13 який куллер? там є бекплейт? новий сокет інтела дуже чутливий до перегибів. бували випадки що від сили прижиму не працював.
-
x0taby4
Member
Можливо перша плата потягла процесор, а другу вже потяг сам ЦП. А можливо що нова жива, ЦП мертвий. Можливо ЦП живий а вибило по лініях живлення ОП, тому не знаю... Вам би все здати на сц якщо продавець розетка і хай сц заставить їх працювати .linser: ↑ 03.04.2023 21:15 аналогічна проблема на 2х різних мп , ймовірність що таки процесор, але тут питання, ци сам процесор , чи він забирає за собою плату.
Отправлено спустя 1 минуту 45 секунд:Кулер з со noctua nh-d15_Slavko_: ↑ 03.04.2023 21:13 який куллер? там є бекплейт? новий сокет інтела дуже чутливий до перегибів. бували випадки що від сили прижиму не працював.
Але дивлюся на вартість системи і офігіваю... І з неї і з вашого спокою.
![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
В мене Кулер be quiet! Pure Rock 2 FX Black, на і5 12400, рамку не ставив все ок. Тому не думаю що проблема в прижимі, там на деяких прижим занадто високий та гне сам ЦП._Slavko_: ↑ 03.04.2023 21:13 який куллер? там є бекплейт? новий сокет інтела дуже чутливий до перегибів. бували випадки що від сили прижиму не працював.
Відправлено через 3 хвилини 10 секунд:
Гадство що взагалі реакції в мп немає... Хоч би спікер нещасний... А без Оперативки життя є? Ну взагалі без планок?
-
linser
Junior
Без оперативки також немає реакціі.x0taby4: ↑ 03.04.2023 21:25 Гадство що взагалі реакції в мп немає... Хоч би спікер нещасний... А без Оперативки життя є? Ну взагалі без планок?
Перший раз коли збирав компьютер на перщій материнкі , зібрав повністю з відеокартою , на відеокарті теж кулер не крутився при включенні
-
x0taby4
Member
в тебе машинка в корпусі зібрана? Спробуй на відкритому стенді, можливо десь щось коротить на плату.
-
linser
Junior
Пробував , не в цьому справа
-
aaleksandrenko
Member
тоді знаходите людину з компом на такому ж чіпсеті. Якщо після перевірки вашого проца також материнка накриється то винен проц. Все логічно ![up :up:](./images/smilies/up.gif)
![up :up:](./images/smilies/up.gif)