Останні статті і огляди
Новини
Блимання нижньої частини монітора в Google Chrome (апаратне прискорення)
-
Messerschmitt
Member
Вітаю!
Сьогодні зтикнувся з проблемою блимання нижньої частини монітора в Google Chrome при перегляді відео в youtube. Якщо у налаштуваннях хрома вимкнути "апаратне прискорення", тоді все нормально, але частота процесора збільшується. При перегляді 4к частота процесора виходить за 4000 МГц при вимкненому апаратному прискорені у хромі. Я 4к не дивлюсь, просто увімкнув для перевірки. Якщо прискорення увімкнуте, процесор працює нижче 4000 МГц (3200-3700).
Процесор AMD Ryzen 5 4600G із відео. Користуюсь всього три дні. Проблема тільки у хромі при перегляді відео на youtube або перегляд фільмів онлайн. Навіть якщо звернути хром із працюючим відео в, блимання передається і на відео, яке я запускаю локально. Якщо відео у хромі не працює то все ок. Ігри, фільми локально - ок.
Як можна вирішити цю проблему без вимикання апаратного прискорення у гугл хромі?
п.с. пробував оперу, едж - те саме, адже вони працюють на базі хроміум, а отже і проблеми однакові.
п.п.с. втановлена Windows 10 22H2
Відео: https://fex.net/s/dmmrpmx
Сьогодні зтикнувся з проблемою блимання нижньої частини монітора в Google Chrome при перегляді відео в youtube. Якщо у налаштуваннях хрома вимкнути "апаратне прискорення", тоді все нормально, але частота процесора збільшується. При перегляді 4к частота процесора виходить за 4000 МГц при вимкненому апаратному прискорені у хромі. Я 4к не дивлюсь, просто увімкнув для перевірки. Якщо прискорення увімкнуте, процесор працює нижче 4000 МГц (3200-3700).
Процесор AMD Ryzen 5 4600G із відео. Користуюсь всього три дні. Проблема тільки у хромі при перегляді відео на youtube або перегляд фільмів онлайн. Навіть якщо звернути хром із працюючим відео в, блимання передається і на відео, яке я запускаю локально. Якщо відео у хромі не працює то все ок. Ігри, фільми локально - ок.
Як можна вирішити цю проблему без вимикання апаратного прискорення у гугл хромі?
п.с. пробував оперу, едж - те саме, адже вони працюють на базі хроміум, а отже і проблеми однакові.
-
WalkMan
Member
Messerschmitt
А Firefox пробував!?
А Firefox пробував!?
-
Donate
Member
Это проблема с каким то драйвером. Приносили ноутбук но там нижняя часть экрана мигала просто в Офисе.Messerschmitt: ↑ 30.03.2023 16:12 Вітаю!
Как решал не помню. Вина была ЛИБО в последнем драйвере АМД либо последнем драйвере от производителя. Попробуй что то с этого это решит проблему
![insane :insane:](./images/smilies/insane.gif)
-
Messerschmitt
Member
Пробував, там все ок.
Отправлено спустя 44 секунды:
Donate
спробую
-
Alex+
Member
-
Artem_K
Member
Было у меня такое пару лет назад в firefox. При включенном ускорении при просмотре ютуба был тиринг картинки в динамичных сценах. Отключил ускорение. Через какое-то время (обновились как драйвера так и сам браузер) попробовал включить - все ок.
-
Messerschmitt
Member
Почав ритись у експерементальних налаштуваннях хрома, заліз ось сюди chrome://flags/#ignore-gpu-blacklist
![Зображення](https://imageup.ru/img13/4270534/snimok-ekrana-2.png)
Починає нормально працювати при обранні D3D11on12, навіть при увімкненому апаратному прискоренні. На OpenGL, D3D9 - такоє працює нормально, але навідміну від D3D11on12, більше завантажує процесор. На D3D11 - блимає.
Отправлено спустя 32 секунды:
Alex+
пробував, не допомогло(((
Отправлено спустя 34 минуты 53 секунды:
Відкат на стару версію відео драйвера не допоміг![:( :(](./images/smilies/frown.gif)
![Зображення](https://imageup.ru/img13/4270534/snimok-ekrana-2.png)
Починає нормально працювати при обранні D3D11on12, навіть при увімкненому апаратному прискоренні. На OpenGL, D3D9 - такоє працює нормально, але навідміну від D3D11on12, більше завантажує процесор. На D3D11 - блимає.
Отправлено спустя 32 секунды:
Alex+
пробував, не допомогло(((
Отправлено спустя 34 минуты 53 секунды:
Відкат на стару версію відео драйвера не допоміг
![:( :(](./images/smilies/frown.gif)
-
Alex+
Member
чим вас не влаштовує це рішення?Messerschmitt: ↑ 30.03.2023 17:06нормально працювати при обранні D3D11on12, навіть при увімкненому апаратному прискоренні
-
Messerschmitt
Member
Alex+, мабуть доведеться так і зробити. Просто кожен раз при встановленні нової вінди доведеться ще й у хром лізти і налаштовувати D3D... А хотілося б аби воно все нормально "з коробки" працювало...
п.с. якщо видалити драйвер, вінда ставить свій від 2006 року. Дисплей підхватує свій розмір екрану і такої проблеми у хромі вже нема при апаратному прискоренні і D3D11.
Отправлено спустя 3 минуты 41 секунду:
але проц без драйвера навантажує у половину при перегляді 4к.
п.с. якщо видалити драйвер, вінда ставить свій від 2006 року. Дисплей підхватує свій розмір екрану і такої проблеми у хромі вже нема при апаратному прискоренні і D3D11.
Отправлено спустя 3 минуты 41 секунду:
але проц без драйвера навантажує у половину при перегляді 4к.
-
Grava
Member
Это болячка дров для графики амд, причем не только встройки. И тянется она не первый год, постоянно одно фиксится но другое ломается. В разное время на разных дровах бывало от пропуска кадров до моргания и артефактов на видео. В 99% случаев как Вы и писали фиксится отключением аппаратного ускорения, было у меня всякое и на rx570 и на rx6600. Можно старые дрова попробовать, может на каких-то будет норм.Messerschmitt: ↑ 30.03.2023 17:19А хотілося б аби воно все нормально "з коробки" працювало...
-
Messerschmitt
Member
Ще помітив, якщо вікно хрома трохи зменшити, буквально по декілька пікселів з кожної сторони, проблема зникає.
Отправлено спустя 2 минуты 32 секунды:
Grava
дякую, буду далі розбиратися )))
Отправлено спустя 2 минуты 32 секунды:
Grava
дякую, буду далі розбиратися )))
-
Alex+
Member
Я ось на вбудовці вега зараз сиджу, перед цим були rx570, перед нею 7770. Всі на одній вінді, тільки драйвера перевстановлював. Що правда користуюсь тільки Фаєрфоксом. Жодного разу такого не помічав
-
Grava
Member
Alex+
Это даже было указано в известных проблемах в описании исправлений в драйвере, значит Вам пока везет.
Это даже было указано в известных проблемах в описании исправлений в драйвере, значит Вам пока везет.
-
Messerschmitt
Member
Alex+
ну от я також встановив фаєрфокс і на ньому все ок. Але то не варіант, у мене все на хромі зав'язано
Увімкнув D3D11on12 + апаратне прискорення, працює ок і проц не навантажує. Поки буду так.
ну от я також встановив фаєрфокс і на ньому все ок. Але то не варіант, у мене все на хромі зав'язано
![:( :(](./images/smilies/frown.gif)
Увімкнув D3D11on12 + апаратне прискорення, працює ок і проц не навантажує. Поки буду так.
-
Messerschmitt
Member
UPD
Сьогодні проблема з блиманням монітору при програванні відео у гугл хром зникла
Увімкнув відео 4к і все ок
Вчора ввечері я встановлював драйвери чіпсету і робив відкат біосу (оновлював на нову версію 4002) на попередню версію 3810, що була встановлена на заводі.
У новій версії біоса 4002 були такі оновлення:
Відкотив на попередню 3810. Не знаю, чи щось з цього могло повпливати на нормальну роботу хрома, але зараз працює як треба.
Ага, ще вінду перевстановлював з 10 про на 10 хоум...
Цікаво, чому так?
Сьогодні проблема з блиманням монітору при програванні відео у гугл хром зникла
![insane :insane:](./images/smilies/insane.gif)
![spy :spy:](./images/smilies/spy.gif)
Вчора ввечері я встановлював драйвери чіпсету і робив відкат біосу (оновлював на нову версію 4002) на попередню версію 3810, що була встановлена на заводі.
У новій версії біоса 4002 були такі оновлення:
Код: Виділити все
1. Update AGESA version to ComboV2PI 1208
2. Mitigate the AMD potential security vulnerabilities for AMD Athlon™ processors and Ryzen™ processors
Ага, ще вінду перевстановлював з 10 про на 10 хоум...
Цікаво, чому так?