Блимання нижньої частини монітора в Google Chrome (апаратне прискорення)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Messerschmitt
Member

Повідомлення

Вітаю!

Сьогодні зтикнувся з проблемою блимання нижньої частини монітора в Google Chrome при перегляді відео в youtube. Якщо у налаштуваннях хрома вимкнути "апаратне прискорення", тоді все нормально, але частота процесора збільшується. При перегляді 4к частота процесора виходить за 4000 МГц при вимкненому апаратному прискорені у хромі. Я 4к не дивлюсь, просто увімкнув для перевірки. Якщо прискорення увімкнуте, процесор працює нижче 4000 МГц (3200-3700).

Процесор AMD Ryzen 5 4600G із відео. Користуюсь всього три дні. Проблема тільки у хромі при перегляді відео на youtube або перегляд фільмів онлайн. Навіть якщо звернути хром із працюючим відео в, блимання передається і на відео, яке я запускаю локально. Якщо відео у хромі не працює то все ок. Ігри, фільми локально - ок.

Як можна вирішити цю проблему без вимикання апаратного прискорення у гугл хромі?
п.с. пробував оперу, едж - те саме, адже вони працюють на базі хроміум, а отже і проблеми однакові.
п.п.с. втановлена Windows 10 22H2

Відео: https://fex.net/s/dmmrpmx
WalkMan
Member

Повідомлення

Messerschmitt
А Firefox пробував!?
Donate
Member

Повідомлення

Messerschmitt: 30.03.2023 16:12 Вітаю!

Сьогодні зтикнувся з проблемою блимання нижньої частини монітора в Google Chrome при перегляді відео в youtube. Якщо у налаштуваннях хрома вимкнути "апаратне прискорення", тоді все нормально, але частота процесора збільшується. При перегляді 4к частота процесора виходить за 4000 МГц при вимкненому апаратному прискорені у хромі. Я 4к не дивлюсь, просто увімкнув для перевірки. Якщо прискорення увімкнуте, процесор працює нижче 4000 МГц (3200-3700).

Процесор AMD Ryzen 5 4600G із відео. Користуюсь всього три дні. Проблема тільки у хромі при перегляді відео на youtube або перегляд фільмів онлайн. Навіть якщо звернути хром із працюючим відео в, блимання передається і на відео, яке я запускаю локально. Якщо відео у хромі не працює то все ок. Ігри, фільми локально - ок.

Як можна вирішити цю проблему без вимикання апаратного прискорення у гугл хромі?
п.с. пробував оперу, едж - те саме, адже вони працюють на базі хроміум, а отже і проблеми однакові.
п.п.с. втановлена Windows 10 22H2

Відео: https://fex.net/s/dmmrpmx
Это проблема с каким то драйвером. Приносили ноутбук но там нижняя часть экрана мигала просто в Офисе.
Как решал не помню. Вина была ЛИБО в последнем драйвере АМД либо последнем драйвере от производителя. Попробуй что то с этого это решит проблему :insane:
Messerschmitt
Member

Повідомлення

WalkMan: 30.03.2023 16:17 Messerschmitt
А Firefox пробував!?
Пробував, там все ок.

Отправлено спустя 44 секунды:
Donate
спробую
Alex+
Member

Повідомлення

Messerschmitt
Можливо ваш випадок
https://ru.railstoolkit.com/ispravleno- ... windows-10
Artem_K
Member

Повідомлення

Было у меня такое пару лет назад в firefox. При включенном ускорении при просмотре ютуба был тиринг картинки в динамичных сценах. Отключил ускорение. Через какое-то время (обновились как драйвера так и сам браузер) попробовал включить - все ок.
Messerschmitt
Member

Повідомлення

Почав ритись у експерементальних налаштуваннях хрома, заліз ось сюди chrome://flags/#ignore-gpu-blacklist
Зображення

Починає нормально працювати при обранні D3D11on12, навіть при увімкненому апаратному прискоренні. На OpenGL, D3D9 - такоє працює нормально, але навідміну від D3D11on12, більше завантажує процесор. На D3D11 - блимає.

Отправлено спустя 32 секунды:
Alex+
пробував, не допомогло(((

Отправлено спустя 34 минуты 53 секунды:
Відкат на стару версію відео драйвера не допоміг :(
Alex+
Member

Повідомлення

Messerschmitt: 30.03.2023 17:06нормально працювати при обранні D3D11on12, навіть при увімкненому апаратному прискоренні
чим вас не влаштовує це рішення?
Messerschmitt
Member

Повідомлення

Alex+, мабуть доведеться так і зробити. Просто кожен раз при встановленні нової вінди доведеться ще й у хром лізти і налаштовувати D3D... А хотілося б аби воно все нормально "з коробки" працювало...
п.с. якщо видалити драйвер, вінда ставить свій від 2006 року. Дисплей підхватує свій розмір екрану і такої проблеми у хромі вже нема при апаратному прискоренні і D3D11.

Отправлено спустя 3 минуты 41 секунду:
але проц без драйвера навантажує у половину при перегляді 4к.
Grava
Member

Повідомлення

Messerschmitt: 30.03.2023 17:19А хотілося б аби воно все нормально "з коробки" працювало...
Это болячка дров для графики амд, причем не только встройки. И тянется она не первый год, постоянно одно фиксится но другое ломается. В разное время на разных дровах бывало от пропуска кадров до моргания и артефактов на видео. В 99% случаев как Вы и писали фиксится отключением аппаратного ускорения, было у меня всякое и на rx570 и на rx6600. Можно старые дрова попробовать, может на каких-то будет норм.
Messerschmitt
Member

Повідомлення

Ще помітив, якщо вікно хрома трохи зменшити, буквально по декілька пікселів з кожної сторони, проблема зникає.

Отправлено спустя 2 минуты 32 секунды:
Grava
дякую, буду далі розбиратися )))
Alex+
Member

Повідомлення

Я ось на вбудовці вега зараз сиджу, перед цим були rx570, перед нею 7770. Всі на одній вінді, тільки драйвера перевстановлював. Що правда користуюсь тільки Фаєрфоксом. Жодного разу такого не помічав
Grava
Member

Повідомлення

Alex+
Это даже было указано в известных проблемах в описании исправлений в драйвере, значит Вам пока везет.
Messerschmitt
Member

Повідомлення

Alex+
ну от я також встановив фаєрфокс і на ньому все ок. Але то не варіант, у мене все на хромі зав'язано :(
Увімкнув D3D11on12 + апаратне прискорення, працює ок і проц не навантажує. Поки буду так.
Messerschmitt
Member

Повідомлення

UPD
Сьогодні проблема з блиманням монітору при програванні відео у гугл хром зникла :insane: Увімкнув відео 4к і все ок :spy:
Вчора ввечері я встановлював драйвери чіпсету і робив відкат біосу (оновлював на нову версію 4002) на попередню версію 3810, що була встановлена на заводі.
У новій версії біоса 4002 були такі оновлення:

Код: Виділити все

1. Update AGESA version to ComboV2PI 1208
2. Mitigate the AMD potential security vulnerabilities for AMD Athlon™ processors and Ryzen™ processors
Відкотив на попередню 3810. Не знаю, чи щось з цього могло повпливати на нормальну роботу хрома, але зараз працює як треба.
Ага, ще вінду перевстановлював з 10 про на 10 хоум...

Цікаво, чому так?
Відповісти