Перестають працювати роз'єми USB

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
Vakhos
Junior

Повідомлення

Доброго дня, прошу допомоги у вирішенні такої проблеми:
Під час користування комп'ютером починають відключатися USB, буває на секунду, буває при перенавантаженні системи відключаються до моменту перезапуску системи, буває що постійно вмикаються та вимикають, тільки і помічаю звук повідомлень про підключення-вимкнення якогось пристрою.
Змінював БП - проблема залишається
Грішу на материнську плату, адже вона не має можливості охолодження південного моста (не передбачено конструкцією материнської плати) і можливо через перегрів починає відмирати все, що можна (деякий час тому перестав працювати звук).
На вид ніяких пошкоджень мат плати немає, конденсатори не вздуті.

ПК:
Материнська плата від HP, як я розумію чипсету Н61, маркування не знайшов (1155 сокет)
Відеокарта - NVIDIA GT1030
ОП - (2х4гб)
БП - Зараз стоїть якийсь 450 ватник, до цього був ноу нейм на 300ват
Процессор - i3 2100
Та два жорстких диски

Сподіваюсь на Вашу допомогу, дякую
Alex+
Member

Повідомлення

Vakhos: 06.03.2023 12:48адже вона не має можливості охолодження південного моста (не передбачено конструкцією материнської плати) і можливо через перегрів починає відмирати все, що можна (деякий час тому перестав працювати звук).
цілком можливо. Зараз прості плати на 1155 коштують копійки, можна придбати та не паритись на рахунок ремонту напівтрупа
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

Vakhos
спробувати розібрати систему , і запустити поза системником , щоб виключити статику на ЮЗБ. І запустити з мінімумом обладнання - мож щось коротить і відвалюються порти.
Vakhos
Junior

Повідомлення

В продовження своєї історії:

Купив вчора(07.03.2023) материнську плату, повністю цілу, все працює, продавець дав можливість протестувати, все вічливо показав та розвовів(продавець виявився перекупом, в контексті історії це буде мати ключове значення), прийшовши додому почав підключати, вставив новий процессор, адже там стояв пентіум, поставив з минулої материнської плати оперативну пам'ять, підключив жорсткі диски і почав пробувати стартувати. На моє здивування материнська плата не запустилась, вона стартує, кулера починають крутитись, завантаження не доходить до запуску біос і материнка уходить в ребут. Пробував переставляти оперативну пам'ять, залишати по одній планці, та навіть взяв у друга іншу - така сама проблема, відключав жорсткі диски, пробував запускати і без них, і з юсб(на якому встановлючав вінди) - теж саме, змінював блок живлення - та сама біда, вже і процессор змінив - проблема лишилась.
Подумав, чим чорт не шуткує - наберу продавцю, розповім ситуацію. Він в свою чергу перепитав за всі вищеперераховані способи - здивувася. Попросив прийти до нього сьогодні спробувати ще раз запустити, але вже з його блоком живлення та ОП - запускається, біос грузиться. Прямо в нього не уходячи з місця тестування спробували поставити мою ОП - не запустилось.
Так виявили проблему - такі планки ОП не підтримуються тою материнською платою, яку я купив. Можливо треба оновити біос - не знаю, але думаю це могло б вирішити проблему. Але вибрав спосіб трошки легше - попросив у цього перекупа за доплату у 100 гривень змінити два мої модулі на його.
Завтра поїду забирати весь коплект та буду пробувати запустити зі своїх жорстких та новим процом - буду тримати в курсі, можливо для когось це буде корисної інформацію, як це стало для мене.
Alex+
Member

Повідомлення

Vakhos: 08.03.2023 20:37такі планки ОП не підтримуються тою материнською платою, яку я купив
Цікаво що ж у вас за пам'ять така хитра, та яку плату придбали?
Vakhos
Junior

Повідомлення

Alex+
Завтра додам фото старої плати та нової, нажаль планки оперативки вже не зможу сфотографувати, так як віддав їх на обмін, але одна з них була типу АМДшна, дивно що вона добре працювала на іншій платі, а на новій на відріз відмовилась
Vakhos
Junior

Повідомлення

9.03.2023 Продавцем-перекупом по телефону було заявлено, що та плата, яку він продавав не приймає більшість оперативки, тому запропонував іншу на заміну - погодився, адже виходу немає.
Сьогодні (10.03.2023) поїхав - забрав, в додачу змінив мою стару ОП на іншу - комплектом (2х4гб) однакові плашки, раніше були дві різні.
Прийшов - підключив, все запустилось. Єдине що, не пішов запуск вінди. Запустилась з ЮСБ носія з встановлючем, намагався щось нахімічити в реєстрі по гайдам - не вийшло.
Перевстановив вінду, змінив проц - все гуд, все працює.
Додаю фотографії старої плати (ви зрозумієте, вона зелена) та нової (такої, до речі, ніколи не бачив, якийсь невідомий для мене виробник, але зі своїми обов'язками справляється, і хоч би дожив до апгрейду :)
спойлер
https://drive.google.com/file/d/124f6IV ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/19TaBYe ... sp=sharing
Поки додавав фотографії на диск помітив, що все одно відключаються юсб.
Для мене лишилось два варіанти - або через корпус воно коротить, або зламались пристрої, які підключені (мишка та перехідник для навушників), бо клава підключена через PS\2 і наче все працює.
Я вже сповнений надій думав завершувати цей пост, але ця ситуація не вичерпала себе.
Якщо в когось є якісь думки стосовно цього і чому таке відбувається буду вдячний за допомогу, буду перевіряти всі варіанти.
Alex+
Member

Повідомлення

Vakhos: 10.03.2023 21:38або через корпус воно коротить,
перевірте без корпусу
Vakhos: 10.03.2023 21:38або зламались пристрої, які підключені (мишка та перехідник для навушників)
знов таки, перевірте з іншою мишею

Беручи до уваги, що юсб живляться від 5в лінії бж, то не погано було б якісний гарантовано справний БЖ поставити на час перевірки
Vakhos: 10.03.2023 21:38якийсь невідомий для мене виробник,
елітгуп. Це відомий виробник. Доречі є вірогідність, що ваша стара плата виготовлена тим же виробником
Vakhos
Junior

Повідомлення

Alex+: 10.03.2023 21:46знов таки, перевірте з іншою мишею
Так, буду первіряти з іншою вже завтра
Alex+: 10.03.2023 21:46не погано було б якісний гарантовано справний БЖ поставити на час перевірки
Зараз стоїть якраз перевірений, повністю справний, та і до цього стояв інший - такаж проблема була, тому і змінив на завчасно добре працюючий
Alex+: 10.03.2023 21:46перевірте без корпусу
Не знаю на скільки це показник - але встановлював вінду без корпуса, то, наче, все було норм, але і ситуація зовсім не та, як при звичайному користувані.

В будь якому випадку - спочатку перевірю з іншою мишкою, якщо проблема лишиться - зміню корпус, у мого приятеля як раз є зайшив, тому це не стане проблемою

Дякую за поради, обов'язково спробую та додам інформацію стосовно цього
Saffa
Member

Повідомлення

Перекупы,это всё перекупы виноваты! :nunu:
KimRomik
Member

Повідомлення

история в стиле "уже много было разжевано, но продолжаем насиловать труп"...)
если эта проблема как у ТС была бы распространенной во времена 1155, то Интел давно бы разорился и был бы объявлен банкротом как производитель, потому что одна из целей маркетинга - идеально рабочее железо, когда "вставил и забыл", а не так как ТС возится с железом до сих пор
нет, все там у вас скорее всего работает отлично, просто надо больше смотреть и изучать начиная с нормального БП и заканчивая таймингами памяти

Отправлено спустя 1 минуту 45 секунд:
P.S.: собирал 5 лет назад комп одному человеку тоже на ОЕМ плате 1155, работает безуперечно до сих пор
Востаннє редагувалось 10.03.2023 22:36 користувачем KimRomik, всього редагувалось 1 раз.
Vakhos
Junior

Повідомлення

Alex+
Додаток:
При вимкненні ПК - продовжують крутитись кулера та світитись клавіатура та мишка до моменту вимкнення з розетки - тільки це допомогло.
Я тепер зовсім нічого не розумію

Це перший раз я таке бачу
KimRomik
Member

Повідомлення

Vakhos: 10.03.2023 22:34Додаток:
При вимкненні ПК - продовжують крутитись кулера та світитись клавіатура та мишка до моменту вимкнення з розетки - тільки це допомогло.
Я тепер зовсім нічого не розумію

Це перший раз я таке бачу
после затухания монитора сколько ждали?
Alex+
Member

Повідомлення

Vakhos
Скиньте на всякий випадок налаштування біос
Vakhos
Junior

Повідомлення

KimRomik: 10.03.2023 22:29"уже много было разжевано, но продолжаем насиловать труп"
Сам збирав два ПК на 1155 і ніяких подібних проблем не було.
Зрозуміло, що проблема не в мат платі, не в оперативці(адже всі планки змінювали), не з процессором - очевидно.
Але ж і блок живлення змінювали, спробував, і не один - проблема лишається.
А сама ціль посту - спитати в знатаків, які можливо стикались з подібними проблема, як її вирішити не купляючи все підряд і не збирати собі фактично новий пк. Це ще пощастило, що в закрамах були деякі комплектуючі і не прийшлось реально купляти. Так дало можливість зекономити трошки часу та грошей.

Відправлено через 59 секунд:
KimRomik
Хвилин 5, наче материнка продовжує живитись від мережі і продовжує подавати живлення на компоненти не дивлячись на те, що система вимкнена
Alex+
Member

Повідомлення

Vakhos
На одному з компів така поведінка (не вимикався) була викликана звичайною копійчаною звуковухою в слоті рсі. Тому окрім скидання налаштувань перевірте в мінімальній конфігурації. Відеокарту теж прибрати, пробувати на вбудовці
KimRomik
Member

Повідомлення

Vakhos: 10.03.2023 22:42А сама ціль посту - спитати в знатаків, які можливо стикались з подібними проблема, як її вирішити не купляючи все підряд і не збирати собі фактично новий пк. Це ще пощастило, що в закрамах були деякі комплектуючі і не прийшлось реально купляти. Так дало можливість зекономити трошки часу та грошей.
еще бы не дошло до того, когда начнете спрашивать "а как продиагностировать плату? а как понять, что мульт не полудохлый?"
на вашем месте я бы таки поискал нормальную плату типа ASUS, Gigabyte, а текущую отдал бы кому-то или под NAS на постоянку 24/7 - там такие причуды не страшны
Kassatka
Member

Повідомлення

У мене вдома вже ціле кладовище глючних мишок набралося. Купую простеньку мишу за 100-400 грн., півтора-два роки працює, потім починаються якісь фокуси, і я купую нову мишу, якої знову вистачає на півтора-два роки. Частіше проблеми з даблкліком, але одна миша глючить саме періодичними відвалами по USB. Періодично вискакує звук відключення, а потім підключення пристрою й на ці кілька секунд комп'ютер не відповідає на мої дії з мишею. Довелося замінити на другу мишу. Ні з якою іншою мишею такий глюк не спостерігався.
Vakhos
Junior

Повідомлення

KimRomik: 10.03.2023 23:00на вашем месте я бы таки поискал нормальную плату
Нажаль - це єдина плата по більш-менш ціні в моєму місті, були варіанти або купляти комплекти мат+оп+проц за 2к+ гривень - це мінімальна ціна, чи купляти повністю компи в зборі з 2-х ядерний процом, 3 гігами опери - невідомо як працюючим блоком живлення, та скудним жорстким диском, ціною теж перевалючою за 2 тисячі гривень. Навіть якби я віддав такі гроші на одну з цих, ймовірно, провальних покупок - в сенсі ціни - не факт, що я отримав би в результаті відсутній проблем, з якими я зіткнувся, а скоріш отримав підпал дупи та думки, що викинув гроші на вітер.
Сподіваюсь, що не дойде до того, аби проводити діагностику компонентів - зі сторони електрики - в такому випадку краще віднесу в сервісний центр. Хоча і там вистачає людей, які захочуть підзаробити на твої біді - а ключовий "діагноз" можуть навіть не сказати.

Відправлено через 1 хвилину 18 секунд:
Kassatka: 11.03.2023 00:41одна миша глючить саме періодичними відвалами по USB
Теж думаю, що справа з цим, буду перевіряти. Сподіваюсь на скоріше вирішення данної складності
Andikho
Member

Повідомлення

Vakhos
Колись у мене ам2+ поводилась дуже схоже (юсб відпадали, комп не вимикався після завершення роботи і т.п.) і виною тому був протертий в одному місці шлейфик на передню панель, який коротив на корпус. Тому, як радили вище, спробуйте без встановлення в корпус покористуватися.
Відповісти