Перенесення Windows 10 на інший накопичувач.

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
kawalot
Member

Повідомлення

Добрий день, шановне панство. Підкажіть, будь ласка, як перенести Windows з одного накопичувача на інший. По суті, треба створити дублікат існуючого системного диску, дуже бажано з усіма налаштуваннями ОС та всім, що встановлено на диску С - паролями, вкладками браузера тощо, але це не обов'язкова умова. Оновлюю повністю систему і заодно хочу дати ОС більше простору, бо на теперішньому ссд на 120Гб їй вже доволі тісно. Ctrl+C/Ctrl+V використовувати не варіант у цьому випадку? Які можна проги заюзати чи ще може як можна? І які підводні камені мене можуть очікувати при дублюванні системного диску? Ліцензія не накриється мідним тазом?
Timedemo
Member

Повідомлення

kawalot: 02.03.2023 14:09 Добрий день, шановне панство. Підкажіть, будь ласка, як перенести Windows з одного накопичувача на інший. По суті, треба створити дублікат існуючого системного диску, дуже бажано з усіма налаштуваннями ОС та всім, що встановлено на диску С - паролями, вкладками браузера тощо, але це не обов'язкова умова. Оновлюю повністю систему і заодно хочу дати ОС більше простору, бо на теперішньому ссд на 120Гб їй вже доволі тісно. Ctrl+C/Ctrl+V використовувати не варіант у цьому випадку? Які можна проги заюзати чи ще може як можна? І які підводні камені мене можуть очікувати при дублюванні системного диску? Ліцензія не накриється мідним тазом?
MiniToolPartition Wizard
Ostin
Member

Повідомлення

спойлер
kawalot: 02.03.2023 14:09 Добрий день, шановне панство. Підкажіть, будь ласка, як перенести Windows з одного накопичувача на інший. По суті, треба створити дублікат існуючого системного диску, дуже бажано з усіма налаштуваннями ОС та всім, що встановлено на диску С - паролями, вкладками браузера тощо, але це не обов'язкова умова. Оновлюю повністю систему і заодно хочу дати ОС більше простору, бо на теперішньому ссд на 120Гб їй вже доволі тісно. Ctrl+C/Ctrl+V використовувати не варіант у цьому випадку? Які можна проги заюзати чи ще може як можна? І які підводні камені мене можуть очікувати при дублюванні системного диску? Ліцензія не накриється мідним тазом?
Робиться архівний образ системного диску штатними засобами системи на інший диск. Ставиться новий чистий накопичувач в систему, замість встановлення на нього віндовс обирається відновлення системи - вибирається архів, з якого йде відновлення - профіт.
Перед цим бажано затерти старий системний диск. Це можна зробити теж штатними засобами вінди перед встановленням.
Ну або можна якусь утилітку заюзати. Колись при купівлі ссд від трансценд, здається, мені софтина запропонувала перенести старий диск на новий, що я зробив одним кліком.
kawalot
Member

Повідомлення

Timedemo
Ostin
Дякую, хлопці, за підказку. Обом по плюсу в репутацію :beer:
Crossbow
Member

Повідомлення

kawalot: 02.03.2023 14:09Добрий день, шановне панство. Підкажіть, будь ласка, як перенести Windows з одного накопичувача на інший.
Acronis True Image
Aomei Backupper
kawalot
Member

Повідомлення

Crossbow
Дякую. Теж плюс :beer:
Ostin
Member

Повідомлення

Тут і трохи далі було по темі. Корисно почитати.
viewtopic.php?f=14&t=124551&p=3440971&hilit=#p3440971
fringrug
Member

Повідомлення

в самсунга э утиліта samsung Magician & Data Migration Software для перенесення, яка добре робить свою роботу, але вона переносить лише на диски самсунг.
120 гб клонує менше ніж за годину.
size222
Junior

Повідомлення

Ось кілька програм, які можна використовувати для цієї мети:
  • EaseUS Todo Backup
  • Clonezilla
  • Macrium Reflect
  • Acronis True Image
  • AOMEI Backupper
Нижче наведено загальний опис процедури для кожної з перерахованих програм.
  • EaseUS Todo Backup:
Запустіть програму та оберіть опцію "Clone" (клонувати) з головного меню.
Виберіть диск, який потрібно клонувати, та натисніть "Next".
Оберіть цільовий диск для клонування та натисніть "Next".
Перевірте параметри клонування, внесіть необхідні зміни та натисніть "Proceed" (розпочати процес).
  • Clonezilla:
Запустіть програму та оберіть опцію "device-device" (з пристрою на пристрій) з головного меню.
Виберіть диск, який потрібно клонувати, та натисніть "Enter".
Виберіть цільовий диск для клонування та натисніть "Enter".
Підтвердьте параметри клонування та натисніть "y" (так), щоб розпочати процес.
  • Macrium Reflect:
Запустіть програму та оберіть опцію "Clone this disk" (клонувати цей диск) з головного меню.
Перевірте параметри клонування, внесіть необхідні зміни та натисніть "Clone" (клонувати), щоб розпочати процес.
  • Acronis True Image:
Запустіть програму та оберіть опцію "Clone disk" (клонувати диск) з головного меню.
Перевірте параметри клонування, внесіть необхідні зміни та натисніть "Proceed" (розпочати процес).
  • AOMEI Backupper:
Запустіть програму і виберіть опцію "Clone" (клонування) на головному екрані.
Виберіть диск, який потрібно скопіювати, і натисніть "Next".
Виберіть цільовий диск для клонування і натисніть "Next".
Перевірте налаштування клонування і внесіть необхідні зміни, якщо це необхідно, потім натисніть "Start Clone" (запустити клонування), щоб почати процес.
Після завершення клонування перезавантажте комп'ютер і виберіть скопійований диск як завантажувальний диск у BIOS або UEFI.
KimRomik
Member

Повідомлення

Macrium Reflect - лучшая программа, говорю по собственному опыту

Отправлено спустя 18 минут 51 секунду:
можно не только клонировать диск, но и сохранять образ
Smok
Member

Повідомлення

всегда пользовался Acronis True Image, даже сейчас где-то лежит образ диска с чистой, активированной 7й
vltk
Member

Повідомлення

И какой из вышеуказанных партишн менеджеров позволяет развернуть созданный им образ диска на С: (да с подстановкой драйверов рейд на амд чипсетах 570-670) на рейд0 NVM? Так вот когда полтора года назад мне надо было переставить Вин10 ЛТСБ19 на новый тогда 570Е амд чипсет, ни
EaseUS Todo Backup, ни Acronis True Image, ни AOMEI Backupper и даже родной роскью дикс Вин10 лтсб - вообще не видели НВМ массив рейд0 и не давали подставить последние рейд драйвера от АМД (в 10ку я драйвера новые (старые рейд и так были там) рейда до создания образа с вставил/заменил). Единственное как мне удалось решить проблему это использую с сайта MS трайал версию последнего их сервера и используя его как загрузчик и роскью диск увидеть наконец мой программный НВМ рейд0 диск агезы, подставить драйвера и развернуть образ 10ки (затем просто поставил/заменил новый ключ - сменилось железо, потерял регистрацию, там тоже есть ньюансы в версиях лтсб16/19 и в какие зоны шел корпоратив).
KimRomik
Macrium Reflect - уже "знает/понимает" драйвера рейд для загрузочного NVM диска в рейде?
KimRomik
Member

Повідомлення

vltk: 22.03.2023 00:17Macrium Reflect - уже "знает/понимает" драйвера рейд для загрузочного NVM диска в рейде?
я не знаю что там должно "понимать"
почти все вышеперечисленные программы просто создают новый диск с такими же разделами и параметрами, что и у старого, и тупо все туда копируют
я думаю что для рейд массива ничего не должно быть сложного, он должен воспринимать новые диски так же как и старые
vltk
Member

Повідомлення

Попробуйте сами, загрузочный диск любого партишн менеджера сделан на базе линукса (граб), винПЕ или там БСД и «суперДОСа». Все эти менеджеры вообще просто не видят НВМ рейд от АМД. А вы говорите там (в пустоте) сможете что-то создавать. Про ваш Macrium Reflect, прочитал, у него загрузочный создаваемый диск на базе линукса и только в последнюю версию добавили загрузчик Win11PE (может теперь появятся шансы что-то увидеть). Установлю его попозже, сделаю его средствами юсб восстановительный диск, загружусь с него и посмотрю увидит он мой НВМ и сата рейды. Или он должен иметь возможность подстановки в него рейд драйверов от амд с юсб или внутреннего сата диcка, чтоб увидеть рейд. Поскольку в описании на их сайте этого нет, думаю процентов на 95, что он ничего не сможет.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

dd вам у поміч!
sudo dd if=/dev/sda of=/dev/sdb bs=1M
Де sda диск який потрібно скопіювати, а sdb цільовий диск на який копіюється.
Робите завантажувальну флешку з Mint Linux наприкляд за допомогою Etcher, вантажитесь з неї. В Gparted можете подивитись як змонтовані розділи і відповідно зкорегувати команду. Удачі!
Відповісти