прошивка BIOS програматором Львів

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
aternix
Junior

Повідомлення

Хто може порадити людину або сервіс у Львові яка швидко може прошити bios програматором (материнська плата msi, p67a-gd80 (b3)). Тому що, я зрозумів що авторизованих сц у Львові немає.
Буду вдячний за відповіді тут або в лс.
Martix
Member

Повідомлення

Не тiлька лише всi можуть прошити программатором, а ще й... не можу пiдiбрати слова... :-/
aternix
Junior

Повідомлення

не зрозумів :-/ віддав в сервіс поблизу, сказали що не можуть знайти повного файлу біос для прошивки, тільки оновлення. тому вирішив запитати, можливо є перевірені люди\СЦ
Martix
Member

Повідомлення

aternix
В ветку поддержки MSI пиши, пришлют файлик, такой большой город и такие плохие СЦ, у нас любой мастер шил грн за 20-30 любую мамку, хоть на ефи, хоть впаянную.
Fishnya
Alex

Повідомлення

а сегодня в завтрашний день.. не все могут шить биосы..
вернее, не только лишь биосы, а апдейты пусть готовятся с пониманием к земле

просто кто-то плохо искал, на офсайте есть
http://www.ex.ua/682371049357" target="_blank
Востаннє редагувалось 02.08.2014 18:02 користувачем Fishnya, всього редагувалось 2 разів.
aternix
Junior

Повідомлення

Martix
дякую за пораду, за потреби звернусь до них

Fishnya
дякую, а ткнути де він на оф сайті можна?

Ну і питання про перевірений сц/майстра відкритий :(
Fishnya
Alex

Повідомлення

aternix
A60, она же 10.6 версия, 4 по счету

была схожая мать - последний биос не выдрал, к сожалению, но парочкой ранее без проблем
aternix
Junior

Повідомлення

Fishnya
дякую, я можу доказувати майстрам що ним можна через програматор шитись?)
Це бекап з памяті чи 1в 1 що й на сайті? (зараз не маю можливості контрольні сумми звірити)
До речі, якщо в темі, там доведеться мікросхеми випаювати?

я також за останнім погнався(
хотів прошити вбудованою тулзою в біос - на сайті файлів під нього нема. тільки ехе-шник.
розпакувати не вдається, запустив просить флешку, вставив флешку, ан ні, "запускайте на компі з відповідною мамкою",
запустив на відповідному компі - не дало нічого зробити зразу зробило флешку і почало шити, тут я вперше подума "ой ***".
дочекався прошивки, не вибивати ж. "апдейт сакцес, бекап сакцес, пліз рестарт", мені полегшало. перезапуск - и тишина. :weep:
пішов на форум мсі і зробив такі очі :eek: від кількості тем з схожою проблемою. І в кожній майже: "флешка має бути тільки фат32" "флешка має бути не більше 4 гб", "тільки якщо у вас встановлений такий то процессор"
чомусь ніколи стільки проблем з іншими виробниками не було, і на гарячу переставляв шив, і тузли від інших виробників просто не дають зробити флешку якшо вона там нтфс для прикладу. А тут просто все сакцес, а в результаті опа. чому ж программа дозволяє починати шити з непідходящої флешки? чому не переформатує в потрібну при створенні? чому нема в доступі прошивки для оновлення через біос-ну утиліту чи з допомогою завантажувальної флешки, чому воно мене навіть не перепитало чи впевнений я, а тільки констатувало.
*шив до речі з 8гб фат32

питання про сц або майстра лишається відкритим) якшо не знайду у львові, буду розглядати відправку новою поштою комусь, хто візьметься.
gehka3
Катярко

Повідомлення

aternix
Мастер в вашем городе здесь спросите
aternix
Junior

Повідомлення

gehka3:aternix
Мастер в вашем городе здесь спросите
Дякую, не бачив такої теми
Fishnya
Alex

Повідомлення

aternix:дякую, я можу доказувати майстрам що ним можна через програматор шитись?)
:up: именно. если проблема только с прошивкой, то заработает без проблем.
aternix:Це бекап з памяті чи 1в 1 що й на сайті?
1 в 1 с сайта, не слитый дамп.
aternix:До речі, якщо в темі, там доведеться мікросхеми випаювати?
лично я выпаиваю. если у мастера будет настроение и руки прямые, то сделает так, что видно не будет.
aternix
Junior

Повідомлення

Fishnya
Дякую ,залишилось знайти хто мені допоможе(
про випайку я просто заради часу питаю, я б випаяв-впаяв і сам. А ось програматора нема і не користувався, ще давніше на гарячу шив)
в темі на форумі попереджали ще про злетівші маки мережевої, не стикався ніхто?
Fishnya
Alex

Повідомлення

aternix:в темі на форумі попереджали ще про злетівші маки мережевої, не стикався ніхто?
есть такое. но иногда работает есть, иногда - нет.
на этой мамке должна заработать
aternix
Junior

Повідомлення

тобто якщо пропаде - то не морочитись а ставити окрему? чи є можливість відновлювати?
от наскільки я розчарувався в цих технологіях, колись запустив, витянув з 2 мамкми мікросхему - поставив прошив, вернув все на місце а тут дуал біоси, бекапи, все продумано щоб лишнього руху не зробив і капец в результаті(
Fishnya
Alex

Повідомлення

aternix
нужно mac адрес залить в прошивку (а ещё и серийник иногда и тд).

должна заработать, но если нет - то да, проще pci кинуть и не заморачиваться
aternix
Junior

Повідомлення

Дякую, багато розяснив, буду тепер майцстра шукати
Тема актуальна!
Crong
Member

Повідомлення

А что за флешка то? Может для нее сгодится программатор из четырех резисторов, конденсатора и LPT порта.
http://rayer.g6.cz/elektro/spipgm.htm" target="_blank
aternix
Junior

Повідомлення

Crong
Зараз не скажу.
Була такая тема:
https://forum-ru.msi.com/index.php?topi ... #msg241210" target="_blank
але там треба ідентичну мікросхему (я такої не знайшо), і трохи поморочитись (я так зрозумів це не 100% інструкція універсальна), мені ж трохи в час втиснутись треба, добреб до середи.

попробую перекласти твоє посилання, на крайній. але в першу чергу шукаю хто тим займається і знає нюанси (якщо такі є).
Crong
Member

Повідомлення

aternix
Это и есть тот программатор, на который я дал ссылку. Но для одноразовой работы, я его паял на коленке из того что было под руками.
Зачем новую флешку покупать? Выпаяйте с мамки.

ЗображенняЗображення ЗображенняЗображення
aternix
Junior

Повідомлення

Crong
дякую за підказку, буде резервний варіант, але шось мені і так той мсі після рекомендованого методу прошивки тепер так "подобається" що побоююся лізти не маючи запасних мікросхем.
маєте на увахі одну випаювати і нею прошити другу?
Відповісти