Ніхто ні про що, не спорить. Є правила і рекомендації виробника. Спорити можуть різного роду "спеціалісти"
Якщо робити правильно, так на вхід краще поставити протипожежне узо, далі виходячи з ліній ставлять окремо на кожну лінії узо виходячи з параметрів лінії і так в кімнатах з підвищеною вологістю рекомендують ставити 10-30 мА, дехто боїться ставити 10, знов ж таки, узо це впершу чергу про безпеку. Були випадки коли на дачі або в будинку на селі в осінньо-зимовий період 10мА вибивало, але потрібно розуміти, що на лінії провід пошкоджено при прокладанні, чи погано зроблено з'єднання і при збільшенні вологості самої будівлі виникають витоки. Автомат ставлять після узо, для того, щоб захистити його в разі короткого замикання на лінії. Хоча автомат спрацює в любому випадку до чи після узо. Ще реконендуюь узо брати на рівень вище за автомат, якщо автомат 16А, то узо на 20А або 25А.
Тому я думаю якщо окрема лінія на бойлер і цього вистачить:
https://220vip.com.ua/ua/p857144013-uzo ... usnoe.html
Shpoker: ↑
09.06.2024 12:38
Ну-ну, я посмотрю как с такими советами будет работать пылесос, холодильник, стиралка, при условии что номинал автомата правильный
Персонально у мене два роки, стоять два автомати Хагер 16а "В", проблем ні для використання пилососа, ні пралки, холодильника не було. Аналогічно ще років 5ть тому збирав на таких же хагерах щит на 10 і 16А "В", там було, десь 6 ліній, і окрема лінія на диф на бойлер. Поки скарг не чув, щоб вибивало автомати.