Пролема з реле напруги.

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
S
Member

Повідомлення

murzik: 09.06.2024 12:11приїхав в епіцентр, а там нічого нема :facepalm:
В Эпицентре даже автомата класса В не найдешь. Так что только через интернет. Кстати советую в квартиру класс С и выше в целом не покупать.
murzik: 08.06.2024 23:51 а двополюсний автомат можна? (бо є в наявності)?
куда?
murzik: 08.06.2024 23:51 читав, що допускається ставити автомат як ДО УЗО, так і ПІсля
Скорее спорят о том как УЗО ставить - до автомата или после. Но работать будет и так и так. Если уж совсем правильно делать то ставится УЗО тип А на квартиру или на дом 100 или 300 мА с целью предотвращения пожара. А на мокрые точки типа бойлер, стиралка отдельные УЗО по 10 мА. Но иногда приводка не очень качественная и/или в самих приборах присутствуют утечки (например бойлер с мокрым теном) то на 10 мА выбивает и ставят 30 мА хотя это более опасно.
Shpoker
Member

Повідомлення

S: 09.06.2024 12:28Кстати советую в квартиру класс С и выше в целом не покупать.
Ну-ну, я посмотрю как с такими советами будет работать пылесос, холодильник, стиралка, при условии что номинал автомата правильный
wow_w
Member

Повідомлення

Ніхто ні про що, не спорить. Є правила і рекомендації виробника. Спорити можуть різного роду "спеціалісти"
Якщо робити правильно, так на вхід краще поставити протипожежне узо, далі виходячи з ліній ставлять окремо на кожну лінії узо виходячи з параметрів лінії і так в кімнатах з підвищеною вологістю рекомендують ставити 10-30 мА, дехто боїться ставити 10, знов ж таки, узо це впершу чергу про безпеку. Були випадки коли на дачі або в будинку на селі в осінньо-зимовий період 10мА вибивало, але потрібно розуміти, що на лінії провід пошкоджено при прокладанні, чи погано зроблено з'єднання і при збільшенні вологості самої будівлі виникають витоки. Автомат ставлять після узо, для того, щоб захистити його в разі короткого замикання на лінії. Хоча автомат спрацює в любому випадку до чи після узо. Ще реконендуюь узо брати на рівень вище за автомат, якщо автомат 16А, то узо на 20А або 25А.
Тому я думаю якщо окрема лінія на бойлер і цього вистачить:
https://220vip.com.ua/ua/p857144013-uzo ... usnoe.html
Shpoker: 09.06.2024 12:38
S: 09.06.2024 12:28Кстати советую в квартиру класс С и выше в целом не покупать.
Ну-ну, я посмотрю как с такими советами будет работать пылесос, холодильник, стиралка, при условии что номинал автомата правильный
Персонально у мене два роки, стоять два автомати Хагер 16а "В", проблем ні для використання пилососа, ні пралки, холодильника не було. Аналогічно ще років 5ть тому збирав на таких же хагерах щит на 10 і 16А "В", там було, десь 6 ліній, і окрема лінія на диф на бойлер. Поки скарг не чув, щоб вибивало автомати.
Shpoker
Member

Повідомлення

wow_w
на работе были хагеры 16А "А", так вот, не дай боже погаснет электрика. линия в которой просто 5 компов подключена в розетки уже не стартовала, и что б она включилась нужно было вытыкать все системники и включать по одному. месяц помучились, потом сменили на "С" и счастье пришло.
Уборщица от пылесоса совсем отказалась по этой-же причине (бо чистую линию было не найти, а малейший перегруз на старте и автомат выстреливал).
потом всё равно оттуда сбежали, бо как оказалось, в шкафах от которых у нас ключей небыло стояли 40Амперники "B", и что б их включить приходилось ждать электрика минут по 20.
S
Member

Повідомлення

wow_w: 09.06.2024 13:35Автомат ставлять після узо, для того, щоб захистити його в разі короткого замикання на лінії.
Как вы себе это представляете? :) Вот два провода от счетчика вошли в пожарное УЗО, вышли и сразу вошли в автомат. Что мы и где защищаем автоматом в таком случае? Если случится КЗ то ток КЗ (тот который на автоматах в кА "до" указывают) будет действовать на все участки цепи и до и после автомата. Если поставить УЗО после автомата (так как его чаще всего ставят) то автомат будет защищать от КЗ в самом УЗО. А если поставить его перед автоматом то защищать его от КЗ будет 100А плавкая вставка в ГРЩ многоэтажки. :gigi:
wow_w: 09.06.2024 13:35Персонально у мене два роки, стоять два автомати Хагер 16а "В", проблем ні для використання пилососа, ні пралки, холодильника не було. Аналогічно ще років 5ть тому збирав на таких же хагерах щит на 10 і 16А "В", там було, десь 6 ліній, і окрема лінія на диф на бойлер. Поки скарг не чув, щоб вибивало автомати.
Думаю что у него неправильно посчитана и распределена нагрузка с пусковыми токами и соответственно криво разведена проводка. Может еще что то сидит на этих автоматах кроме 5 ПК + пылесос.

Отправлено спустя 2 минуты 12 секунд:
Shpoker: 09.06.2024 12:38Ну-ну, я посмотрю как с такими советами будет работать пылесос, холодильник, стиралка, при условии что номинал автомата правильный
Прекрасно всё работает годами с 16А ABB и Хагер класс B.
wow_w
Member

Повідомлення

Добре можливо не чітко все прописав, ключове захистити узо автоматичним вимикачем. Уточню автоматичний вимикач спрацьовує як перед узо так і після. Коли автомат стоїть перед узо, то так зручніше підключати лінію, просто провід лінії втикаєш в узо. Якщо варіант з декількома лініями тоді автомати йдуть після узо, з узо фаза на автомати, а з нульової клеми узо провід на нульову шину до якої вже підключаєш нулі окремих ліній
Востаннє редагувалось 09.06.2024 18:34 користувачем wow_w, всього редагувалось 1 раз.
S
Member

Повідомлення

wow_w: 09.06.2024 18:14ключове захисти узо автоматичним вимикачем
Еще раз спрошу как вы понимаете эту защиту? Вы имеете ввиду что УЗО вместо автомата ставить нельзя?
wow_w
Member

Повідомлення

Ви або тролите або ставите очевидне питання. Не я як розумію, а як потрібно підключати. Лінія має бути захищена автоматичним вимикачем, а не тим, що десь стоїть в підвалі. В підвалі стоїть для захисту всієї електромережі всієї будівлі.
waryag
Member

Повідомлення

S: 09.06.2024 18:25 Еще раз спрошу как вы понимаете эту защиту? Вы имеете ввиду что УЗО вместо автомата ставить нельзя?
Вместо автомата ставится дифавтомат.
S
Member

Повідомлення

wow_w: 09.06.2024 18:40Ви або тролите або ставите очевидне питання. Не я як розумію, а як потрібно підключати.
Ви неясно выражаете свои мысли потому и вопросы возникают.
wow_w: 09.06.2024 18:40Лінія має бути захищена автоматичним вимикачем, а не тим, що десь стоїть в підвалі. В підвалі стоїть для захисту всієї електромережі всієї будівлі.
И там и там должна стоять защита. И не весь дом а на каждую фазу там по 100А плавкая вставка.
waryag: 09.06.2024 19:52 Вместо автомата ставится дифавтомат.
мы не о том
murzik
Member

Повідомлення

Шнайдер дорогі. Вони варті того? Хагер по акції 867 грн , а Шнайдер 1542 :-/
S
Member

Повідомлення

murzik: 10.06.2024 08:48Шнайдер дорогі. Вони варті того? Хагер по акції 867 грн , а Шнайдер 1542 :-/
что то не вижу я таких скидок УЗО Хагер 16А тип А 10 мА - 2039 грн
https://www.hager.ua/kontakti/partneri/ ... /24164.htm
Vovk_Z
Member

Повідомлення

murzik: 10.06.2024 08:48 Шнайдер дорогі. Вони варті того? Хагер по акції 867 грн , а Шнайдер 1542 :-/
Обидва вони - значно краще, ніж нічого. :)

Відправлено через 5 хвилин 4 секунди:
Dremjke: 06.06.2024 23:35 Тема злободневная, потому есть вопрос знатокам.
Холодильник Samsung с инверторным компрессором и защитой от заниженного и завышенного напряжений. Есть ли смысл для него релюху ставить?
Питання такого роду нагадують класичне Купатися чи не купатися? :)
murzik
Member

Повідомлення

встановив УЗО 10мА 25А на бойлер. і це дивно. зазвичай пів року-рік повинно пройти :lol:
для 1 кімнатної як щитова має виглядати?
ввхідний автомат - реле напруги - узо на все окрім пралки - узо пралки - автомати
?
4мм2 заводити чи 6? відстань метрів 7 буде. купити 6 не шкода. але чи зручно ним працювати...

Shpoker
Member

Повідомлення

murzik
4мм2 это 8Квт. у тебя там что на вводе то?
а вообще - 4мм моножила между автоматами и розетками отлично кладется, а вот 6мм хреново заводится в сами розетки (но я реально не представляю, какая розетка 230в выдержит ток даже для 4мм кабеля )
murzik
Member

Повідомлення

Shpoker: 22.06.2024 15:59 у тебя там что на вводе то?
пакетний рубильник СССР :laugh:
ми ж не про розетки. а про ввіхдний кабельв щитову. на розетки 2.5, освітлення 1.5 все по стандарту
Shpoker
Member

Повідомлення

murzik
на совкорубяльнике тоже ограничение есть. а на вводе какой кабель? вот я чот уверен что не больше чем 4мм (но чуйка говорит что там легендарный люминтий 4мм2, которому твои медные 4квадрата будут оверкилл)
murzik
Member

Повідомлення

Shpoker
на ссср 25А. стоякові лінії - так, алюміній, можливо 6мм2. зі скрутками, шинами, горіхами :facepalm: хочу написати місцевим володярям про стан щитових.
навіть лампочки накалювання скрізь стоять .. заміни окупиться за пару місяців
хоча в квартиру на кухню на електро плиту (початково стояла, і спец рощетка була, не знаю, яка там потужність була), то затягнуто по 2 мідні лінї 3х жильні. хоча заземлення нема, і навіть занулення нема, тут сама стара система ТН-С
Shpoker
Member

Повідомлення

murzik
под 25А не видел я что б 6мм ставили. так вот, у тебя совкоавтомат на 5,5Квт, какие 6мм, куда, зачем? 4 - это уже перебор, подумай

Отправлено спустя 2 минуты 5 секунд:
murzik: 22.06.2024 16:11хоча в квартиру на кухню на електро плиту
абажы, тогда у тебя не может быть 25А автомат (или их 2шт) и там действительно на ввод 6мм2 (что = 4мм меди)
murzik
Member

Повідомлення

Shpoker
та тут все через жо будували. "взрив-пакетник" 25А написасано пам'ятаю https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/prod ... PLy68.html
спойлер
Зображення
обведене - то стояковий нуль заходить, закручений на щиток, і далі піднімається на всі поверхи.
Востаннє редагувалось 22.06.2024 16:31 користувачем murzik, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти