Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
spoglyadach
Member

Повідомлення

Шкода зараз немає компа під рукою, я б виклав пару фото як мені пару років тому прийшов з eBay жорсткий диск на 16Тб від продавця з купою відгуків та продажів. Там була тупо знищена плата і відрізаний шлейф від гермозони, оце був топ :up: але грошів повернув одразу, навіть діспут не відкривав, скинув продавці фото та написав запитання, куди йому відео скинути і той пойняв що всьо плоха, клієнт нєпрост

Відправлено через 13 хвилин 29 секунд:
mklm
Це я запитував бо в мене якраз такі знайшлись, довго не міг згадати де воно лежить і що там в мене конкретно за модель. А взагалі почалось все з того що я шукав товаришу свому плашки по 1Гб що б зібрати ретро-хуєтро на 478 сокет з прескотом, ну і до нього ж якусь пристойну пам'ять треба хоча б у двоканал на 2Гб.
Поотім пошукав свої, я взагалі думав що в мене звичайні PC3200 а виявилось що оці PC4000 то й цікаво було це шляпа чи можна їх заюзати десь при розгоні кімнатному. Коли вони мені попали в мене для тестів було під рукою лише 939 на ASUS A8N Premium і там пам'ять нормально не вийшло побінити
mklm
Member

Повідомлення

як раз на а8н пам'ять можна поганяти, у амд ідеальний КП в цьому плані. пц4000 на прескотах/нортвудах дуже важко взяти
spoglyadach
Member

Повідомлення

Можна але там конкретно в тої плати була половина пухляків які треба було міняти, а ще там такий прикол в БІОС що так собі виставляється напруга на пам'ять. Не пам'ятаю вже який там максимум але точно знаю що для нормального розгону треба було робити вольтмоди. В принципі я для цбого прикупив одну A8N-E то якось дійде до неї черга і треба буде зробити їй модифікації. В принципі ще маю на Abit на 865PE під 775 мабуть на ній теж можна поганяти нормально DDR але я не пробував, бо я ту плату дуже довго оживляв, вона взагалі приїхала з відгорівшою доріжкою і я думав що воно вмерло. Але відмив, потикав жалом паяльника, воно закрутилось, я почав шити БІОС воно вимкнулось. Потім лежало десь пів року, я прикупив Abit на AM2 на якій з'явилась можливість хотсвапнути і воно тепер працює нормально :up: Якось зберу поганяю, бо там BIOS має багато налаштувань і діапазони вольтажу там норм

Відправлено через 11 хвилин 47 секунд:
Так, все правильно, глянув огляд плати і той Abit можна по пам'яті до 3,2В крутити без вольтмодів
А на ацуц здається до 3В але щось вона занижує наче якщо міряти вольтметром, вже деталів не пам'ятаю бо коли я сидів на тому 939 може я взагалі плутаю з A8N-E а на Premium не було цієї проблеми. Треба курити форуми того часу що б згадати такі тонкощі, наче цей косяк стосувався всієї серії
Відповісти