Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
spoglyadach
Member

Повідомлення

ApostolCV Так ну тепер бігом на олх не бита не крашена щойно дістав з компутора дідуся який грав виключно в сапера
ZZ
Member

Повідомлення

saren
Чипсет не частый, жаль аккум "как всегда", сколько если не секрет?
saren
Member

Повідомлення

ZZ
500+ доставка. Батарейка, естественно, покинула чат, но оно включается и работает. Мож на выходных заставлю себя воткнуть винт и поиграться.
ApostolCV
Member

Повідомлення

saren, вітаю. Харіси не часті гості , а тим більше в нашому краю. :beer:
spoglyadach, думаю це логічно. Зоопарк 6600 та їх клонів треба сплавляти.
saren
Member

Повідомлення

ApostolCV
У меня уже второй, только частоту первого не помню :gigi: :beer:
spoglyadach
Member

Повідомлення

saren Госпадє моя навіть не знать що це, а ви туди лізти збираєтесь, ну то мабуть поздоровляю з покупкою.
А що той далас не проплавив плату своїми кислотами хоч?
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 27.01.2025 19:19 saren Госпадє моя навіть не знать що це, а ви туди лізти збираєтесь, ну то мабуть поздоровляю з покупкою.
А що той далас не проплавив плату своїми кислотами хоч?
(типу умнічає): даллас не тече, у нього всередині звичайна літієва таблетка
а тече Ni-Cd акум (варта, звичайно), і там він явно потік, і навколо все зелене.

я тоже нєнастоясчій сварщік, ну там же видно, що то 286 від гарріса.

нижня плата зі здоровенним трансом то модем, напевне
офігеть, люди з 286 у інтеренети колись виходили, а у нас тоді були електроніки МК 56 тіки і телевізор Вєсна
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ага, дякую бо я того лілу-даласа тільки на картинках бачив, в мене 0 залізок тої епохи
Це я просто не дійшов до тих фотографій де його видно, нє ну це якщо все то в принципі таке не складно буде відмити та пропаяти. Бачив картинки і значно гірше, де прям цілі полігони покриті зеленим нальотом. Тут мабуть якоюсь зубною щіткою з оцетом можна буде віддерти :up:
Прикольний ящик, правда не дуже уявляю скільки клопоту за ним реально посидіти щось там поробити
acidburn
Member

Повідомлення

radical: 27.01.2025 19:50 (типу умнічає): даллас не тече, у нього всередині звичайна літієва таблетка
а тече Ni-Cd акум (варта, звичайно), і там він явно потік, і навколо все зелене.

я тоже нєнастоясчій сварщік, ну там же видно, що то 286 від гарріса.

нижня плата зі здоровенним трансом то модем, напевне
офігеть, люди з 286 у інтеренети колись виходили, а у нас тоді були електроніки МК 56 тіки і телевізор Вєсна
Да, там явно терміново треба бочонок знімати і все чистити навколо, бажано з оцтом. Роз'єм клавіатури перепаяти ще можна, а от на біос якщо піде або тим більше на чіпсет то буде біда.
Але стан дуже непоганий, з середини 90-х швидше за все не вмикався. Вже тоді їх масово на пенсію відправляли, бо "дум не тягне".

Модем із якихось старих, повільний, в інтернет з нього точно не виходили, а ось Фідо, BBS - саме те, накачати цілий мегабайт за пару годин і відключити.
John Doe
Member

Повідомлення

radical: 27.01.2025 19:50 офігеть, люди з 286 у інтеренети колись виходили, а у нас тоді були електроніки МК 56 тіки і телевізор Вєсна
Лично я, ISA модемы на 1200 бод начал встречать "в быту" у нас в городе где-то с 1991 года. Кроме BBS и для "продвинутых" - Fido, ничего не было.

В 1994 у меня был пару лет подобный системник - белорусский EC1849 маленько пересобранный:
как раз на 286 Harris, только 12 Mhz;
один 5,25 720Кb дисковод Электроника;
CGA ISA полноразмерный адаптер от Поиск-2(Киевский Электронмаш);
черно-белый монитор Электроника MC6105.08(Мариуполь);
звуковая карта самопал Соvох ISA с усилителем, до нее тоже только на резисторах навесное висело на LPT порту.
До ЕС 1849 был с год Поиск-1, оттуда дисковод переехал.
А туда дисковод переехал из клона Спектрума местного луганского разлива "Искра"(переразведенная плата Ленинград). Который на финале в 1993 году был уже 128 Кб + музпроцессор AY8910 + TR DOS (контролер на КР1818ВГ93).
P.S. Чет сегодня ностальгия нахлынула. :super:
:beer:
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ну штош, цей день настав купуєм 6600 за 1000 гримнів
Хто, хтооо це зробив?
спойлер
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/videoka ... Xg6Ug.html
Відправлено через 1 хвилину :
Ну а 6600GT тепер буде по 4000
А всьооо
спойлер
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/retro-v ... bserved_ad
Відправлено через 22 хвилини 28 секунд:
Зайшов до джона ібея, він каже що нічого не пойняв але теж так хоче тепер :laugh:
спойлер
https://www.ebay.com/itm/126789052168?_ ... R_LwxeKVZQ
ZZ
Member

Повідомлення

spoglyadach

Я на таком гигабайте, как в объявлении (GV-N66T128VP), сталкер проходил, в 2007-м, на 17-ти дюймовом элт мониторе, но за 4000 не хочу возвращать свой 2007-й :rotate:

Максимум за неё бы дал гривен 400-500, + обдувать её нужно хорошо, а то она очень тихая, но очень горячая :lol:
Я тогда мечтал о Gigabyte GeForce 6800GT (AGP естественно), и как не странно, до сих пор мечтать о ней не перестал :)
Відповісти