Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
ApostolCV
Member

Повідомлення

Я нагадаю , що є ОЕМ топ проци які не йшли по прайс листам і доставлялися з заводу прямо в фірму.
Дістати їх можна було у одиничних кількостях , те що не пішло у шредер.
Назви і спеки називати не буду по відповідним причинам.
radical
Member

Повідомлення

Я бачив колись у якомусь магазині продавався коробочний(!) celeron yonah, навіть десь фото коробки зберіг.
spoglyadach: 13.01.2025 11:25 В жодному прайсі не бачив жодного Turion ні у постачальника ні в прайсах ритейлу. Я собі 3700+ OEM за 70$ ледь вичепив бо їх щойсь зайшло в Україну пара палєт і всьо. Та й дивлячись на прайс цих проців, я собі слабо уявляю як власник 754 платформи за 500$ сумарно, купує проц під експеременти за 200+$
Те ж саме було і з х2 939, боксові версії значились у прайсах по кінським цінам (і не факт, що вони були там у наявності), а tray зрідка з'являлись у продажу по досить помірним цінам, майже як за аналог АМ2, тільки треба було уточнювати, бо часто у прайсах була плутанина.

А, ще з цікавого, бачив туріони у офіційному списку процесорів до якоїсь асусовскої плати. Шкода, забув, яка була модель.
А так, вони сумісні десь з 80-90% плат, у мене десь був список перевірених. Було декілька, де не працювали.

А туріони продавались через сервіси-центри, як і інші ноутбучні запчастини, моїм знайомим замінили проц у НР через сервіс.
spoglyadach
Member

Повідомлення

В тому й полягає пікантність ситуації, що якісь цікаві не мейнстрімові проци було не так вже й просто дістати, навіть коробочні версії не завжди були прям у кількостях. Тому я і підкреслюю що мова йде про типовий конфіг на 754 бо інакше так само можно зараз говорити про якийсь 2008-2009 рік у площині 775 сокета і казати що туди легко ставав 771 Xeon E5450 або X5470 А той факт що його під 775 адаптували в якомусь там 2013 році чи навіть пізніше це вже нюанси.
Доречі під AM2 з процами було норм, їх вистачало всім та й з цінами було все добре бо всі ганялись за корою дуба а пересаджений 939 на DDR2 не сказати що прям дуже популярний був. Я от подивився у наших барахолках - 0 туріонів під 754, а зараз же вони в цілому сміття потрібне 1,5 ентузіастам
radical
Member

Повідомлення

"Типовий конфіг на 754" був у різні роки досить різний.
До появи 939 то був топ, дорогий і не дуже розповсюджений через те. Бюджетним сегментом тоді був 462.
Після появи 939 амуде перевели 754 у бюджет, а 939 став топом, звідси і така маса семпронів під пізній 754 і мала кількість атлонів.
АМ2 у нас був дуже популярний, фірми збирали бюджетні тачки саме на них, бо вони були значно дешевше Core2.
А мобільних S754 проців було досить мало порівняно с мобільними сокетами К8 під ДДР2, їх ніколи на барахолках багато і не було.
saren
Member

Повідомлення

radical
Лол, я в 2005 или 6, не помню уже, взял себе 754 чемпион. Посидел 3 дня и откатился на Бартон 2500. :gigi:
Nuclear World
Member

Повідомлення

Подскажите кто в курсе, с видеокарты RX480 Nitro получится ли вывести картинку на VGA монитор через обычный переходник DVI-D на VGA ? Она вообще "аналоговый" сигнал поддерживает или нет ? Я просто не могу могу найти единого понимания и ответа, переходник DVI-D to VGA зачем он создавался если половину говорят работать будет, другие говорят, что нужен "эмулятор" и работать не будет через него ?
Бумик
Member

Повідомлення

Я с первого моего ПК ,купленного в 2005 году (462 сокет ). через пару лет * пересел* сразу на АМ 2 (правда,с ,АЖП слотом,купил тогда,году в 2006 или 07 , под него видюшку Радеон 1950 ЖТ от Палита,дорого стоила,бл).А через пару лет на АМ 3 (купил тогда мать с анлоченым Сепроном 140,затем был уже много лет Фен 955 на этой же плате и видюха вроде ЖФ 9800 от Спаркле).Так что эти 478/754/939/775 (а,на 775 пару плат с процами промежуточно юзал всё-таки,до АМ 3 ) прошли мимо меня ,впрочем,как и 1366 и 1156 впоследствии.И сейчас есть относительный интерес поюзать каждый сокет.

Відправлено через 11 хвилин 53 секунди:
Nuclear World: 13.01.2025 15:08 Подскажите кто в курсе, с видеокарты RX480 Nitro получится ли вывести картинку на VGA монитор через обычный переходник DVI-D на VGA ?
Объясню на пальцах.Если в разъёме DVI на видеокарте нет четырех пинов вокруг широкого пина,он типа полоски,то никакого аналога там нет.Ибо этот аналог на DVI интерфейсе передается через эти 4 пина.Если непонятно или плохо объяснил,то когда попаду домой к компу,скину фото с торца разъема,бо сейчас с телефона не комильфо.
radical
Member

Повідомлення

Бумик: 13.01.2025 15:26 на АМ 2 (правда,с ,АЖП слотом,купил тогда,году в 2006 или 07 , под него видюшку Радеон 1950 ЖТ от Палита,дорого стоила,бл
Ого, что за мать? Их было не так много. В основном, асроковские поделия, MSI/Biostar на VIA, Giga на NF3
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

Nuclear World
DVI-I є аналог, DVI-D немає.
Бумик
Member

Повідомлення

Biostar KT 800,вроде она.Лежала у нас в комп магазине,видать долго лежала и потому цена была наверно со скидкой.Но я потом *наверстал* стоимость всего компа покупкой АЖП Радеон 1950 (хотелось карту помощнее,а всякие радеони 9800 или жирафы 6600 уже для 2-х ядерного Атлончика были слабоваты :D.
radical
Member

Повідомлення

Бумик: 13.01.2025 15:44 Biostar KT 800,вроде она.Лежала у нас в комп магазине,видать долго лежала и потому цена была наверно со скидкой.Но я потом *наверстал* стоимость всего компа покупкой АЖП Радеон 1950 (хотелось карту помощнее,а всякие радеони 9800 или жирафы 6600 уже для 2-х ядерного Атлончика были слабоваты :D.
Жесть, две фазы питания и ограничения 65W по процессору
https://www.biostar.com.tw/app/ru/eol/i ... %20SUPPORT
когда такое видишь, начинаешь понимать, что даже у асрока, в принципе, неплохие платы!
Nuclear World
Member

Повідомлення

Бумик: 13.01.2025 15:38
Nuclear World: 13.01.2025 15:08 Подскажите кто в курсе, с видеокарты RX480 Nitro получится ли вывести картинку на VGA монитор через обычный переходник DVI-D на VGA ?
Объясню на пальцах.Если в разъёме DVI на видеокарте нет четырех пинов вокруг широкого пина,он типа полоски,то никакого аналога там нет.Ибо этот аналог на DVI интерфейсе передается через эти 4 пина.Если непонятно или плохо объяснил,то когда попаду домой к компу,скину фото с торца разъема,бо сейчас с телефона не комильфо.
Да уже это понял) Просто меня сбил столку такой переходник...

https://rozetka.com.ua/ua/245448457/p245448457/

зачем вообще его создали и выпускали, если он физически не может работать...
radical
Member

Повідомлення

то для других карт, где аналог есть в DVI(DVI-I)

https://support.nvidia.eu/hc/ru/article ... -I-и-DVI-D

есть, кстати, и медиаконвертеры, которые делают аналог из цифры, но там схема внутри, это не тупо переходник
Відповісти