знайшов деяку інфу
b1-c0 - запрацював speedstep
c1-d0 - зниження тдп (86-65вт)
Останні статті і огляди
Новини
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
mklm
Member
-
ApostolCV
Member
Як я зрозумів ви серйозний ОСклокер. Тож мушу задати зустрічне питання , чи це у вас один вдалий С1 попався , чи у вас є велика вибірка ?mklm: ↑ 30.12.2024 16:22 кристали кристалами, питання за степінг було
Бо як сказали раніше 1 проц не показник.
Як приклад . Всім відомо , що Прескоти з коробки легко беруть як мінімум +500 по ядру. Однак бачив на відео у типа який взяв пачку проців різної частоти , де попався мусорний преск який взяв всього +300, тобто це абсолютне сміття.
-
spoglyadach
Member
Мультикор може і смачний але частота та продуктивність на ядро того мультикору як завжди страждає, вчепити на розпродажі рузена 5700Х за 80 долорів і кинути його у плату Х370 з тогож лоха чи місцевої барахолки. Оце машина і мультикор буде, там собі і грайся і працюй а головне ніякого головного бою. Ну дорожче звісно вийде але це актуальна платформа яку і продати легко буде і користуватись приємно. Може тому олх і завалений тими комплектами бо з часом розумнішають + бариги не сплять. Доречі про бариг, цікавий комплект нещодавно побачив, чучуть сміявсь
-
mklm
Member
якщо шо - кедр міли (та й взагалі нетбурст 775) завжди обходив стороною. було завдання на country cup 2022 видати найвищу частоту на intel. купив на олх 6 кедрів: 5 пентіумів та один целерон. целерон вчасно не доїхав (не тестував його) а пні показали 5.7-5.9 ггц і один видав 6.03ггц. по степпінгам вже не пам'ятаю - наче було 2шт d0 і 3шт c1. для себе зробив висновок шо всі проци лайно так як є саби на фреонках з 6.2+ ггцApostolCV: ↑ 30.12.2024 16:47Як я зрозумів ви серйозний ОСклокер. Тож мушу задати зустрічне питання , чи це у вас один вдалий С1 попався , чи у вас є велика вибірка ?mklm: ↑ 30.12.2024 16:22 кристали кристалами, питання за степінг було
Бо як сказали раніше 1 проц не показник.
Як приклад . Всім відомо , що Прескоти з коробки легко беруть як мінімум +500 по ядру. Однак бачив на відео у типа який взяв пачку проців різної частоти , де попався мусорний преск який взяв всього +300, тобто це абсолютне сміття.
-
Avant
Member
spoglyadach
так то ж із цікавості, зрозуміло, що по сингл-кору і по частоті вони програють не те що сучасним процам, а навіть своїм родичам із споживацького сегменту. Є з чим порівнювати, досі хасвелл 4770к як основна машина. Але то так, дурні думки іноді лізуть, те що воно в повсякденних задачах тупе, а двухсокетне тупе в квадраті - зрозуміло, але пощупати все одно хочется
так то ж із цікавості, зрозуміло, що по сингл-кору і по частоті вони програють не те що сучасним процам, а навіть своїм родичам із споживацького сегменту. Є з чим порівнювати, досі хасвелл 4770к як основна машина. Але то так, дурні думки іноді лізуть, те що воно в повсякденних задачах тупе, а двухсокетне тупе в квадраті - зрозуміло, але пощупати все одно хочется
-
radical
Member
Знайшов скрінradical: ↑ 30.12.2024 15:51 У мене cedar 3ГГц десь був, шо цікаво, запрацював у і865 платі, яка, крім прескоттів, нічого знати не хоче, тільки довелося +,01В напруги накинути, бо він на 1.2В вис у тестах, видно, плата не змогла його на авто корректно визначити і необхідну напругу виставить. Дуже холодний камінець
-
Tfd
Member
У мене ще до цих пір валяються "Intel Product Change Notifications" по змінам ревізій у Цедарів. Базово Ви все вірно знайшли.mklm: ↑ 30.12.2024 16:45 знайшов деяку інфу
b1-c0 - запрацював speedstep
c1-d0 - зниження тдп (86-65вт)
Від себе додам що були в природі процесори степінга B1 з працюючим енергозбереженням, хоча в реалі вони мені ще ніколи не траплялися. Це моделі SL8WJ (631), SL8WH (641), SL8WG (651), SL8WF (661).
TDP у них заявлений у 86W, аналогічно до камінців степінга С1 і B1 без паверсейвінгу. D0, як на мене, це вже здешевлений варіант процесора - достатньо поглянути на його пузик, "капациторів" на ньому стало значно скромніше відносно попередніх ревізій. Гадаю що саме цим і можуть пояснюватися гірші здібності до оверклокінгу бо B1 ще міг бути недостатньо відлагоджений, а D0 вже з підрізаними крильцятами.
Якщо відверто, то і TDP 65W останній ревізії (на мою скромну думку) надали хіба для того щоб постачати в BOX-комплекті дешевший кулер із повністю алюмінієвим радіатором. По факту ж, особливої різниці в нагріві/споживанні між B1/C1 та D0 я не помічав.
-
Prescot478
Junior
Доброго дня поціновувачам, також маю Пентіум 4 641 Цедар Мілл, що сказати: чудовий проц, холодний, частоти скидує, має 64-розрядні інструкці більш пізні вінди обертає з легкістю, одним словом класний камінчик