Продовжимо...
Припустимо, що хтось в інтернеті казав , що припой не деградує, а тут таке
Останні статті і огляди
Новини
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
ApostolCV
Member
-
radical
Member
Так то може не припой, а якась фігня типа "рідкого металу". Чи просто паста висохша.
На 6000+ був зашибісь припой, я кришку праскою відпаював, а з кристалла не відідрати взагалі.
А проц закрасив, типу, інтрига? QX якийсь?
А, який QX, шо це я, там же один кристал. Хоча, якщо з мобільними порівняти розмір ядра, то як якийсь 45нм Core2 десь.
На 6000+ був зашибісь припой, я кришку праскою відпаював, а з кристалла не відідрати взагалі.
А проц закрасив, типу, інтрига? QX якийсь?
А, який QX, шо це я, там же один кристал. Хоча, якщо з мобільними порівняти розмір ядра, то як якийсь 45нм Core2 десь.
-
ApostolCV
Member
-
Tfd
Member
P4 660?ApostolCV: ↑ 27.12.2024 22:25 І, не QX... Як казав Кубовіч , "вращайте барабан"
-
ApostolCV
Member
Tfd,661.
-
spoglyadach
Member
Більше схоже не на деградацію а просто на якийсь дефект нанесення, типу кількість неправильна чи щось таке. Я не уявляю умов при яких цей припій міг би деграднути, а міняли на що? Але це канєшно сміливо 661 процик скальпнути бо їх зараз не часто зустрінеш в мене їх взагалі немаєApostolCV: ↑ 27.12.2024 21:57 Продовжимо...
Припустимо, що хтось в інтернеті казав , що припой не деградує, а тут таке
-
ApostolCV
Member
spoglyadach,вскривав , бо на сток напруга /частота температура улітала до 80.
Тож треба було скальпуввти.
Проц "ударник" збит один кут і 1 SMD.
P.S. скальп проспонсовано Chat GPT. Ця падлюка видала інфу , що там термопаста.
Що цікаво, коли я почув характерний хлопок, то стало ясно, що там точно не паста.
Тож треба було скальпуввти.
Проц "ударник" збит один кут і 1 SMD.
P.S. скальп проспонсовано Chat GPT. Ця падлюка видала інфу , що там термопаста.
- спойлер
- Вы абсолютно правы, и это требует уточнения. В процессорах Intel Pentium 4 с ядром Cedar Mill, как и в большинстве моделей того времени, действительно использовался бессвинцовый припой для соединения кристалла процессора с теплораспределительной крышкой (IHS). Это был стандартный метод обеспечения надежной теплопередачи.
Если в предыдущем ответе упоминалась термопаста, это могло относиться к интерфейсу между крышкой процессора (IHS) и кулером, но не между кристаллом и IHS. Извините за путаницу, и спасибо, что обратили внимание! Если нужны дополнительные подтверждения, могу уточнить.
Що цікаво, коли я почув характерний хлопок, то стало ясно, що там точно не паста.