Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
VovaII
Member

Повідомлення

Shvlr: 10.10.2024 18:40Батарейка або БЖ (здиха дежурка). Або все разом
Батарейка не допомогла.
БЖ на черзі. Теоретично. Якщо власниця згадає, куди поклала колись свіжокуплений БЖ...
Shvlr
Member

Повідомлення

VovaII: 11.10.2024 15:15
Батарейка не допомогла.
БЖ на черзі. Теоретично. Якщо власниця згадає, куди поклала колись свіжокуплений БЖ...

Друже, АМ3 файно себе чухає пiд Вiн 10, топове - навiть краще, чим сучасний лоу-енд
Навiть пiд Вiн 11 АМ3 перекриває всi потреби простого користувача
Pentium Gold - ну то таке, просто що жере 10Ватт, але користуватися ним ну геть без задоволення
Ну то є офф-топ в цiй гiльцi

Колектив, може звернемося до адмiнiв на змiну "старого" на "раритетного"?
Враховуючи, що воно часто коштує бiльше, нiж сучасне)))
mklm
Member

Повідомлення

ам3 платформі ~ 15 років, не бачу нічого поганого розмовляти про цей сокет. звуження пісочниці до якогось певного періоду теж вважаю недоречним
radical
Member

Повідомлення

AM3 проци навіть можна юзати на деяких АМ2 платах, у тому числі на чипсеті VIA і тих, що мають AGP.
Правда, це, звичайно, асроки і підтримка AM3 там кривенька, 720 феном в мене якось там розпізнається, але множник/напругу з біосу не поміняєш, а по шині десь до 250 точно гониться. А семпрон 145 просто unknown CPU.
Shvlr
Member

Повідомлення

mklm: 11.10.2024 20:07 ам3 платформі ~ 15 років, не бачу нічого поганого розмовляти про цей сокет. звуження пісочниці до якогось певного періоду теж вважаю недоречним
АМ3 пiд WinXP/98 - ну то є збочення, але досить цiкаве. :D
Сам сидiв в 2010 роцi на XP64 бiт, бо X-FI та прямий доступ до залiза. Тодi це було "досить нормально"
АМ3(+) пiд Win10/11 - ну працює та працює. Звичайний ПК, тiльки жере як не в себе.
Ну ось воно нiяк не тулиться в цю гiлку.
radical
Member

Повідомлення

Shvlr: 11.10.2024 20:20 АМ3 пiд WinXP/98 - ну то є збочення, але досить цiкаве.
Шо? Я на АМ3 на ХР x86 до останнього сидів, у мене було 4ГБ пам'яті і вони досить економно використовувались, система бачила 3,25 з 4, а 512М використовувала набортна HD4200 разом з 128М sideport, тобто "пропадало" всього десь 256МБ. Переліз на сімку, тільки коли завів 8ГБ.
А зараз я ганяю ALiveSATA2-GLAN з феномом під 98, ну то, звичайно, не АМ3, бо ДДР2 память.
Чогось не можу зрозуміти, чому у мене мікронівська ДДР2 1066 працює на ній повільніше звичайної 533/667
mklm
Member

Повідомлення

radical: 11.10.2024 20:18 AM3 проци навіть можна юзати на деяких АМ2 платах, у тому числі на чипсеті VIA і тих, що мають AGP.
Правда, це, звичайно, асроки і підтримка AM3 там кривенька, 720 феном в мене якось там розпізнається, але множник/напругу з біосу не поміняєш, а по шині десь до 250 точно гониться. А семпрон 145 просто unknown CPU.
ну віа такі собі чіпсети на ам2 (навіть маючи на увазі те шо КП не на північному, а в ЦП), а ось імбануті асроки на нфорсах дійсно варті уваги якщо рахуєш папуг в марках. перша - AM2NF3-VSTA (nForce3), друга - ALiveDual-eSATA2 (тупо збочення між ALi M1695 та південного nForce3 який відповідає за периферію та має AGP). нативна підтримка AM3 є, але без тубанів
spoglyadach
Member

Повідомлення

Shvlr: 10.10.2024 18:40 ПС.
Також досить офтопове запитання.
Дядьки, у кого є гараж хто в механiцi шарить?
Замiнив я в 140мм вентелi пiдшипники на новi з ОЛХ, типу abec9 - на слух, пiдтирають.
При цьому, коли iх тестуєшь в однопiдшипниковому кулерi вiд вiдяхи - норм.
Ставишь у великий, де є пружина (котра стягує пiдшипники та крильчатку, тобто бокове навантаження) - пiдтирають...

Воно така якiсть, чи розходяться?
А що за вентиль, на саму ось дивились на ній немає пошкоджень, підшипники точно нові?
З особистого досвіду в мене такого не було ніколи, але я сам купував на аліку перевірені підшипники або виколупував з хороших фірмових боксів. Якщо по одному нормально працюють то мабуть не варто продавцю щось пред'являти але і здогадки не маю що б там могло бути не так. Може то двигун тріщить а не підшипники?

Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
VovaII: 11.10.2024 15:15
Батарейка не допомогла.
Проблема з самим тримачем батарейки? Міряйте напругу мультиметром в точках пайки цього тримача, якщо там буде 3.1 то тоді батарейку взагалі відкидаєм. Без пам'яті стартує, подає якісь сигнали спікером? На АМ3 бувають теж капризи з планками, розумію що це не апгрейд але якась з планок могла вийти з чату B-)
offece-trader
Member

Повідомлення

ApostolCV: 10.10.2024 15:12Хто займався перепрошивкою модулів??
Треба перешити 400 модулі в 333
А зачем такие извращения ? Или какие то специфические модуля хочется всунуть куда то в специфическое место ?
ApostolCV
Member

Повідомлення

Модулі звичайні.
Хочеться всунути у 184-pin отвір під SDR DDR.)
А ще хочеться , щоб вони на шині 200+ працювали з CL3.
Місце всім відоме ASROCK 775i65G.
radical
Member

Повідомлення

ApostolCV
Я гадаю, що це тому, що
FSB1066-CPU is supported only when you install AGP VGA card into AGP
slot. Besides, if you use a FSB1066-CPU on this motherboard, please
adopt a DDR400 CL2.5 memory module.
і вона ліпить cl2.5, навіть коли частота йде вище 200.
Саме за 775i65G не скажу, але P5PE-VM у мене точно працювала на 5:4 на cl2.5

Ще можу рекомендувати попробувати підібрати іншу пам'ять, спробувати cl2 DDR400, якщо така є.
KingpinUA
Member

Повідомлення

Під slot 1 є в когось майнборд жива?
KimRomik
Member

Повідомлення

acidburn
подивись уважніше
на цій карті вставлена додаткова пам"ять
Бумик
Member

Повідомлення

KimRomik: 15.10.2024 20:42 acidburn
подивись уважніше
Для AGP карти це ні про що.Вангую,що ця купа памяті має 4 метри (по 512 кБ кожен чіп).Була б вона PCI,то вже інша картинка.
Доречі, на мамці Slot 1 ,що в мене є,вбудоване відео (ATI Rage II PRO) має 8 метрів,але на ній нема AGP слота.Але є для такої ситуаціі PCI картка Радеон 9250.То вже інша збірка виходить (проц s 370 ,Сел 800,можна поставити й 1000,а можна поставити Пень II 350 Slot 1 (теж такий маю) та залиштити комп з вбудованим відео).
Востаннє редагувалось 15.10.2024 21:03 користувачем Бумик, всього редагувалось 1 раз.
acidburn
Member

Повідомлення

KimRomik: 15.10.2024 20:42 acidburn
подивись уважніше
Так, вони були у двох варіантах - 2 і 4 мб, тут 2+2 додатково, а на тих 4 мега одразу напаяно. Для колекції може комусь потрібно, але грати на такому за наявності AGP то мазохізм
https://www.vgamuseum.info/index.php/cp ... image-9750

Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
KingpinUA: 15.10.2024 20:15 Під slot 1 є в когось майнборд жива?
є, але це розмите поняття, - яка саме потрібна, під пень 2 або 3, що по частотам і чіпсету?
KingpinUA
Member

Повідомлення

acidburn
Маю такий проц Зображення
radical
Member

Повідомлення

Майже будь-яка слотова підійде, яка має 100 шину, все, окрім 440LX/EX/FX
Відповісти