Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
radical
Member

Повідомлення

Ну мені типу протестити, прогнати марк якийсь. Чи ставити ХР?
209.97 сайт нвідії і рекомендує, просто часто найновіші не самі кращі.
Shvlr
Member

Повідомлення

radical: 13.08.2024 19:37 Ну мені типу протестити, прогнати марк якийсь. Чи ставити ХР?
На одному ядрі було сумно вже з піздньою ХР
Коли антивірус вгризався в папку, можно було йти курити
Якщо на ПК стоїть сімка, то ЦП там досить жвавий та оверхед від свіжих дров не буде істотно впливати, та й оптимізації там завезли під ДХ11
ДХ9 карті там ловити немає чого
radical
Member

Повідомлення

Є плати AGP з Core2 і Athlon x2, можу на них поставити ХР, просто сімка вже стояла на SSD налаштована.
Shvlr
Member

Повідомлення

Та шо її тестувати...
З одного боку то є третина (чи чверть від топа), з іншого - дуже вдала реалізація архітектури в цій серії
6600 надає прочуханка радику 9800, бо 9с проти 9b
Для дофаркрайних часів- карта прям вогонь
radical
Member

Повідомлення

Shvlr: 14.08.2024 14:36 Та шо її тестувати...
Ну, чи повністю жива вона взагалі і чи не буде артефачити/вирубатись у 3д, наприклад.
Подивився під радіатори, на GPU була паста біла щось типу КПТ-8 ще досить жива, видно, мазав минулий власник, під радіатор на мосту ніхто до мене не зазирав, там була ще рідна закам'яніла сіра паста, насилу відколупав. Чіп як наче трохи вищерблений з боків. Радіатор GPU майже не гріється, якщо порівнівати з радіатором мосту.
Shvlr
Member

Повідомлення

radical: 14.08.2024 14:55 Чіп як наче трохи вищерблений з боків.
Ну в мене так друзяка прибив мою рідну синеньку Гігу з біосом від спаркла та оверклокінгом до небес.
Притому вона у мене стояла до 2009 року, потім в нього ще років 5.
Потім викрутив та кинув у мотлох :up: - "фіглі їй буде, це ж відеокарта"

Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
До речі панство, а ні в кого під руками повного CUBX на має?
Цікавить хай-рез фото правого кута біля пам'яті
Зображення
Бо в шнтернеті щось тільки таке
radical
Member

Повідомлення

Shvlr: 14.08.2024 15:14Бо в шнтернеті щось тільки таке
На theretroweb немає?
Потім викрутив та кинув у мотлох :up: - "фіглі їй буде, це ж відеокарта"
Я не дуже сподівався, що воно робоче, купував все гамузом за 200 на лоху як неробочий комплект ("включається, зображення нема")
Там була досить дивна збірка,
дивна плата , ніколи таких не бачив
з нею проц 2,4 целер, 256МБ PC133(!), езернет карта та якийсь дешманський БЖ
Просто карту цю, думаю, могли купити пізніше на заміну якоїсь GF MX 2/4
Shvlr
Member

Повідомлення

radical: 14.08.2024 15:29
Shvlr: 14.08.2024 15:14Бо в шнтернеті щось тільки таке
На theretroweb немає?
Там ще гірше, мені б з номіналами біля HIP
radical: 14.08.2024 15:29 з нею проц 2,4 целер, 256МБ PC133(!), езернет карта та якийсь дешманський БЖ
Просто карту цю, думаю, могли купити пізніше на заміну якоїсь GF MX 2/4
Збірка - мегастандартна. Геть що, тільки не Атлон ХР, бо ми бачили ролік, що вони горять.
Я таких целеруватих збірок бачив кількість у друзів.
По грошам - рівно в АХР+нФорсе 2 :lol:
radical
Member

Повідомлення

Shvlr: 14.08.2024 15:57 По грошам - рівно в АХР+нФорсе 2
Я не дуже певен, що тоді вже були нфорси2 і АХР
Мені самому десь в той час або трошки раніше зібрали домашній комп на целероні 1000А, тоді вже якраз трохи пізніше і зявились бюджетні збірки на cel1700.
Причому фірма та за AMD навіть і не згадувала, та і по бюджету це був би ніфіга не АХР, а Дюрон Морган на КТ133(А)
Shvlr
Member

Повідомлення

Soltek frn2 golden flame я забрав з вітрини, бо інших не було
При цьому то був мережевий ДіаВест зі столиці

У локальних - асус+ Інтел
По грошам, 845 без агп+ нортвудівський целер коштували відсотків на 10 меньше
нФорса2+АХР

ПС ходять чутки, що асус тоді через реселерів непогано відкатував продавцям, тому возили переважно його
Про абіт, гігу, епокс або солтек можно було і не питати
Або асус, або ЕЦС
Гіга нормально пішла вже під 775, наприклад, на роботі в мене їх ще живих, як собак)))
Отсуси- всі подохли
radical
Member

Повідомлення

Shvlr: 14.08.2024 20:18Soltek frn2 golden flame
О, це та сама відома золота плата, яку мені довелося бачити лише з усіма витекшими бочками.
Вертаючись таки до Jetway P4XFCU, хочу відмітити SDRAM пам'ять, що стояла у єдиному слоті, це могло лише означати, що тоді DDR ще була значно дорожче PC133, і до дешевої DDR400 і нфорсів2 з "народним" 2500+ було таки ще далеченько. І альтернативою такій платі був хіба що сокет 370 на 815 від ECS/PCPartner, або дюрон на КТ133(A)
Shvlr
Member

Повідомлення

Якщо там нортвуд, то рс133- втюхали
Ддр починався з 266, котрого я ніколи не бачив
333 вже був майже мейнстрімом
400 коли подешевшала, то да продержалась на ринку довгенько

ПС
KZG текли у всiх, а спочатку все так пафосно починалось - оригiнальнi конденсатори з Японii :laugh:
Востаннє редагувалось 14.08.2024 20:53 користувачем Shvlr, всього редагувалось 1 раз.
radical
Member

Повідомлення

Так, 2400 целерон. До речі, планка PQI на 256 16-чипова, як треба для ВХ. Здається, саме в ній була справа, що не було запуску, саме вона й глючила. Саму плату ще не перевіряв, але візуально, крім пари пухляків, все ок. На ретровебі пишуть, що держить прескоти, це в комбінації з універсальним AGP може бути цікаво, але у мене в тому великі сумніви, що плата на P4X266E тримає прескотт. Зазвичай, на них часто навіть P4 живлення окремого не було, у мене десь була така плата, де четвертий пень живиться від 5В
Ддр починався з 266, котрого я ніколи не бачив
Я бачив, навіть планки на 128 в руках тримав, в мене десь точно були на 256 PQI і не одна, якщо нікому не подарував.
KZG текли у всiх, а спочатку все так пафосно починалось - оригiнальнi конденсатори з Японii
Що цікаво, P6IPAT від ECS, моя колишня плата, досі має всі рідні бочки, як з заводу.
mklm
Member

Повідомлення

Shvlr: 14.08.2024 20:43 KZG текли у всiх, а спочатку все так пафосно починалось - оригiнальнi конденсатори з Японii :laugh:
пару років тому модив p4p800 - так ось kzg там як нові були

Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
ось що текло навіть не відпрацювавши гарантійний строк - це jackcon (abit його ліпив майже всюди, (час 370/462/478 сокетів)
Shvlr
Member

Повідомлення

mklm: 14.08.2024 21:27
Shvlr: 14.08.2024 20:43 KZG текли у всiх, а спочатку все так пафосно починалось - оригiнальнi конденсатори з Японii :laugh:
пару років тому модив p4p800 - так ось kzg там як нові були
Чемікон наче потім змінював технологію

Відправлено через 3 хвилини 14 секунд:
Shvlr: 14.08.2024 20:43 Якщо там нортвуд, то рс133- втюхали
До речі - гарантійні наклейки
В нульових то було модньо
По перше- новітня технологія, по друге- подвійна бухгалтерія :D

Якщо від продавця вони є, то встановити час продажу не проблема
Та чи йшло воно комплектом, чи потім мінялося
radical
Member

Повідомлення

Shvlr: 14.08.2024 21:46 Якщо від продавця вони є, то встановити час продажу не проблема
Та чи йшло воно комплектом, чи потім мінялося
О, точно, треба буде глянути. Поки що обдивився уважно лише відеокарту, на ній немає навіть паперових стикерів, але на картах вони часто відпадають від нагріву.
А що полюбляли клеїти гарантійки, це точно, найбільш гнійні збирачі компів ліпили їх геть усюди: заліпляли проц у сокеті, кулер, модулі памяті, накопичувачі, шлейфи, карти розширення.
ApostolCV
Member

Повідомлення

---

Отправлено спустя 3 часа 43 минуты 26 секунд:
До речі перше відео вже на каналі.
спойлер
Як хтось просив до цього модінг Socket 370 to SLOT 1 Скоріше воно тестове .
Так кацапською.. Мені так легше.
Однак,буду радий почути ваші коментарі, що змінити і в якусторону.
Shvlr
Member

Повідомлення

ApostolCV
"Мама, я в телевізорі" :-P
Дякую, що згадав.
Прикольне відео.

Підкину ідею.
Щоб підвести народ, для цього це потрібно - розглянь гру Dungeon Keeper 2
- для плезіру вона хоче A3D, тобто звуковуху на Vortex, котра принципово на ХР (+) не працює (Да й на 2000 нормально також, чого тут вже)
- є версія від COG, але вона нормально не працює, бо там не врахували трабли з драйверами, в неї скоріш всього буде чорний екран на сучасному залізі. Потрібно ВК з неуніфікованною шейдерною архітектурою.
- 1024@768 в неї їстівний ліміт, бо шрифти не маштабуються та в вайд-скрін вона не вміє.

Типу, як воно повинно виглядати та як воно вигляда зараз на "Райзен за 100500" грошей.
radical
Member

Повідомлення

ApostolCV
Там щось трохи з звуком трабли в середині, гучність притишена, ну то таке.
І було б непогано додати мітки по таймкоду для тих, кому не дуже цікаві історичні екскурси, ну типу
- платформа слот1, що це і для чого
- теоретичні основи модифікації
- беремо паяльник до рук
- запускаємо і тестуємо, що с того вийшло
Відповісти