Останні статті і огляди
Новини
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
ApostolCV
Member
radical,зробив за вас роботу. Це точно 6600GT.
Тож якщо хочете ризикнути то вперед.
-
spoglyadach
Member
Не переживайте, вони включили той сокет у вартість плати то ви за нього платили всі і навіть не один разShvlr: ↑ 08.08.2024 17:10 А я полюбляю LGA775, коли Intel переклало вартiсть нового сокету на виробникiв плат, забравши ножки, але не знизивши цiну )
Моніторинг вже на пізньому 462 був дуже потрібен бо багато хто їх розганяв, а самі проци горіли просто як сірник, десь щось провтикав радік не притиснув і міну камінь. Я так свій 2400+ торобред спалив
Відправлено через 8 хвилин 45 секунд:
Він показує температуру на термодіоді який під процом, деякі вендори робили його в корпусі як плівковий конденсатор (привіт Soltek), деякі робили його довгим та гнучким як EpoX, хоча на одні моделі плат він міг бути, на іншій платі цієї ж моделі але іної ревізії він має бути але не розпаяний. І голвоне проконтролювати чи він контактує з процом не вийде, тільки його сильно вигинати що б точно притиснуло. Ну і ще є лахак термопасту на нього хтось мастив трохи. Але це ж теж температура підложки а не кристалаmklm: ↑ 08.08.2024 19:02 моніторінг амд тих часів це взагалі погода на марсі. вбудований в ядро термодатчик з'явився аж в паломіно, і далеко не всі мамки вміли його моніторити
-
Shvlr
Member
Термодiод - то є дiод, вирощений в одному процесi лiтографii, поруч з транзисторами самоi мiкросхеми та виведений на окремi виводи.spoglyadach: ↑ 09.08.2024 23:33 Він показує температуру на термодіоді який під процом
Пiд сокет завжди ставили термiстор. Оскiльки в даташитах на монiторинговi МС завжди малювали 10кОм, то завжди його i ставили 10кОм.
Наприклад на тiй же FX5700 термодiод є бо з NV36 його не виковиряєшь, а мiкросхеми монiторинга намає - не належить за статусом.
А вже на 5700 ультра - розпаяна.
-
ApostolCV
Member
-
radical
Member
У мене була 4200Ti від MSI, там був моніторинг температури GPU и можна було через SpeedFan крутити обороти вертушки.
-
Shvlr
Member
Не знаю, якась з 4 серii.ApostolCV: ↑ 10.08.2024 07:35 А ось вам і темодіод і окремо моніторинг...
А що за вендори і карта, гадайте.)
Я за звичай пишу, про те що знаю, наприклад про NV36 FX5700 (ultra)
https://elektrotanya.com/nvidia_36p192- ... nload.html
сторiнка 17
MAX6649MUA вимiря температуру з виводiв thermda/thermdc (H2\J2) чипу NV36 - монiторинг присутнiй.
https://fccid.io/M698836/Schematics/Schematics-414550
стор 19
Виводи дiода присутнi, бо з нВ36 iх не виковиряєшь, а монiторинг - дуже пафосно для не ультри, обiйдетесь
-
ApostolCV
Member
-
Shvlr
Member
Ти зi мною сперечаєшся, чи з даташитами?ApostolCV: ↑ 10.08.2024 08:34 Shvlr, поки що не вірно.
Я пишу, про те що знаю. 3/4 серii в мене не має, тому про них не пишу.
ПС. Термодiод як виносний датчик в РС не використовується ) Тiльки термiстор, я про термiнологiю
Відправлено через 4 хвилини 35 секунд:
Та ну, то є полеатив.radical: ↑ 10.08.2024 08:09 У мене була 4200Ti від MSI, там був моніторинг температури GPU и можна було через SpeedFan крутити обороти вертушки.
В мене така Х600 ДДР2 пасивна. Мiкросхема монiторингу є, та ii бачуть геть всi проги, бо то стандартний для Радеонiв LM63.
Спiдфан - регулює, але коду в Бiос для регулювання не завезли, тому сама вона автоматом не вмiє
Яна неi жужалку вiд 9800 поставив, ну да, температура впала, але слухати таке в 2024 - то таке собi.
Вернув назад рiдний пасивний, якось же вона 20 рокiв прожила до цього.
-
ApostolCV
Member
Shvlr, стосовно термінології ваша правда.
-
radical
Member
Ну я так розумію, що регулює все одно драйвер карти, просто він зчитує з біосу таблицю відповідності оборотів температурам. Тобто, працює воно тільки під віндою при встановленому драйвері, те ж саме можна зробити, якщо прописати свою таблицю керування обертами вручну в ріватюнері.Shvlr: ↑ 10.08.2024 08:52 Спiдфан - регулює, але коду в Бiос для регулювання не завезли, тому сама вона автоматом не вмiє
-
Shvlr
Member
Ну ось цiєi таблицi i немає.radical: ↑ 10.08.2024 09:47Ну я так розумію, що регулює все одно драйвер карти, просто він зчитує з біосу таблицю відповідності оборотів температурам. Тобто, працює воно тільки під віндою при встановленому драйвері, те ж саме можна зробити, якщо прописати свою таблицю керування обертами вручну в ріватюнері.Shvlr: ↑ 10.08.2024 08:52 Спiдфан - регулює, але коду в Бiос для регулювання не завезли, тому сама вона автоматом не вмiє
Откриваєшь Рабiтом бiос на Х800 - поля для редагування є i працють, откриваєшь Х600 - полiв навiть немає.
При тому на обох стоiть одна й та сама мiкросхема.
ПС Тодi всi робили "щось таке цiкаве..."
Наприклад на моiй MX3S S370 керування обома вентелями розпаяно, та працює зi Спiдфану, але коли зайти в його додатковi налаштуквання - стоiть Disable.
Потрiбно ставити в software controled
А ще там є SmartGuard, тобто автоматично, але для цього Аопен потрiбно було добавити 5 сторочок коду в Бiос - початкова температура/оберти, кiнцева температура/оберти, прив'язка до датчику температури по номеру.
Тодi б мультик сам регулював оберти.
Чого не зробили? А фiг його знає.
-
Бумик
Member
Дуже схожа на FX 5500 256 Mb .
-
radical
Member
ні, окрема флешка і окремий чіп для відеовиходу.Бумик: ↑ 10.08.2024 10:53 Дуже схожа на FX 5500 256 Mb .
у 5500 цього немає
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/g ... -5500.c926
це таки щось із четвертої, 4200 чи щось типу того
-
Shvlr
Member
На fx5200 у мене десь схема валялась, але в мене референс, брендований під асус та вона не так виглядає
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/g ... x-5200.c60
А у 5200 та 5500 плати однакові, бо вони по факту одна й та сама карта
Тільки у 5500 інтелі_чогось-там в біосі розблоковано
Тай перериваються вони одна в одну
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/g ... x-5200.c60
А у 5200 та 5500 плати однакові, бо вони по факту одна й та сама карта
Тільки у 5500 інтелі_чогось-там в біосі розблоковано
Тай перериваються вони одна в одну
-
Vlad Tepec-Dracula
Member
ApostolCV
Leadtek WinFast GeForce3 Ti200 TDH 128Мб
Скарб
Leadtek WinFast GeForce3 Ti200 TDH 128Мб
Скарб
-
nummus777
Junior
Добрий день.Бумик: ↑ 06.08.2024 00:30 Почав розбирати свої старі ПК,тому що у повному складі,у кейсах та з усіма нутрощами, зрозуміло що вони не продадуться.
Поки що один лот,по мірі розборки буду там додавати комплектуючі.Прохання уважно прочитати принцип продажі лотів.Кому цікаво,то ось
viewtopic.php?f=29&t=281744
Ви б ціни розписали, може щось і зацікавить.
-
acidburn
Member
Є питаннячко до шановного панства, дуже специфічне, ну а раптом
Я тут надибав монітор Електроніка МС 6106.08, вже зовсім раритет часів розвалу совка, але кольоровий TTL сумісний з CGA.
Лежав у гаражі, cухому. Все всередині чисто і без втручань, БЖ начебто в нормі.
Ризикнув увімкнути - спочатку свист, а потім задимив великий резистор під високовольтною платою. Приблизно на 95% думаю, що це міжвиткове замикання на флайбеку, тим більше, що у них це відома болячка. Деградація ізоляції з часом, оце все.
Випаяв цього красеня щоб подивитися маркування, ТДКС-7 як я і думав, 33 роки йому. Перевірити мені його складнувато, тут треба індуктивність міряти яка ще й невідома, але загалом думаю помер.
Ось тут знайшов хардкорний мод по переробці на FBT від моніка 14" самсунг, але для мене це вже надто складно, та й не хочеться поки що настільки ламати раритет.
https://forum.maxiol.com/index.php?showtopic=4932
Або може хтось порадить майстра що візьметься за гроші? Але не уявляю, де ще залишилися такі живі.
Просто монітор реально цікавий та їх практично не знайти вже, на відміну від чб версій. Не хочеться, щоб так і помер без запчастин.
Я тут надибав монітор Електроніка МС 6106.08, вже зовсім раритет часів розвалу совка, але кольоровий TTL сумісний з CGA.
Лежав у гаражі, cухому. Все всередині чисто і без втручань, БЖ начебто в нормі.
Ризикнув увімкнути - спочатку свист, а потім задимив великий резистор під високовольтною платою. Приблизно на 95% думаю, що це міжвиткове замикання на флайбеку, тим більше, що у них це відома болячка. Деградація ізоляції з часом, оце все.
Випаяв цього красеня щоб подивитися маркування, ТДКС-7 як я і думав, 33 роки йому. Перевірити мені його складнувато, тут треба індуктивність міряти яка ще й невідома, але загалом думаю помер.
- спойлер
Ось тут знайшов хардкорний мод по переробці на FBT від моніка 14" самсунг, але для мене це вже надто складно, та й не хочеться поки що настільки ламати раритет.
https://forum.maxiol.com/index.php?showtopic=4932
Або може хтось порадить майстра що візьметься за гроші? Але не уявляю, де ще залишилися такі живі.
Просто монітор реально цікавий та їх практично не знайти вже, на відміну від чб версій. Не хочеться, щоб так і помер без запчастин.
-
radical
Member
А от і ні))ApostolCV: ↑ 09.08.2024 18:04 radical,зробив за вас роботу. Це точно 6600GT.
- спойлер
По частотам щось середнє, типу розігнана 6600 з GDDR3, але до 6600GT трохи не дотягує по GPU, скрізь відображується як просто 6600, біос пише NV43 6600 BIOS 128MB
Яка версія драйверів оптимальна для 7х64?
-
Shvlr
Member
А том скорiш всього вибiр невеликий, там же драйверна модель змiнилася.radical: ↑ 13.08.2024 19:09 Яка версія драйверів оптимальна для 7х64?
Тi що пiдтягне з центру оновлення, чого ще шукати.
Сiмка явно не для такоi карти
-
Бумик
Member
Я користуюсь 306.97 для 8600\8800 карток,гадаю там підтримка 6 серії ще повинна бути.radical: ↑ 13.08.2024 19:09 Яка версія драйверів оптимальна для 7х64?
P.S. Подивився ListDevices драйверів,є підтримка 6 та 7 серій.
А от 342.01,які теж використовую для 8 серії,там вже нема 6 та 7 серій.
Востаннє редагувалось 13.08.2024 19:45 користувачем Бумик, всього редагувалось 1 раз.