Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
offece-trader
Member

Повідомлення

Со светом просто беда...

Я пытался подключить через вот такой адаптер, единственное что у себя нашел что бы ноутбучный разъем был папой:
спойлер
Зображення
, переходник с питанием тоже есть, но там мама на разъеме. Перерыл вечером пока был свет весь алик, ничего похожего найти не смог, может как не правильно искал, подскажите у кого остались ссылки где взять такой переходник с питанием что бы папа был ноутбучный. Или есть просто переходники папа-мама и уже потом цеплять с питанием ? Хотя тоже вроде искал и не нашел, как оно по умному называется, что бы правильно на алике искать ?
ApostolCV
Member

Повідомлення

Ох уж цей банк по залізу у Гуглі...
Ну нехай просто іде ту іде
спойлер
https://prom.ua/ua/p544284770-ide-hdd-p ... zcQAvD_BwE
В сату https://rozetka.com.ua/40379432/p40379432/
спойлер
offece-trader
Member

Повідомлення

ApostolCV: 12.07.2024 18:45 Ох уж цей банк по залізу у Гуглі...
Не, такое у меня есть. А вот точно такое же но что бы ноутбучные иде был не мамой а папой найти хочу. Или просто какой то вариант что бы ноутбучный переходник мама-пап был ?

как правильно по научному обозвать тип разъема папа или мама что бы искать именно его ?
acidburn
Member

Повідомлення

offece-trader: 12.07.2024 18:52
ApostolCV: 12.07.2024 18:45 Ох уж цей банк по залізу у Гуглі...
Не, такое у меня есть. А вот точно такое же но что бы ноутбучные иде был не мамой а папой найти хочу. Или просто какой то вариант что бы ноутбучный переходник мама-пап был ?

как правильно по научному обозвать тип разъема папа или мама что бы искать именно его ?
Хм, прямо таких перехідників не бачу, повно на 1.8", або в принципі можна додати такий male to male (ну трохи дорогувато) https://aliexpress.com/item/32950641749.html
чи самому зібрати з таких якщо просто для тесту https://aliexpress.com/item/1005006034820050.html (з будь-яких де 2.0мм пітч, не переплутати с малиною де 2.54мм)

Можна і так, через SATA - https://aliexpress.com/item/1005005591187262.html
radical
Member

Повідомлення

acidburn
робочий тільки перший варіант, подивіться уважно на плату, вона ж там не просто так і штирі там не з'єднані тупо зеркально, варіант (2) pin-to-pin працювати не буде.
третій варіант то для підключення SATA HDD до IDE44 хосту, як воно буде працювати в зворотному напрямку, мені самому цікаво, до речі, десь був такий адаптер, я до третьопньового ноуту ним SSD підключав.

offece-trader
у вас що, купа тих флешок?
якщо хочете, можу підігнати тонкий клієнт з таким роз'ємом, у мене є зайвий.
moonlight49
Member

Повідомлення

ApostolCV: 12.07.2024 18:07 moonlight49, ось таке
спойлер
Screenshot_2024-07-12-18-06-18-380-edit_ua.com.rozetka.shop.jpg
Screenshot_2024-07-12-18-06-01-100-edit_ua.com.rozetka.shop.jpg
дякую, буду мати на увазі
offece-trader
Member

Повідомлення

acidburn: 12.07.2024 19:09
offece-trader: 12.07.2024 18:52 Не, такое у меня есть. А вот точно такое же но что бы ноутбучные иде был не мамой а папой найти хочу. Или просто какой то вариант что бы ноутбучный переходник мама-пап был ?

Хм, прямо таких перехідників не бачу, повно на 1.8", або в принципі можна додати такий male to male (ну трохи дорогувато) https://aliexpress.com/item/32950641749.html
Вот и я замучался искать, если не ничего не найду, то попробую купить этот вариант.

Отправлено спустя 1 минуту 52 секунды:
radical: 12.07.2024 20:54offece-trader
у вас що, купа тих флешок?
якщо хочете, можу підігнати тонкий клієнт з таким роз'ємом, у мене є зайвий.
Где то я десяток должен быть, сами клиенты тоже валяются но они все без блоков питания и помечены как мертвые, Не думал что такая проблема с переходником будет, сейчас вот думаю что проще будет клиент вернуть к жизни :)
radical
Member

Повідомлення

offece-trader: 13.07.2024 03:33 Не думал что такая проблема с переходником будет, сейчас вот думаю что проще будет клиент вернуть к жизни
Там проблема в тому, що у НР нестандартний коннектор, звичайно хост - це мама, а диск - папа, а тут зроблено навпаки, тому адаптер під такі флешки і важко буде знайти. Можна ще пошукати шлейф 44пін, де хост мама, а HDD коннектор папа, я такі зустрічав колись на ібеях, навіть на два диска.

БЖ для таких клієнтів НР на 12В звичайно, причому рекомендую саме блок від НР, у них бувають приколи з третім контактом і сторонній блок через адаптер може не працювати, це ще я по їхнім ноутам пам'ятаю.
Shvlr
Member

Повідомлення

radical: 13.07.2024 07:58 БЖ для таких клієнтів НР на 12В звичайно, причому рекомендую саме блок від НР, у них бувають приколи з третім контактом і сторонній блок через адаптер може не працювати, це ще я по їхнім ноутам пам'ятаю.
Якщо там, як в ХПшних ноутах, то там один резистор з плюса живлення.
То у Делiв стоiть мiкросхема на третiй контакт.
https://www.parkytowers.me.uk/thin/hp/hp_psu.shtml

Я в тому сенсi, що для "взлому" потрiбен ноутбук (який же хакер без ноутбука, а на ХП бiзнес серii зручно сало рiзати, бо кришка з алюмунiю))))
та ланцюг з послiдовно спаяних - змiнного резистора на 510кОм та постiйного на 75к.
Крутиш змiнний, поки не заведеться, тай все.
ApostolCV
Member

Повідомлення

Shvlr, привіт гляньте ПП. Там питанні по хитровилюбленій борді.
Shvlr
Member

Повідомлення

radical: 13.07.2024 07:58 , у них бувають приколи з третім контактом і сторонній блок через адаптер може не працювати,
Як це все працює
- безроднi адаптери часто роблять по схемi зворотньоходового перетворювача, у котрого є стандартний режим "обмеження потужностi", тоб-то, че не коротке замикання, але перевантаження.
- перехiдники "налаштованi" на 250 Ватт потужностi, бо проблеми користувача нiкого не цiкавлять, головне щоб почалося зарядження.
- ноут бачить 250 ватний адаптер та вмикає зарядження АБ, безродний зарядник каже "пук, среньк", та видає своi 30 ватт, котрi може
- ноут баче, що напруга впала з 19 до 12вольт, та каже " да ну нафiг" - адаптер не справний, та вирубається.

Фiзика та ще особа. Тому цi приколи з адаптерами нормально працюють з брендовими зарядниками, але нi зi всяким лайном.
Типу, як пiдключити "рiдний" леново до ХП з чесними 75 ватами.
offece-trader
Member

Повідомлення

Может кому надо на хорошие конденсаторы или просто для тестов погонять.
Asus P5KC 2 штуки. Она (которая пыльная точно была рабочей несколько месяцев назад, тестировал на ней планки для работы 4х штук вместе), вторая неизвестное состояние, собирать тестовый стенд лень изза света. Цена 300 грн за две материнки, чисто по цене конденсаторов :) Актуально неделю наверно потом в утиль.
спойлер
Зображення
Зображення
spoglyadach
Member

Повідомлення

Упс, не туда B-) мозок підтікає мабуть
offece-trader
Member

Повідомлення

offece-trader: 14.07.2024 23:30 Может кому надо на хорошие конденсаторы или просто для тестов погонять.
Asus P5KC 2 штуки. Она (которая пыльная точно была рабочей несколько месяцев назад, тестировал на ней планки для работы 4х штук вместе), вторая неизвестное состояние, собирать тестовый стенд лень изза света. Цена 300 грн за две материнки, чисто по цене конденсаторов :) Актуально неделю наверно потом в утиль.
спойлер
Зображення
Зображення
Уже забрали.
offece-trader
Member

Повідомлення

Возвращаясь к теме переходников, пока было светло смог накопать вот такие штуки, это оно или нет ? 100 грн это уже не 300 :)

1 - https://a.aliexpress.com/_EwwHaTN
Зображення

2 - https://a.aliexpress.com/_Ex3YXYL
Зображення
radical
Member

Повідомлення

Оно, но вам еще будет нужен переходник на 44to40pin IDE с разъемом для питания 5В от БП.
offece-trader
Member

Повідомлення

radical: 17.07.2024 08:02Оно, но вам еще будет нужен переходник на 44to40pin IDE с разъемом для питания 5В от БП.
Так добро есть в разных вариациях. Закажу, поострим что из этого получиться :)
radical
Member

Повідомлення

offece-trader
Я бы тоже пару взял, купил себе когда-то несколько 44 пин шлейфов, в том числе и под два устройства, было бы интересно таких пару подключить слейв-мастер, на один DOS накатить, на второй винду. У меня такие IDE флешки есть от 64МБ до 2ГБ объемом
offece-trader
Member

Повідомлення

radical: 17.07.2024 14:30 offece-trader
Я бы тоже пару взял, купил себе когда-то несколько 44 пин шлейфов, в том числе и под два устройства, было бы интересно таких пару подключить слейв-мастер, на один DOS накатить, на второй винду. У меня такие IDE флешки есть от 64МБ до 2ГБ объемом
Закажу 5 штук, приедет отпишусь.
Shvlr
Member

Повідомлення

Прикупив я тут X800 XL з 16 конвеєрами на заміну X600, бо хотілося пафосу.
А ця падлюка не детектиться на s754 на nvidia crash51
От на g41 з таким самим pci-e v.1.1 - працює (відносно, по крайній мірі 3дмарк03 проходить)
Може тому що у карти немає додаткового хвоста живлення, але, блін, ідей ніяких
Х800 з чотирьох ядерним ксеоном мені під двотисячною нідочого :-/
Сумно
Відповісти