То есть 400 и 420 где по 16\32 мегабайта можно смело нести в утиль или таки по 50 грн продадутся ? 440 и выше с 64 мб и выше имеет смысл протестировать и таки тоже продать, но уже дороже Если на таких картах полосы\артефакты, то сразу в утиль или есть какие то редкие производители\модели которые представляют определенную ценность ?ApostolCV: ↑ 12.03.2024 17:52MX440 64MB 128bit 100грн у базарний день.
P.S. А взагалі дуже важлива річ у хозяйстві ретро-маньяка як затичка для тестів мамок. А також як хороша альтернатива GF3ti200.
Хоча якщо ви товаришуєте з мультиметром то проблем з подібними тестами бути не має.
Останні статті і огляди
Новини
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
offece-trader
Member
-
ApostolCV
Member
offece-trader, я держу 2х GF4MX420 для накатки системы и тестов дабы не изнашивать ресурс( а также , что б не распаковывать) более ценные карты.
Артефачные сразу в утиль. Есть кто собирает по редким брендам (Abit к примеру ) - отдельная каста. Но , врятли кто-то будет заморачиваться с ремонтом MX4xx .
Я как коллекционер отобрал себе для коллекции MX440(BGA), MX460.
Артефачные сразу в утиль. Есть кто собирает по редким брендам (Abit к примеру ) - отдельная каста. Но , врятли кто-то будет заморачиваться с ремонтом MX4xx .
Я как коллекционер отобрал себе для коллекции MX440(BGA), MX460.
-
radical
Member
PCI имеют ценность.
еще фирменные, типа асуса, всякие "турбированные" модели
необычных цветов текстолита, но это для особых ценителей
еще фирменные, типа асуса, всякие "турбированные" модели
необычных цветов текстолита, но это для особых ценителей
-
spoglyadach
Member
Дивлячись що вважати ретрогеймінгом, бо коли я юзав GF2 MX 400 то не всі ігри в мене йшли, а якщо йшли то не дуже плавно.radical: ↑ 12.03.2024 18:21 Для ретрогеймінгу нічо так, дешево-сердито. У досі більш-менш все адекватно, хоча 2МХ тут майже на 100% буде сумісна, а 4МХ вже трохи менше.
Я б може навіть придбав би за стольник карту з DVI фірмову, так у мене їх купка, але с DVI немає.
А так я думаю що в кожного колекціонера з цієї гілки по 2-3 штуки таких відях має бути, ну прям 99,9%
Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
Ненада мене тут кастой називати, я всєголіш людина маленький гвінтікApostolCV: ↑ 12.03.2024 18:55 Есть кто собирает по редким брендам (Abit к примеру ) - отдельная каста.
-
radical
Member
Дос режими і старі ігри під дос мались на увазі, нвідії десь до четвертої більш-менш, другі майже ідеал. З п'ятої серії вже починаються приколи. З радеонами все гірше зазвичай.spoglyadach: ↑ 12.03.2024 20:00 Дивлячись що вважати ретрогеймінгом
-
mklm
Member
найкращі карти під розгін. витримують 120-130+ мгц по AGP в 2Doffece-trader: ↑ 12.03.2024 16:25 бюджетные мх 400 - 420 - 440 - 480
-
acidburn
Member
Найбільш сумісна карта під дос без прискорення - S3 Trio, всі пізні ігри з цією серією тестувались, писалися кастомні драйвера та твікі в біосах, відразу від виробників.radical: ↑ 12.03.2024 20:10Дос режими і старі ігри під дос мались на увазі, нвідії десь до четвертої більш-менш, другі майже ідеал. З п'ятої серії вже починаються приколи. З радеонами все гірше зазвичай.spoglyadach: ↑ 12.03.2024 20:00 Дивлячись що вважати ретрогеймінгом
Заведеться скрізь від 486 до кор і7, аби тільки слот був. І коштує три копійки.
А МХ навіщо, в якусь універсальну дос-він систему кінця 90х? Так воно трохи не туди і не туди, і для прискорення слабувато, і в дос неідеально. Плюс відома своїм мутним DAC майже завжди, бо бюджет, реально якщо тільки з DVI шукати.
-
spoglyadach
Member
Якось жирнувато для DOS-ігорєй юзати таку відяху, тільки якщо це універсальна система де юзається DOS & Win. Хоча враховуючи що тут є такі хто прям тримає цілі системні блоки і не один то мабуть схема заслуговує на життя. Бо я не тримаю готові збірки, в мене немає стільки вільного простору для зберігання бо це ж тоді треба і отих CRT-моніторів мати хоча б 2-3 штуки. Шкода що колись виніс свій Samsung 757 NF на смітник, цікаво було б зараз в нього потаращитись для порівняння але ж як його зберегти стільки роківradical: ↑ 12.03.2024 20:10 Дос режими і старі ігри під дос мались на увазі, нвідії десь до четвертої більш-менш, другі майже ідеал. З п'ятої серії вже починаються приколи. З радеонами все гірше зазвичай.
Відправлено через 2 хвилини 47 секунд:
Ще мені запам'ятався монітор Samsung 971P не дуже до треду, але цікаво чи є в когось такий зараз в юзінгу. Там пам'ятаю була купа приколів з ногою, але зображення було топове на той час в порівнянні з массмаркетом
-
radical
Member
S3 Trio без мильної картинки це якесь диво, може, вони існують у природі, але мені ще не траплялись, і бомжацькі МХ-хи видають прямо ідеальну чітку картинку із справжнім чорним кольором у порівнянні з ними. Хоча, чому бомжацькі, як згадаю оті S3 з мегабайтом памяті, де для другого треба було ще чіпи доставляти...acidburn: ↑ 12.03.2024 21:44
Найбільш сумісна карта під дос без прискорення - S3 Trio, всі пізні ігри з цією серією тестувались, писалися кастомні драйвера та твікі в біосах, відразу від виробників.
Заведеться скрізь від 486 до кор і7, аби тільки слот був. І коштує три копійки.
А МХ навіщо, в якусь універсальну дос-він систему кінця 90х? Так воно трохи не туди і не туди, і для прискорення слабувато, і в дос неідеально. Плюс відома своїм мутним DAC майже завжди, бо бюджет, реально якщо тільки з DVI шукати.
spoglyadach: ↑ 12.03.2024 22:03 Якось жирнувато для DOS-ігорєй юзати таку відяху, тільки якщо це універсальна система де юзається DOS & Win.
звісно, просто хочеться більше охопити одною системою, ясно, що для дос-ігор і S3 буде бігати без питань, але можна ж використати щось універсальніше, тим паче, що воно по ціні зовсім не вуда
-
ApostolCV
Member
radical, я вас здивую , але на толкових брендах тих часів з S3 картинка чітка. І контраст Ч/Б.
Як приклад хороші вендори для S3 - Diamond, Expertcolor
-
Tfd
Member
У мене наприклад він і зараз є, правда вже на лаві запасних в основному. Купував монітор новим, підбирав новішу ревізію у якої яскравість регулюється лампами а не матрицею. Справді хороша була 19-шка на свій час. З ногою проблем ніяких, стоїть собі та і все. А от зображення може похвалитися доволі видатним чорним кольором що багато які CRT позаздрили б. =) Але є і всі косяки характерні для PVA + панель там все ж таки по-ходу 6-бітна. Відчувався дизеринг на деяких кольорах. Але в цілому дуже достойно.spoglyadach: ↑ 12.03.2024 22:06 Ще мені запам'ятався монітор Samsung 971P не дуже до треду, але цікаво чи є в когось такий зараз в юзінгу. Там пам'ятаю була купа приколів з ногою, але зображення було топове на той час в порівнянні з массмаркетом
-
radical
Member
У мене ELSA є, звісно, картинка краще, ніж на noname, але далеко не ідеал.ApostolCV: ↑ 12.03.2024 22:28 radical, я вас здивую , але на толкових брендах тих часів з S3 картинка чітка. І контраст Ч/Б.
-
Zakarul
Member
Очередной трупик 2900XT.
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/vdeokar ... UIrg8.html
Проверить, конечно, не на чем. Но в другой объяве продаем мамку + проц + память 775 комплект
Проверить, конечно, не на чем. Но в другой объяве продаем мамку + проц + память 775 комплект
-
spoglyadach
Member
Теж трошки хахатал з цього, ще й цінник смішний, всього якісь 600 гривників, лооолZakarul: ↑ 13.03.2024 12:33 Очередной трупик 2900XT.
Просто копійки за таку вєщ
Ось ше класний лот, трохи гнила але ж відяха
https://skylots.org/6594284931/
-
Zakarul
Member
Касательно MX 440, 4000, 420 и 460.
95% всех этих карт - эт донное дно. Тем не менее есть 3 категории этих карт.
1. Почти все карты - донное дно. Никому не нужное и не имеющее цены. 20 - 40грн. Максимум для тестов старого барахла, ибо не жалко.
2. MX 460 пореже и стоят все же подороже чем 440 + некоторые брендовые карты. Например MX 440 Asus черный. https://www.classicvga.com/product-page ... 128bit-agp
Еще несколько вариантов есть таких же. Вот эти кое-что стоят.
3. Стоят неплохих денег. Карты от 2 брендов. Намного дороже чем все остальные. Причем от одного из брендов сильно дороже, чем от первого.
Уот инфа 100%
Отправлено спустя 3 минуты 5 секунд:
95% всех этих карт - эт донное дно. Тем не менее есть 3 категории этих карт.
1. Почти все карты - донное дно. Никому не нужное и не имеющее цены. 20 - 40грн. Максимум для тестов старого барахла, ибо не жалко.
2. MX 460 пореже и стоят все же подороже чем 440 + некоторые брендовые карты. Например MX 440 Asus черный. https://www.classicvga.com/product-page ... 128bit-agp
Еще несколько вариантов есть таких же. Вот эти кое-что стоят.
3. Стоят неплохих денег. Карты от 2 брендов. Намного дороже чем все остальные. Причем от одного из брендов сильно дороже, чем от первого.
Уот инфа 100%
Отправлено спустя 3 минуты 5 секунд:
Тут хотя бы цена небольшая. Потерять не так жалко. А там 600 грн за явный труп. ТИИИИИИпа рабочее. Угу, угу. Веримspoglyadach: ↑ 13.03.2024 12:56 Ось ше класний лот, трохи гнила але ж відяха
https://skylots.org/6594284931/
-
spoglyadach
Member
ШАНОВНИЙ! Я папрашу не показувать тут відяхи яких я навіть на картинках не бачив бо в мене розвиваються комплексиZakarul: ↑ 13.03.2024 13:00 2. MX 460 пореже и стоят все же подороже чем 440 + некоторые брендовые карты. Например MX 440 Asus черный. https://www.classicvga.com/product-page ... 128bit-agp
Цікаві відяхи, ну з точки зору історії бо продуктивність в них +\- така ж, хоча розгін мабуть буде рекордний для цих чіпів на стоковому охладі.
Днями ще зустрів Fx5200 Ultra на наібей, вперше бачу їх в продажу бо не дуже цікавився, але грошів коштує не дуже адекватних. Хоча для джонів це не такі великі гроші
-
ApostolCV
Member
Був би той цирус ISA чи VLB, а так майже сміття в підгнившому стані.
Ніколи не розумів , що цінного у тих проміжних FX Ultra-x .
Додатковий цінник за ціну ультра?
Чи як зараз за приписку SUPER за 5% ефективності , які без моніторингу не побачиш?)
Ніколи не розумів , що цінного у тих проміжних FX Ultra-x .
Додатковий цінник за ціну ультра?
Чи як зараз за приписку SUPER за 5% ефективності , які без моніторингу не побачиш?)
-
radical
Member
Асус слотовий на LX має якусь цінність?
-
spoglyadach
Member
Asus в принципі має цінність бо це хоча б не нонейм якийсь підвальний. Ну це з моєї точки зору, хоча звісно через це часто буває оверпрайснутим
-
ApostolCV
Member
Те саме відчуття коли тобі присилають неробоче сміття з погризеним чіпом
- спойлер