Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
spoglyadach
Member

Повідомлення

Я пробував через вебархів, там навіть є сторінка з драйверами та біосами, але самих файлів нажаль не скачати. Доречі зараз ще раз відкрив бо розміри файлів я пізніше помітив, коли вже спробував стягнути через архів. На самому сайті розмір теж 512кб то мабуть варто примусово його зашивати і не дивитись на той дамп та розмір флешки бо навряд вона має менший об'єм.
Я ще вчора через VPN на телефоны стягнув з драйверс.сру бо на компы через впн воно не хоче качати, там теж по 512кб файли
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 04.02.2024 17:17 На самому сайті розмір теж 512кб то мабуть варто примусово його зашивати і не дивитись на той дамп та розмір флешки бо навряд вона має менший об'єм.
Так а що заважає загуглити по її маркуванню?
А чим ви дамп знімали? рідним авардфлешером, чи юніфлешем? Може, просто флешер некорректно розмір мікросхеми зчитав або вона пошкоджена фізично.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Фух, щось я з цим біосом задовбавсь, вже навіть флешку свою прошивальну відновив бо з тими дискетами то муторно.
Зібрав я стенд на Epox 9NPA бо в неї теж біос 512кб, а на попередньому епоксі біос 256кб і тому образ створювався такого розміру. Подивився образи біосів на ту модель і вони всі по 256кб, хоча та плата більш пізня і навіть не уявляю чому так.
Все б нічого, але і на цьому епоксі маю проблему, на флешку яка з мертвої плати він пише Unknown Flash Type але ту що я взяв як донорську нормально бачить. Бачить але шити не хоче, видає помилку зараз фото завантажу, може підкажете куди далі копати треба. І так я шив з командою /cd/cp/py/sn/f

Відправлено через 9 хвилин 22 секунди:
Зображення

Відправлено через 47 секунд:
Може взяти більш ранній AWDFLASH :-/
Uniflash з якоюсь помилкою запускається, точніше не запускається

Відправлено через 2 хвилини 18 секунд:
Сьогодні рибов тільки показують, красівоє

Зображення
radical
Member

Повідомлення

Ота PMC - це універсальна флешка з двома інтерфейсами, її можна прошивати як на платах AMD/LPC, так і Intel/FWH.
Такі зазвичай стояли на 478/775 с чипсетами не-Intel (VIA та ін.)
І я стикався з тим, що флешер (юніфлеш) бачив таку флешку по одному інтерфейсу, але не міг розпізнати по іншому на іншій платі.
Якщо іншої флешки немає, спробуйте цю прошити на іншій платі, можна спробувати навіть на інтелі або VIA.

Якщо мені багато версій біосів треба для проби зашити, шию прямо з IDE HDD з 98, завантажую просто по Ctrl command prompt safe mode, потім запускаю коммандер, Ctrl+Enter копіюю назви файлів у командну строку і вперед.
Сьогодні рибов тільки показують, красівоє
я флешки для хотсвапа як раз ліскою і перев'язую ;)
spoglyadach
Member

Повідомлення

От блін, є ще одна PMC від Nforce 4, піду зараз потрясу коробку там ще має бути декілька штук цих донорських флешок :spy:
На стільки тонких тонкощів я ще не знаю, але ниточку для хотсвапів тримаю під рукою, раніше ще клеїв її каптоном але останні рази не заморочувався бо якщо ті флешки постійно перекидаєш то воно заважає тільки

Відправлено через 3 хвилини 29 секунд:
SST49LF004B отаку знайшов, має бути ідеально

Відправлено через 1 годину 39 хвилин 14 секунд:
Дякую пану radical бо з іншою мікрухою полетіло аж бігом, але плата з нею взагалі мовчить. З старою продовжує видавати довгі писки, а як ставлю нову зашиту останнім біосом - тиша навкруги. Потикав іншими планками пам'яті, замінив агп вдіху на псі і всеодно нічого. Шото я розстроївся таким результатом :-/
Кстаті саммим свіжим флешером AWDFLASH теж не шилось, а на тому що на фото полетіло.
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 04.02.2024 23:25 Кстаті саммим свіжим флешером AWDFLASH теж не шилось, а на тому що на фото полетіло.
а напишіть маркування тої рідної флешки, що там стояла, а також точну модель самої плати

десь 8.2 авардфлеш найбільш адекватний, на новіші можуть ключ /f не сприймати
spoglyadach
Member

Повідомлення

Плата EPoX EP-8K9A7I флешка на ній SST 49LF020
Да блін, треба оту пост-карту вже десь замовити, бо плата дає довгі писки і нічого не зрозуміло що їй не так. Наче схоже буває коли відяха не подає ознак життя, але ж тут цей варіант я виключив підключенням PCI
radical
Member

Повідомлення

Довгі безперервні писки - це, зазвичай, пам'ять.

SST 49LF020 це двохмегабітна флешка, тобто 256К
spoglyadach
Member

Повідомлення

Так я її загуглив сьогодні, а всі біоси що я під цю плату знайшов в мережі мають 512кб. Це як? :-/
mklm
Member

Повідомлення

spoglyadach: 05.02.2024 15:37 Так я її загуглив сьогодні, а всі біоси що я під цю плату знайшов в мережі мають 512кб. Це як? :-/
не знаю як, але ось
https://community.hwbot.org/topic/18714 ... ent-563533

в теорії модифікований EBED ROMsip має стабільно працювати на 250-260 мгц при 1:1 пам'яті
spoglyadach
Member

Повідомлення

Так там тред про інші материнки, чи я щось не догнав контекст?
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 05.02.2024 15:37 Так я її загуглив сьогодні, а всі біоси що я під цю плату знайшов в мережі мають 512кб. Це як? :-/
може, хтось пожартував :)

http://www.rom.by/forum/Podskazhite_kak ... plate_EPoX
Подскажите пожалуйста какой чип BIOS стоит на материнской плате EPoX EP-8K9A7I

Обычная параллельная микросхема Flash например SST 39SF040, а BIOS ftp.epox.cn/bios/9a7i4904.bin
тобто, повинна і стояти чотирьохмегабітка на 512К
spoglyadach
Member

Повідомлення

Навряд, там на мікруху наклейка наліплена з літерами як на всіх епоксах зазвичай роблять. Так а якщо втулити на плату мікруху на 512кб а вона розрахована на роботу з 256кб це на щось впливає? Бо я не на стільки глибоко в темі, зазвичай просто собі шию що треба та й всьо B-)
radical
Member

Повідомлення

Можливо, у вас якась рання ревізія цієї плати з флешкою на два мегабіта, але ж тоді і повинна існувати спеціальна лінійка біосів на 256К для неї. Але слідів цієї версії ніде в інеті я не знайшов, та й ви, напевне, довго шукали.

Я міняв 2МБіт флешку на 4МБіт на платі асрок 775i65PE, щоб залити в неї біос від 775i65G, тоді все запрацювало.

також я відновив альбатрон на 775/865PE, на якому здох біос, на ньому була досить рідкісна флешка на 3МБіти. Я її так і не зміг перешити ніде, включаючи рідну плату (пробував і інші такого об'єму), точніше, було, як у вас, флешка прошивалася без питань, але старту з неї не було. А поставив я туди 4МБіт флешку, яку прошив юніфлешем біосом на 384К, все прошилося і плата тепер з нею працює.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ще як варіант я думав що можна спробувати підкинути платі дискету, але ж рідний біос з яким є хоч якийсь писк він на 256кб і іншого який можна зашити на цю плату немає. А іншу флешку не зашити бо плата ж її не прошиє, карочє замкнуте коло з цим епоксом бо плата не популярна та рідкісна. Я таку взагалі не бачив в продажу :rotate:
radical
Member

Повідомлення

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic ... l#19155256

Epox 8K9A7I rev. 1.1 має рідну флешку SST 39SF040
А яка у вас версія плати?
spoglyadach
Member

Повідомлення

radical: 01.02.2024 17:29 А у кого є така плата або подібна с таким самим чіпом Marvell 88E8001 ethernet controller?

https://theretroweb.com/motherboards/s/asus-a8v

Він у вас сам по собі гріється? У мене гарячий, не занадто, але градусів 40-45 є, мабуть, при простому ввімкненні плати.
Справа в тому, що моя плата глючна, може деякий час працювати нормально, дозволяє перешити біос, встановити систему, провести якісь тести. А потім починає стартувати через раз, а потім взагалі перестає, нулі на посткарті. І гріється цей чіп. Там внизу за посиланням є попередження, що він може глючити, може, то якраз мій випадок?
Так, я поки возився з цими епоксами хотсвапнув біос свого делюкса бо там теж мікруха SST + замінив пару підозрілих електролітів і моя пташка заспівала.
Прощупав того марвела пірометром і отримав 36-37° це після 10 хвилин роботи. Тому якщо на вашій він більше 40 то мабуть підозріло трохи

Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
radical: 05.02.2024 21:22 https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic ... l#19155256

Epox 8K9A7I rev. 1.1 має рідну флешку SST 39SF040
А яка у вас версія плати?
В мене також 1.1 :-/
Zakarul
Member

Повідомлення

как быстро скупят вудку за 800?))
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/videoka ... RLH0C.html
spoglyadach
Member

Повідомлення

Zakarul: 06.02.2024 13:08 как быстро скупят вудку за 800?))
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/videoka ... RLH0C.html
Щось від цього лота тхне лайном трохи, чи то я накручую себе? B-)
Zakarul
Member

Повідомлення

spoglyadach
Меня оно тоже настораживает. Даже за 300 не куплю. Нафиг надо. Но её все равно купят.
Відповісти