Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
mklm
Member

Повідомлення

spoglyadach: 02.02.2024 10:36 Цікаво, а де почитати? А 16гб DDR3 вона раптово не починає бачити як P45? B-)
спойлер
https://overclockers.ru/blog/ZFeSS/sho ... E3-series
acidburn
Member

Повідомлення

якісь 16гб, DDR3, а я точно в ту тему зайшов? :gigi:

Відправлено через 9 хвилин 36 секунд:
zoomir: 04.11.2023 12:12 Доброго дня. Віддали старий комп. Такого старого я ще не бачив. Монітору з vga не було, тому працездатність не перевіряв, але це не проблема зробити. Хто може оцінити, чи є сенс це продати і за скільки?
https://drive.google.com/drive/folders/ ... jXTo1S3A-S
Через 3 місяці врятував я оце з Херсона, добре що доставка Укрпоштою зараз лише 55 грн по акції.

Так, повний дешман але люблю слот 1 і повні збірки щоб точно як воно було тоді. Там навіть не пень, а целерон-300 і одна планка на 32, s3 trio3d crystal isa - напевно найдешевше, що можна було зібрати новим на середину 1999, ще й АТ-корпус розпродаж із залишків. CD взагалі раритет 4х, хоча майже впевнений що неробочий.
Всередині прикручен ще додатково динамік з телевізора і мікро-підсилювач вход від сідюка, ну прям гетто-бумбокс. :super:
На жаль, схоже на якусь проблему з мамкою, спочатку не вмикалась, після багаторазового перетикання всього проходить POST але висне на зверненні до бут-девайсів, висипаючи трохи сміття. На пост-карті тупо завжди нуль, вперше таке бачу, може й біос побився.
Візуально проблем не видно, кондери цілі, ну не думаю що довго копирсатись і ремонтувати тут є сенс.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ранок починається не з кави B-)
Зображення
Зображення

Відправлено через 2 години 23 хвилини 18 секунд:
Як би їй охлад відновити в стоковий або близький до нього варіант, я б на таке і якогось зальмана не пошкодував, але ж там 55мм то він наче не стає туди. В пасиві під 2D той радіатор має 56-58° ну і звісно що в 3D не годиться таке юзати та й може погано скінчитись. З найпростішого це здерти з GF2 MX 400 від Inno3D радіатор з вентилятором, але не дуже красиво та й там чіп не такий гарячий :-/
Не дуже хочеться багато експерементувати то треба робити одразу як треба і всьо, ламаю голову з самого срання. З самого красивого це втулити туди універсальний чіпсетний радіатор Zalman з хорошим розсіюванням тепла, але ж там теж треба буде чимось дути на нього в навантаженні
ApostolCV
Member

Повідомлення

spoglyadach, з кави і до кави... :shuffle:
спойлер
image21.jpg
image22.jpg
:beer:
spoglyadach
Member

Повідомлення

Я спочатку не пойняв в чому прикол, а потім як пойняв :laugh:

Відправлено через 1 годину 23 хвилини 36 секунд:
http://www.vgamuseum.info/images/zaatha ... 00_fhq.jpg

А хтось знає хто виробник цього Geforce 3? Бо знайшов в себе в закромах, купив колись ще у 2018 і вона в мене ніде не значилась а сьогодні ось відкопав B-)
enterprise2k3
Member

Повідомлення

Щось я не дуже вірю дяді гугелю, котрий думає що AGP719 - це geforce 3 ti200 від palit daytona. Бо така золотиста красуня і palit - якось не в'яжеться в одну купу.
Робоча?
spoglyadach
Member

Повідомлення

Була робоча, зараз не перевіряв бо займаюсь хотсвапанням біоса від мертвого епокса і тицяти туди відяху щось не дуже хочеться. Відклав, трохи пізніше перевірю на нормальній стабільній системі. Я теж одразу подумав що паліт бо всі ознаки ведуть туди але вони тоді були зовсім підвалом і не завжди можна було чітко розуміти.
Але все ж виявилось що це Palit - https://www.phantom.sannata.org/viewtopic.php?p=685993 в тій темі в тіпів 3 різних версії іполіта, оце виробник був видатний. Дві однакові відяхи а схемотехніка і комплненти різні :insane:
Ну я її взяв щось гривень за 100 +\- такшо пофіг на іполіта, приємна знахідка :up:

Відправлено через 2 години 12 хвилин 44 секунди:
Я шото вже варений, намагаюсь зашити BIOS для плати Epox з чіпсетом КТ400 на платі з NForce 2
Щось ніфіга не виходить, файли біос які я качнув з RetroWeb мають 512кб а бекап оригінальної мікрухи 256кб
Намагався зашити як нові так і з бекапу, ніфіга не хоче шитись, пробував AWDflash, Afudos, Uniflash і щось ніфіга не їде. Видає мені The program file's part number does not match with your system
Куди копать опше? :-/ інша плата на КТ400 є але то не така плата на якій будеш гратись хотсвапами бо це DFI :eek:
NecroKitchen
Member

Повідомлення

spoglyadach: 03.02.2024 19:49 А хтось знає хто виробник цього Geforce 3? Бо знайшов в себе в закромах, купив колись ще у 2018 і вона в мене ніде не значилась а сьогодні ось відкопав B-)
Там, на тому фото де золота відеокарта відеомапа, там навіть лого Palit Daytona є. Так що, якщо сама PCB (друковна плата) саме така (будь якого кольору: зелена, золота, фіолетова, ...), то це точно Palit Daytona, бо у них воно "не референс" + до того воно майже завжди має ці характерні наліпки (Made in China + довга прямокутна з номером та назвою карту).

Ладно, то таке. У мене з останнього, це ось ця цацка. Шукав, шоб була не паяна. Знайшов B-)
спойлер
photo_2024-01-30_20-44-59.jpg
spoglyadach
Member

Повідомлення

Знайшов, тепер буду паять :help:
Це та що продавалась на лоху в системному блоку?
NecroKitchen
Member

Повідомлення

spoglyadach: 04.02.2024 00:50 Знайшов, тепер буду паять :help:
Це та що продавалась на лоху в системному блоку?
Ніт. Ця була без системника, тобто з продом за "дерібан" я не домовлявся - що було, то й забрав.
Потім, якщо буде час та натхнення, то мабуть буду займатись - мити, рекапати на панасоніки замість OST у критичних місцях + полімери у VRM
Бумик
Member

Повідомлення

NecroKitchen
Ох уж этот Ашрок :up: :up:
Получается,можно взять плату 775Dual-VSTA и *залить* в нее прошивку от 4CoreDual-VSTA (надеюсь,чтоб без программатора,а простым способом).
Это чтоб первая указанная плата 4-хядерники поддерживала.
спойлер
Asrok 775 DUAL vs 4 Core.jpg
Кстати.на свою MSI P35Neo2 *залил* прошивку от MSI P35 Platinum ,ибо отличие этих плат только в самих радиаторах из теплотрубок.Просто читал.что прошивка от Платинум более стабильная.
спойлер
MSI P35Neo2.jpg
Сейчас на плате отлично *трудится* Q6600 2400@3000 изменением шины с 266 на 333,напряжение на проц по дефолту,не поднимал..И кстати.хватает боксового кулера с медной вставкой для оэлаждения проца,даже в подразогнанном состоянии.Но если поставить хотя бы 400х8= 3200мгц,тогда уже нужно поднимать напругу и понятно.что идет более сильный нагрев.Оставил 9х333.Из-за 200 мгц профита не стоит оно того(тогда уже *башню* придется ставить и т.п.)
ApostolCV
Member

Повідомлення

Бумик, для VSTA в неті є версія біос 3.19а для квадів . Бажано шити прогою а не програматором , бо злетить МАС ...я вже так мучився, ще шукаючи прогу яка б підійшла для прошивки МАС адресу.
Бумик
Member

Повідомлення

ApostolCV
775 Dual VSTA интересная плата,пошла хотя бы для проверки как PCI-E ,так и AGP видеокарт,а также памятиДДР1 и 2.И все это в одном флаконе. :beer:
Но цены..это что,за АМ2- АМ3 и 775 что сейчас хотят.
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/materin ... wuWDg.html
Тут и Дуал эта есть,но цены...зашквар.
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 03.02.2024 22:33 Намагався зашити як нові так і з бекапу, ніфіга не хоче шитись, пробував AWDflash, Afudos, Uniflash і щось ніфіга не їде. Видає мені The program file's part number does not match with your system
Ну, вона цілком логічно пише, що біос не від тієї плати. Вам, звичайно, відомо, що у флешерів є ключі для примусового прошивання, якщо ви впевнені, що робите))
Що ж стосується неспівпадіння розмірів прошивок, не зрозумів, це на одній у вас на одній платі таке, чи на різних?
Бумик: 04.02.2024 07:37 Получается,можно взять плату 775Dual-VSTA и *залить* в нее прошивку от 4CoreDual-VSTA (надеюсь,чтоб без программатора,а простым способом).

775Dual-VSTA і так квади держить, у мене QX6700 на ній стоїть. Щоправда, там німецький модбіос прошитий.
ApostolCV: 04.02.2024 08:23
Бажано шити прогою а не програматором , бо злетить МАС ...я вже так мучився, ще шукаючи прогу яка б підійшла для прошивки МАС адресу.
у асрока була спецтулза для виправлення МАС, я нею користувався після прошивки хотсвапом
ApostolCV
Member

Повідомлення

radical: 04.02.2024 08:55у асрока була спецтулза для виправлення МАС, я нею користувався після прошивки хотсвапом
Справа в тому, що якщо ви шили біос програматором , то біос злетить бо у новому біосі він відсутній , якщо ви не знаєте, що і як коректувати.
При додаванні МАС , схоже прога його добавляє у енерго залежну пам'ять хабу(югу).
Тож при знятті батарейки CMOS при наступному запуску ви отримаєте щось на кшталт Invalid MAC Address Press F1 to continue
radical
Member

Повідомлення

ApostolCV
Саме так і було, трапилась AM2NF3-VSTA з старим біосом, З АМ3 не стартувала, а АМ2 проців не було. Ну я, не довго думаючи, перешив хотсвапом на якомусь асроці на NF3 під 754. І після цього було саме так, як ви описали.
У асрока є спеціальна тулза, щоб приписати МАС, звичайно він є на коробці або на самій платі у вигляді наклейки десь у районі LPT порту
https://www.asrock.com/support/download/mactool.asp
spoglyadach
Member

Повідомлення

Бумик: 04.02.2024 07:37 NecroKitchen
Ох уж этот Ашрок :up: :up:
Получается,можно взять плату 775Dual-VSTA и *залить* в нее прошивку от 4CoreDual-VSTA (надеюсь,чтоб без программатора,а простым способом).
Воно на ізі шиється хотсвапом я собі навіть зробив резервну мукруху з БІОС під оцю дичину бо як і написали нижче там є певні танці з бубнами при прошивці. В мене якщо що є правильна софтіна яка шиє з вінди і сам мод біос який треба шити. Бо хотсвапом все чудово, але потім з'являються деякі нюанси і довелось перешивати правильно, але хоч плата ожила бо вона була зовсім не цейво B-)

Відправлено через 10 хвилин 39 секунд:
radical: 04.02.2024 08:55 Ну, вона цілком логічно пише, що біос не від тієї плати. Вам, звичайно, відомо, що у флешерів є ключі для примусового прошивання, якщо ви впевнені, що робите))
Що ж стосується неспівпадіння розмірів прошивок, не зрозумів, це на одній у вас на одній платі таке, чи на різних?
Воно наче й відомо але я десь загубив той гайд за яким раніше це робив, просто робиш це 1 раз на рік і якісь тонкощі забуваються. В мене ще якийсь лахак був з завантаженням AWDFLASH з однієї дискети, а потім підсовуванням іншої (це саме для епокса мені допомагало).
Історія там така, з сайту ретровеб файли прошивок під цю материнку важать по 512кб їх там всього три і всі мають однаковий розмір. Дамп біоса з самої плати має вагу 256кб, я подивився файли до інших плат епокс на 462 і там образи біосу теж по 256кб. На нфорсі 2 яку я останній раз рятував хотсвапами теж 256кб образ важить.
Шию мікруху з плати яка в моїх руках не працювала, дісталась мені в подарунок мертвою але вона давала довгі писки. Знаюси приколи епоксів вирішив зашити їй біос для профілактики. Коли трохи потикався вирішив для тесту зашити той дамп біосу що я зняв з мікрухи, що б зрозуміти чи зашиється хоча б він але ніт.
В принципі я маю трохи запасних мікрух і можна примусово прошити одну з них тим файлом що висить на ретровебі, але питання чим краще зашити і з якими ключами це робити?
ApostolCV
Member

Повідомлення

На ROM.by є статті. Читати багато але корисно. З авардом немає проблем. В основному знайти потрібну версію AWDFlash . Є нюанс , що нові версії витрачають підтримку старих флешок і навпаки , коли флешка за нова.
Що цікаво , це тільки на днях зіткнувся , що на ASUS P2V відкатився програматором до версії 1001 з Ретровеб.
Але писало при буті ще паскудний мікрокод. Але бутилась система.
При цьому офіційна софтина від Асуса кажи , що Unknown flash))) і прошите нову версію біосу вже не можеш.
При цьому зберегти біос із тої флешки воно може :gigi:
Тож на всякі випадки тримаю різні версії AWDFlash/DOS/Windows
spoglyadach
Member

Повідомлення

Блін, точно це був бяларуський ромбай. А його вже відновили, бо він щось довго не працював, прям здивований що відкрився, мабуть роки 2 взагалі не відкривалось нічого на ньому, помилка і все :super:
Зараз знайду те чтіво по якому я вчився шити
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 04.02.2024 13:21 Історія там така, з сайту ретровеб файли прошивок під цю материнку важать по 512кб їх там всього три і всі мають однаковий розмір. Дамп біоса з самої плати має вагу 256кб, я подивився файли до інших плат епокс на 462 і там образи біосу теж по 256кб.
Ага, зрозумів. Я б зробив наступне:
Знайшов би флешку під 512К і прошиб би її біосом з ретровеба хотсвапом на якійсь матері з рідним 512К біосом, хоч і під К8, бажано з авардом.
На платі з 256К біосом авард може матюкнутися на неспівпадіння розміру. Таке краще шити юніфлешем. Або силоміць шити авардом (ключ f), він прошиє половину і вилетить, а потім при перезавантаженні уже на рідній платі бутблок буде просити дискету з біосом, там вже можна буде нормально перешити.
Тут можуть бути ще варіанти, що були різні плати різних ревізій з різною флешкою. Або на ретровебі лежить якась туфта не від тієї плати, я с таким стикався, або ви невірно ідентифікували плату.
Попробуйте ще пошукати на сайті епоксу через вебархів або погуглити просто на всіляких сайтах з драйверами, що там буде лежати, під яку флешку.
Відповісти