spoglyadach: ↑ 02.02.2024 10:36 Цікаво, а де почитати? А 16гб DDR3 вона раптово не починає бачити як P45?
Останні статті і огляди
Новини
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
mklm
Member
-
acidburn
Member
якісь 16гб, DDR3, а я точно в ту тему зайшов?
Відправлено через 9 хвилин 36 секунд:
Так, повний дешман але люблю слот 1 і повні збірки щоб точно як воно було тоді. Там навіть не пень, а целерон-300 і одна планка на 32, s3 trio3d crystal isa - напевно найдешевше, що можна було зібрати новим на середину 1999, ще й АТ-корпус розпродаж із залишків. CD взагалі раритет 4х, хоча майже впевнений що неробочий.
Всередині прикручен ще додатково динамік з телевізора і мікро-підсилювач вход від сідюка, ну прям гетто-бумбокс.
На жаль, схоже на якусь проблему з мамкою, спочатку не вмикалась, після багаторазового перетикання всього проходить POST але висне на зверненні до бут-девайсів, висипаючи трохи сміття. На пост-карті тупо завжди нуль, вперше таке бачу, може й біос побився.
Візуально проблем не видно, кондери цілі, ну не думаю що довго копирсатись і ремонтувати тут є сенс.
Відправлено через 9 хвилин 36 секунд:
Через 3 місяці врятував я оце з Херсона, добре що доставка Укрпоштою зараз лише 55 грн по акції.zoomir: ↑ 04.11.2023 12:12 Доброго дня. Віддали старий комп. Такого старого я ще не бачив. Монітору з vga не було, тому працездатність не перевіряв, але це не проблема зробити. Хто може оцінити, чи є сенс це продати і за скільки?
https://drive.google.com/drive/folders/ ... jXTo1S3A-S
Так, повний дешман але люблю слот 1 і повні збірки щоб точно як воно було тоді. Там навіть не пень, а целерон-300 і одна планка на 32, s3 trio3d crystal isa - напевно найдешевше, що можна було зібрати новим на середину 1999, ще й АТ-корпус розпродаж із залишків. CD взагалі раритет 4х, хоча майже впевнений що неробочий.
Всередині прикручен ще додатково динамік з телевізора і мікро-підсилювач вход від сідюка, ну прям гетто-бумбокс.
На жаль, схоже на якусь проблему з мамкою, спочатку не вмикалась, після багаторазового перетикання всього проходить POST але висне на зверненні до бут-девайсів, висипаючи трохи сміття. На пост-карті тупо завжди нуль, вперше таке бачу, може й біос побився.
Візуально проблем не видно, кондери цілі, ну не думаю що довго копирсатись і ремонтувати тут є сенс.
-
spoglyadach
Member
Ранок починається не з кави
Відправлено через 2 години 23 хвилини 18 секунд:
Як би їй охлад відновити в стоковий або близький до нього варіант, я б на таке і якогось зальмана не пошкодував, але ж там 55мм то він наче не стає туди. В пасиві під 2D той радіатор має 56-58° ну і звісно що в 3D не годиться таке юзати та й може погано скінчитись. З найпростішого це здерти з GF2 MX 400 від Inno3D радіатор з вентилятором, але не дуже красиво та й там чіп не такий гарячий
Не дуже хочеться багато експерементувати то треба робити одразу як треба і всьо, ламаю голову з самого срання. З самого красивого це втулити туди універсальний чіпсетний радіатор Zalman з хорошим розсіюванням тепла, але ж там теж треба буде чимось дути на нього в навантаженні
Відправлено через 2 години 23 хвилини 18 секунд:
Як би їй охлад відновити в стоковий або близький до нього варіант, я б на таке і якогось зальмана не пошкодував, але ж там 55мм то він наче не стає туди. В пасиві під 2D той радіатор має 56-58° ну і звісно що в 3D не годиться таке юзати та й може погано скінчитись. З найпростішого це здерти з GF2 MX 400 від Inno3D радіатор з вентилятором, але не дуже красиво та й там чіп не такий гарячий
Не дуже хочеться багато експерементувати то треба робити одразу як треба і всьо, ламаю голову з самого срання. З самого красивого це втулити туди універсальний чіпсетний радіатор Zalman з хорошим розсіюванням тепла, але ж там теж треба буде чимось дути на нього в навантаженні
-
ApostolCV
Member
spoglyadach, з кави і до кави...
- спойлер
-
spoglyadach
Member
Я спочатку не пойняв в чому прикол, а потім як пойняв
Відправлено через 1 годину 23 хвилини 36 секунд:
http://www.vgamuseum.info/images/zaatha ... 00_fhq.jpg
А хтось знає хто виробник цього Geforce 3? Бо знайшов в себе в закромах, купив колись ще у 2018 і вона в мене ніде не значилась а сьогодні ось відкопав
Відправлено через 1 годину 23 хвилини 36 секунд:
http://www.vgamuseum.info/images/zaatha ... 00_fhq.jpg
А хтось знає хто виробник цього Geforce 3? Бо знайшов в себе в закромах, купив колись ще у 2018 і вона в мене ніде не значилась а сьогодні ось відкопав
-
enterprise2k3
Member
Щось я не дуже вірю дяді гугелю, котрий думає що AGP719 - це geforce 3 ti200 від palit daytona. Бо така золотиста красуня і palit - якось не в'яжеться в одну купу.
Робоча?
Робоча?
-
spoglyadach
Member
Була робоча, зараз не перевіряв бо займаюсь хотсвапанням біоса від мертвого епокса і тицяти туди відяху щось не дуже хочеться. Відклав, трохи пізніше перевірю на нормальній стабільній системі. Я теж одразу подумав що паліт бо всі ознаки ведуть туди але вони тоді були зовсім підвалом і не завжди можна було чітко розуміти.
Але все ж виявилось що це Palit - https://www.phantom.sannata.org/viewtopic.php?p=685993 в тій темі в тіпів 3 різних версії іполіта, оце виробник був видатний. Дві однакові відяхи а схемотехніка і комплненти різні
Ну я її взяв щось гривень за 100 +\- такшо пофіг на іполіта, приємна знахідка
Відправлено через 2 години 12 хвилин 44 секунди:
Я шото вже варений, намагаюсь зашити BIOS для плати Epox з чіпсетом КТ400 на платі з NForce 2
Щось ніфіга не виходить, файли біос які я качнув з RetroWeb мають 512кб а бекап оригінальної мікрухи 256кб
Намагався зашити як нові так і з бекапу, ніфіга не хоче шитись, пробував AWDflash, Afudos, Uniflash і щось ніфіга не їде. Видає мені The program file's part number does not match with your system
Куди копать опше? інша плата на КТ400 є але то не така плата на якій будеш гратись хотсвапами бо це DFI
Але все ж виявилось що це Palit - https://www.phantom.sannata.org/viewtopic.php?p=685993 в тій темі в тіпів 3 різних версії іполіта, оце виробник був видатний. Дві однакові відяхи а схемотехніка і комплненти різні
Ну я її взяв щось гривень за 100 +\- такшо пофіг на іполіта, приємна знахідка
Відправлено через 2 години 12 хвилин 44 секунди:
Я шото вже варений, намагаюсь зашити BIOS для плати Epox з чіпсетом КТ400 на платі з NForce 2
Щось ніфіга не виходить, файли біос які я качнув з RetroWeb мають 512кб а бекап оригінальної мікрухи 256кб
Намагався зашити як нові так і з бекапу, ніфіга не хоче шитись, пробував AWDflash, Afudos, Uniflash і щось ніфіга не їде. Видає мені The program file's part number does not match with your system
Куди копать опше? інша плата на КТ400 є але то не така плата на якій будеш гратись хотсвапами бо це DFI
-
NecroKitchen
Member
Там, на тому фото де золота відеокарта відеомапа, там навіть лого Palit Daytona є. Так що, якщо сама PCB (друковна плата) саме така (будь якого кольору: зелена, золота, фіолетова, ...), то це точно Palit Daytona, бо у них воно "не референс" + до того воно майже завжди має ці характерні наліпки (Made in China + довга прямокутна з номером та назвою карту).spoglyadach: ↑ 03.02.2024 19:49 А хтось знає хто виробник цього Geforce 3? Бо знайшов в себе в закромах, купив колись ще у 2018 і вона в мене ніде не значилась а сьогодні ось відкопав
Ладно, то таке. У мене з останнього, це ось ця цацка. Шукав, шоб була не паяна. Знайшов
- спойлер
-
spoglyadach
Member
Знайшов, тепер буду паять
Це та що продавалась на лоху в системному блоку?
-
NecroKitchen
Member
Ніт. Ця була без системника, тобто з продом за "дерібан" я не домовлявся - що було, то й забрав.spoglyadach: ↑ 04.02.2024 00:50 Знайшов, тепер буду паять
Потім, якщо буде час та натхнення, то мабуть буду займатись - мити, рекапати на панасоніки замість OST у критичних місцях + полімери у VRM
-
Бумик
Member
NecroKitchen
Ох уж этот Ашрок
Получается,можно взять плату 775Dual-VSTA и *залить* в нее прошивку от 4CoreDual-VSTA (надеюсь,чтоб без программатора,а простым способом).
Это чтоб первая указанная плата 4-хядерники поддерживала.
Ох уж этот Ашрок
Получается,можно взять плату 775Dual-VSTA и *залить* в нее прошивку от 4CoreDual-VSTA (надеюсь,чтоб без программатора,а простым способом).
- спойлер
- спойлер
-
ApostolCV
Member
Бумик, для VSTA в неті є версія біос 3.19а для квадів . Бажано шити прогою а не програматором , бо злетить МАС ...я вже так мучився, ще шукаючи прогу яка б підійшла для прошивки МАС адресу.
-
Бумик
Member
ApostolCV
775 Dual VSTA интересная плата,пошла хотя бы для проверки как PCI-E ,так и AGP видеокарт,а также памятиДДР1 и 2.И все это в одном флаконе.
Но цены..это что,за АМ2- АМ3 и 775 что сейчас хотят.
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/materin ... wuWDg.html
Тут и Дуал эта есть,но цены...зашквар.
775 Dual VSTA интересная плата,пошла хотя бы для проверки как PCI-E ,так и AGP видеокарт,а также памятиДДР1 и 2.И все это в одном флаконе.
Но цены..это что,за АМ2- АМ3 и 775 что сейчас хотят.
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/materin ... wuWDg.html
Тут и Дуал эта есть,но цены...зашквар.
-
radical
Member
Ну, вона цілком логічно пише, що біос не від тієї плати. Вам, звичайно, відомо, що у флешерів є ключі для примусового прошивання, якщо ви впевнені, що робите))spoglyadach: ↑ 03.02.2024 22:33 Намагався зашити як нові так і з бекапу, ніфіга не хоче шитись, пробував AWDflash, Afudos, Uniflash і щось ніфіга не їде. Видає мені The program file's part number does not match with your system
Що ж стосується неспівпадіння розмірів прошивок, не зрозумів, це на одній у вас на одній платі таке, чи на різних?
Бумик: ↑ 04.02.2024 07:37 Получается,можно взять плату 775Dual-VSTA и *залить* в нее прошивку от 4CoreDual-VSTA (надеюсь,чтоб без программатора,а простым способом).
775Dual-VSTA і так квади держить, у мене QX6700 на ній стоїть. Щоправда, там німецький модбіос прошитий.
у асрока була спецтулза для виправлення МАС, я нею користувався після прошивки хотсвапомApostolCV: ↑ 04.02.2024 08:23
Бажано шити прогою а не програматором , бо злетить МАС ...я вже так мучився, ще шукаючи прогу яка б підійшла для прошивки МАС адресу.
-
ApostolCV
Member
Справа в тому, що якщо ви шили біос програматором , то біос злетить бо у новому біосі він відсутній , якщо ви не знаєте, що і як коректувати.radical: ↑ 04.02.2024 08:55у асрока була спецтулза для виправлення МАС, я нею користувався після прошивки хотсвапом
При додаванні МАС , схоже прога його добавляє у енерго залежну пам'ять хабу(югу).
Тож при знятті батарейки CMOS при наступному запуску ви отримаєте щось на кшталт Invalid MAC Address Press F1 to continue
-
radical
Member
ApostolCV
Саме так і було, трапилась AM2NF3-VSTA з старим біосом, З АМ3 не стартувала, а АМ2 проців не було. Ну я, не довго думаючи, перешив хотсвапом на якомусь асроці на NF3 під 754. І після цього було саме так, як ви описали.
У асрока є спеціальна тулза, щоб приписати МАС, звичайно він є на коробці або на самій платі у вигляді наклейки десь у районі LPT порту
https://www.asrock.com/support/download/mactool.asp
Саме так і було, трапилась AM2NF3-VSTA з старим біосом, З АМ3 не стартувала, а АМ2 проців не було. Ну я, не довго думаючи, перешив хотсвапом на якомусь асроці на NF3 під 754. І після цього було саме так, як ви описали.
У асрока є спеціальна тулза, щоб приписати МАС, звичайно він є на коробці або на самій платі у вигляді наклейки десь у районі LPT порту
https://www.asrock.com/support/download/mactool.asp
-
spoglyadach
Member
Воно на ізі шиється хотсвапом я собі навіть зробив резервну мукруху з БІОС під оцю дичину бо як і написали нижче там є певні танці з бубнами при прошивці. В мене якщо що є правильна софтіна яка шиє з вінди і сам мод біос який треба шити. Бо хотсвапом все чудово, але потім з'являються деякі нюанси і довелось перешивати правильно, але хоч плата ожила бо вона була зовсім не цейвоБумик: ↑ 04.02.2024 07:37 NecroKitchen
Ох уж этот Ашрок
Відправлено через 10 хвилин 39 секунд:
Воно наче й відомо але я десь загубив той гайд за яким раніше це робив, просто робиш це 1 раз на рік і якісь тонкощі забуваються. В мене ще якийсь лахак був з завантаженням AWDFLASH з однієї дискети, а потім підсовуванням іншої (це саме для епокса мені допомагало).radical: ↑ 04.02.2024 08:55 Ну, вона цілком логічно пише, що біос не від тієї плати. Вам, звичайно, відомо, що у флешерів є ключі для примусового прошивання, якщо ви впевнені, що робите))
Що ж стосується неспівпадіння розмірів прошивок, не зрозумів, це на одній у вас на одній платі таке, чи на різних?
Історія там така, з сайту ретровеб файли прошивок під цю материнку важать по 512кб їх там всього три і всі мають однаковий розмір. Дамп біоса з самої плати має вагу 256кб, я подивився файли до інших плат епокс на 462 і там образи біосу теж по 256кб. На нфорсі 2 яку я останній раз рятував хотсвапами теж 256кб образ важить.
Шию мікруху з плати яка в моїх руках не працювала, дісталась мені в подарунок мертвою але вона давала довгі писки. Знаюси приколи епоксів вирішив зашити їй біос для профілактики. Коли трохи потикався вирішив для тесту зашити той дамп біосу що я зняв з мікрухи, що б зрозуміти чи зашиється хоча б він але ніт.
В принципі я маю трохи запасних мікрух і можна примусово прошити одну з них тим файлом що висить на ретровебі, але питання чим краще зашити і з якими ключами це робити?
-
ApostolCV
Member
На ROM.by є статті. Читати багато але корисно. З авардом немає проблем. В основному знайти потрібну версію AWDFlash . Є нюанс , що нові версії витрачають підтримку старих флешок і навпаки , коли флешка за нова.
Що цікаво , це тільки на днях зіткнувся , що на ASUS P2V відкатився програматором до версії 1001 з Ретровеб.
Але писало при буті ще паскудний мікрокод. Але бутилась система.
При цьому офіційна софтина від Асуса кажи , що Unknown flash))) і прошите нову версію біосу вже не можеш.
При цьому зберегти біос із тої флешки воно може
Тож на всякі випадки тримаю різні версії AWDFlash/DOS/Windows
Що цікаво , це тільки на днях зіткнувся , що на ASUS P2V відкатився програматором до версії 1001 з Ретровеб.
Але писало при буті ще паскудний мікрокод. Але бутилась система.
При цьому офіційна софтина від Асуса кажи , що Unknown flash))) і прошите нову версію біосу вже не можеш.
При цьому зберегти біос із тої флешки воно може
Тож на всякі випадки тримаю різні версії AWDFlash/DOS/Windows
-
spoglyadach
Member
Блін, точно це був бяларуський ромбай. А його вже відновили, бо він щось довго не працював, прям здивований що відкрився, мабуть роки 2 взагалі не відкривалось нічого на ньому, помилка і все
Зараз знайду те чтіво по якому я вчився шити
Зараз знайду те чтіво по якому я вчився шити
-
radical
Member
Ага, зрозумів. Я б зробив наступне:spoglyadach: ↑ 04.02.2024 13:21 Історія там така, з сайту ретровеб файли прошивок під цю материнку важать по 512кб їх там всього три і всі мають однаковий розмір. Дамп біоса з самої плати має вагу 256кб, я подивився файли до інших плат епокс на 462 і там образи біосу теж по 256кб.
Знайшов би флешку під 512К і прошиб би її біосом з ретровеба хотсвапом на якійсь матері з рідним 512К біосом, хоч і під К8, бажано з авардом.
На платі з 256К біосом авард може матюкнутися на неспівпадіння розміру. Таке краще шити юніфлешем. Або силоміць шити авардом (ключ f), він прошиє половину і вилетить, а потім при перезавантаженні уже на рідній платі бутблок буде просити дискету з біосом, там вже можна буде нормально перешити.
Тут можуть бути ще варіанти, що були різні плати різних ревізій з різною флешкою. Або на ретровебі лежить якась туфта не від тієї плати, я с таким стикався, або ви невірно ідентифікували плату.
Попробуйте ще пошукати на сайті епоксу через вебархів або погуглити просто на всіляких сайтах з драйверами, що там буде лежати, під яку флешку.