- спойлер
Останні статті і огляди
Новини
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
offece-trader
Member
Попала в руки вот такая интересная материнка DUAL Socket 370 ECS D6VAA. Внешне в идеальном состоянии, ни пыли ни грязи, все красивое. Вот только какая то добрая душа выпаяла из нее все конденсаторы. Я бы подумал на spoglyadach - но он бы точно потом такую материнку не выпустил бы из рук... Зачем и почему - большая тайна. Надо ли она кому то в таком состоянии и сколько за нее готовы предложить ? А то поиск по DUAL Socket 370 выдает какие то нереальный цифры в 24к гривен за материнку Или такое только на аукцион выставлять надо ? Красивые и большие фото под спойлером:
-
ApostolCV
Member
А 7800GS AGP з ОЛХ пішла "нашим" фанатам з м~кам продавана?
-
spoglyadach
Member
offece-trader
А чого одразу я? Я з таких материнок кондьори не видираю, для того є спеціальні мертві плати які не несуть історичної цінності і мають генетичні проблеми
Оце б зараз подвійний сокет 370 на кондьори пускать, але якщо що то я б їй впаяв хороших фірмолвих кондьорів взад, якщо за якийсь гуманний цінник (наприклад 23.999)
Відправлено через 57 секунд:
А чого одразу я? Я з таких материнок кондьори не видираю, для того є спеціальні мертві плати які не несуть історичної цінності і мають генетичні проблеми
Оце б зараз подвійний сокет 370 на кондьори пускать, але якщо що то я б їй впаяв хороших фірмолвих кондьорів взад, якщо за якийсь гуманний цінник (наприклад 23.999)
Відправлено через 57 секунд:
Нічо не панятно але очінь інтірєсно. Там якась була за 4000 гривень чи тут про щось інше мова йде?ApostolCV: ↑ 26.01.2024 19:37 А 7800GS AGP з ОЛХ пішла "нашим" фанатам з м~кам продавана?
-
ApostolCV
Member
spoglyadach, це щось мій поспіх +Т9 накоїли справ.
Висіла пів дня на лох.уа 7800GS за 1500.
Висіла пів дня на лох.уа 7800GS за 1500.
-
spoglyadach
Member
Ааа, нє я хворію такшо всьо проспав
Ну то щастя здоровля новому власнику, мені якось ще у 2021 році продали за 600 гривень (тоді це був цінник за живу 3850 або 7800) просто згвалтовану 7800. Правда то й мій косяк, що забив на певні ознаки того що не варто було забирати таку відяху, карочє вона виявилась відваленою та й перегрітою, а продавець божився що з відяхою все було супер і пропонував відправити йому її назад, він перевірить і тоді поверне гроші. Але я щось вирішив що одного разу бути лохом вже достатньо, двічі не варто
Більше я ці відвали не купував, але бачив ще кілька сумнівних екземплярів у деяких навіть було видно покоцані смд на фото. Карочє в ці ігри з відяхами що пішли по руках і коштують таких грошей краще не гратись
Відправлено через 6 хвилин 56 секунд:
Шановні, це не учбова тривога
Ну то щастя здоровля новому власнику, мені якось ще у 2021 році продали за 600 гривень (тоді це був цінник за живу 3850 або 7800) просто згвалтовану 7800. Правда то й мій косяк, що забив на певні ознаки того що не варто було забирати таку відяху, карочє вона виявилась відваленою та й перегрітою, а продавець божився що з відяхою все було супер і пропонував відправити йому її назад, він перевірить і тоді поверне гроші. Але я щось вирішив що одного разу бути лохом вже достатньо, двічі не варто
Більше я ці відвали не купував, але бачив ще кілька сумнівних екземплярів у деяких навіть було видно покоцані смд на фото. Карочє в ці ігри з відяхами що пішли по руках і коштують таких грошей краще не гратись
Відправлено через 6 хвилин 56 секунд:
Шановні, це не учбова тривога
-
spoglyadach
Member
А це що з ними таке зробили, якись новомодний афінаж? Відправлено через 24 хвилини 19 секунд:
Блін я все відкладаю вирішення цієї проблемки, але мабуть прийшов час. Сам я ще нічого із цим не робив але до мене спроби були і це видно, текстоліт вже трохи пошкрябаний під стійкою до доріжки. Судячи з слідів банальну методу пласкогубцями вже пробували і це нічого не дало, я для себе думав що цілком жива ідея - затягнути в тіски, прокласти захист навколо гвинта і крутити, але гвинт під мінус, тобто не хрестова викрутка і воно вилітає дайбоже то шанс щось знести досить великий. Другий варіант взяти гравер з алмазним диском, зрізати більшу частину латунної стійки і потім розпилити залишки поклавши плату горизонтально і роблячи надріз по центру. Другий варіант звучить класно але якщо щось піде не так в тісках там вже нічого не зажмеш що б розкрутити. Може є якісь ідеї?
-
radical
Member
Затиснути головку гвинта у тиски, а потім ключем по типу балонного відкрутити стійку, або відкрутиться, або зламається гвинт.
-
spoglyadach
Member
Проблема в тому що там немає граней, він повністю круглий та полий, і плата дуже близько буде а там кондьори, транзюк і аудіокодек
Відправлено через 4 хвилини 41 секунду:
Хммм, а от про шестигранник всередині я щось забув, хоча вони прокручуються аж бігом але це краще ніж ота пласка викрутка яка вилітає як дурна. Мабуть почну з тисочків і шестигранника, він хоч коли вилітає то не у плату а вгору
Відправлено через 4 хвилини 41 секунду:
Хммм, а от про шестигранник всередині я щось забув, хоча вони прокручуються аж бігом але це краще ніж ота пласка викрутка яка вилітає як дурна. Мабуть почну з тисочків і шестигранника, він хоч коли вилітає то не у плату а вгору
-
radical
Member
Взяти міцний тонкий картон, або навіть пластикову картку від SIM або кредитку, зробити отвір у ній під діаметр головки гвинта.
Отправлено спустя 3 минуты 41 секунду:
капець, хто ж туди його вкрутив?
чи це була якась фірмА типу НР?
тоді все значно простіше, стійка в тиски, викрутка під шестигранник і вперед!
бажаю успіху.
це що, слот1 на 694х?
Отправлено спустя 3 минуты 41 секунду:
капець, хто ж туди його вкрутив?
чи це була якась фірмА типу НР?
тоді все значно простіше, стійка в тиски, викрутка під шестигранник і вперед!
бажаю успіху.
це що, слот1 на 694х?
-
spoglyadach
Member
Нє, картон то не надійно я взів шматок від прозорого пластикового блістеру бо його простіше вирізати і зробив в ньому тонку полоску якраз під гвинт.
Вкручений він був мабуть з момента виробництва бо плата під ним трохи деформувалась горкою, HP щось накосячили при виборі підрядника для збірки.
Так це Slot 1 але на 820 з RDRAM
Вкручений він був мабуть з момента виробництва бо плата під ним трохи деформувалась горкою, HP щось накосячили при виборі підрядника для збірки.
Так це Slot 1 але на 820 з RDRAM
-
mklm
Member
яка різниця між D1 та M0 окрім більшого жору харчування у останнього?radical: ↑ 25.01.2024 18:35 Не у кого, часом, не завалявся непотрібний 478 PIV 2.26 або 2.4 533 Northwood D1/M0?
Потрібен для одного цікавого проекту.
-
radical
Member
M0 це галатин з обрізаним L3 наче
-
Mykolay3ack
HWBOT OC Team
radical
Маю М0, різниці не помітив. Може навіть гірше розганяється.
Маю М0, різниці не помітив. Може навіть гірше розганяється.
-
radical
Member
Mykolay3ack
Може бути, навіть D1 дуже "плавають" від одного екземпляра до іншого, деякі до 2.8 ледве, а у інших 3.2 штатна частота.
Але ранні ревізії, типа B0/C1, здається, гоняться ще гірше.
Може бути, навіть D1 дуже "плавають" від одного екземпляра до іншого, деякі до 2.8 ледве, а у інших 3.2 штатна частота.
Але ранні ревізії, типа B0/C1, здається, гоняться ще гірше.
-
mklm
Member
B0 це про SNDS
https://www.overclockers.com/forums/thr ... ky.115166/
хоча є теорія про те шо всі проци вже відкинули копита, а ті шо зараз живі - не помруть (але це не точно)
M0 - обрубаний галатін - можливо, треба деліднути
3.2 - це дитячий розгін для нормальних нортвуд
https://www.overclockers.com/forums/thr ... ky.115166/
хоча є теорія про те шо всі проци вже відкинули копита, а ті шо зараз живі - не помруть (але це не точно)
M0 - обрубаний галатін - можливо, треба деліднути
3.2 - це дитячий розгін для нормальних нортвуд
Востаннє редагувалось 30.01.2024 11:28 користувачем mklm, всього редагувалось 1 раз.
-
radical
Member
Я маю на увазі постійний помірний розгін на штатній напрузі.
Я думав, що S.N.D.S. стосується нортвудів взагалі, а не лише В0
Я думав, що S.N.D.S. стосується нортвудів взагалі, а не лише В0
-
mklm
Member
наче тільки першої ревізіїradical: ↑ 30.01.2024 11:28 Я думав, що S.N.D.S. стосується нортвудів взагалі, а не лише В0
в мене лише один D1 нортвуд здох, але думаю шо то від 2в вкора
-
ApostolCV
Member
mklm, з великою долею вірогідності це галатин який не пройшов контроль якості або по частоті або по L3.
В мене є два M0 2,28 їде на стоковому до 2.8, 2.8 => 3,2 на сток.
В останнього здається є ФСБ вод якщо я правильно пам'ятаю.
В мене є два M0 2,28 їде на стоковому до 2.8, 2.8 => 3,2 на сток.
В останнього здається є ФСБ вод якщо я правильно пам'ятаю.
-
spoglyadach
Member
-
radical
Member
Узяв тут жменьку проців не задорого
Pentium4 1.6A
Невідомий 478 з шліфованою кришкою (та без ноги, як потім виявилось, гигигигигиги)
Barton 2500+
Athlon 64 6000+ ("вирубається")
Перший чвертьпень запустився, другий ні. Подивився ноги, побачив одну відсутню. Хотів вже шукати даташит, аж потім звернув увагу на дрібні кондери на пузі і почав шукати "прескотову" материнку. На прескотовій запустився, виявився пеньок 3.0/1024/800/HT. E0. Якийсь добродій на ньому зашліфував кришку до дзеркального блиску, стерши всю гравировку.
Бартон запустився сходу як 3200+ (так джампери стояли) та завантажив систему, але у нього якийсь дикий VID(1.7) і гріється він відповідно. Перевірив множник (а раптом?), виявився заблокований. Подивлюся пізніше дату випуску, може, його можна розблокувати, а ні, то перероблю в мобільний.
Athlon 64 6000+ дійсно вирубається після хвилини роботи, причому при повторному включенні вирубається майже одразу. Спробую зробити йому трепанацію.
Pentium4 1.6A
Невідомий 478 з шліфованою кришкою (та без ноги, як потім виявилось, гигигигигиги)
Barton 2500+
Athlon 64 6000+ ("вирубається")
Перший чвертьпень запустився, другий ні. Подивився ноги, побачив одну відсутню. Хотів вже шукати даташит, аж потім звернув увагу на дрібні кондери на пузі і почав шукати "прескотову" материнку. На прескотовій запустився, виявився пеньок 3.0/1024/800/HT. E0. Якийсь добродій на ньому зашліфував кришку до дзеркального блиску, стерши всю гравировку.
Бартон запустився сходу як 3200+ (так джампери стояли) та завантажив систему, але у нього якийсь дикий VID(1.7) і гріється він відповідно. Перевірив множник (а раптом?), виявився заблокований. Подивлюся пізніше дату випуску, може, його можна розблокувати, а ні, то перероблю в мобільний.
Athlon 64 6000+ дійсно вирубається після хвилини роботи, причому при повторному включенні вирубається майже одразу. Спробую зробити йому трепанацію.