Останні статті і огляди
Новини
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
ApostolCV
Member
Як це так сталося , що ще ніхто не поцупив цей девайс:
https://theretroweb.com/motherboards/s/ ... 0pro-m2-v2
-
radical
Member
У мене така вже є наче, зараз у ремонті, надулися конденсатори біля сокету. Я, чесно кажучи, вперше побачив, як пучить полімери.
А так, плата нічого, с Conroe на 300 шині працювала. Wolfdale не підтримує, запускаються з х6
А так, плата нічого, с Conroe на 300 шині працювала. Wolfdale не підтримує, запускаються з х6
-
spoglyadach
Member
А в чому цінність плати яка тримає максимум Е6700
Ще й елітгруп який дещо гірший за той же ASRock на тій самій логіці
-
acidburn
Member
Notes: Unofficially supports Quad Core processorsspoglyadach: ↑ 27.12.2023 18:31 А в чому цінність плати яка тримає максимум Е6700
Хоча на вогонсах пишуть що ніфіга https://www.vogons.org/viewtopic.php?f= ... 5&start=60
Я думаю дійсно малоймовірно, швидше за все помилка і там максимум дуо, тому не дуже цікава плата
-
radical
Member
spoglyadach
У асрока немає подібних плат. Щось таке було у MSI і Asus (у асуса ще з мостом 8251)
Kenstfield можна поставити, напевне. Але цінність плати не в цьому, а в тому, що вона нормально підтримує 98 і DOS.
У асрока немає подібних плат. Щось таке було у MSI і Asus (у асуса ще з мостом 8251)
Kenstfield можна поставити, напевне. Але цінність плати не в цьому, а в тому, що вона нормально підтримує 98 і DOS.
-
ApostolCV
Member
Як вже було сказано вище, плата хороший варіант для "включив і працюєш".
Намагання засунути в такі системи квади...сумнівно.
Два швидких ядра в таких системах куда цікавіше, як для 98 так і для проектів після 2006 які почали вміти у 2-core.
P.S. Звичайно це моє бачення і воно не забов'язане співпадати з думкою шановного панства.)
Намагання засунути в такі системи квади...сумнівно.
Два швидких ядра в таких системах куда цікавіше, як для 98 так і для проектів після 2006 які почали вміти у 2-core.
P.S. Звичайно це моє бачення і воно не забов'язане співпадати з думкою шановного панства.)
-
spoglyadach
Member
Вірю, майже повіривacidburn: ↑ 27.12.2023 19:50 Notes: Unofficially supports Quad Core processors
Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
Але при цьому не має ISA якщо вже любиш DOS то навіщо цей 775 і танці з бубнами, там же ще звук треба завести якось. Хоча може я не правий бо я не фанатію з DOSradical: ↑ 27.12.2023 19:57 Kenstfield можна поставити, напевне. Але цінність плати не в цьому, а в тому, що вона нормально підтримує 98 і DOS.
Відправлено через 29 хвилин 23 секунди:
Я нещодавно отакою хєроборой розжився за недорого, правда ще не знаю навіщо
-
acidburn
Member
Я теж не дуже зрозумів, чому ця плата підходить для DOS, бо там головне - звук, і він ділиться на три частини за сумісністю 1) ISA слот з DMA (іноді його немає), ну тут зрозуміло, 2) SB-link і PCI карта що його підтримує, ну вже трохи гірше і 3) PCI-карта з гарною підтримкою в DOS, різними резидентами, наприклад навіть найперші SB Live підходять, далі сумісність впала.spoglyadach: ↑ 27.12.2023 23:05
Але при цьому не має ISA якщо вже любиш DOS то навіщо цей 775 і танці з бубнами, там же ще звук треба завести якось. Хоча може я не правий бо я не фанатію з DOS
Все інше вже не так важливо, бо з PCI VGA відео особливих проблем немає, як і с глайдом. Та й ті ігри для яких потрібен проц краще першого пня - як правило йдуть і на умовно новому залізі без проблем.
Для Win98 головне щоб були драйвера для чіпсету, ну тоді традиційно 865G, або навіть nForce3. А тут P4M800 Pro, про який не знаю.
Хоча як для простого Core 2 Duo з AGP непогана ціна, ну у мене аналог вже є, і не один.
-
radical
Member
Бо там південний міст VIA8237, який звичайно добре працює з такими картами, як ESS Solo1, наприклад.acidburn: ↑ 28.12.2023 01:01 Я теж не дуже зрозумів, чому ця плата підходить для DOS, бо там головне - звук, і він ділиться на три частини за сумісністю
865G вже має гіршу сумісність, а за NF3 і казати нічого.
acidburn: ↑ 28.12.2023 01:01 P4M800 Pro, про який не знаю
це старий чипсет часів четвертого пня, так що драйвери на нього 100% є, я ставив на таку плату 98, працює ідеально.
-
radical
Member
Питаннячко, якщо вставити одночасно AGP і PCI-E відеокарти, в біосі можна вибирати, яка буде основною і з якої за замовчуванням стартувати і вантажити систему?spoglyadach: ↑ 27.12.2023 23:05 Я нещодавно отакою хєроборой розжився за недорого, правда ще не знаю навіщо
-
spoglyadach
Member
На таких платах або AGP або PCIe а разом воно не працюєradical: ↑ 28.12.2023 17:39 Питаннячко, якщо вставити одночасно AGP і PCI-E відеокарти, в біосі можна вибирати, яка буде основною і з якої за замовчуванням стартувати і вантажити систему?
-
radical
Member
Ну тут, так би мовити, AGP по факту PCI, так що чому б йому не працювати?
У асрока на 915GV можно одночасно (!) використовувати обидва типи карт, та ще й чипсетне відео.
Окрім того, питання було не про одночасну роботу, а чи можна переключати головну карту в біосі. Я просто колись хотів узяти подібну плату ECS на 939 сокеті, але там не було такої можливості.
У асрока на 915GV можно одночасно (!) використовувати обидва типи карт, та ще й чипсетне відео.
Окрім того, питання було не про одночасну роботу, а чи можна переключати головну карту в біосі. Я просто колись хотів узяти подібну плату ECS на 939 сокеті, але там не було такої можливості.
-
mklm
Member
на pt880 одночасно працює і AGP, і PCI-E, так шо не вводи людей в оману...
а на тій матері шо зверху (екс на 915) - то не AGP взагалі
а на тій матері шо зверху (екс на 915) - то не AGP взагалі
-
spoglyadach
Member
Я зрозумів про що питання, саме про наявність пріоритету ініціалізації в опціях БІОС, гляну коли буду займатись цією платою бо зараз трохи не до залізок
-
spoglyadach
Member
mklm
Тобто можна одночасно підключити два монітори до AGP та до PCIe і використовувати одночасно дві відеокарти?
Тобто можна одночасно підключити два монітори до AGP та до PCIe і використовувати одночасно дві відеокарти?
-
mklm
Member
дві одночасно не будуть працювати 100%, бо агп не вміє в крос/слай/тощоspoglyadach: ↑ 28.12.2023 17:59 mklm
-
spoglyadach
Member
ааа, тобто під тезою що вони працюють одночасно треба розуміти що інша просто енергію споживає, пойняв.
Ну це як автівка з поламаною КПП, ну вона ж заводиться значить все ок
Стосовно AGP-express, цілком логічно що це через костиль бо там 915 чіпсет, який не має взагалі ніякої підтримки AGP на рівні чіпсету, тобто це франкенштейн
The AGP Express slot is used to install an AGP graphics card that emulates
the AGP function. To get better performance and compatibility on our
special designed AGP Express slot, we recommend users use one of the AGP
graphics cards that have been tested by out company. See the “Supported
AGP 8X/4X VGA Cards List” or visit our website at “http://www.ecs.com.tw”
for the updated supported list.
Ну це як автівка з поламаною КПП, ну вона ж заводиться значить все ок
Стосовно AGP-express, цілком логічно що це через костиль бо там 915 чіпсет, який не має взагалі ніякої підтримки AGP на рівні чіпсету, тобто це франкенштейн
The AGP Express slot is used to install an AGP graphics card that emulates
the AGP function. To get better performance and compatibility on our
special designed AGP Express slot, we recommend users use one of the AGP
graphics cards that have been tested by out company. See the “Supported
AGP 8X/4X VGA Cards List” or visit our website at “http://www.ecs.com.tw”
for the updated supported list.
-
Бумик
Member
И еще не *дружит* с AGP картами Радеон,ни одна не завелась из штук четырех,пяти уж точно (за PCI-E Радеон не скажу.на тот момент,когда была данная материнка,карточки такой не было проверить).Это на материнке 478 сокет Asrock P4 dual 915GL.Впоследствии материнку продал,потеряв к ней интерес.spoglyadach: ↑ 28.12.2023 18:10 915 чіпсет, який не має взагалі ніякої підтримки AGP на рівні чіпсету, тобто це франкенштейн
-
acidburn
Member
Така ж фігня, лежала GA-8i915me, захотів використовувати як тестову платформу універсальну але незабаром плюнув - нормально не працює ні те ні інше.Бумик: ↑ 28.12.2023 18:37И еще не *дружит* с AGP картами Радеон,ни одна не завелась из штук четырех,пяти уж точно (за PCI-E Радеон не скажу.на тот момент,когда была данная материнка,карточки такой не было проверить).Это на материнке 478 сокет Asrock P4 dual 915GL.Впоследствии материнку продал,потеряв к ней интерес.spoglyadach: ↑ 28.12.2023 18:10 915 чіпсет, який не має взагалі ніякої підтримки AGP на рівні чіпсету, тобто це франкенштейн