Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
spoglyadach
Member

Повідомлення

Я вже маю P5E3 правда з деякими нюансами у вигляді відгорівшої доріжки що йде до якоїсь периферії, але то вже нюанси. Вона нажаль тільки 12Гб пам'яті приймає на борт, але сама по собі дуже цікава штука :up:
Вона ніфіга не приведена до ладу, треба буде зайнятись коли буде настрій

Відправлено через 20 хвилин 57 секунд:
Якось так, було/стало :) можна було б ще краще, але не хотілось зосереджуватись на досягненні ідеального результату що б не зробити гірше бо люмінь має властивості ламатись :spy:
Зображення
Зображення
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

spoglyadach: 25.11.2023 21:38 Я вже маю P5E3 правда з деякими нюансами у вигляді відгорівшої доріжки що йде до якоїсь периферії, але то вже нюанси. Вона нажаль тільки 12Гб пам'яті приймає на борт, але сама по собі дуже цікава штука :up:
Вона ніфіга не приведена до ладу, треба буде зайнятись коли буде настрій

Відправлено через 20 хвилин 57 секунд:
Якось так, було/стало :) можна було б ще краще, але не хотілось зосереджуватись на досягненні ідеального результату що б не зробити гірше бо люмінь має властивості ламатись :spy:
Зображення
Зображення
Я на своїй по обкусував кусачками, не ставав водоблок. Ось такий я варвар)
Вкладення
2186310.jpeg
spoglyadach
Member

Повідомлення

Так ось хто це зробив... іди сюда нада поговоріть :gamer:
Є один лахак, можна купити несправну молодшої моделі, там співавдвють кріплення північного та південного і таким чином вбити двох зайців, прибравши підігрів південного від гарячого північного і позбутись отого відростка бестолкового, який навіть не пропаяний до трубки. Оці трубки то канєшно було красіво, але ефективність в них була дуже сумнівною на деяких моделях (не на всіх).
Я про Asus P5QL-E, здається з цієї плати співпадали отвори, днями можу глянуть якщо комусь такий лахак корисний, бо може я вже наплутав B-)
radical
Member

Повідомлення

Я, канечьно, ненастаясчій сварщік, але як ви уявляєте будуть працювати оті всі кросіві радіатори з трубками без боксоподібного процесорноко кулера?
Tfd
Member

Повідомлення

radical: 26.11.2023 08:56 Я, канечьно, ненастаясчій сварщік, але як ви уявляєте будуть працювати оті всі кросіві радіатори з трубками без боксоподібного процесорноко кулера?
Я би сказав що набагато менш ефективно, але вже ж краще ніж якби радіаторів взагалі не було. :)

Високе енергоспоживання складових комп'ютерів - зло. Не люблю водянок і башт з кулерами. Люблю боксові кулери, люблю пасивне охолодження (тільки те що без перегріву).
spoglyadach
Member

Повідомлення

radical: 26.11.2023 08:56 Я, канечьно, ненастаясчій сварщік, але як ви уявляєте будуть працювати оті всі кросіві радіатори з трубками без боксоподібного процесорноко кулера?
Є охолодження типу топ-флоу, в мене на подібній материнці ASUS Maximus колись стояв Big Typhoon і все було чудово, окрім того що цей кулер вигинав текстоліт бо не було обмеження на гвинтах яке б регулювало притискання та відсутність перекосу (віртуальні прівєтікі інженерам термалтейку).
Навіть звичайна класична башта cтворює повітряні потоки навколо радіаторів що забезпечує більш ефективну конвекцію, ну і звісно ж у нормальних людей в корпусі завжди стояв хоча б витяжний вентилятор який теж допомагав конвекції. Але в багатьох материнках охолодження було реалізовано за принципом підігрівання компонентів від більш гарячих через теплотрубки. Я звісно не проводив замміри, але мені здається роздільний контур охолодження VRM та мостів був би ефективніший, хоча ось конкретно ця плата має великий розмір радіатора на північному і я так розумію там врахували додатковий нагрів від зони VRM. Але ж були і плати типу P5E3 де на північному був маленький радіатор, або P5E3 Deluxe де зверху на радіаторі присутня декоративна кришка. Корочше так якщо розібрати купу плат, то є чимало таких де є досить сумнівні реалізації, але тенденції того часу вимагали робити так бо інакше виглядало не дуже вдало з точки зору маркетингів B-)
enterprise2k3
Member

Повідомлення

Потроху намагаюсь запустити звіра, про котрого писав вище (тумбочка від chenbro з Tyan s1952 всередині). Пропилососив як міг, спробував завести, 0 реакції (пост карти у мене нема). Відеокарта - AGP, rv100 (radeon) SDR 32M. Ластик по контактам не допоміг.
Якщо без відеокарти, або з PCI S3 Trio - пишчить 2 і одразу 8, всі короткі.
Встромив agp GF2 MX400 - запустилося.

p/s блок живлення сказав бух, хоча оглядав і вздутишів не побачив. При цьому звір продовжив працювати... звичайно-ж висмикнув все, оглянув, нічого не побачив... але тепер боюся запускати на ньому
p/p/s походу ми з radical дожартувались стосовно максимальних 2ГБ - пам'яті у мене там як не дивно вже і так 1ГБ - вставлено pc133 2х512 reg ecc. Може напхав свого часу? Не пам'ятаю.. :spy:
p/p/p/s вставив відеокарту в soltek sl-65ept, на ній теж жодного писку/картинки, коли ця відяха вставлена. Обидві системи з нею поводять себе як труп без ознак життя (при умові що нема посткарти і не можливо глянути ознаки життя по ній). А так можна було?..
radical
Member

Повідомлення

Відеокарту почистити контакти, не заведеться, значить у відро.
"Блок живлення сказав бух", може, це просто конденсатори розрядились, якщо нічого не горіло, то ок.
Я так зрозумів, що там два БЖ з функцією гарячою заміни? Це ж типу сервер.
enterprise2k3
Member

Повідомлення

radical походу в відро. Ще одна чистка контактів, ще одне обмахування щіткою від пилюки (може де старим слоєм спрессованого пилу коротнуло?) - поведінка та-ж сама, з цією відяхою материнки роблять вигляд, що вони труп.
Обнюхав все, запах не стандартний і слабкий. Це все що завгодно, але не запах електроліту. Може дійсно ще раз спробую завести на рідному, подивлюсь що буде
У зв'язку з цією епопеєю придбав би у когось з вас як мінімум декілька mx400 128bit, у мене запаси закінчилися
Zakarul
Member

Повідомлення

Видуху проверить на паре мамок. Предварительно ее желательно полностью вымыть и хорошо просушить. Если это не поможет - трупак 100%,
nummus777
Junior

Повідомлення

enterprise2k3: 26.11.2023 19:21 radical походу в відро. Ще одна чистка контактів, ще одне обмахування щіткою від пилюки (може де старим слоєм спрессованого пилу коротнуло?) - поведінка та-ж сама, з цією відяхою материнки роблять вигляд, що вони труп.
Обнюхав все, запах не стандартний і слабкий. Це все що завгодно, але не запах електроліту. Може дійсно ще раз спробую завести на рідному, подивлюсь що буде
У зв'язку з цією епопеєю придбав би у когось з вас як мінімум декілька mx400 128bit, у мене запаси закінчилися
Добрий вечір.
Відеокарта GeForce4 MX440 64 Mb 128 bit Тест ОК https://izi.ua/uk/p-55750604-videokarta ... it-test-ok
enterprise2k3
Member

Повідомлення

radical
Шановний, ви чудовий провокатор, я пишу це у гарному смислі, а не в поганому. зараз це чудовисько завантажиор ОСь, котру я колись туди накатав. Якщо все буде ок, то фотки cpu-z будуть трохи пізніше
radical
Member

Повідомлення

enterprise2k3
А там блоки живлення по контактам стандартні чи якісь специфічні?
enterprise2k3
Member

Повідомлення

radical
на материнку приходить звичайний ATX 20pin, зі стандартною распіновкою (змірив, спробував інший б/ж - все ОК)

Як і обіцяв, CPU-Z
спойлер
Зображення
p/s все життя вважав, що там 2м кеша, але на цих процах дійсно 512к. SL3LM
radical
Member

Повідомлення

enterprise2k3: 26.11.2023 19:35 p/s все життя вважав, що там 2м кеша, але на цих процах дійсно 512к. SL3LM
всякі були
https://www.cpu-world.com/CPUs/Pentium- ... 0Xeon.html

SL3LM це функціональний аналог katmai
Aibolit25
Member

Повідомлення

Усім привіт! Нарешті, прийла довгоочикувана посилка! Перша спроба була три роки назад і була невдалою - мене кинули тоді - довга історія, тож, вже і не важливо. Літом цього року я знов знайшов і зробив замовлення - 3 місяці морем і тепер поповне збірку 2010-2011 року. Нажаль, я не можу зараз її перевірити по двох причинах: по-перше, я знаходжусь зараз в іншої стороні нашої держави, а по-друге - в мене немає такого блока живлення, щоб запустити цей агрегат :gigi: Забрати з пошти і зробити фото - просив дружину. Подивився на фото і одразу питання виникло: шо то за три двоконтактні роз'єми біля трьох роз'ємів живлення, якщо дивитись зверху. Може хто знає та підкаже? Для чого вони?
спойлер
IMG-20231202-WA0007.jpg
спойлер
IMG-20231202-WA0006.jpg
spoglyadach
Member

Повідомлення

Скоріш за все там підключаються роз'єми для щупів мультиметра, що б знімати точний вольтаж :)
Aibolit25
Member

Повідомлення

Та і на цієй фотці не зрозуміло шо то за роз'єм над двома DVI роз'ємами. :shuffle:
спойлер
IMG-20231202-WA0009.jpg
Ну, і, звичайно ж, її, судячи з усього, грохнули десь по дорозі, бо планка кріплення трохи зігнута знизу, і якась царапка з'явилася на тильної стороні біля бовта, який цю планку і тримає. :mad:
спойлер
IMG_20231202_170652.jpg
Мать його за ногу. Нехай, головне щоб працювала, а ту косметику я зроблю потім.
Vlad Tepec-Dracula
Member

Повідомлення

Aibolit25
Збоку, біля живлення оті три маленькі розʼєми по два контакти для заміру напруги
https://www.overclockers.ua/news/hardwa ... 06/107779/

А розʼєм на планці біля відеовиходів то - “Странно выглядящий разъем слева от вас — это порт EVBot. Вы можете (опционально) приобрести внешний модуль управления, позволяющий настраивать карту извне, а не с помощью программного обеспечения. Если память мне не изменяет, EVBot — это еще одна инвестиция в 100 долларов США”
https://www.guru3d.com/review/evga-gefo ... ew/page-3/
spoglyadach
Member

Повідомлення

Vlad Tepec-Dracula: 02.12.2023 17:58 А розʼєм на планці біля відеовиходів то - “Странно выглядящий разъем слева от вас — это порт EVBot. Вы можете (опционально) приобрести внешний модуль управления, позволяющий настраивать карту извне, а не с помощью программного обеспечения. Если память мне не изменяет, EVBot — это еще одна инвестиция в 100 долларов США”
https://www.guru3d.com/review/evga-gefo ... ew/page-3/
B-) треба терміново купити бо куди ж без нього, це така вєщ яку не кожен зможе понять
Відповісти