Останні статті і огляди
Новини
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
spoglyadach
Member
Я вже маю P5E3 правда з деякими нюансами у вигляді відгорівшої доріжки що йде до якоїсь периферії, але то вже нюанси. Вона нажаль тільки 12Гб пам'яті приймає на борт, але сама по собі дуже цікава штука
Вона ніфіга не приведена до ладу, треба буде зайнятись коли буде настрій
Відправлено через 20 хвилин 57 секунд:
Якось так, було/стало можна було б ще краще, але не хотілось зосереджуватись на досягненні ідеального результату що б не зробити гірше бо люмінь має властивості ламатись
Якось так, було/стало можна було б ще краще, але не хотілось зосереджуватись на досягненні ідеального результату що б не зробити гірше бо люмінь має властивості ламатись
-
Mykolay3ack
HWBOT OC Team
Я на своїй по обкусував кусачками, не ставав водоблок. Ось такий я варвар)spoglyadach: ↑ 25.11.2023 21:38 Я вже маю P5E3 правда з деякими нюансами у вигляді відгорівшої доріжки що йде до якоїсь периферії, але то вже нюанси. Вона нажаль тільки 12Гб пам'яті приймає на борт, але сама по собі дуже цікава штука
-
spoglyadach
Member
Так ось хто це зробив... іди сюда нада поговоріть
Є один лахак, можна купити несправну молодшої моделі, там співавдвють кріплення північного та південного і таким чином вбити двох зайців, прибравши підігрів південного від гарячого північного і позбутись отого відростка бестолкового, який навіть не пропаяний до трубки. Оці трубки то канєшно було красіво, але ефективність в них була дуже сумнівною на деяких моделях (не на всіх).
Я про Asus P5QL-E, здається з цієї плати співпадали отвори, днями можу глянуть якщо комусь такий лахак корисний, бо може я вже наплутав
Є один лахак, можна купити несправну молодшої моделі, там співавдвють кріплення північного та південного і таким чином вбити двох зайців, прибравши підігрів південного від гарячого північного і позбутись отого відростка бестолкового, який навіть не пропаяний до трубки. Оці трубки то канєшно було красіво, але ефективність в них була дуже сумнівною на деяких моделях (не на всіх).
Я про Asus P5QL-E, здається з цієї плати співпадали отвори, днями можу глянуть якщо комусь такий лахак корисний, бо може я вже наплутав
-
radical
Member
Я, канечьно, ненастаясчій сварщік, але як ви уявляєте будуть працювати оті всі кросіві радіатори з трубками без боксоподібного процесорноко кулера?
-
Tfd
Member
Я би сказав що набагато менш ефективно, але вже ж краще ніж якби радіаторів взагалі не було.radical: ↑ 26.11.2023 08:56 Я, канечьно, ненастаясчій сварщік, але як ви уявляєте будуть працювати оті всі кросіві радіатори з трубками без боксоподібного процесорноко кулера?
Високе енергоспоживання складових комп'ютерів - зло. Не люблю водянок і башт з кулерами. Люблю боксові кулери, люблю пасивне охолодження (тільки те що без перегріву).
-
spoglyadach
Member
Є охолодження типу топ-флоу, в мене на подібній материнці ASUS Maximus колись стояв Big Typhoon і все було чудово, окрім того що цей кулер вигинав текстоліт бо не було обмеження на гвинтах яке б регулювало притискання та відсутність перекосу (віртуальні прівєтікі інженерам термалтейку).radical: ↑ 26.11.2023 08:56 Я, канечьно, ненастаясчій сварщік, але як ви уявляєте будуть працювати оті всі кросіві радіатори з трубками без боксоподібного процесорноко кулера?
Навіть звичайна класична башта cтворює повітряні потоки навколо радіаторів що забезпечує більш ефективну конвекцію, ну і звісно ж у нормальних людей в корпусі завжди стояв хоча б витяжний вентилятор який теж допомагав конвекції. Але в багатьох материнках охолодження було реалізовано за принципом підігрівання компонентів від більш гарячих через теплотрубки. Я звісно не проводив замміри, але мені здається роздільний контур охолодження VRM та мостів був би ефективніший, хоча ось конкретно ця плата має великий розмір радіатора на північному і я так розумію там врахували додатковий нагрів від зони VRM. Але ж були і плати типу P5E3 де на північному був маленький радіатор, або P5E3 Deluxe де зверху на радіаторі присутня декоративна кришка. Корочше так якщо розібрати купу плат, то є чимало таких де є досить сумнівні реалізації, але тенденції того часу вимагали робити так бо інакше виглядало не дуже вдало з точки зору маркетингів
-
enterprise2k3
Member
Потроху намагаюсь запустити звіра, про котрого писав вище (тумбочка від chenbro з Tyan s1952 всередині). Пропилососив як міг, спробував завести, 0 реакції (пост карти у мене нема). Відеокарта - AGP, rv100 (radeon) SDR 32M. Ластик по контактам не допоміг.
Якщо без відеокарти, або з PCI S3 Trio - пишчить 2 і одразу 8, всі короткі.
Встромив agp GF2 MX400 - запустилося.
p/s блок живлення сказав бух, хоча оглядав і вздутишів не побачив. При цьому звір продовжив працювати... звичайно-ж висмикнув все, оглянув, нічого не побачив... але тепер боюся запускати на ньому
p/p/s походу ми з radical дожартувались стосовно максимальних 2ГБ - пам'яті у мене там як не дивно вже і так 1ГБ - вставлено pc133 2х512 reg ecc. Може напхав свого часу? Не пам'ятаю..
p/p/p/s вставив відеокарту в soltek sl-65ept, на ній теж жодного писку/картинки, коли ця відяха вставлена. Обидві системи з нею поводять себе як труп без ознак життя (при умові що нема посткарти і не можливо глянути ознаки життя по ній). А так можна було?..
Якщо без відеокарти, або з PCI S3 Trio - пишчить 2 і одразу 8, всі короткі.
Встромив agp GF2 MX400 - запустилося.
p/s блок живлення сказав бух, хоча оглядав і вздутишів не побачив. При цьому звір продовжив працювати... звичайно-ж висмикнув все, оглянув, нічого не побачив... але тепер боюся запускати на ньому
p/p/s походу ми з radical дожартувались стосовно максимальних 2ГБ - пам'яті у мене там як не дивно вже і так 1ГБ - вставлено pc133 2х512 reg ecc. Може напхав свого часу? Не пам'ятаю..
p/p/p/s вставив відеокарту в soltek sl-65ept, на ній теж жодного писку/картинки, коли ця відяха вставлена. Обидві системи з нею поводять себе як труп без ознак життя (при умові що нема посткарти і не можливо глянути ознаки життя по ній). А так можна було?..
-
radical
Member
Відеокарту почистити контакти, не заведеться, значить у відро.
"Блок живлення сказав бух", може, це просто конденсатори розрядились, якщо нічого не горіло, то ок.
Я так зрозумів, що там два БЖ з функцією гарячою заміни? Це ж типу сервер.
"Блок живлення сказав бух", може, це просто конденсатори розрядились, якщо нічого не горіло, то ок.
Я так зрозумів, що там два БЖ з функцією гарячою заміни? Це ж типу сервер.
-
enterprise2k3
Member
radical походу в відро. Ще одна чистка контактів, ще одне обмахування щіткою від пилюки (може де старим слоєм спрессованого пилу коротнуло?) - поведінка та-ж сама, з цією відяхою материнки роблять вигляд, що вони труп.
Обнюхав все, запах не стандартний і слабкий. Це все що завгодно, але не запах електроліту. Може дійсно ще раз спробую завести на рідному, подивлюсь що буде
У зв'язку з цією епопеєю придбав би у когось з вас як мінімум декілька mx400 128bit, у мене запаси закінчилися
Обнюхав все, запах не стандартний і слабкий. Це все що завгодно, але не запах електроліту. Може дійсно ще раз спробую завести на рідному, подивлюсь що буде
У зв'язку з цією епопеєю придбав би у когось з вас як мінімум декілька mx400 128bit, у мене запаси закінчилися
-
Zakarul
Member
Видуху проверить на паре мамок. Предварительно ее желательно полностью вымыть и хорошо просушить. Если это не поможет - трупак 100%,
-
nummus777
Junior
Добрий вечір.enterprise2k3: ↑ 26.11.2023 19:21 radical походу в відро. Ще одна чистка контактів, ще одне обмахування щіткою від пилюки (може де старим слоєм спрессованого пилу коротнуло?) - поведінка та-ж сама, з цією відяхою материнки роблять вигляд, що вони труп.
Відеокарта GeForce4 MX440 64 Mb 128 bit Тест ОК https://izi.ua/uk/p-55750604-videokarta ... it-test-ok
-
enterprise2k3
Member
radical
Шановний, ви чудовий провокатор, я пишу це у гарному смислі, а не в поганому. зараз це чудовисько завантажиор ОСь, котру я колись туди накатав. Якщо все буде ок, то фотки cpu-z будуть трохи пізніше
Шановний, ви чудовий провокатор, я пишу це у гарному смислі, а не в поганому. зараз це чудовисько завантажиор ОСь, котру я колись туди накатав. Якщо все буде ок, то фотки cpu-z будуть трохи пізніше
-
radical
Member
enterprise2k3
А там блоки живлення по контактам стандартні чи якісь специфічні?
А там блоки живлення по контактам стандартні чи якісь специфічні?
-
enterprise2k3
Member
-
radical
Member
всякі булиenterprise2k3: ↑ 26.11.2023 19:35 p/s все життя вважав, що там 2м кеша, але на цих процах дійсно 512к. SL3LM
https://www.cpu-world.com/CPUs/Pentium- ... 0Xeon.html
SL3LM це функціональний аналог katmai
-
Aibolit25
Member
Усім привіт! Нарешті, прийла довгоочикувана посилка! Перша спроба була три роки назад і була невдалою - мене кинули тоді - довга історія, тож, вже і не важливо. Літом цього року я знов знайшов і зробив замовлення - 3 місяці морем і тепер поповне збірку 2010-2011 року. Нажаль, я не можу зараз її перевірити по двох причинах: по-перше, я знаходжусь зараз в іншої стороні нашої держави, а по-друге - в мене немає такого блока живлення, щоб запустити цей агрегат Забрати з пошти і зробити фото - просив дружину. Подивився на фото і одразу питання виникло: шо то за три двоконтактні роз'єми біля трьох роз'ємів живлення, якщо дивитись зверху. Може хто знає та підкаже? Для чого вони?
- спойлер
- спойлер
-
spoglyadach
Member
Скоріш за все там підключаються роз'єми для щупів мультиметра, що б знімати точний вольтаж
-
Aibolit25
Member
Та і на цієй фотці не зрозуміло шо то за роз'єм над двома DVI роз'ємами.
- спойлер
- спойлер
-
Vlad Tepec-Dracula
Member
Aibolit25
Збоку, біля живлення оті три маленькі розʼєми по два контакти для заміру напруги
https://www.overclockers.ua/news/hardwa ... 06/107779/
А розʼєм на планці біля відеовиходів то - “Странно выглядящий разъем слева от вас — это порт EVBot. Вы можете (опционально) приобрести внешний модуль управления, позволяющий настраивать карту извне, а не с помощью программного обеспечения. Если память мне не изменяет, EVBot — это еще одна инвестиция в 100 долларов США”
https://www.guru3d.com/review/evga-gefo ... ew/page-3/
Збоку, біля живлення оті три маленькі розʼєми по два контакти для заміру напруги
https://www.overclockers.ua/news/hardwa ... 06/107779/
А розʼєм на планці біля відеовиходів то - “Странно выглядящий разъем слева от вас — это порт EVBot. Вы можете (опционально) приобрести внешний модуль управления, позволяющий настраивать карту извне, а не с помощью программного обеспечения. Если память мне не изменяет, EVBot — это еще одна инвестиция в 100 долларов США”
-
spoglyadach
Member
треба терміново купити бо куди ж без нього, це така вєщ яку не кожен зможе понятьVlad Tepec-Dracula: ↑ 02.12.2023 17:58 А розʼєм на планці біля відеовиходів то - “Странно выглядящий разъем слева от вас — это порт EVBot. Вы можете (опционально) приобрести внешний модуль управления, позволяющий настраивать карту извне, а не с помощью программного обеспечения. Если память мне не изменяет, EVBot — это еще одна инвестиция в 100 долларов США”