Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 06.11.2023 16:28 Нарешті до мене потрапив Soltek SL-75KAV в повністю оригінальному стані, без жодної перепайки та пошкоджень, ух. А головне конфіг 1 в 1 як у моєму першому компі, навіть така сама плашка пам'яті самсунг, правда проц Duron Spitfire 800Mhz замість Duron Morgan 1000Mhz :super:
Ну вітаю, чого ж там.
Нормальна плата (хоча є і кращі на КТ133А).
Пухляки я б поміняв на нові електроліти, дешево й сердито, колір підбирати під текстоліт, ну то таке.
Чого, до речі, у Солтека так їх завжди дує? Постачальники такі, чи у солтека не вміли розрахувати правильно їх параметри?
На плату можна поставити бартон/торобред, але потрібен фокус с дротинками.
Можна поставити замобілений, тоді і без дротинок у сокеті обійдеться.
Плата регістрову пам'ять розуміє. Думаю, пару гіг заведеться, а може і більше, головне, знайти такі модулі.
По шині навряд чи буде більше стабільних 140, навіть з новими банками.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Звісно що є кращі, але ж саме для мене то символічна річ, оцю точно можна буде покласти в коробку від моєї плати після отих тюнєнгів :yes:
Там доречі в нижньому ряду кондьорів з зворотньої сторони плати між ніжками електролітів присутні місця під смд, можливо буде непогано розпаяти туди плівку в якості шунтуючих. Хоча це вже не оригінальна комплектація буде, треба подумати над цим.
Кондьори дує через дешевенькі компоненти GSC а потім вони ставили KZG які дує майже всюди, тому мабуть і здобули таку славу, навряд тут схемотехніка якась особлива яка сприяє набуханню. Але все можливо бо ніщо не виключено B-)
А точно плата працює з регістровими SDRAM? Блін, знати б раніше канєшно, зараз регістрові зустрічаю не так часто і цінники часто шокують, бо мало кому вона реально підходить та взагалі потрібна
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 06.11.2023 18:37 А точно плата працює з регістровими SDRAM? Блін, знати б раніше канєшно, зараз регістрові зустрічаю не так часто і цінники часто шокують, бо мало кому вона реально підходить та взагалі потрібна
Точно. Ставив модулі на 512 і навіть на 1024( у мене, на жаль, такий всього один).
Цінники ставлять бариги "от балди", я досить недорого купив собі декілька на олх, всі фірмові і парні, 128 (є навіть kit Kingston 256MB), 256 та 512. Якщо цікаво, можу помінятись на звичайну PC133, бо далеко не всі платі її переварюють. Працюють звичайно з нею Asus, Gigabyte, Soltek, A-Trend. Не люблять її MSI, PCPartner, Epox.
spoglyadach
Member

Повідомлення

:eek: піндоси почали на наїбєях продавати професійно відновлениі материнки, перекупи ховайтесь в жито.
Нє ну замість 1500 електроліту пізданути 1500 полімер на 12В лінію це канєшно сильний ход. Про баночки 2700 на процесор писати не буду, то такі слова тут цензура забороняє, мамкін геній інжинєрінга
спойлер
Зображення
acidburn
Member

Повідомлення

spoglyadach: 06.11.2023 20:30 :eek: піндоси почали на наїбєях продавати професійно відновлениі материнки, перекупи ховайтесь в жито.
червона ізострічка тут найцінніше, +100 до швидкості вентилятора

Це ABIT NF7-S? А в чому сенс, вона на тому ж ібей від $25 на аукціоні, і нуль ставок. Для них там одні кондері+робота дорожче буде.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ну то вже інше питання, мені більше цікаво побачити що стало з VRM після такого тюнєнха і головне нафіга так нарощувати його ємність. В них там дві крайності, одні хворі на голову підбирають кондьори з нових що б співпадали по параметрах 1 в 1 з тими що були встановлені, наприклад KGZ. А в інших отакий от колхозінг, при чому перший різновид особливо смішні, бо особисто в мене є ті ж самі EpoX одної моделі аде різні ревізії і там 3 різних виробника стоїть - Sanyo, OST, Teapo :facepalm:
ApostolCV
Member

Повідомлення

Схоже
з Європи надуло вірусом "жадібності та неадекватності " https://www.olx.ua/d/obyavlenie/kollekt ... Ty1vt.html
offece-trader
Member

Повідомлення

Tfd: 05.11.2023 21:18
offece-trader: 04.11.2023 23:23 Нашел несколько иде дисков, на которых есть чутка бэдов, может надо кому гривен по 50 за штуку ?
Дивлячись які вони з себе. :)
вот такие:
спойлер
8-2.JPG
10-2.JPG
15-2.JPG
77777-2.JPG
IDE_80Gb_Samsung_SP0822N_smart.jpg
enterprise2k3
Member

Повідомлення

ApostolCV: 08.11.2023 10:29 Схоже
з Європи надуло вірусом "жадібності та неадекватності " https://www.olx.ua/d/obyavlenie/kollekt ... Ty1vt.html

А це не воно нещодавно за півтори висіло як мінімум декілька місяців у іншого продавця? :eek:
spoglyadach
Member

Повідомлення

enterprise2k3
100% воно бо я ще поржав з того радіатора Zalman якого наліпили на південь що б він там робив суєту :)
saren
Member

Повідомлення

spoglyadach: 06.11.2023 23:14 нафіга так нарощувати його ємність.
ктоб еще пульсации мерял, до и после, на родных кондерах и на этих.

видяхи-зомби не зря появились.

Отправлено спустя 3 минуты 44 секунды:
ApostolCV: 08.11.2023 10:29 Схоже

ой, я Вас умоляю.
спойлер
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/audiofi ... Ei3B0.html
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/audiofi ... d1uSF.html
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/audiofi ... L6Te6.html
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/audiofi ... R8eQP.html
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/setevoy ... TmYnX.html
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/lear-au ... SPEgT.html

вишенка на торте из го внa:
спойлер
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/atlas-e ... er_profile
acidburn
Member

Повідомлення

Та ну, до чого тут аудіофілія, над цими посміялися ще років 20 тому.
Та й перепродують вони заводські вироби, зі знижкою, подивіться скільки воно в магазинах коштує.

А ось на ретро інше ціноутворення, як мінімум дивно, коли воно коштує дорожче, ніж нове в момент випуску, хіба що за винятком зовсім вже раритетів.
spoglyadach
Member

Повідомлення

:) самі в тому винні, не знаю хто саме колекціонери чи перекупи, але іноди починається цирк. Вже щось замовив і починають перебивати лот ціною, нещодавно така фігня була, влітку був особливо смішний випадок, якийсь ідіот перебив мою покупку Radeon 1600 Pro AGP запропонувавши 450 гривень. Ну нічого, за 2-3 місяців я купив 2 такі відяхи в ці ж самі гроші різних виробників і версій. Чи це норм і я просто не шарю, треба хапати відяхи з пухлими кондьорами в ряд за 450 і ще потім вечір з паяльником сидіти?
Tfd
Member

Повідомлення

spoglyadach: 06.11.2023 16:28 Нарешті до мене потрапив Soltek SL-75KAV в повністю оригінальному стані, без жодної перепайки та пошкоджень, ух.
Вітаю з покупкою. Що без перепайки то навіть не знаю плюс чи мінус. =)
spoglyadach: 06.11.2023 16:28тепер блін питання на що міняти кондьори, з одного боку хочеться поставити полімери але це мабуть тільки китайські.
Їм пофігу що на них паяти - полімери чи звичайні бочки. Воно працює. )

На одній зі своїх 75KAV я зробив так:
спойлер
Зображення
Замінив хоч і не все, ну але більшість так точно.
spoglyadach: 06.11.2023 18:37 А точно плата працює з регістровими SDRAM? Блін, знати б раніше канєшно, зараз регістрові зустрічаю не так часто і цінники часто шокують, бо мало кому вона реально підходить та взагалі потрібна
SD-RAM чіпсети VIA під Socket 370 і Socket A працюють з нею нормально. Але нахіба воно треба? Регістрова пам'ять повільна. Хіба дістанеться задарма і обсягу типу 512МБ на модуль, тоді є спортивний інтерес. Для всього іншого звичайна анбуф-меморі цілком ОК.
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

Перепайка для розгону дає трохи приросту в мгц (+100-200) та стабільність.
https://hwbot.org/submission/4797427
Тому кому як і для яких цілей)
Вкладення
photo_2023-11-10_23-59-05.jpg
Aibolit25
Member

Повідомлення

offece-trader: 01.11.2023 15:57 А почем сейчас оптероны на 940 сокет, они же вроде были совместимы с 939 сокетом или путаю чего ?
Усім привіт! Поки бігав по полях нашої неньки, то за 1,5 роки тема аж на 160 сторінок збільшилась! Ото я пропустив!
Коротше, був нещодавно у відпустці, тож, поки була можливість і спокій, то вирішив перевірити працездатність своєї колекції, яку я напочатку березня встиг перевезти з Харкова туди, де зараз сім'я перебуває (як бути точнішим, за 1340км), поки лікувався після поранення. Тож навіяло із цими залізками і я зазирнув сюди, та останні де-кілька сторінок прочитав. Хочу відповісти на два повідомлення щодо колікціювання DDR1 і s940: колись, я вже викладав, мабуть, на 4й, чи 5й сторінці цієї теми фоткі, виложу ще раз. Не плутайте s940 та s939!!! 940 - це серверний сегмент, 939 - це суто десктопний. Тому, ті три!!! моделі вироблених материнських плат для геймінгу на s940 працюють на регістрової пам'яті, а знайти геймерську регістрову пам'ять ще важче , а ніж плату (плату я два рази бачив на VIA чипсеті за 5 років на Ebay, а пам'ять за 5 років у Канаді знайшов лише один раз і ту забрав - усі 4 планки і більш нема отака - KRX3200k2/1G https://content.it4profit.com/itshop/it ... is&LANG=en і, доречі, абсолютно нову, бо така рідкісна плата, що пам'ять, я гадаю, під неї, не купляли зовсім свого часу, і ще і за ціну тоді у продажі, взагалі, мовчу, та й зараз не дешево брав) Звичайно, як це збірка для геймеров, то і Opteron не ставлять (доречі, Opteron теж є 242 та 148) а ставлять проц потужніший, горячий і здатний до разгону - лише FX-51 та FX-53( не плутати з FX-53 на s939) А ось Athlon і Opteron на s940 досі продають. Свій FX-51 брав за 170 дол. +доставка у 2017му. З цієї збірки, до якої я тоді купляв під стать 2003 року FX 5950 Ultra та зібрав усе на першої презентованої для проца мамку ASUS SK8N та ще й знайшов повністю мідний кулер Thermaltake,
спойлер
IMG_20181001_200552.jpg
і почалося моє натхнення колікціонувати комп'ютерне залізо, бо я настільки був вражений потужністю цієї збірки 2003року у 2017му. Настільки ця система попередила свій час! х64 разрядність, двоканальний режим роботи, навіть, SATA роз'єми є, і рейдмассив. Так і пішло в мені - шукати рідкісне і потужне залізо. Наскільки я пам'ятаю, майже 4шт.$ коштувала, а, враховуючі інфляцію, порахуйте скільки б це коштувало зараз. Ну і переходячи плавно до DDR1: так з'явилась геймерська регістрова пам'ять у колекції. Також, з цікавих маю звичайні DDR1 від Corsair з добрими таймінгами
спойлер
IMG_20181001_210103.jpg
, це для іншої збірки, яка покаже наскільки були кукурудзяними МГц на Pentium 4 extreme edition 3,2 на ядрі Gallatin того ж 2003 року. Willamate теж є для порівняння.
Aibolit25
Member

Повідомлення

Прошу вибачення, Пам'ять прийшла із США тоді, разом із відюхою. Знайшов архівне фото розпаковки посилки
спойлер
Посылка 2.jpg
А коли їхав нещодавно в Закарпаття у відпустку, то домовився і зустрівся з людиною зі Львову, у якої купив топову мамку на чипсеті Х48
ASUS Rampage Formula
IMG_20231111_021002.jpg
під зборку 2007 року на процессорі QХ9770. Відеокарта вже є
8800 Ultra
Nvidia GeForce 8800 Ultra (XFX).jpg
, пам'ять також знайшов DDR2 тих часів
OCZ DDR2 1066MHz
OCZ PC2 8500.jpg
. Ще дуже хочется знайти для цієї збірки ось такий HDD
WD Raptor X
IMG_20210612_155236-_Beitragsbild.jpg
S
Member

Повідомлення

Aibolit25: 11.11.2023 02:26. Ще дуже хочется знайти для цієї збірки ось такий HDD
А что его искать, на олх за 3700 грн такое предлагают и на ebay он есть.
Aibolit25
Member

Повідомлення

S: 11.11.2023 06:15
Aibolit25: 11.11.2023 02:26. Ще дуже хочется знайти для цієї збірки ось такий HDD
А что его искать, на олх за 3700 грн такое предлагают и на ebay он есть.
Не забагато? Добре, погоджусь, що пам'ять брав вже 2 роки назад, але за 1000грн, відеокарту вже як 3,5 роки назад, ну за 800 десь було, навіть водянку під неї від
Zalman
IMG_20191118_170943.jpg
знайшов тоді нову, пам'ятаю, за 250 грн тоді. А HDD за 3700? Ух, це я за півтори роки так відстав? Я ж мамку взяв за 1500 ось 2 тижні назад. То, я гадаю, люди наші надивилися на Ebay і гнуть.
S
Member

Повідомлення

Aibolit25: 11.11.2023 08:36Не забагато? Добре, погоджусь, що пам'ять брав вже 2 роки назад, але за 1000грн, відеокарту вже як 3,5 роки назад, ну за 800 десь було, навіть водянку під неї від
У нас на олх на многое давно уже американские цены ebay, а часто и дороже только зарплаты не американские. :dontknow:

Кстати про старые компы - есть у кого комплектный Yamana YIS-805/128R (КУВТ2)?
Відповісти