Усім привіт! Поки бігав по полях нашої неньки, то за 1,5 роки тема аж на 160 сторінок збільшилась! Ото я пропустив!
Коротше, був нещодавно у відпустці, тож, поки була можливість і спокій, то вирішив перевірити працездатність своєї колекції, яку я напочатку березня встиг перевезти з Харкова туди, де зараз сім'я перебуває (як бути точнішим, за 1340км), поки лікувався після поранення. Тож навіяло із цими залізками і я зазирнув сюди, та останні де-кілька сторінок прочитав. Хочу відповісти на два повідомлення щодо колікціювання DDR1 і s940: колись, я вже викладав, мабуть, на 4й, чи 5й сторінці цієї теми фоткі, виложу ще раз. Не плутайте s940 та s939!!! 940 - це серверний сегмент, 939 - це суто десктопний. Тому, ті три!!! моделі вироблених материнських плат для геймінгу на s940 працюють на регістрової пам'яті, а знайти геймерську регістрову пам'ять ще важче , а ніж плату (плату я два рази бачив на VIA чипсеті за 5 років на Ebay, а пам'ять за 5 років у Канаді знайшов лише один раз і ту забрав - усі 4 планки і більш нема отака - KRX3200k2/1G
https://content.it4profit.com/itshop/it ... is&LANG=en і, доречі, абсолютно нову, бо така рідкісна плата, що пам'ять, я гадаю, під неї, не купляли зовсім свого часу, і ще і за ціну тоді у продажі, взагалі, мовчу, та й зараз не дешево брав) Звичайно, як це збірка для геймеров, то і Opteron не ставлять (доречі, Opteron теж є 242 та 148) а ставлять проц потужніший, горячий і здатний до разгону - лише FX-51 та FX-53( не плутати з FX-53 на s939) А ось Athlon і Opteron на s940 досі продають. Свій FX-51 брав за 170 дол. +доставка у 2017му. З цієї збірки, до якої я тоді купляв під стать 2003 року FX 5950 Ultra та зібрав усе на першої презентованої для проца мамку ASUS SK8N та ще й знайшов повністю мідний кулер Thermaltake,
- спойлер
і почалося моє натхнення колікціонувати комп'ютерне залізо, бо я настільки був вражений потужністю цієї збірки 2003року у 2017му. Настільки ця система попередила свій час! х64 разрядність, двоканальний режим роботи, навіть, SATA роз'єми є, і рейдмассив. Так і пішло в мені - шукати рідкісне і потужне залізо. Наскільки я пам'ятаю, майже 4шт.$ коштувала, а, враховуючі інфляцію, порахуйте скільки б це коштувало зараз. Ну і переходячи плавно до DDR1: так з'явилась геймерська регістрова пам'ять у колекції. Також, з цікавих маю звичайні DDR1 від Corsair з добрими таймінгами
- спойлер
, це для іншої збірки, яка покаже наскільки були кукурудзяними МГц на Pentium 4 extreme edition 3,2 на ядрі Gallatin того ж 2003 року. Willamate теж є для порівняння.