Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
oldpsyho
Junior

Повідомлення

pelia: 04.11.2023 13:33 У мене на руках декілька древніх ноутів, з Німеччини барахла мені понавозили: Gericom Hummer 2340XL (немає блоку харчування), Fujitsu Siemens Lifebook B Series (точну модель не скажу, так як не знаю де вона там написана, сенсорний екран зі стилусом в комплекті, блоку також немає), Sony Vaio PCG-9H2M (без блоку), та Toshiba SP4600 (блок є, ноут вмикається). Я без поняття що там у них як, що працює, а що ні (крім тошиби, я на ньому 2.5 ide харди перевіряв). Якщо комусь щось із цього цікаве - пишіть в пм, грошей мені не потрібно, тільки ваша доставка
Цікавить Fujitsu Siemens Lifebook B Series
БЖ може й знайду.
offece-trader
Member

Повідомлення

Нашел несколько иде дисков, на которых есть чутка бэдов, может надо кому гривен по 50 за штуку ?
offece-trader
Member

Повідомлення

Перебрал ящик, совсем убитые сразу в металл отправил, а вот этот список выглядит более-менее прилично.

Будет ли что-то кому то интересно из этого, что бы тестировать и проверять. Ну или может кому на запчасти надо :)

Socket 462 EPoX EP-8KMM3I
Socket 462 ASRock K7VT4A+
Socket 462 Elitegroup KT600-A
Socket 462 Elitegroup N2U400-A
Socket 462 Elitegroup K7VTA3 rev 6.0

Socket 754 ASRock K8NF6G-VSTA
Socket 754 Asus K8V-VM
Socket 754 Asus K8N

Socket 775 Gigabyte GA-8I865GME-775-RH
Socket 775 Asus P5PE-VM

Socket 939 Gigabyte GA-K8N51GMF-9
Socket 939 WinFast CK804M03X-6LRS
Socket 939 Asus A8N-E
Socket 939 Asus A8N-E
Socket 939 Asus A8N-SLI SE
Socket 939 Winfast NF4UK8AA
Tfd
Member

Повідомлення

Хм... якщо ніхто ще не забронював, то я би не відмовився від такого апарата. Напишу в приватні.
offece-trader: 04.11.2023 23:23 Нашел несколько иде дисков, на которых есть чутка бэдов, может надо кому гривен по 50 за штуку ?
Дивлячись які вони з себе. :)
offece-trader
Member

Повідомлення

Может кто подскажет, на какой из материнок перечисленных (лучше парочку назовите) лучше всего проверять АГП карты разные, какая из них максимально всеядная для АГП ?
Tfd
Member

Повідомлення

offece-trader: 05.11.2023 22:57 какая из них максимально всеядная для АГП ?
Виходячи з чіпсетів на яких вони побудовані то це Elitegroup K7VTA3. Її KT333 може працювати як з відеокартами AGP8X/4X (1.5V), так і зі старими AGP2X/AGP1X (3.3V). Якби ж тільки не Elitegroup і VIA. :gigi: Але можливо що з останнім BIOS вона цілком собі норм.

Ну а якщо перевіряти потрібно тільки відносно свіжі і популярні AGP8X/4X то найкраще рішення за i865G/PE, тобто Asus P5PE-VM або Gigabyte GA-8I865GME-775-RH.
NecroKitchen
Member

Повідомлення

offece-trader: 05.11.2023 22:57 Может кто подскажет, на какой из материнок перечисленных (лучше парочку назовите) лучше всего проверять АГП карты разные, какая из них максимально всеядная для АГП ?
На вот этом: Socket 462 Elitegroup K7VTA3 rev 6.0 - тут универсальный AGP, то есть большой "парк" карт покрываете. Это если именно просто проверка, без рекородов на HWBOT. Если хочется именно погонять видухи, то P5PE-VM, но там только поздние AGP карты.
acidburn
Member

Повідомлення

Не тільки ця плата, їх дууже багато різних було з універсальними AGP слотами - https://www.vogons.org/viewtopic.php?t=53258
Aле є й мінуси - зазвичай воно не на 100% сумісно з усіма картами, можна забракувати цілком робочу, краще все-таки мати дві різні мамки (а можна і три, для 0.8В)
radical
Member

Повідомлення

GA-8I865GME-775-RH какая ревизия?
ну еще GA-K8N51GMF-9 может быть мне интересна
это если будете на лом отправлять и они никого больше не заинтересуют, конечно.
offece-trader
Member

Повідомлення

NecroKitchen: 06.11.2023 00:31
offece-trader: 05.11.2023 22:57 Может кто подскажет, на какой из материнок перечисленных (лучше парочку назовите) лучше всего проверять АГП карты разные, какая из них максимально всеядная для АГП ?
На вот этом: Socket 462 Elitegroup K7VTA3 rev 6.0 - тут универсальный AGP, то есть большой "парк" карт покрываете. Это если именно просто проверка, без рекородов на HWBOT. Если хочется именно погонять видухи, то P5PE-VM, но там только поздние AGP карты.
Да, идея именно в проверке карты на запуск вообще, без всяких рекордов. А кроме это еще есть варианты из списка с подобными "характеристиками", если эта вдруг окажется мертвой ?
radical
Member

Повідомлення

offece-trader
Если слот без перемычек внутри, то должен поддерживать любые карты (теоретически).
Но вы можете смело брать любую плату с AGP последней версии (Asus P5PE-VM, например), "не та" карта туда просто не влезет, да я и не думаю, что у вас там прям залежи S3 AGP и третьих вуд.
offece-trader
Member

Повідомлення

radical: 06.11.2023 08:48 offece-trader
Если слот без перемычек внутри, то должен поддерживать любые карты (теоретически).
Но вы можете смело брать любую плату с AGP последней версии (Asus P5PE-VM, например), "не та" карта туда просто не влезет, да я и не думаю, что у вас там прям залежи S3 AGP и третьих вуд.
Ну попадется мне 3я вуду, а агп чтобы проверить не будет :) Мне лучше одну материнку с универсальным слотом под все.
radical
Member

Повідомлення

offece-trader
все равно 100% совместимости не будет, хоть вроде и должно работать.
Но я не исключаю вариантов, что некая видеокарта не заработает на "универсальной" материнке, но заработает на "не-универсальной".
ApostolCV
Member

Повідомлення

Для тем хто любит "push-to-the-limit" . Цена как обычно не оч.
спойлер
https://newauction.org/ru/offer/operati ... 28079.html
radical
Member

Повідомлення

ApostolCV
і шо з нею одною робить? вставляти хіба що у AWE64, але треба ще адаптер за 50 євро до того купить
а американському ebay можна купити десь так або дешевше і через нову пошту переслати, якщо треба декілька
spoglyadach
Member

Повідомлення

offece-trader: 06.11.2023 11:39 Мне лучше одну материнку с универсальным слотом под все.
Такого не існує в природі :)

Відправлено через 1 годину 20 хвилин 23 секунди:
Нарешті до мене потрапив Soltek SL-75KAV в повністю оригінальному стані, без жодної перепайки та пошкоджень, ух. А головне конфіг 1 в 1 як у моєму першому компі, навіть така сама плашка пам'яті самсунг, правда проц Duron Spitfire 800Mhz замість Duron Morgan 1000Mhz :super:
Тірібонька як завжди під спойлером, тепер блін питання на що міняти кондьори, з одного боку хочеться поставити полімери але це мабуть тільки китайські. Або свапнути на нічікони 3300 6.3 а також поміняти всі 1000 6.3 на ті ж коричневі нічікони що б по кольору файно виглядало. А ще можна шикануть і замовити золоті нічікони, але ж це солтек і їх може знов спучити :-/
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Востаннє редагувалось 06.11.2023 16:31 користувачем spoglyadach, всього редагувалось 1 раз.
erazel
Member

Повідомлення

і кондюхи такі самі вздуті :gigi:
spoglyadach
Member

Повідомлення

erazel: 06.11.2023 16:31 і кондюхи такі самі вздуті :gigi:
1 в 1 як було на моїй яку я колись продав у своєму старому компі у 2005 чи 2006 році B-)
Але в мене вже було 512мб пам'яті бо з 256 було максимально душно сидіти, особливо в іграх
erazel
Member

Повідомлення

spoglyadach: 06.11.2023 16:33 1 в 1 як було на моїй яку я колись продав у своєму старому компі у 2005 чи 2006 році
Що , теж 3-4 роки сиділи на одному компі? Мені як в 2000 придбали Р3-650 так аж восени 2003 оновив на Атлон 1900+ , все разом, і материнку з процом і память і відяху. А до того 3 роки сидів на тому самому компі
spoglyadach
Member

Повідомлення

erazel: 06.11.2023 16:35 Що , теж 3-4 роки сиділи на одному компі? Мені як в 2000 придбали Р3-650 так аж восени 2003 оновив на Атлон 1900+ , все разом, і материнку з процом і память і відяху. А до того 3 роки сидів на тому самому компі
Ну мені купили комп ще коли я в школі вчився, а збирав свій перший комп вже на свої гроші B-) то це було не так швидко як хотілось, я звісно намагався його апгрейдити, пробував якусь там Radeon 9600 але щось там було не так. Тому я забив, та й повністю змінив платформу на 939 3000+ 2х512мб з 6800GS оце був новий експірієнс.
Якось з сокет А на сокет А вже не хотілось стрибати, хоча якби я був більш досвідчений, то звісно взяв би якийсь тороубред + 9700 або 9800. Хоча знову ж таки, чи був в тому всьому сенс, якщо вже десь через рік вийшов 939 з PCIe
Відповісти