Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
arkadiilem0n
Member

Повідомлення

Привіт, шановні.

Знайшов на балконі "скарб" - корпус бренду "Спецвузавтоматика" навіть з боковими кришками, не іржавий, але трішки пожовтівша фарба.
Зпереду нема двох 5,25 заглушок - оце канєшно мінус.

Така штука комусь була б цікава?
Бумик
Member

Повідомлення

arkadiilem0n
Приветствую
Часом не такой?Или у них и другие были?
спойлер
спецвузавтоматика.jpg
Правда,еще заглушку по цвету не подобрал.
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 01.11.2023 19:38
Блєт... а мунчєстєр таки дохлий, посушив його феном при 55-65° зняв з A8N-SLI Premium Athlon 3200+ на якому вона взалюбки працювала і всьо, навіть первинний пост не йде. На цій серії материнок спочатку вентилятор крутить на низьких обертах, а як ініціалізація проходить то на повну розкручується. А тут постійно крутить на низьких постійно, тобто висне десь на ранньому пості проца, сам проц гріється відчутно
Пост карта би показала, на чому висне. Може, там взагалі нулі. Без пам'яті не пищить?
А так прикро, звичайно. Може, йому блискавка прилетіла, там зразу тоді весь комп у утиль.
І я б невідомий проц перевіряв би якоюсь менш цінною платою, мені (а точніше, брату) попадався умовно робочий Q6600, який палив мосфети на материнках.
spoglyadach
Member

Повідомлення

radical: 01.11.2023 19:54 Пост карта би показала, на чому висне. Може, там взагалі нулі. Без пам'яті не пищить?
А так прикро, звичайно. Може, йому блискавка прилетіла, там зразу тоді весь комп у утиль.
І я б невідомий проц перевіряв би якоюсь менш цінною платою, мені (а точніше, брату) попадався умовно робочий Q6600, який палив мосфети на материнках.
Це вірно, треба купити вже ту посткарту якось, бо реально іноді не зрозуміло, але тут прям точно ініціалізація проца. В мене 939 стільки років був, якраз тоді коли я багато експерементував з компом, материнка правда простіша трохи була. Планку виймав, але в мене там така планка була вставлена що її їсть взагалі все, на 256мб ранішня з частотою 333Мгц. Та я взагалі все виймав, тільки проц залишився і нічого, а більш просту материнку для тесту то слушна думка, якби я згадав де вона лежить. Але все добре, бо повернув на місце 3200+ і воно одразу заспівало майже як Р2Д2 у всім відомому кіно :rotate:
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 01.11.2023 20:08 Це вірно, треба купити вже ту посткарту якось, бо реально іноді не зрозуміло, але тут прям точно ініціалізація проца.
У мене була Asus A8V deluxe, вона при старті голосом кричала у колонки (причому досить гучно, але не дуже розбірливо, можливо, тому що з китайським акцентом ), що у неї болить. Навіть якщо без проца її було запустити.
spoglyadach
Member

Повідомлення

radical
Серйозно? То я буду з нею обережніший B-)
Але і без її криків зрозуміло що в неї болить в зоні верхівки конденсаторів, набухли
спойлер
Зображення
arkadiilem0n
Member

Повідомлення

Бумик: 01.11.2023 19:51 arkadiilem0n
Приветствую
Часом не такой?
Саме цей :)
І шо скажете, може комусь знадобитись?
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach
Я на лохі купив просту A8V, але вона якась глючна виявилась, запускалася через раз, а потім взагалі перестала.
пухляків наче не було.
У них була якась типова болячка, яка могла до такого призвести?
Бумик
Member

Повідомлення

arkadiilem0n: 01.11.2023 20:49 І шо скажете, може комусь знадобитись?
Не знаю,а сколько хотите за него?Если бы Укрпоштой ОЛХ доставкой отправить,то выгодно.У них доставка сейчас бесплатная.А с НП не стоит и связываться-*напиляют* гривен 200 за пересыл.
spoglyadach
Member

Повідомлення

radical
Я маю обидві, але на звичайній не зустрів якихось проблем, окрім того що вона не захотіла отак просто вантажитись з SATA на якому вже встановлено Win. Я якісь базові речі на ній робив, типу зашив останній БІОС, поганяв тести стабільносі і оце все. Вона в мене десь з 2018 року мабуть, немає жодного пухляка, щось мені 100 чи 200 гривень обійшлась з встановленим мідним Zalman. Вона якось так собі ганяє проци, бо не отримав з нею навіть стабільний стандартний результат, тому і відклав в сторону бо воно красівоє та ще й кулером файним. Цей Deluxe я теж взяв бо ціна була хороша + проц якого в мене немає то й хай собі буде бо AGP на 939 то теж не дуже розповсюджена історія ще й ASUS з нормальним мікрокодом і стабільністю. Думаю ваші глюки то більше питання до VIA як і завжди, бо ми ж знаємо що ця контора реально працювала над БІОС і випускала фікси відомих багів, ще й оновлювала довго. Остання версія прошивки на Deluxe датована 2008 роком, а це вибачте вже 4 роки з моменту появи 939, порівняно з вендорами в яких за весь час вийшло 2-3 версії і залишилась купа багів то це про щось говорить ;)

Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
Бумик: 01.11.2023 21:15 Не знаю,а сколько хотите за него?Если бы Укрпоштой ОЛХ доставкой отправить,то выгодно.У них доставка сейчас бесплатная.А с НП не стоит и связываться-*напиляют* гривен 200 за пересыл.
Немає вже безкоштовної олх-доставки, вона була до 31 числа :-P
Лишилась тільки комісія з усіх учасників угоди :super:
ApostolCV
Member

Повідомлення

А що ви скажете по ситуації по Атлонам на 754?
Бумик
Member

Повідомлення

spoglyadach: 01.11.2023 21:22 Лишилась тільки комісія з усіх учасників угоди :super:
Комиссию брали и при бесплатной доставке.
spoglyadach
Member

Повідомлення

А що сказати, в мене є один чи дві штучки, але там одноканал і материнок які прям файно розганяють складно знайти. Ну хібащо DFI але де ж їх взяти :eek:
arkadiilem0n
Member

Повідомлення

Бумик: 01.11.2023 21:15 Не знаю,а сколько хотите за него?Если бы Укрпоштой ОЛХ доставкой отправить,то выгодно.У них доставка сейчас бесплатная.А с НП не стоит и связываться-*напиляют* гривен 200 за пересыл.
2 літра коли зеро за 44 грн в АТБ було б достатньо за нього :gigi:
radical
Member

Повідомлення

ApostolCV: 01.11.2023 21:27 А що ви скажете по ситуації по Атлонам на 754?
У мене є туріон і купка семпронів.
Також є пару материнок на нфорс4, але вони мені не цікаві, бо мені більш цікавий AGP і не нфорс.
Знайшов платку, яку шукав, на SIS, але теж не поталанило, запускається один раз з десяти.
spoglyadach: 01.11.2023 21:29 А що сказати, в мене є один чи дві штучки, але там одноканал і материнок які прям файно розганяють складно знайти. Ну хібащо DFI але де ж їх взяти :eek:
атлони гнати можна фактично на будь-якому нфорсі, вони всі мінімум 300 видають
навіть на нф3 асраці, де в біосі тупо були значення лише до 300, я семпрону ще додавав +30МГц по шині через клокген
у мене асус делюксовий є на нф4, але навіть не цікаво.
Востаннє редагувалось 01.11.2023 21:41 користувачем radical, всього редагувалось 1 раз.
Бумик
Member

Повідомлення

ApostolCV: 01.11.2023 21:27 А що ви скажете по ситуації по Атлонам на 754?
Совсем пропали где-то.Сколько перед этим искал Атлон 754,или нет вовсе на площадках или есть за все деньги мира.
Кстати,сегодня буквально получил на почте системник 754 с Атлоном 3200 и видюшкой Radeon X 1950 GT AGP (собственно,из -за этих двух позиций и покупал этот ПК,даже Вин 7 установлена,но для 754 она ни к чему,буду ХРюшу переустанавливать.а видюшка в более мощный комп *пойдет*).
radical
Member

Повідомлення

Бумик: 01.11.2023 21:38 Совсем пропали где-то.Сколько перед этим искал Атлон 754,или нет вовсе на площадках или есть за все деньги мира.
А їх тупо не було просто. Спочатку це були топ 130нм, а уже під зав'язку випустили ще трохи бюджетних 3000-3200+ на Venice Е6, от вони можуть гнатися до 2700 і вище.
А 90% проців під пізній 754 це були семпрони, це тоді вже був бюджетний сегмент.
offece-trader
Member

Повідомлення

Я вот сейчас буду перебирать еще ящик материнок под 939 и 754 сокеты, скажите на какие варианты обращать внимание, а что сразу в метал откладывать ?
radical
Member

Повідомлення

offece-trader
Вопрос не однозначный, поскольку разных людей могут интересовать разные платы. оверклокеров заинтересую DFI, и, может, Abit.
offece-trader
Member

Повідомлення

Понятно что ничего не понятно :)

Я имел ввиду может есть какие необычные комбинации или чипсеты, которые надо отложить даже если они нерабочие с пухлыми кондерами :)
Відповісти