Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
spoglyadach
Member

Повідомлення

:eek: я серед якихось збочинців знаходжусь, піду святою водою очі помию
Death
Member

Повідомлення

а що не так ?
ApostolCV
Member

Повідомлення

Скажу по секрету там ноги впаяні у слої їх просто не здути.
spoglyadach
Member

Повідомлення

:gamer: процесори в перехідники слот 1 паяти хочуть, матінко що ж робиться
Я теж пару таких перехідників купив, треба буде вам фотки показати, хоч скажете що за гівно я купив. Бо в мене є мрія якось перевірити слотовий Солтек що я придбав за 100 хривнів влітку
radical
Member

Повідомлення

Death: 28.10.2023 16:48 а що не так ?
А шо, напаяний на плату коппер (чи що там ви збираєтесь відпаювати) дивом співпадає по контактам з мобільним туалатином?
Це колись на перше квітня була стаття, щось типу ставим 478 у 775, відпаюємо ніжки оппа, все готово!

spoglyadach: 28.10.2023 17:14 :gamer: процесори в перехідники слот 1 паяти хочуть, матінко що ж робиться
Я теж пару таких перехідників купив, треба буде вам фотки показати, хоч скажете що за гівно я купив. Бо в мене є мрія якось перевірити слотовий Солтек що я придбав за 100 хривнів влітку
а що за солтек? маю декілька слотових проців, які мені не всі потрібні
offece-trader
Member

Повідомлення

Материнку Socket 7 JT-586TU4 решил выставить на аук, жалко сдавать на металл :( Для желающих поучаствовать ссылка под спойлером:
спойлер
https://skylots.org/lot.php?id=6593735801
spoglyadach
Member

Повідомлення

radical: 28.10.2023 18:38 а що за солтек? маю декілька слотових проців, які мені не всі потрібні
Отакий Soltek SL-67KV, навіть не вмикав бо немає з чим B-)
Якщо щось є зайве з слотових, відпишіть у ПП
Death
Member

Повідомлення

radical: 28.10.2023 18:38А шо, напаяний на плату коппер (чи що там ви збираєтесь відпаювати) дивом співпадає по контактам з мобільним туалатином?
я не в курсі, тому й запитав шановних, візуально - воно, можливо 775-771 таж істрорія повториться. можливо ніхто не видумляв новий велосипед.....6600 та 7600 виявились компатібле, у інтела таких історій до чорта.
radical
Member

Повідомлення

Death
Я просто по мобільним знаю, що у коппера і туалатина навіть були різні сокети. Можна подивитись хоча б CPU world, які там сокети/BGA використовуються і погуглити пінаут.
spoglyadach
Member

Повідомлення

:eek: осіннє загострення прогресує, такого я ще не бачив
спойлер
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/blok-pi ... bserved_ad
enterprise2k3
Member

Повідомлення

spoglyadach: 28.10.2023 22:29 :eek: осіннє загострення прогресує, такого я ще не бачив
спойлер
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/blok-pi ... bserved_ad

Ох вже ця осінь...
spoglyadach
Member

Повідомлення

Може щось підкажете, піднімав плату Epox з стану поста FF на стадії запуску і тицьнув у неї флешку від іншої аналогічної плати, все завелось, зашив на рідну флешку хотсвапом найактуальніший БІОС, попередньо зробивши дамп оригінального.
Після цього вирішив з тої другої мікрухи теж зробити бекап з допомогою AWDFLASH, командами /pn /sy я записав резервну копію на дискету.
Але коли робилась друга резервна копія з іншим іменем файлу, закінчилось місце на дискеті про що повідомив AWDFLASH. Я зробив ребут через кнопку, бо я ж не шив біос а тільки робив дамп з оригінального, після ребуту я почув постійний писк спікера і на екрані показало що BIOS всьо (BIOS ROM checksum error) і воно намагалось завантажитись з дискети через стандартні засоби відновлення. USB-флопік не влаштував, довелось підкинути той що на шлейфі, а на дискету я підкинув файл бекапу, який успішно був зроблений до того як закінчився простір на дискеті. Але отримав повідомлення Unknown Flash.
Пробував Afudos який також був на дискеті, ніфіга він не шиє... і шо його дєлоть, куди копати?
Afudos пише наступне: ASF Signature not found
Error: BIOS has no flash information available

Відправлено через 1 годину 14 хвилин 17 секунд:
Годину мучився і якимось дивом прошив, завантажився з однієї дискети, а потім підсунув іншу яка була колись зроблена для SOLTEK і все прошилось AWDFLASH звісно через хотсвап животворящій. Тепер інша проблема, намагаюсь зашити той бекап що був успішно зроблений, там де та сама версія що з самого початку була на мікросхемі. Бекап робився теж AWDFLASH, пише мені BIOS Image File Check Sum Error...
Може бути таке що бекап зроблений старшою версією AWDFLASH і більш молодша типу його не може зашити? Сам розумію що трохи брєд але які ще варіанти.
radical
Member

Повідомлення

Може просто на дискету криво записалось. Вони ж можуть здохнути у будь-який момент, для чого їх використовувати для бекапу?
Можна ж просто зробити диск FAT/FAT32 і з нього шити, якщо плата про флешки ще не знає.
Або купити уже Gotek, якщо є хобі колупатися саме з дисководом.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Є отака дурна звичка, ще й дискет прикупив з USB-дисководом. Флешку теж маю, але вона якось запоролась і я щось забув її оновити, завтра займусь цим питанням бо оці ігрища трохи напрягають, стільки танців з бубном через якусь фігню. Хоч материнку відремонтував сьогодні, бо лежала вже пару місяців блискуча але з постом FF B-)

Відправлено через 17 хвилин 54 секунди:
А є у нас тут хтось з Дніпра?
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach: 29.10.2023 23:20 А є у нас тут хтось з Дніпра?
а шо? ;)

З дискетами я робив верифікацію при кожному записі, записав-зчитав-перевірив вміст вихідного та отриманого файлів порівнянням побайтово. Інакше дуже можливі неприємні сюрпризи.
spoglyadach
Member

Повідомлення

radical: 30.10.2023 07:22 З дискетами я робив верифікацію при кожному записі, записав-зчитав-перевірив вміст вихідного та отриманого файлів порівнянням побайтово. Інакше дуже можливі неприємні сюрпризи.
Я той файл бекапу з дискети на свій комп'ютер переніс, тобто варінт що він не зчитався не розглядається. А ось що там по співпадінню даних не знаю, мабуть треба було з під вінди робити бекап, але ж в мене ніколи такого не було що б при знятті образу з БІОС без прошивки він злітав. Хоча шив я сотні материнків, тому і відписав сюди з питанням, раптом є в когось досвід. Але все ж вирішилось, хоча я не впевнений що готовий описати достовірний алгоритм, стільки було сеансів хотсвапу та перетикання дискеток :eek:
offece-trader
Member

Повідомлення

И снова здравствуйте.

Следующий экземпляр из ящика: Forex AMD 386 DX-40

Внешне состояние отличное (фото 1), сделано на процессоре от AMD Am386 DX-40 (фото 2). Однако сразу видно отсутствие некоторых деталей. Во первых отсутствие тактовый генератор, если я правильно понял разглядывая картинки похожих плат (фото 3). Во вторых выпаяна батарейка и разъем клавиатуры. На месте батарейка есть следы небольшой коррозии (фото 4). Понятно что включать не пробовал, однако вопрос знающим людям - оно в таком виде представляет какой то интерес ? Если таки да, то хоть обозначьте цифру (можно в личку). Срок как обычно неделя, потом пойет на аукцион, а если и там не выявит к себе интереса - поедет в свой последний металлический путь на переплавку. Фото:
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
ApostolCV
Member

Повідомлення

Создайте аукцион. В таком состоянии непонятно или есть ценность выше на металл. Главный вопрос , что с дорожками и слоями.
offece-trader
Member

Повідомлення

ApostolCV: 30.10.2023 16:35Создайте аукцион. В таком состоянии непонятно или есть ценность выше на металл. Главный вопрос , что с дорожками и слоями.
Каким то образом кустарным методом "на глаз" можно проверить дорожки и слои ?
enterprise2k3
Member

Повідомлення

offece-trader: 25.10.2023 11:03 Отдельная темы про мои наборы на 423 сокете

viewtopic.php?f=26&t=274746

Актуально до 00:00 воскресенья 29,10,2023. Если желающих не будет - в воскресенье уедет в металлолом.
Посылка от offece-trader доехала, упаковано очень хорошо. Визуальный осмотр лишних дефектов не выявил.

Для пробного запуска сразу выдернул память 800-40(ns), поставил в первый канал свои 800-45 2х256 и во второй канал 800-45 2х64, так как ставить римы с разными таймингами - смысла нету, есть большой риск не взлететь. Далее просто кинул радиатор сверху, затычку pci и запустил.
Результат - на фото (запустилась с первого раза и без танцев с бубном)
Вкладення
photo_2023-10-30_20-23-17.jpg
photo_2023-10-30_20-23-30.jpg
photo_2023-10-30_20-23-27.jpg
photo_2023-10-30_20-23-23.jpg
Відповісти